Ingenting går Citys väg & Arshavin allt närmare Arsenal [2009-01-20]

En hel del Man City i engelsk media idag. Inte särskilt mycket av det om som står lär få Cityfansen att dra på smilbanden.

Laget är just nu på träningsläger i Spanien då de är ute ur FA-Cupen och därmed har spelledigt i helgen som kommer. Lagets största stjärna, Robinho har lämnat träningslägret. City har officiellt bekräftat detta, men vill inte kommerntera varför Robinho har lämnat lägret, eller om han hade tilltåesle att göra så. Obekräftade uppgifter gör gällande att bakgrunden till brassens ”walk out” är ett bråk med tränare Mark Huges. Robinho sägs nu vara på väg till Brasilien för att fira sin 25-årsdag som infaller den 25e januari. Vore jag Citysupporter skulle jag ändå känna ett stort lugn. De har ju Darius Vassell och nu också Craig Bellamy….

Den andra stora nyheten är förstås att Kaka väljer att stanna i Milan. Så här säger Kaka själv:
”Jag känner mig hemmahörande här (i Milan) där alla älskar mig och att stanna här kommer göra mig lycklig. Min familj har låtit mig fatta detta beslut på egen hand, och jag är tacksam för det. Jag har, precis som många rådgivit mig att göra, lyssnat på mitt hjärta. Det finns många fantastiska människor här i Milan, så som Berlusconi och Leonardo, som är så mycket mer än en chef, han är en verklig vän. Jag har aldrig bett Milan om en löneförhöjning, och det kommer jag heller aldrig att göra. Jag kan bara tacka dem för att de har höjt min lön när de tycker att jag har förtjänat det. Jag minns när jag lämnade Sao Paolo, då var det några fans som visade sitt missnöje gentemot mig, men här har alla stått vid min sida. Nu ska jag fira beslutet (att stanna i Milan) med några vänner. Milan har aldrig tidigare övervägt ett bud på mig, men den här gången gjorde de det, och jag behövde lite tid att tänka igenom allt – Men nu är beslutet tagit, och jag kommer att stanna kvar här. Mina lagkamrater har varit fantastiska och de har alla försökt säga något vägledande och stått vid min sida under dessa dagar. Jag har aldrig varit en Manchester Cityspelare, inte för en enda minut.”

Jag blir glad ända in i själen när jag läser detta. Kaka har gång efter annan offentligt bedyrat sin kärlek till Milan, och hade han valt att lämna den klubben för Manchester City så hade han verkligen blivit det slutgiltiga beviset på att allt gå att köpa – I alla fall i fotbollsvärlden. Nu blev han istället ett bevis på motsatsen – Allt går inte att köpa. Jag hade redan en stor respekt för Kaka som fotbollsspelare, nu har jag det även för honom som människa. Fotbollsälskaren i mig är överlycklig.

***********************************

Zenits tränare Dick Advocaat säger att han förväntar sig att Arashvin inom kort spelar för Arsenal. Jag ser verkligen fram emot att se Arshavin i Premier League. Ser Arsenalfansen fram emot att se honom på Emirates?

***********************************

Den 13e december så sa Rafa Benitez att ifall hans lag toppade tabellen efter nyår så skulle de ha 80% chans att vinna ligatiteln. Hmm. Dags att revidera det nu, va?

***********************************

Phil Jagielka
var lysande igår. En av de bästa på planen, och han har verkligen gått framåt den här säsongen enligt mig. Jag skrev såhär i en krönika när lagen möttes i höstas:
”Everton försvarade sig bra, och Jagielka gav med sitt småfula spel Torres ett halvt helvete.”
Det är inte utan att det känns helt rätt att återanvända den meningen.

***********************************

Returen i Ligacupens semifinal mellan Man United och Derby County spelas ikväll.

***********************************

Nu ska ni få en tankenöt att bita i. Vilka fotbollspersonligheter är pappor till dessa citat:

Vem sa detta?
"I want the fans to know that before I finish my career we (West Ham) are going to win something. Otherwise I'll kill myself!"

Vem sa detta, och om vem?
”I remember the first time I saw him. He was 13 and just floated over the ground like a cocker spaniel chasing a piece of silver paper in the wind.”

