Tevez är en simpel gnällspik med sårad stolthet [2009-08-28]

Jag är riktigt jäkla trött på Carlos Tevez. Hela jäkla sommaren har han varit på tapeten. Först var det alla spekulationer om hans vara eller icke vara i Man U. Sedan ryktades han till Liverpool. Till slut hamnade han i Man City. Då skulle det äntligen få ett slut. Men icke. Sedan övergången till City blev klar har Tevez i tid och otid glappat käft. Och varje gång handlar det om samma sak. Det är Grin-Olles visa på repeat. "Sir Alex är dum", "United ville inte ha kvar mig", "Jag fick inte spela så mycket som jag var värd". Buhu, buhu, buhu. Om och om igen, och sedan ännu en gång efter det. Tröttsamt är bara förnamnet.

Senast igår kunde man läsa följande uttalande på Sky Sports: "I think I deserved more respect than what was shown. There was no communication with the manager and I began to feel as if I was not wanted. Every footballer will say that if they do not feel wanted, then it is the beginning of the end."

Var är bristen på respekt? Jag har fortfarande inte fattat det. United ville inte förlänga med Tevez. I alla fall inte så gärna att de gav honom ett erbjudande som var för bra för att motstå. Är det mer än så? Har jag missat något? Om inte, vad i hela havet gnäller karlfanskapet om? Han var i Man U i två år, och nu är han i en annan klubb i samma stad. Punkt slut, kan jag tycka. Vore jag Citysupporter skulle jag ledsna på allt tjat om den förra klubben och tänka att han borde koncentrera sig på nutid och inte på vad som hände förra säsongen.

Jag gillar också slutet på citatet ovan. "Alla fotbollsspelare vet att den dag man inte känner sig önskad så är det början på slutet".

Ja, eller så är det början på ett jäva engagemang. Man börjar ge sig fan på att visa att managern har fel. Att man ska spela. Man knyter näven i fickan och sliter ännu hårdare på under varje minut på varje träning. Hur jäkla många spelare har inte stått utanför laget och sedan tagit tillbaka sin plats?

Fråga Scholes. Hur många spelare har inte passerat i revy på Uniteds mittfält genom åren? Varje gång en ny spelare signas så är det förstås ett direkt hot mot de spelare som för tillfället är startspelare. Då är det upp till bevis. Om Tevez hade varit stöpt i samma form som Scholes så skulle han hålla käften stängd.

Det skulle vara jäkligt kul att se vad som skulle hända ifall Tevez får sitta några matcher på bänken i City. Är det början på slutet all over again då?

Jag trodde faktiskt att Tevez var gjort av ett annat virke. Den där gammalmodiga, slitstarka och stryktåliga sortens virke. Jag hade fel. Tevez är en simpel gnällspik som inte kan sluta älta om sin sårade stolthet. Patetiskt.

***********************************

Champions League-lottningen är avklarad. De engelska lagens grupper ser ut som följer:

Grupp B
Man United
CSKA Moskva
Besiktas
Wolfsburg

Kommentar: United fick CSKA Moskva, och det innebär alltid en jobbig bortaresa. Men det innebär också beskedligt motstånd rent fotbollsmässigt, i alla fall om man jämför med övriga lag (bl. a Real Madrid, Juventus, Inter) som fanns i CSKA:s seedningsgrupp. Besiktas har en fullkommligt fanatisk hemmapublik, men de har ett mycket sämre fotbollslag än United. Ryssarna och turkarna kommer att hamna efter Man U i gruppen, och det tror jag att tyska Wolfsburg gör också. Men Wolfsburg var nog den absoluta nitlotten från den sista seedningsgruppen, och det är de tyska mästarna vi pratar om, så ett dåligt lag är det sannerligen inte.

Tips: United går vidare tillsammans med Wolfsburg.


