Julnötterna - Här har ni vinnaren samt facit! [2009-01-06]

Alright… Då var det dags att utse vinnaren av den första tävlingen här på bloggen. Drygt 20 personer deltog, och nästan alla hade oroväckande många rätt. Jag som jobbade som ett djur för att hitta svåra frågor, men det kan tydligen inte bli för svårt.

Hur som haver…. En person hade fler rätt än alla andra. Och vinnaren är….. trumvirvel….
Sebastian Sandberg! Du är snart stolt innehavare av två biobiljetter. Droppa mig ett mail med dina adressuppgifter så kommer de med posten.

***********************************

Tävlingen bestod av 20 frågor och en utslagsfråga. En person prickade faktiskt exakt rätt på utslagsfrågan.

Sebastian hade 18 rätt av 21 möjliga, tätt följd av fyra personer på 17 rätt. På silverplats kom Mats Sundqvist, Daniel Rydenäs, Björn Andersson och Timo Brotkin. 16 rätt gav en bronspeng, och den kneps av Markus Ibrahim.

Jag antar att flera av er är sugna på att se de rätta svaren.
Så här kommer facit tillsammans med några kommentarer kring några av frågorna/svaren.

1. Arsenal
Theo Walcott fick inför säsongen äran att ta över Henrys numera klassiska nummer 14-tröja. Men vem hade nummer 14 på ryggen innan Henry?
Rätt Svar: Martin Keown.

2. Aston Villa
Villas sämsta placering i Premier League är en 18e plats. Men det var på den tiden då ligan innefattade 22 lag så Villa klarade sig kvar. Kontraktet säkrades i sista omgången via ett kryss (1-1) mot Norwich. Vem gjorde Aston Villas mål?
Rätt Svar: Steve Staunton.


3. Blackburn

Det första hattricket någonsin gjort på Manchester United i Premier League gjordes av en Blackburn-spelare (spelaren ifråga tillhör idag en annan klubb). Vem är spelaren?
Rätt Svar: David Bentley.

4. Bolton
Den äldsta spelaren som spelade en ligamatch i Premier League säsongen 04/05 representerade Bolton. Vem är det jag eftersöker?
Rätt Svar: Kevin Poole.

5. Chelsea
John Terry och Frank Lampard är de stora publikfavoriterna på Stamford Bridge just nu. En annan spelare som har åtnjutit den statusen är Dennis Wise. 1985 var Dennis Wise på lån i en svensk klubb. Vilken?
Rätt Svar: Grebbestad IF. Den här vara bland de klurigare uppenbarligen. Endast två personer klarade den här.

6. Everton
Everton är en av de klubbar som har spelat i Premier League sedan starten 92/93. Föutom Big Four-klubbarna är det ytterligare två klubbar som kan stoltsera med detta. Vilka?
Rätt Svar: Var ni uppmärksamma så såg ni att jag försa mig och gav er halv svaret i fråga 2. Så Aston Villa och Tottenham är rätt.

7. Fulham
Craven Cottage är namnet på Fulhams hemmaarena. Säsongen 02/03 byggdes denna arena om och Fulham fick låna en annan arena. Vilken?
Rätt Svar: Loftus Road.

8. Hull City
Hulls ordförande Paul Duffen sa inför säsongen att han inte skulle vilja ha Cristiano Ronaldo i sitt lag om det skulle innebära att var tvungen att byta bort… Ja, vem då?
Rätt Svar: Dean Windass.

9. Liverpool
Roger Hunt, Kevin Keegan, Sammy Lee och Robbie Fowler gjorde alla mål för Liverpool i sin debut. Men vem var den senaste spelaren som gjorde mål i sin Premier League-debut för Liverpool?
Rätt Svar: Djibril Cissé. Det var alltså inte debuten, vilken som helst, utan Premier League-debuten som avsågs. Här gick några bet.

10. Manchester City
Idag spelar Man City på City of Mancherster Stadium. Namnet på den förra arenan är Maine Road. I det sista derbyt som spelades på den arenan så fanns det en tvåmålsskytt. Jag vill veta namnet denna tvåmålsskytt?
Rätt Svar: Shaun Goater.

