Englands sämsta landslagsmän någonsin - Här är elvan.

I sviterna av Beckhams mål för AC Milan igår så satt jag och funderade lite. Becks är verkligen en av Englands allra största spelare någonsin rent meritmässigt. Det är bara två spelare som har fler landskamper än Beckham – Peter Shilton och Bobby Moore.

Shilton – 125.
Moore – 108.
Beckham – 107.


Beckham är nog ensam tvåa på den listan innan detta år är över, tror ni inte det?

När jag satt och kollde på listan över engelska landslagsmän så förundrades jag också över hur många dussinlirare som faktiskt kan stoltsera med A-kamper på sitt CV.

Vad sägs om den här elvan:

Richard Wright
Gary Charles - Anthony Gardner - John Scales - Chris Powell
Stuart Ripley - Alan Thompson - Seth Johnson - Steve Guppy
Francis Jeffers - Andy Gray


Dussinspelare är faktiskt riktigt snällt uttrycka i flera av fallen. Gardner, Guppy, Jeffers, Johnson…. Good Lord.

Vad gör då dessa spelare idag, undrar ni kanske?

Wright spelar i Ipswich.

Charles som kanske är kanske mest känd för att en gång i tiden orsakat Gazza en relativt allvarlig knäskada har efter karriären fokuserat främst på flaskan. 2005 åkte han dit för rattfylleri, men klippte bort fotbojan och försvann istället till Costa del Sol. När han kom tillbaka blev det nya rättegångar, men Charles dök upp onykter till rätten. Dömdes 2006 till 12 månaders fängelse. Just nu sägs han skriva på en sjlävbiografi.

Den forne Spurstalangen Gardner har idag hunnit bli 28 och tillhör Hull, men så mycket speltid blir det inte.

John Scales är styrelseledamot i managementföretaget Be Sport. Ett tag var han faktiskt manager för Englands beachsoccerlandslag.

Powell spelar i Leicester.

Ripley startade efter karriären upp en klinik som behandlar idrottsskador. Han passade också på att plugga. 2007 tog ha examen med juridik och franska som huvudämnen.

Thompson är utlånad ifrån Leeds till Hartlepool.

Den nu 29-årige Seth Johnson blev 2007 free agent efter att Derby inte förlängde hans kontrakt. Mig veterligen är han fortfarande klubblös. En gång i världen betalde Leeds £7M för hans tjänster. Så det kan gå.

Steve Guppy är numera assisterande tränare i Colorado Rapids i MLS.

Franny Jeffers
klubbadress stavas Sheffield Wednesday.

Crystal Palacelegenden Andy Gray inledde efter spelarkarriären en tränarkarriär. 2006 var han förbundskapten för Sierra Leone, men misslyckades med att kvalificera laget till Africa Nations Cup.

Där har ni en uppdatering om några av Englands kanske sämsta landslagmän någonsin. Alla var/är kanske inte totalt hopplösa, men jag är ändå beredd att sätta en femma på att de allihopa har gjort sin sista A-kamp. Någon som vill sätta emot?

Har ni fler förslag på halvfigurer som skulle kunna plats i en sådan här elva så ropa till.

***********************************

Är årets bästa värvning gjord nu? Det är nästan så att jag är beredd att påstå det nu när Carlo Cudicini har lämnat Chelsea för Tottenham på fri transfer. Inte en krona i övergångssumma för en rutinerad klassmålvakt, alltså. Det låter inte som en Tottenhamdeal, eller hur?

Visserligen är Cudicini fyllda 35, och har inte spelat så mycket förstalagsfoboll de senaste säsongerna, men med tanke på att en kille som Brad Friedel har blivit bättre för varje säsong sedan han fyllde 35 så tycker jag inte at man ska hänga upp sig för mycket på det. Italienaren är dessutom rutinerad, och jag tror inte att han kommer behöva särskilt mycket tid för att vara tillbaka i finfin matchform.

Den store förloraren i sammanhanget heter förstås Heurelho Gomes. Han kan nog hålla sig för skratt just nu. Så länge Cudicini håller sig skadefri så kan nog Gomes glömma allt vad speltid heter för resten av säsongen.

***********************************

Imorgon är jag tillbaka och då blir det förstås en hel del uppladdning inför kvällens matcher.

Kommentarer
Postat av: rooster

visst har Gavin McCann gjort en kamp eller två?? Platsar tveklöst i start 11:an

2009-01-26 @ 20:29:05
Postat av: Holmgren

Haha... Jo han har varit med. McCann är en "one cap wonder", tror jag.



Han skulle nog kunna "peta" Thompson, kanske....



Men Seth Johnson är ju mest given av alla så han sitter säkert. 29 bast och klubblös.... Vad f-n hände!?

2009-01-26 @ 20:35:57
Postat av: Linhem

fast Jeffers goal-per-match rating är ju grym ;)



en match - ett mål...



Gardner för landslaget !!!



AFC Wimbleodon och då med Wright i målet och de värvar då också Powell,Johnson,Jeffers,Thompson och dessa är sedan nyckelspelare för England när de vinner Em 2012? våre en dröm...medelmåttorna ledda av Wise & Vinnie, lägg in lite McCann och Cattermole då den sistnämnde passar i Wimbleodon.

2009-01-26 @ 20:39:49
Postat av: Leander

Linhem //

Cattermole har aldrig spelat för A-landslaget?