Grupp D

Chelsea
Porto
Atletico Madrid
APOEL Nicosia

Kommentar:
Chelsea fick den tuffaste gruppen av de engelska lagen, enligt mitt sätt att se det. Atletico kan rubba precis alla lag i världen en bra dag och Porto är erkänt svårspelade. Porto är inte heller ett lag som krigar om en CL-plats i ligan. Jämför man med exempelvis Liverpool motståndare Fiorentina så är det skillnad. Fiorentina kommer att behöva kriga stenhårt i ligan för att klara CL-plats till nästa säsong. Porto kan i princip inte missa CL. Inför för CL-matcher så kan de vila nyckelspelare i ligamatcher på ett annat sätt än vad exempelvis Fiorentina kan göra. Cyprioterna lär bli denna grupps slagpåse. Chelsea kommer att gå vidare, men jag tror inte att de är klara efter fyra omgångar.

Tips: Chelsea går vidare tillsammans med Atletico Madrid.


Grupp E

Liverpool
Lyon
Fiorentina
Debrecen

Kommentar: Liverpool har en medelsvår grupp. Lyon är alltid att räkna med, och laget har väldigt mycket CL-rutin. Fiorentina är ett relativt ungt lag som spelar en trevlig fotboll. De blir intressanta att se. Både italienarna och fransoserna har förstås möjligheterna att skaka Liverpool. Men jag kan inte se dem hamna ovanför i tabellen, i alla fall inte båda två. Liverpool är CL-rutinerat, de har ett bra facit i turnerningen de senaste åren, och Rafa Benitez fotbollsfilisofi är ofta som klippt och skuren för cupfotboll. Ungerska Debrecen såg jag i kvalet mot Kalmar. Jag var föga imponerad. Tar de mer än en poäng blir jag förvånad.

Tips: Liverpool går vidare tillsammans med Fiorentina.


Grupp H

Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
Standard Liege

Kommentar: Gunners fick nog den lättaste lottningen, även om inget av lagen i deras grupp ska underskattas. AZ vann hollänska ligan förra säsongen av en anledning, grekiskt motstånd är alltid tifft, speciellt på bortaplan, och Standard Liege är ingen promenad i parken. Det fick Liverpool erfara när de kvalade mot belgarna förra säsongen.

Tips: Arsenal går vidare tillsammans med Standard Liege.


Vad tror ni om grupperna och de engelska lagens chanser?

***********************************

Igår lovade jag Björn att leka David Moyes för en stund. Everton ska förstärka med 3-4 spelare innan fönstret stänger. Moyes har ca £20M att sätta sprätt på. Vad göra? Jag tog mig friheten att tänka fritt, utan större hänsyn till de rykten som existerar....

En mittback är ett måste och en högerback och en yttermittfältare är önskvärt. När det gäller mittbacken så bör inte Everton få panik och tänka bara nu, de måste tänka framåt också. Lescott har lämnat, och Jagielka är skadad. Men man måste, trots att Lescott lämnade så sent och trots att säsongen börjat tungt, våga se förbi den skadan. I grunden finns nämligen ett stabilt mittbackspar redan i klubben. Nigerianska landslagslagkaptenen Joseph Yobo hade lite skador förra året och Lescott och Jagielka fick med sin landslagsuttagningar (debut för Jagielka) mer uppmärksamhet. Men Yobo har gjort över 200 matcher för Everton, han är vice kapten för klubben, och tillsammans med Jagielka som stundtals var lysande förra säsongen så finns det ett bra mittlås. Det är dessutom ingen hög (mittbacks)ålder på någon av spelarna. Yobo är 28 och Jags är 27.  Att köpa en 30+ spelare behövs inte. Everton ska köpa en mittback som kan vikariera för Jagielka under hans skadefrånvaro, och som sedan kan konkurrera med herrarna Yobo och Jagielka.

David Wheater från Middlesbrough är mitt förslag. 196 centimeter Wheater är 22 år och närmar sig 100 PL-matcher. Han var riktigt bra förra säsongen, och det var ingen tillfällighet att Capello akut kallade in honom till landslaget när Terry skadade sig under förra hösten. Och när man ändå befinner sig i Boro så kan man passa på att sno med sig även Tuncay därifrån. En stenhårt arbetande spelare som kan spela på kanten, som släpande anfallare, eller i anfallet. Tuncay skulle passa bra in i Everton med sin höga arbetskapacitet och sin starka lagmoral.