11. Manchester United
Eric Cantona är för evigt inskriven i denna klubbs historia. I en match 1995 kung fu-sparkade fransmannen en supporter i bröstet under match. På vilken arena skedde detta, och vilka två lag delade vid denna tidpunkt på denna arena?
Rätt Svar: Selhurst Park är arenan, och den delades på av Crystal Palace och Wimbledon på denna tid. Vissa glömde svara på vilka lag som delade på arenan utan svarade bara på vad arenan heter. Då fick man fel.

12. Middlesbrough
Middlesbrough var säsongen 05/06 det lag som åkte på den största förlusten. Vad slutade matchen, och vilket lag stod för motståndet?
Rätt Svar: 7-0 mot Arsenal. Några få verkar ha missat att denna fråga var felskriven från början då det stod fel säsong. En rättelse gick ut som ett inlägg här på bloggen om detta. Dock var det få som missade rättelsen, och det avgjorde ingen toppstrid.

13. Newcastle
När säsongen 02/03 summerades så hade Newcastle med två spelare i årets elva. Vilka?
Rätt Svar: Kieron Dyer och Alan Shearer.

14. Portsmouth
Harry Redknapp avgick som tränare för Pompey 2004 för att skriva på för lokalkonkurrenten Southampton. Men redan 2005 var Reknapp tillbaka på Portsmouths tränarbänk. Hur många tränare hann Portsmouth med under de 13 månader som Happy Harry var borta, och vad är deras namn?
Rätt Svar: Tre stycken. Velimir Zajec, Alain Perrin och Joe Jordan.

15. Stoke
Stoke slog i somras nytt transferrekord när de köpte Dave Kitson för £5.5M. Men vilken spelare har inbringat mest pengar för Stoke vid försäljning?
Rätt Svar: Danny Higginbotham. Här svarade en hel del Mike Sheron. Men Higginbotham är den deal som Stoke har investerat mest i. Måhända är inte hela summan betald ännu, men affären innefattar mer pengar än den med Sheron. Jag inser att protester kan uppstå här. Men innan ni blir helt galna så vill jag påpeka att vinnaren på 18 rätt var en av dem som svarade Sheron och han fick således fel för detta. Så även om jag väljer att ge rätt för Sheron så får vi fortfarande samma ensamma vinanre, men då på 19 rätt istället för 18.

16. Sunderland
Vilken spelare gjorde Sunderlands första Premier Leaguemål?
Rätt Svar: Michael Gray.

17. Tottenham
Idag är det Puma som tillverkar Tottenhams tröjor. Men 95-99 bar Spursspelarna tröjor gjorda av Pony. Säsongen 97/98 var det sammanlagt tre lag som bar matchtröjor tillverkade av just Pony. Tottenham var alltså ett av lagen. Men vilka var de andra två?
Rätt Svar: West Ham och Southampton.

18. West Bromwich Albion
Inför säsongen sålde West Brom en gammal Premier League-skyttekung. Vem var det och vilken säsong vann denna spelare Premier Leagues skytteliga?
Rätt Svar: Kevin Phillips, säsongen 99/00.

19. West Ham

Säsongen 01/02 hade West Ham den spelare som gjorde flest mål som inhoppare. Vem var det?
Rätt Svar: Jermain Defoe.

20. Wigan
Wigan är en klubb som har lyckats rätt bra med sina inlånade spelare de senaste säsongerna. I år är det Amr Zaki och säsongen innan var det Antonio Valencia. Säsongen 06/07 befann sig en svensk försvarare och en engelsk målvakt på lån i Wigan. Båda spelarna blev sedan uppköpta av kubben. Vilka är spelarna?
Rätt Svar: Andreas Granqvist och Chris Kirkland.

21. Utslagsfråga

Hur många nationaliteter representerades i Premier League under säsongen 04/05?
Rätt Svar: 57. Jag måste få fråga "Ibbe" om han nu läser detta... Var det en gissning eller lyckades du hitta det?

***********************************

Så var den tävlingen till ända då. Jag hoppas att jag har gjort min research rätt och att alla rätta svar faktiskt ska vara de rätta svaren. Upplever ni att så faktiskt inte är fallet i något fall, eller om ni har någon annan protest så ska jag snällt lyssna, och självklart göra avbön om det visar sig att jag har tabbat mig. Så hittar ni några tveksamheter så nås jag på mailen: [email protected]

Hoppas ni hade kul! Det kommer bli fler tävlingar här var det lider.

