Arbetsro & självförtroende - Bra betalt för 90 minuters slit [2009-08-25]

Liverpool hade en horribel dag igår. Eller så hade Villa en bra dag. Kanske båda. Jag vet så mycket som att Villa vann med 3-1, och att det i allra högsta grad var rättvist.

Grunden till segern la man genom att knock out-vinna mittfältskampen. Underskattade Sidwell och Reo-Coker lyckades tillsammans med Petrov (briljant igår) manövrera ut Lucas och Mascherano. De var starkare, listigare, mer dynamiska, och tryggare med bollen. Rafa har en del att fundera på vad gäller just innermittfältet och då inte mints uppspelen. Igår var det Masch som mötte djupt i backlinjen och skulle lägga upp spelet. Det var ingen direkt vacker syn, och här måste det hända något för Liverpools del.

O'Neill
däremot hade gjort läxan ordentligt. Det var fokus och koncentration vid offensiva fasta situationer - Man visste mycket väl att det skulle kunna resultera, och så blev det. Man gjorde också ett strålande jobb med att hålla Steven Gerrard så långt borta som möjligt från händelserna centrum. Gerrard hade en, två, ibland tre man på sig, och de var där snabbt. När Villa inte höll Gerrard ur matchen så höll Gerrard Liverpool ur matchen. Liverpool inledde andra halvleken piggt, och när de till slut fick hål på Fridel så dröjer det bara en minut innan Stevie G idiottacklar Reo-Coker i straffområdet. Precis när man börjar undra ifall Liverpool skulle få syre tillräckligt för att mäkta med ännu ett försök till en storstilad comeback så dyker kaptenen upp och agerar som den övertända, oborstade och osmarta fotbollsspelare han ibland kunde vara när han var kring 20-strecket. Jag trodde den spelaren var borta, men tydligen inte. Agerandet vid Villas straff samt den i övrigt felfyllda och oinspirerade insatsen av Gerrard gör att jag verkligen håller med Benitez när han efter matchen pratade om att "senior players" måste ta ansvar och visa vägen. Igår var det tvärtom för Liverpools del.

Även om Liverpool hade bollen en hel del igår så tycker jag inte att de utgjorde ett konstant hot mot Villa. Långt ifrån. Villaförsvaret fick det ganska enkelt för sig när Liverpool spelade orörligt och med för små marginaler. Torres spelade svårt och stod inte Beye eller Davies i vägen så gjorde någon annan det. När Torres inte spelade svårt så halkade han eller krälade på marken. Eller jiddrade med domaren. Eller slog ut med armarna åt något eller någon. Han var sorglig att skåda igår.

O'Neill måste ha gillat en hel del av vad han såg igår. Inte nog med att han fick se sitt lag försvara sig bekvämt och tryggt mot förra säsongens målfarligaste lag, eller att han fick se två fasta situationer resultera i mål. Han fick dessutom gång efter annan se ett Liverpool som tappade boll i mer eller mindre kritiska lägen. Med snabba spelare som Young och Agbonlahor är det mumma att få spela omställningsfotboll. Liverpool kunde aldrig slappna av helt, speciellt inte eftersom det hela tiden finns en skakig känsla över Liverpools försvar. Den känslan gick igenom TV-rutan, då fanns det garanterat på planen också.

Aston Villa fick en trevlig nystart efter en trist premiäromgång och en något överraskande förlust i Europa League-kvalet mot Rapid Wien. Det här var en boost som hette duga. Arbetsro och självförtroende. Det är bra betalt för 90 minuters arbete.

Liverpool däremot har en hel del att fundera på. Det finns en hel del obesvarade frågor. Det är för mig självklart att inte ta till ord som "kört" vad gäller Liverpools chanser. Därtill är säsongen för ung. Men det är lika självklart att Liverpoolspelarna måste kavla upp ärmarna och bevisa för sig själva, och för andra, att de ska ha med toppstriden att göra. Några av de där frågorna som det idag inte finns svar på bör nog också ha just ett svar. Och det här bör ske inom överskådlig framtid. Utrymmet för misstag för Liverpools del minskar ju i och med förluster som denna.

***********************************

Sol Campbell är klar för Notts County. Där ser man.

***********************************

Det känns som om transferfönstret har varit öppet i ett halvår. Silly season vägrar ta slut. Någon som känner samma sak?

***********************************

Ikväll spelas det en hel del matcher i Ligacupen andra omgång. En match sticker ut: West Ham-Millwall.

Ligacupen, FA-Cupen eller en välgörenhetsmatch för hemmlösa hundvalpar - Det spelar ingen roll. Det är alltid rivlitet och viktigt när dessa två klubbar möts. Rivliteten har sin rötter i sydöstra Londons arbetarkvarter - På den tiden slogs spelarna i respektive lag inte bara som reulteten på planen utan även om jobbkontrakt och abetstimmar vid sidan av planen. Båda klubbarna (framför allt när de nämns ihop) är ju tyvärr också förknippade med hulganism. Det har varit en hel del bråk kring mötena mellan klubbarna. Vi hoppas på hård men fredlig rivalitet ikväll.

En fotnot här är att jag vet att Canal + har rättigheterna till Ligacupen denna säsong. Jag ser dock inte ett jota om någon sändning ikväll när jag kollar på dagens tablå. Hur kommer detta sig - Någon som vet?