Det borde kunna gå att fixa fram ett paketpris på Wheater och Tuncay. Sedan får man rätt mun efter matsäck när man ska leta efter en högerback. Rafinha i Schalke är Bundesligas kanske bästa högerback. Steven Taylor i Newcastle var en av de få ljusglimtarna för skatorna förra säsongen. Cordoba och Burdisso verkar bo i Mourinhos frysbox en hel del. I City verkar Richards rejält sugen på att lägga vantarna på högerbacksplatsen - Där bakom finns både Onouha och Zabaleta. Även Chelsea har kanske en högerback över då Ivanovic, Belletti och Ferreira finns bakom Boswinga som ju borde vara ett ganska givet förstaval. Sedan så står väl Lucas Neill fortfarande utan kontrakt.

Nu vet jag inte hur realistiskt detta är, men jag hade sett det som ett bra scenario för Everton.

***********************************

Fulham och Everton kvalade sig igår vidare i Europa League. Det gjorde inte Aston Villa. Frågan är om det kan vara "a blessing in disguise"? Vi är ju rätt många som kopplar ihop Villas usla vår förra säsongen med deras hårda matchande och deras tunna trupp. O'Neill verkade heller inte prioritera UEFA-Cupen särskilt högt. Ni minns säkert att han skickade redan rama B-laget när Villa skulle möta CSKA Moskva i UEFA-Cupens första slutspelsomgång i vintras. Kanske är han och spelarna glada att kunna fokusera hårt på ligaspelet? Eller är detta ett stort bakslag för Villa? Vad säger rooster och Niklas (och övriga Villa-fans om det finns fler sådana här)?

***********************************

Jag har sagt tidigare att jag älskar när ni kommer med önskemål rörande bloggens innehåll. Och det menar jag verkligen. Fredagstipset verkar vara en liten favorit hos ganska många, så givetvis blri det en fortsättning på det. Kanske blir det inte varje fredag, men så ofta jag kan, och garanterat idag.

Helgens matcher, tillika min rad ser ut som följer:

Chelsea - Burnley - 1.
Blackburn - West Ham - X2.
Bolton - Liverpool - 2.
Stoke City - Sunderland - 1.
Tottenham - Birmingham - 1.
Wolves - Hull City - 1.
Man Utd - Arsenal  1.


Chelsea och Spurs är spikarna. Hull är ett hopplöst (borta)lag, och Wolves har sett hyfsat stabila ut. Liverpool är ganska bra på att vinna måste-matcher och Stoke är otroligt bra hemma. Jag har en liten känsla för West Ham, men garderar med kryss.

Stört fokus ligger förstås på Man U - Arsenal. Årets första stormatch, får man nästan kalla det. Två taggade lag är att räkna med. United körde över Wigan på 45 minuter förra helgen, men innan dess såg det lite småtrögt ut. Jag tror att suget efter att visa hur bra man egentligen är och fördelen av hemmaplan avgör här. Arsenal spelade också match i onsdags. Det gjorde inte United. Men självklart är det ingen bergsäker etta. Arsenal har inlett strålande, och ett Arsenal i medgång är svårt motstånd. Vi såg också förra säsongen att Arsenal gärna taggar till när det vankas stormatcher. Men United får alltså utgångstipset av mig. 2-1, kanske?

Nu vill jag se era rader, och glöm inte halvgarderingen. Berätta gärna hur ni tänker, inte minst om toppmötet. För er som inte var med förra säsongen så kan jag berätta att vi enbart räknar fullpottare. Alla rätt är det som gäller, alltså. Om det finns en vinnare i slutet av säsongen så ska jag göra mitt bästa för att se till att skaffa fram ett pris. Ära och bragging rights är alltid trevligt, men känner jag mig själv rätt så kan det mycket väl bli ett konkret pris också. Jag är ju spelande tränare i Kransen United i division sju i Stockholm, så en signerad Kransen-tröja ska jag nog kunna komma över....

***********************************

I helgen blir det en del jobb, men jag ska försöka få upp några rader här också.

Trevlig helg på er alla.

