Manchester United slaktade Chelsea på Old Trafford [2009-01-11]

3-0 var i underkant. Ärligt talat så var det rena rama slakten på Old Trafford i dag. Manchester United överglänste Chelsea i allt, och det kunde lika gärna ha slutat 6-0. Om det är såhär Man U har tänkt spela under våren så har jag ärligt talat svårt att se vilket eller vilka lag som ska hänga med.

United har försvarat sig exemplariskt hela säsongen. Det här var åttonde raka ligamatchen där de höll nollan. Offensiven däremot har stundtals haltat lite, men idag var det proppen ur. Det kunde som sagt ha blivit fler mål. Ronaldos mål borde aldrig ha blivit bortdömt, och samme Ronaldo blåstes också av väldigt tveksamt för offside när han var fri med Cech.

Lika bra som Man U var, lika dåliga var Chelsea. Det har sett likadant ut varje gång de har mött bra motstånd i år. Komplicerat, omständligt, kladdigt och ineffektivt. De få och korta perioder som Chelsea hade bollen inom laget idag så gick det långsamt och i sidled. Chelsea har tidigare varit som vassast när de utnyttjat Drogba till max och satt lite längre bollar på honom, låtit honom hålla fast bollen och vänta in påfyllande lagkamrater. Just nu ser det inte ens som om Drogba vet vad han ska göra, hur han ska löpa och var han ska befinna sig på planen. Och han är inte ensam. Anelka såg precis lika vilsen ut när han kom in, Lampard befann sig i tomma intet i 90 minuter, och Deco hade inte många rätt.

Jag tvivlar mer och mer och mer på att Scolari har sina spelare bakom sig i det han försöker göra med laget, vad det nu är han försöker göra. Sexy football? I think not. Inte just nu i alla fall.

I övrigt….

…Efter att ha sett Rooney idag så är jag ännu en gång beredd att påstå att Respectkampanjen inte respekteras av alla. Gestikulerande, gapande på domare Webb och hans linjemän, och fuck off till både höger och vänster. Gult kort? Nix. Bortsett från detta beteende så var Rooney briljant idag. Han jobbade stenhårt över hela planen, var med och byggde upp spelet, tog otaliga uppoffrande löpningar, och så gjorde han även mål. Han var bäst på planen.

Park. Jag har sagt det förr, men det förtjänar att upprepas: Mannen är en tränardröm. Han ben går som trumpinnar i 90 minuter. Han ger aldrig upp. Han måste vara sjukt jobbig att möta.

Bosingwa ut och Belletti in. Exakt vad ville Scolari uppnå med det bytet?

…Vad har hänt med Ronlado och hans frisparkar? Minns jag fel, eller stänkte inte portugisen in ett par riktiga pärlor förra säsongen? Den här säsongen har det för det mest sett bedrövligt ut på den fronten.

…Gamlingarna kan än. Både Giggs och Neville var riktigt bra idag.

... Anderson, Tevez, Nani, Carrick och Ferdinand. Där har ni några miljoner pund som inte startade matchen för United.

Drogba hade 46% lyckade passningar idag. Motsvarande siffra för Rooney var 93%.

Chelsea hade ett skott på mål idag. Ett enda skott på mål på hela matchen.

***********************************

Tottenhams Happy Harryeffekt verkar ha dött ut. Londonlaget har nu inte vunnit på fem matcher. Idag förlorade de mot Wigan efter en riktigt tråkig match. Manyero Figueroa gjorde matchens enda mål i den 90e minuten.

***********************************

Ikväll gör David Beckham debut för AC Milan som åker till huvudstaden för att möta Roma.

***********************************

Det var allt för idag.

Jag är tillbaka med ett inlägg imorgon på förmiddagen. Då ska ni bland annat få veta vilka engelska lag som har flest svenska fans.

Kommentarer
Postat av: Tolfte Spelaren

United rules!

2009-01-11 @ 21:46:53
URL: http://stopptid.blogg.se/
Postat av: Linhem

har för mig att vi vann de om mest svenne-fans men känns konstigt att inte Manure eller Arse vinner...

Chelski endel nu men Tottenham endel då trots allt de attraherade många under tipsextra tiden...

2009-01-11 @ 21:58:09
Postat av: (:

Ronaldo har gjort två frisparksmål denna säsongen.

2009-01-11 @ 23:08:22
Postat av: Daniel

Visst var Uniteds seger solklar i andra halvlek, men första halvlek var jämn om jag inte misstar mig. Men visst United kändes lite farligare när man anföll och man fick ett otroligt psykologiskt viktigt mål. Inget mål där och en helt annan andra halvlek?

2009-01-11 @ 23:09:31
Postat av: sebbesandberg

måste hålla med om rooney där.. varning hade kanske vart rätt. men ronaldo där? i kamp med carvalho? mycket mycket konsitgt..

2009-01-12 @ 11:18:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0