***********************************

Vi hörs imorgon.

Kommentarer
Postat av: rooster

Distin kanske till Villa? Vore helt underbart. Dom behöver verkligen få in en till där. Varför inte Landon Donovan oxå?? :-)



Skön 3 poängare igår, matchen vanns på grund av inställning och taktik. Underbart härligt att se. Bara Villa kan växla mellan 4-4-2 o 4-5-1. När vi spelar 4-5-1 så är Nigel Reo, Sidwell underbara. När vi ska bli mer spelskickliga o föra matcherna kan vi behöva andra spelare.

2009-08-25 @ 20:27:36
Postat av: Oskar

Torres såg igår ut som att han vill ta över gnäll-tronen efter att Ronaldo dragit till Madrid. Håller med dig, det var sorgligt att se.



Sol Campbell, det är en jävla värvning för Svennis gäng det. Konstigt val av Campbell dock. Han har väl ett par år kvar på hög nivå i alla fall och jag kan inte förstå varför han väljer Notts (pengar borde han ju redan ha). Han lär ju inte få vara med på hela resan till Pl heller. Om det nu blir någon sådan.



Det är en skandal. Stormöte i ligacupen och ingen kanal visar. Fan alltså. Riktigt besviken.



Måste bara få dra ett dåligt skämt också. Kunde ju inte låta bli att upptäcka Torres blåtira. Har Gerrard något alibi? (förlåt)

2009-08-25 @ 20:30:10
Postat av: Oskar

Rooster//

United kan också växla mellan 4-5-1 och 4-4-2. Har varit rätt lyckat i Champions league faktiskt. :)

2009-08-25 @ 20:31:38
Postat av: Svanstrom (Arsenal)

Wenger sade idag att han misstänkter att Campbell har tankarna på en framtida tränarroll, och detta kanske i Notts County?



Varför inte West Ham - Millwall visas idag beror på, helt oförklarligt, att SkySports valt att inte visa matchen. Med andra ord finns det inte en ända TV-kamera på Upton Park ikväll. Mycket konstigt beslut av SS.

2009-08-25 @ 21:08:13
Postat av: Ralle

Holmgren// Håller med dig om transferfönstret, känns som det varit uppe hur länge som helst..



Oskar// Haha, lite kul var det ju ;)



Förstår inte heller hur dom har tänkt när dom inte visar West Ham - Millwall.. Har ingen anknytning till nåt av lagen men en match med mer derby-karaktär får man ju leta efter..

2009-08-25 @ 21:43:41
Postat av: rooster

Oscar... Jag menade inte att Villa ensamma kan spela så. Jag menade att "bara" Villa kan fortsätta växla mellan systemen på ett bra sätt så kan det fortsätta gå bra...

2009-08-25 @ 21:54:21
Postat av: Linhem

verkar inte vara mycket ligacup-matcher på C+...



ända som jag hittar just nu är Palace - City på torsdag...



skulle vart underbart att se Hammers - Millwall.

2009-08-25 @ 22:19:19
Postat av: Svanström (Arsenal)

Blev så att jag lyssnade på matchen på radion till slut. Upplopp och slagsmål utanför arenan, folk träffades med dartpilar i huvudet, stormning av planen varje gång West Ham gjorde mål, bråk mellan fansen, bråk mellan fans och läktarvärdar. Ja, händelserikt. Stynd att en välspelad match nu kommer i skymundan av detta!

2009-08-26 @ 00:17:58
Postat av: Mattias

Ja jag kan bara hålla med när det gäller transferfönstret! Måtte det ta slut så man slipper läsa spaltmeter på Liverpoolforum om önskeförvärv som vi aldrig kommer att kunna köpa!



Nä, ligan är väl inte körd men det känns ju inte som någon drömstart med tanke på att vi nu förlorat lika många matcher som hela fjolåret samt att vi då presterade mycket bra mot "big four"



Man ska inte ha orimliga krav på Aqualani men jag längtar väldigt mycket efter honom då kombinationen Lucas/Mascherano inte känns bra just nu i matcher där vi är spelförande vilket är de flesta som spelas!



Många av nyckelspelarna i Liverpool måste dock lyfta sig rejält nu framöver om vi ska hänga på i den absoluta toppen!

2009-08-26 @ 10:14:27
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Bomber harris

Satt och lyssnade på matchen på BBC London igår. Trots bråken och planstormningarna var det tydligen en mycket underhållande och välspelad match. Inga tvivel att Millwall har alla chanser i världen att gå upp i år, skakar man ett PL lag som vi gjorde igår så kan det gå riktigt bra mot League 1 gängen. Hoppas bara vi slipper kval...

2009-08-26 @ 11:15:59
Postat av: kriss

Transferfönstret borde bara vara öppet i julimånad så att alla affärer kan snabbas på och med det inte finnas så mycket tid till att förhandla fram fantasisummor på övergångarna. Detta skulle säkert gynna lagen då de slipper bli av med en nyckelspelare precis innan ligastarten, eller när det har gått ett par omgångar.



Får se vad det blir för transferbomber i nästa vecka när fönstret stänger ner, brukar ju alltid bli en galen dag/kväll sista dygnet.

2009-08-26 @ 11:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0