Inte ens Zola trodde sina ögon [2009-08-26]

Så här i efterhand vet jag inte ifall det är beklagligt eller skönt att West Ham-Millwall inte gick på TV igår. Beklagligt för matchen tydligen var en riktigt rysare och för att det som hände hände, och det ska man ju inte blunda för. Skönt för att det som hände inte var en vacker syn. Då var ändå scenerna på arenan en trevlig histora jämfört med vad som hände utanför.

här såg det ut när Stanislas kvitterade Millwalls 1-0-ledning i matchens slutskede, och samme Stanislas gjorde 2-1 på straff i förlängningen. Då så såg det ut så här.

Inför matchen greps x antal personer som var avstängda från att gå på fotboll, det kastades dartpilar mellan fans, och en man kvinhöggs i bröstet utanför arenan. En ganska mörk dag för engelsk fotboll, får man säga. Millwalls starka insats, Stanislas två mål och matchen som sådan kommer i skym undan, och det är förstås inget märkligt med det.

Klubbarna och FA har fördömt det som hände på arenan, och de kommer att samarbeta med polisen för att identifiera de supportrar som var inblandade i olagligheter - Både på och utanför arenan. De fans som stormade planen kan komma att dömas till livstids avstängning från fotbollstittande.

***********************************

Kollar man igenom övriga resultat från Ligacupens andra omgång så ser man bland annat att alla inblandade PL-lagen klarade sig kvar igår, att Leeds slog ut Watford och att  League One-laget Port Vale har slagit ut båda Sheffield-lagen (Utd och Wednesday) som ju båda spelar i CCC.

***********************************

Aston Villa närmar sig ett köp av Blackburns Stephen Warnock och Man Citys Richard Dunne. Och ja... Han är ju bättre än Shorey ifall ni frågar mig. Men Dunne? Han fyller 30 om ett par veackor, och hur jäkla bra är han egentligen? Många anklagar Carragher för att spela mer på vilja och hjärta än talang. Vad ska man då säga om Dunne?

***********************************

Blackburn å sin sida närmar sig ett köp av Tottenhams Pascal Chimbonda. Han flyttar runt en del den där Chimbonda. 
Wigan, Tottenham, Sunderland, Tottenham igen och nu verkar det alltså bli Blackburn. Allt inom loppet av fyra år. Det gränsar till backpacking.

***********************************

Jag sa det redan igår; Det är en jäkla rivalitet mellan West Ham och Millwall. Kanske mer än vi begriper. Till och med tränare Zola var chockad:
"It’s certainly not good for football. I was completely shocked. Totally. I knew it was a game that meant a lot for the two sets of supporters, but I didn’t imagine it like this".

Det säger en del när till och med Zola som varit i England och Chelsea så länge (Chelsea är ju också stora rivaler för Hammersfansen) är så uppriktigt förvånad. Zola glömde inte heller att nämna Jack Collison. Den 20-årige walesiska mittfältaren spelade matchen trots att hans pappa dog i en motorcykelolycka i söndags:
"He showed what kind of boy he is by playing. Not many would have done the same thing".

Tragiskt för Collison, och man lider med honom. Tragiskt är också det minsa man kan säga om lagkamraten Calum Davenport (just nu på lån i Sunderland). Hans stillstånd är fortfarande kritiskt efter kvinattacken, och det återstår att se ifall hans ben går att rädda, även om det är mer hoppfullt nu än för 24 timamr sedan. Hur som haver så är det rent ut sagt för jävligt.

***********************************

Arsenal utan Fabregas mot Celtic i CL-kvalet ikväll. Spelar förstås ingen roll - De är redan vidare.

***********************************

Wigan möter Blackpool i Ligacupen ikväll. Borde väl vara ett bra tillfälle att resa sig efter raset i andra halvlek mot Man U.

***********************************

Jag hoppas vara tillbaka imorgon.

Kommentarer
Postat av: rooster

Stephen Warnock känns väl som en klockren värvning. Han är enligt mig en av ligans 5-6 bästa på den positionen.. Dunne?? Mer på vilja och hjärta?? Kan stämma väldigt bra. Brukar inte räcka så långt men hur var Martin Laursen?? Spelade väl en HEL DEL på inställning o hjärta?? tyckte han klarade det ok :-) Sen håller inte Dunne samma klass men jag vill bara säga att det inte behöver vara helt värdelöst.. Har dock inte sett så mycket om det ryktet, tror mer på att Distin dyker upp tillsammans med Warnock och sen drömmer jag vidare om Landon Donovan

2009-08-26 @ 19:40:40
Postat av: Lilebroer

Nån som tror att ens Rafa får några pengar i år? å är de 10-15 millar pund som blivit över från spelarförsäljning frysta?



Undrar om det var dessa krav rafa hade för att skriva på ett nytt kontrakt.



Kan ju iofs vara så att han är nöjd med truppen. Men det känns väll lite tveksamt va?

2009-08-26 @ 22:05:04
Postat av: Johan

Gick inte allt för bra för Wigan att resa sig (3-0 till Blackpool efter 33min)

2009-08-26 @ 22:07:31
Postat av: Björn

Moyes hoppas på/förväntar sig 4 st nya spelare, utöver den nya ryssen, innan transferfönstret stänger. Hur tycker du de ska förstärka för att knipa 4:e platsen som du tippade?



Känns som att Man city har lite väl många spelare i sin trupp nu.



Hur ska man tippa man u - arsenal på lördag? får nog bli en helgardering.

2009-08-26 @ 23:09:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0