Kommentarer
Postat av: Ibbe

Skicklighet ;) Nej men hittade det faktiskt på en frågesportsida.



http://i41.tinypic.com/sbikvd.jpg



Grattis till vinnaren!

2009-01-06 @ 23:11:14
Postat av: Majk

Tack för en rolig tävling :)

Längtar till nästa..jag började söka efter svaren på internet på de frågor jag inte kunde, men det slutade oftast med att man satt och läste annat. Tex var 2 timmar på Aston Villas hemsida och läste om deras historia. Mycket intressant faktiskt :)

2009-01-07 @ 01:00:32
Postat av: EvenSteven

Jag trodde det var givet att Crystal Palace var med på Selhurst Park. Då borde jag ha 18 rätt men det spelar ingen roll för jag var så hejdlöst fel ute på skiljefrågan då jag missförstod något jag läste på nätet.



Tack för tävlingen det var skitkul.



En lite fråga till dig:

När vann England över Sverige senast???

2009-01-07 @ 09:49:42
Postat av: EvenSteven

EvenSteven = Björn Andersson förresten

2009-01-07 @ 09:50:33
Postat av: TimoTorres

Tack för en kul tävling :)

2009-01-07 @ 11:21:48
Postat av: Holmgren

Kul att ni gillade tävlingen!



EvenSteven>>

Jag var tveksam till att sätta fel på dig eftersom det kändes som om du visste om Palace. Helt givet att de var ett av lagen var det ändå int då det inte står utskrivet i frågan vilka Man U mötte. Hade det stått i frågan hade ju alla fattat att det ena laget var Palace. Men visste man inte vilka Man U möttre den dagen så började man nog i den ändan. Dock skönt att du inte hade en tokbra gissning på utslagsfrågan. Hade inte velat sätta dig som tvåa på enbart det felet



Sebastian som vann gissade på 60 nationaliteter om någon undrar.

2009-01-07 @ 12:46:33
Postat av: EvenSteven

Jag visste ju även att Kevin Poole var äldst i "Vandrarna" 04/05 men trodde inte han betroddes med PL-spel den säsongen... Skit också. Svara gärna på min tidigare fråga.

2009-01-07 @ 15:00:05
Postat av: Alina

Bra blogg! Like it:)

2009-01-07 @ 15:02:26
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Holmgren

EvenSteven>>



När slog England oss senast alltså...

Jag har väl inte stenkoll, ärligt talat. Men en bra gissning ska jag kunna resonera mig fram till. När vi hade dem i gruppen i VM 06 så var det väldigt mycket snack om att de inte hade slagit oss på nästan 40 år. Nästan 40 år då (2006) borde betyda mellan 67-70. en på fyra där alltså... Jag kör på 68, det ringer ngn klocka. Men i vilken sammanhang eller var matchen spelades, hur det gick etc har jag ingen aning alls om. Men jag drar till med 68.

2009-01-07 @ 15:27:20
Postat av: Linhem

tänkte helt fel på Newcastle fråga och trodde det var vilka som var i newcastle iår av de som spelade där år 02/03

på liverpool-frågan hade jag hittat att Speedy hade gjort mål på PL-debuten...men var PL-debuten från START...

glömde ändra Boro-frågan också...

förklarade hur de låg till på Hig/Sheron-frågan

var nära på Villa då jag brukar blanda ihop Staunton & Saunders(anser att den koppling gör att jag var väldigt nära)



vann Ibbe då på utslagning? mot? med 18/19?

2009-01-07 @ 16:24:37
Postat av: Linhem

holmgren:



har för mig att de var runt hemma-vm 58? kanske har fel...48?

2009-01-07 @ 16:26:13
Postat av: Linhem

strunt i det sista jag frågade då jag kollade vad du skrivit innan...

(inte Sverige vs england)

säger samma som min tränare angående att man kan lämna in protest

"nej"

- jag" jo det kan man"

tränare " Kan, kan man ja"

annan " så man kan då?"

tränare " NEJ"

2009-01-07 @ 16:30:09
Postat av: EvenSteven

1968 är helt korrekt... Snyggt Holmgren

2009-01-07 @ 21:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0