Dave Nugent är väl en annan spelare som kan nämnas. En landskamp, ett mål, var en ny anfallstjärna född månne? Portsmouth pungar ut med ca £ 6 miljoner. Nu spelar han sporadiskt i Pompey och enligt rykten ville Redknapp göra sig av honom så fort han fick se honom i träning.



Å andra sidan, är det inte så här det fungerar i alla landslag? Spelare som Guterstam och Dahlberg får chansen för stunden men gallras bort när det vankas tävlingsmatcher.

2009-01-26 @ 20:59:03
Postat av: Holmgren

Leander>>



Jag var faktiskt inne på att låta Nugent få en plats. Men så tänket jag att killen bara är 23 bast. Han kanske kan bli, om inte grym, så i alla falla hyfsad. Det finns ju rätt många spelare som har få landskamper och som ändå aldrig skulle platsa i dessa sammanhang. Dion Dublin, Le Tissier, m .fl.



Vad gäller att många få chansen och sedan gallras bort till tävlingsmatcher så är det inte riktigt så i England. Svergie har ju sina vinterresor där bara spelare som har nordisk klubbadress åker med. SÅdana matcher spelar aldrig England. De mest oväntade namnen dyker oftast upp i samband med ett förbundskaptensbyte då den nya förbundskaptenen gärna testar en rad spelare i sina första matcher. I Sverige känns det som om det testas för testandets skull, framför allt på vinerresorna.

2009-01-26 @ 21:24:49
Postat av: Leander

Håller med om Nugent, han har fortfarande mycket tid på sig att bevisa. Intressant är dock hans resa från glödhet till iskall på så kort tid. Vem nämner honom nu när landslagstruppen skall tas ut? Han fick trots allt spela en match och gjorde det med bravur när han fick chansen.



Sverige har sin januariturné, därför är Lagerbäck/Andersson inte lika benägna att testa nya spelare i andra landskamper som betyder mer. Träning- och tävlingsmatcher som betyder mer går istället ut på att spela ihop det lag man tror mest på. Skillnaden är att England måste göra sina tester i dessa matcher. Det blir givetvis inte lika många Dahlberg/Guterstam, men de existerar fortfarande.



Tack för en grym blogg!

2009-01-26 @ 23:15:11
Postat av: Leander

Vad har annars Richard Wright, Chris Powell, Alan Thompson, Francis Jeffers, Ugo Ehiogu, Michael Ball, Gavin McCann, Michael Rickets och Anthony Gardner gemensamt?



Alla dessa fick förtroende av Svennis..



2009-01-26 @ 23:41:44
Postat av: whatever

Det är ett skämt att du nämner Gardner i det här sammanhanget. När Gardner var som allra bäst i Tottenhamförsvaret tillsammans med Ledley King så var han absolut värd att få chansen i landslaget i varje fall en gång. Känns som att du bara har surfat fram lite information/statistik och plockat en elva lite på måfå. Gardner lät väl inte så sexigt i dina öron så han plockade du ut. Kan du med handen på hjärtat erinra dig om vilken klass han höll på sina prestationer vid den tiden? Visst, Gardner är ingen stjärna idag och har verkligen inget att tillföra ett engelskt landslag idag. Men då när det skedde så var det inget konstigt alls med det. Någon sämre mittback måste ju någon gång ha spelat i engelska landslaget.

2009-01-27 @ 01:50:23
Postat av: klumpen

haha... Känsligt det där, man ska uppenbarligen vara försiktig med att nämna gardner i "fel" sammanhang. Jag kan dock hålla med om att det borde finnas någon annan som gjort sig mindre förtjänt av en plats i landslaget genom åren.



Men i det stora hela gillade jag listan och tyckte det var jäkligt kul att höra vad spelarna gör nuförtiden.

2009-01-27 @ 03:30:35
Postat av: Knut

Varför kan Gomez glömma allt vad speltid heter? Han har faktiskt vara riktigt bra de senaste månaderna, även om hans start på ligan inte varit det bästa man sett. Sen har jag inte sett så mycket av Cudicini, så jag kan inte säga vem som är bäst.

Dock vet man aldrig med Redknapp, han kanske säljer Gomez bara för att fylla på sin egen plånbok

2009-01-27 @ 09:13:20
Postat av: Niklas (Villa)

Lee Hendrie! En A-kamp 1998 haha..

2009-01-27 @ 13:49:47
Postat av: Fredrik

Svar till Knut: Cudicini petar lätt Gomes... Förstår inte hur chelsea lyckats behålla honom som andrekeeper i alla dessa år!!

Jag anser att han skulle ta förstaplatsen i alla i premier league förutom united och chelsea...till och med vår egen reina skulle få stryka på foten enligt mig!

2009-01-27 @ 14:50:02
Postat av: Linhem

Holmgren:



vet nog de men blev lite Carried away...



kommer ihåg Nugent att jag varje gång undrade varför han inte fick spela...en av få (på senare år iaf) som blivit uttagen i landslaget utan att spela PL-fotboll(se Walcott)



intressant med old Carlo i Spurs då han trots allt var en av de bästa i PL innan han petades, men anledningen till att han stannade kan vara Cash?

2009-01-27 @ 15:59:08
Postat av: MCThole

Seth Johnson avsomnande karriär kan nog till stora delar skyllas på återkommande skadeproblem. Senast i Derby var det väl en knäskada som gjorde att han inte fick någon kontraktsförlängning när klubben gick upp i Premier League.

2009-01-29 @ 13:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0