Är Arsahvin på väg till Gunners? Är Scolari homofob? [2009-01-06]

The Telegraph anses normalt vara en trovärdig tidning. Och det är just The Telegraph som nu ikväll rapporterar om att diskussioner förs mellan Zenit och Arsenal. Vad diskussionerna rör? Andrei Arshavin förstås.

Engelsk media har rapporterat tidigare om att Wenger intresserar sig för den lille tsaren, och ett bud sägs vara nära förestående. Zenit har tidigare värderat spelaren till £20M, men eftersom de riskerar att Arsahvin själv köper ut sig ifrån sitt kontrakt så sägs de även vara redo att lyssna på något lägre bud.

Personligen har jag inte tagit ryktet om att Arshavin kan bli aktuell för Arsenal helt på allvar eftersom silly season är just silly, och eftersom det vore en väldigt otypisk värvning för Wenger. Men nu verkar det alltså ligga en del sanning i det hela. Jag ska villigt erkänna att jag inte har sett honom spela så överdrivet många gånger. Jag fick först upp ögonen för honom när det engelska landslaget åkte till Ryssland och förlorade i EM-kvalet. Den gången så dominerade Arsahvin fullständigt. Jag blev smått förälskad i honom och följde därför Zenit i deras UEFA-Cupäventyr förra året. Ett äventyr som slutade med seger, och i väldigt många av matcherna på väg fram till titeln så var Arshavin briljant. Vi vet alla vad han presterade i sommarens EM-slutspel. Om han klarar av spelet i England, och om han klarar av att lämna hemlandet rent socialt, det ska jag låta vara osagt. Men jag tycker det skulle vara oerhört kul att få en chans att se honom spela i Premier League vecka ut och vecka in. Hur bra han skulle lyckas vågar jag som sagt inte sia om, men ligan skulle garanterat bli en profil rikare.

Vad säger Arsenalfolket? Är detta en drömvärvning? Hur ställer ni er till det faktum att Wenger i så fall skulle göra ett undantag i sin transferpolicy och faktiskt värva dyrt för en gångs skull?

***********************************

Sunderlands Grant Leadbitter
har svårt att komma över sin fars död. Det spekuleras nu i att han skulle se en flytt iväg från klubben han älskar som rätt medicin. För att han älskar Sunderland råder det väl inga tvivel om? Förutom en kort låneperiod i Rotherham så har mittfältaren aldrig spelat i en annan klubb. Många är vi också som minns det känslosamma målfirandet mot Arsenal i höstas. Det var några veckor efter hans pappas bortgång som han firade sitt mål med att springa ut mot ena hörnflaggan, lägga sig ned och kyssa marken med tårar i ögonen. Det visade sig sedan att Leadbitters fars aska låg begravd på det stället där Leadbitter kysste marken. För er som inte sett de vackra bilderna, eller vill se dem igen – Klicka här.

Middlesborough och Bolton nämns som eventuella nya klubbadresser för Leadbitter.

***********************************

OutRage! heter en förening som sliter hårt för homosexuellas rätt i samhället. FA har nu gått med på att sponsra deras kampanj för att få bort homofobin inom fotbollen. Planen är att göra en reklamfilm med Premier Leagues största stjärnor i vilken de ska ta ställning emot homfobi. ”Give homophobia the boot” är mottot. Det återstår väl att se om det ger önskad eller motsatt effekt. Personligen skulle jag inte bli det minsta förvånad ifall de spelare som ställer upp i reklamen får höra ”bög-ramsor” ifrån läktarna. Men jag hoppas att jag har fel.

Peter Tatchell som är talesman för OutRage! passade också på att ge Phil Scolari en rejäl känga när han sa:
”FA borde ha stoppat Chelsea när de anställde Scolari eftersom han tidigare sagt att han vägrar ha en spelare i sitt lag som är gay. Hade han sagt att han motsätter sig att ha en svart spelare i sitt lag så hade det blivit upplopp, och han skulle aldrig ha fått jobbet. Varför denna dubbelmoral?”.

***********************************

Tottenham tar ikväll emot Burnely i det första semifinalmötet i Ligacupen. Kvällens match blir Tottenhams sjunde match på 25 dagar. Hyfsat hektiskt får man säga. Spurs måste ju naturligtvis räknas som favoriter, men Burnley som just nu ligger på en play off plats i The Championship har trots allt slagit ut både Chelsea och Arsenal. Mot Arsenal spelade de stundtals riktigt bra. En del hyfsade spelare finns också truppen. Brian ”The Beast” Jensen i mål, de skotska försvararna Steven Caldwell och Graham Alexender som båda har landskamper att stoltsera med, den gamle Bradfordliraren Robbie Blake, den förre Man Unitedtalangen Chris Eagles och den engelskfödde nigerianen Ade Akinbiyi.

Som sagt… Spurs är favortiter, men bli inte förvånade ifall Burnely bjuder på hårt motstånd. En semifinal i Ligacupen är stort för Burnley. Med närmare eftertanke så är det kanske hyfsat stort för Tottenham också. När de vann turneringen förra säsongen var det i alla fall något stort.

***********************************

Jag sa igår att ambitionen idag var att presentera en vinnare och få upp facit på julnötterna. Det är fortfarande ambitionen, så titta in senare ikväll. Eller imorgon bitti om ni tillhör den kvällströtta delen av befolkningen.

Kommentarer
Postat av: Ludde

Arshavin är verkligen en typisk Arsenal-spelare, vad jag sett (EM i somras och några Uefacup-matcher, precis som du alltså) är han väldigt lik Hleb i sin spelstil och det (samt en Flamini...) är precis vad Arsenal saknat i år. En bra värvning absolut, men att betala £20 miljoner för honom är för mycket. Kan inte heller tänka mig att Wenger vill betala det, killen är ju trots allt 27 redan och är dessutom cup-tied i CL. Detta minskar också min (och alla andras, antar jag) älskling Jack Wilsheres möjligheter till spel, men hans tid kommer säkert också. Dessutom är Arshavin (inte än...) lika skadedrabbad som alla andra Arsenalyttrar, vilket är ett klart plus.



Kanske skrev lite osammanhängande men det är ungefär så jag känner inför en Arshavin-övergång. Bra blogg du har också, klart bättre än den där sopan Christensen eller vad han heter på Fotbollskanalen.se! Keep it up!

2009-01-06 @ 19:21:49
URL: http://loedde.blogspot.com/
Postat av: js

Fotbollen ligger många år efter när det gäller att motverka homofobi, så jag tror tyvärr du har rätt med att de spelare som medverkar kommer gå höra en del.

Det blev ju ett jävla liv för att Nicklas Bendtner spelade i rosa skor, bara det.

2009-01-07 @ 03:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0