Pool på nedflyttningsplats - Villa at the Top of the League [2009-08-21]

Så ligger det till. Aston Villa toppar och Arsenal, Wigan och Everton kniper övriga CL-platser. Åker ned gör Tottenham, Liverpool och West Ham. Det är företaget Tomorrow's Company som har gjort en ligatabell över klubbskötsel. Helt enkelt hur klubben tas om hand av utav de som är i ledande roller. En av huvudsakerna ifall man vill ligga i tabelltoppen är att klubben tänker framtid. Mark Goyder från Tomorrow's Company förklarar kort hur klubbarna utvärderas:
"Det handlar om att sköta och ta hand om något (i detta fall en fotbollsklubb) på ett sätt som gör att nästa generation tar över saken i fråga i ett skick som är bättre än vad den var när man själv tog över den. Vi fokuserar på flera områden; Kontinuitet på managerposten, ungdomsverksamhet, faciliteter och om klubben ger tillbaka något till samhället. Vi tittar också på klubbarna styrelse och försöker avgöra ifall de sätter klubben i första rummet."

Som ni hör finns det många parametrar, och det här var en kortversion. Vill ni läsa hela artikeln så klickar ni här. Ta den på fullaste allvar, eller med en nypa salt. Your choice.

Och så var det tabellen också. Den tänker jag självklart inte undanhålla er.

 1. Aston Villa
 2. Arsenal
 3. Wigan Athletic
 4. Everton
 5. Blackburn Rovers
 6. Stoke City
 7. Birmingham City
 8. Hull City
 9. Burnley
10. Bolton Wanderers
10. Sunderland
10. Wolverhampton Wanderers
13. Manchester United
14. Manchester City
15. Chelsea
16. Fulham
17. Portsmouth
18. Tottenham Hotspur
19. Liverpool
20. West Ham United


Spurs var längre ned än jag trodde, samma sak med Chelsea och Fulham. Kul att se Everton i topp, och sedan var Blackburn en överraskning för mig.

Kommentarer på detta?

***********************************

Daniel Agger blir borta ännu en tid. Han ska genomgå en operation för att försöka få bukt med sina återkommande ryggproblem. Minst sex veckor ska han blir borta nu. Det börjar se allt mörkare ut för Agger, ifall ni frågar mig. Det är trist när så mycket talang hålls tillbaka på grund av skador. För det är ju det som är grejen - Agger var inte världsbäst innan skadehelvetet började, men han visade potential att bli det. Och nu måste man ju ställa frågan hur mycket Agger har hämmats i sin utveckling. Även om han kommer tillbaka helt så är det högst osäkert vilken nivå han håller. Att inte få spela i åldern 23-25 kan vara förödande. Det är viktiga år för en fotbollsspelare.

***********************************

Andy Johnson sitter i Fulhams sjukstuga. Nyckelbenet är skadat och anfallaren blir borta i alla fall åtta veckor. Det var i segermatchen mot ryska Amkar Perm i Europa League-kvalet som Johnson åkte på en något brysk tackling. Roy Hodgson är förbannad.

"In these times when referees are supposed to be clamping down on challenges, you get a challenge like that which goes punished with a yellow card and we lose a player for eight weeks. I don't think there's any doubt the defender should have been sent off".

Jag undrar ifall Hodgson är mer förbannad på tacklingen och domarinsatsen än vad han är frusterard över att tappa Johnson. Antagligen inte. Även om Johnson inte öser in mål så skulle jag vilja påstå att han är helt essentiell för Fulhams anfallsspel. Jag tvivlar högaktingsfullt på att Bobby Zamora fortsätter hitta målet, och Fulham blir också mindre tunga att möta utan Johnson. Han rör sig kopiösa mängder och arbetar så hårt att inte ens Kuyt eller Park framstår som övermänskliga.

Jag skrev såhär när jag kommenterade Fulham i förhandstipset:
"Jag kan tycka att Andy Johnson får axla ett lite väl tungt ok för att det ska se optimalt ut...[...].. Vill jag påstå att det är väldigt viktigt för lagets målproduktion att Johnson håller sig skadefri".

Vi får se ifall Fulham får tuffare än vanligt att hitta målet nu under den tidiga hösten.

***********************************

Imorgon spelas dessa matcher:

Arsenal - Portsmouth
Birmingham - Stoke City
Hull City - Bolton
Man City - Wolves
Sunderland - Blackburn
Wigan Athletic - Man Utd


Birmingham-Stoke och Hull-Bolton är inte de mest eggande matcherna ifall ni frågar mig. Resten ser trevligt ut.

Fredagstips? Nja. Inte helt och hållet. Inte idag, men det kommer att komma tillbaka. Men ni får mina tre säkraste:

Arsenal-Pompey - 1.
Inte en chans att ett Arsenal med stort självförtroende och vind i seglen tappar poäng här.

Man City-Wolves - 1.
Jag kan inte se Wolves försvar stå emot.

Sunderland-Blackburn - 1.
Jag tror på Sunderland denna säsong. Bent har börjar bra. Jag tror inte på Blackburn denna säsong.