Vem sa detta, och om vilken klubb?
"I've never wanted to leave. I'm here for the rest of my life, and hopefully after that as well."

Den som har tre rätt här utan att googla förtjänar något slags nobelpris i fotbollsnördighet.

***********************************

Angående Fredagstipset igen då. De flesta av de få som tyckt till anser att vi ska räkna enbart fullpottare, och jag tycker nog också att det är ganska smidigt. Än så länge har vi en enda fullpottare, och det var signaturen Niklas (Villa) som drog in alla rätt i lördags. Imponerande!

***********************************

Jag har ännu inte bestämt mig ifall det blir ett kvällinlägg eller ifall jag tar paus till imorgon bitti. Det återstår att se.

Kommentarer
Postat av: Souness

den första låter lite som Fat Frank och den sista har jag för mig jag hört Alan Smith säga, kort före han lämnade Leeds. Den andra kanske är Owen?

2009-01-20 @ 16:31:20
Postat av: Linhem

hmm svåra frågor

första kanske föräddaren över alla 'Arry West ham/Arse/Tottenham/ och Pompey & Saints är värre...

känns som att han gör sådana uttalanden men icke troligt...känner helt klart igen den om 13-åringen

Owen/Stevie/Fowler/Gazza? sist ungefär varenda tränare som fansen gillat men som kickats(eller överhuvudtaget) Keegan?Fergie?

inte glad på Skrtel över hans "markering"...

2009-01-20 @ 17:36:08
Postat av: Linhem

gissar på Stevie på andra frågan?

2009-01-20 @ 17:36:47
Postat av: emil

kommer ihåg citat från förra meseyside derbyt:)

2009-01-20 @ 18:38:34
Postat av: Björn

1: West Ham... Då gissar jag på Di Canio

2: Alex F om Ronaldo eller Giggs

3: Skulle ju vara kul om det är sagt av någon som bytt klubb typ 10 gånger... Chansar på Bellamy, han snackas det ju om en del nu... haha

2009-01-20 @ 18:44:00
Postat av: Holmgren

emil>>



Tja alltså.... Det var jag själv som skrev den texten, och jag läste om den idag för att se ifall ngt mönster gick igen, eller ifall ngt skiljde sig åt rejält, etc. Då fick jag syn på den meningen, och tänkte att jag tänkte ungefär likadant igår.



Här är den texten, om du vill läsa:

http://www.liverpoolfc.nu/chronicle/?id=12202

2009-01-20 @ 18:44:50
Postat av: FCUM (United)

Underhållande match igår, bra resultat med.

Håller med om att det ger lite hopp till fotbollen när Kaka väljer att stannai Milan, skönt.



Citaten är ju helt sjukt svåra, är dock nästan säker på att det i mitten tillhör Alex Ferguson och är om ingen mindre än Giggsy.



Det sista skulle ju kunna vara väldigt många men då du är Liverpool fan gissar jag på Gerrard.



Ett annat grymt citat är ju annars: "When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown in to the sea".

2009-01-20 @ 18:49:08
Postat av: Linhem

Dessa då? Holmgren mfl ;)

"I´m here on sufferance... I don´t suppose I´ll be here long"



"Respect, be a winner, always think team first, be a top pro."

2009-01-20 @ 19:04:02
Postat av: Fredrik

För det första: Utmärkt blogg! Som Liverpoolsupporter så sved det bra nog igår, men av någon anledning tror jag att vändningen kom igår kväll. Nu tror jag Benitez kommer att gå över till den den 4-2-3-1 med Gerrard som släpande som gick bra ifjol vår. Alltså lyfter Gerrard PL-bucklan i vår!

2009-01-20 @ 19:42:26
Postat av: Kubb

Arashvin i Arsenal blir en dröm. Ska köpa hans tröja direkt. En bättre spelare som passar in i Arsenals spelstil går knappt att hitta på marknaden idag.

Tänk när Fabregas är tillbaka igen, man börjar ju dregla över vilket mittfält vi får :)

2009-01-21 @ 08:43:17
Postat av: Anonym

Di Canio

Sir Alex "Gudfadern" Ferguson

Alan Shearer?



Säker på de 2 första osäker på den sista

2009-01-21 @ 22:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0