Kommentarer
Postat av: Sadde mufc

Ja du Holmgren vad säger man om denna patetiska människa Tevez? Från hero till zero...jag tål inte uppsynen av människan för tillfället. Som vanligt har du slagit huvudet på spiken. Tack

2009-08-28 @ 12:46:53
Postat av: PD

Här kommer mitt tips:



Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City X

Man Utd - Arsenal 1X



Trevlig Helg Alla!!

2009-08-28 @ 12:48:10
Postat av: Lucke

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal X2



2009-08-28 @ 12:59:02
Postat av: Kriss

Mitt bidrag.



Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City X

Man Utd - Arsenal 1



Trevlig helg!

2009-08-28 @ 13:15:50
Postat av: Svanström (Arsenal)

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal X2



Nyckeln för Arsenalseger ligger i att se till att plocka bort Rooney ur matchbilden, hoppas Vermaelen är up for that. Detta samt att Fabregas spelar.

2009-08-28 @ 13:23:13
Postat av: Johan ( ManU)

Jag måste hålla med Sadde här! Förra säsongen var Tevez en av mina favoriter i laget, och jag hoppades att han skulle stanna kvar. Men nu tål inte jag heller uppsynen av honom! Allt han gör är att gnälla om United, som du säger holmgren!

2009-08-28 @ 14:21:56
Postat av: Erik

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 2

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal X



trevlig helg!

2009-08-28 @ 14:44:00
Postat av: Raumish

Chelsea - Burnley X

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City X

Man Utd - Arsenal X2



Den här ger nog rätt högt odds :)



Trevlig helg!

2009-08-28 @ 15:22:31
Postat av: Oskar

Chelsea - Burnley - 1

Burnley har gått bra hemma men ska självklart vara chanslösa på The bridge.



Blackburn - West Ham - 1

Blackburn ska tydligen ha varit riktigt bra mot Sunderland och jag tror att de tar sin första trea här.



Bolton - Liverpool - 2

Liverpool har helt enkelt inte råd att tappa poäng.



Stoke City - Sunderland - 1X

Stoke är starka hemma men jag tror att Sunderland kan bli vassa i år. Väljer att lägga garderingen här.



Tottenham - Birmingham - 1

Egentligen känner jag väl att Spurs kommer att tappa poäng när som helst. Men inte här.



Wolves - Hull City - 1

Går på känsla.



Man Utd - Arsenal 1

Och här kör jag med hjärtat. Glory glory!



Ser fram emot priset!

2009-08-28 @ 15:44:50
Postat av: Linhem

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 1 2



blir la kryss på sista med min vanliga tur...

Oijer förstörde mitt felfria tips ifjol, tur att han är hemma i träsko landet nu.

2009-08-28 @ 15:53:04
Postat av: FCUM (United)

Finns nog inte så mycket att lägga till angående Tevez, han tror dock att OT publiken fortfarande kommer att älska honom, något som jag ställer mig mer än tveksam till.



En liten rad har jag pusslat ihop också...



Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 1

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 2

Man Utd - Arsenal 1



Tror verkligen Blackburn kan börja ta lite poäng nu, spelat mycket bra fast inte fått med sig resultaten hitintills. Tror inte heller att Sunderland ska behöva vara chanslösa mot Stoke.



Den sista matchen är väldigt svår tippad, hoppas på att Cesc inte kan kan starta men det gör han nog va?

Ska hur som helst bli mycket intressant att se hur Arsenal kommer uppträda mot ett lite bättre försvar än tidigare matcher. Sen blir det jobbigt för Arsenal att plocka bort en Rooney i form, Ronaldo gick att plocka bort om man offrade män nog för det men Rooney rör sig väldigt jobbigt för att kunna plockas bort ur en match.



2009-08-28 @ 16:24:55
Postat av: JP (United)

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 2

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 12

2009-08-28 @ 16:53:09
Postat av: Mock

Chelsea - Burnley 1x

Blackburn - West Ham 1

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 1

Tottenham - Birmingham x

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal x

2009-08-28 @ 17:13:32
Postat av: JS

Chelsea - Burnley - 1.

Blackburn - West Ham - X.

Bolton - Liverpool - 2.

Stoke City - Sunderland - X.

Tottenham - Birmingham - 1.