Ingen tvåa på United, alltså. Fergies mannar brukar som sagt börja lite sömnigt, och nyheterna om att Rio Ferdinand blir borta en månad var inte särskilt upplyftande. Wigan förlorade hemma mot Wolves, och är säkert jäkligt revaschsugna. Att försöka ta säsongens första hemmapoäng mot de regernade mästarna är en inspirerande uppgift. Men jag tror inte Uinted förlorar. De förlorade två ligamatcher i rad i våras. Det var första gången på fyra år, och det lär inte hända redan nu igen. Men ifall Wigan krigar till sig ett kryss blir jag inte helt chockad. Skulle jag spela för egna surt förvärvade slantar så skulle jag hellre ta Sunderland-ettan till 2.1 än United-tvåan till 1.5. Men det kanske bara är jag?


Hittar ni några spikar, förutom uppenbara Arsenal?

***********************************

Jag hoppas få tid att blogga i helgen, annars hörs vi på måndag.

En trevlig helg på er alla.

Kommentarer
Postat av: PD

OK inget fredags tips!!

Men tränar väl för framtiden!



Arsenal - Portsmouth 1

Birmingham - Stoke City X

Hull City - Bolton 1

Man City - Wolves 1

Sunderland - Blackburn 1

Wigan Athletic - Man Utd 2



Trevlig helg.

2009-08-21 @ 16:54:41
Postat av: Peter

Arsenal - Portsmouth X

Birmingham - Stoke City 2

Hull City - Bolton X

Man City - Wolves 1

Sunderland - Blackburn 1

Wigan Athletic - Man Utd 2



Tror att ManU kommer att plocka isär Wigan men också att både Arsenal och Hull kommer att misslyckas med att förvalta hemmafördelen. Arsenal mest för att de brukar stanna upp och lira kasst när de ser som mest på gång ut. Kanske de kan klara Portsmouth, men oddsen är fina.

2009-08-21 @ 20:14:51
Postat av: AO

Wigan-United ska bli riktigt intressant att se.

United brukar ju som sagt spela dåligt i början av säsongen. Men jag tror nog att United är riktigt revanchsugna nu!



Wigan ska dock inte underskattas i år. Dom kan bli farliga :)



Jag tippar på att United vinner med 2-1.

2009-08-21 @ 20:34:05
Postat av: E.B

Tyvärr ingen överraskning att Pool låg i botten på den tabellen. Tur att dom ligger i toppen på serietabellen iaf.



Angående dagens matcher så är Arsenal, City o Sunderland tre lag jag spikar. Hoppas o tror att Wigan can pull of an upset hemma idag. Varför inte 2-1 och Rodallega matchvinnare, skulle gynna mitt fantasylag dessutom...

2009-08-22 @ 09:27:23
Postat av: Stenansikte

Arsenal - Portsmouth 1

Birmingham - Stoke City 2

Hull City - Bolton 1

Man City - Wolves 1

Sunderland - Blackburn 1

Wigan Athletic - Man Utd X



Skulle jag lägga in en halvgardering så skulle det bli en tvåa på United, tror att de kommer "bounce back", men man kan alltid hoppas på wigan!



Sen tycker jag synd om JOhnson och Fulham, får se hur de klarar sig nu...



I övrigt så är det som flera säger ingen överaskning att liverpool är i botten av tabellen. Det enda som egentligen förvånade mig var att Tottenham låg så långt nere.

2009-08-22 @ 10:47:32
Postat av: Svanström (Arsenal)

På denna länken kan man läsa mer, dock kort, om varför varje klubb ligger där den ligger:

http://www.forceforgood.com/Articles/The-Football-Fans-Stewardship-Scorecard-%E2%80%93-Provisional-Rankings-433/1.aspx#edn1



Hur ser de Liverpool, Tottenham, Chelsea, City och Unitedsupportrar som läser bloggen på framtiden? Några orosmoln eller tar man denna tabellen med en nypa salt?

2009-08-22 @ 12:48:07
Postat av: Jax

Tabellen kan man säkert ta med en nypa salt, men det är ingen slump att tex. Liverpool ligger där de gör.



Att Benitez blir kvar och fått ett utökat ansvar över klubben är mycket positivt. Hans rekryteringar av ledare till klubbens akademi, reserv- och ungdomslag bådar mycket gott.



Men orosmolnen finns där, som en manifestation av ägarna Hicks och Gilette. Vilka är deras visioner, vad har de för intresse för klubben? En nya arena känns långt borta, och de har tidigare visat prov på dålig förståelse för fotbollen och kulturen omkring. Vilka är deras ekonomiska muskler, och hur mycket vill de satsa på klubben?



När det gäller Liverpool är frågetecknen tyvärr fler än utroppstecknen. Även om Benitez nya kontrakt med utökat ansvar är ett steg i rätt riktning.



Jag tycker många ska fråga sig hur en klubb som Arsenal kan ligga i topp både i fotbollsserien och i tabellen över "välmående" klubbar. Det är intressant.

2009-08-22 @ 13:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0