Wolves - Hull City - 1.

Man Utd - Arsenal 1X.

2009-08-28 @ 17:21:54
Postat av: rooster

MON ställer upp med ett bra lag igår. Bommar en straff så matchen skulle vara död. Men blir ett i baken och det blir riktigt hönsgård. Bra att åka ur?? Behöver gå långt i någon annan cup, en del spelare behöver matcher för att komma in i tempot och trots liten trupp så behöver alla spela. Tror enormt mycket på Fabian Delph. Han kommer att växa match för match



Chelsea - Burnley... 1



Finns inte på kartan att dom ska kunna skrälla igen. Möjligen om matchen gått senare på året men inte nu. Chelsea är varnade. Dock inga stora siffror



Blackburn - West Ham 1

Big Sams gäng var tydligen bra sist. Tror att WestHam får en reaktion för alla bakslag i truppen och runt laget nu.



Bolton - Liverpool x2

Blir inte alls imponerad av Liverpool. Skulle inte förvåna mig alls om vi har en liten skräll här.



Stoke City - Sunderland 2

Darren Bent har redan nu gjort mer succé än i Tottenham.. Vinner igen



Tottenham - Birmingham 1

Vinner lätt. Ingen diskussion. Tunga Harry tar 3 nya



Wolves - Hull City 2

Hull vet hur man spelar måstematcher. Talar för dom



Man Utd - Arsenal 1

På OldTrafford hämtar man inte poäng hur som helst..



Skönt att gå upp i ledningen direkt :-)

2009-08-28 @ 17:38:18
Postat av: E.B

Chelsea-Burnley 1 (3-0)

Blackburn-West Ham 1 (2-1)

Bolton-Liverpool 2 (1-3)

Stoke-Sunderland 1 (2-1)

Tottenham-Birmingham 1 (4-2)

Wolves-Hull 1 (2-0)

M.United-Aresenal X2 (1-1, 1-2)

2009-08-28 @ 17:38:53
Postat av: Anonym

Här kommer mitt tips:



Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 12

Bolton - Liverpool 1

Stoke City - Sunderland 1

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 1

2009-08-28 @ 19:26:07
Postat av: Henrik

Måste missat att skriva namn ;) Min var den förra :)

2009-08-28 @ 19:26:44
Postat av: Wilson

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 2

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 2X

2009-08-28 @ 20:25:31
Postat av: Björn

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham X

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland X

Tottenham - Birmingham 1

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 12

2009-08-28 @ 20:49:50
Postat av: pontatis

Chelsea - Burnley 1

Blackburn - West Ham 1

Bolton - Liverpool 2

Stoke City - Sunderland 2

Tottenham - Birmingham 1X

Wolves - Hull City 1

Man Utd - Arsenal 1



Bra blogg! Har följt den sedan förra säsongen, dock inte kommenterat så flitigt. Keep it up!

2009-08-29 @ 02:46:25
Postat av: Peter Fritzon

Chelsea - Burnley - 1

Blackburn - West Ham - X

Bolton - Liverpool - 2

Stoke City - Sunderland - 1

Tottenham - Birmingham - 1X

Wolves - Hull City - 1

Man Utd - Arsenal - X

2009-08-29 @ 12:13:54
URL: http://fritzonbloggen.blogspot.com/
Postat av: Jax

Chelsea-Burnley X

Blackburn-West Ham 2

Bolton-Liverpool 2

Stoke-Sunderland X

Tottenham-Birmingham 12

Wolves-Hull X

Man Utd-Arsenal 2

2009-08-29 @ 13:24:50
Postat av: Peter Fritzon

Förövrigt skulle jag vilja se en tio i topplista på de värsta filmarna i PL. Nu när CR är i Spenien så kan det bli tight om andraplatsen. Att Drogba är ohotad etta antar jag.

=)

2009-08-29 @ 16:50:33
URL: http://fritzonbloggen.blogspot.com/
Postat av: rooster

sover du David?? Snart blir det väl lista över 10 bästa värvningarna. Räknar med ett LÅNGT inlägg en timme efter fönstret stängt

2009-09-01 @ 10:07:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0