Premier Leagues bästa truppspelare - Topp 10. [2009-01-15]

Några läsare har bett om att få se en eller annan lista av något slag publicerad här på bloggen. Ett förslag var att göra en lista på Premier Leagues bästa truppspelare. Självklart kommer jag då lyssna och göra er till viljes.

Här är den då – Listan över de bästa spelarna som inte riktigt har en given plats i elvan i sina respektive lag, men som ändå är guld värda att ha i truppen.

10. Henri Camara – Wigan.
Wigan har en riktigt bra forwardstrio i Zaki, Heskey och Camara. De två förstnämnda går i dagsläget före Camara. Men senegalesen är ett riktigt bra alternativ, och en klar tillgång att ha på bänken. Kan bidra med kreativitet och har ett helt ok målsinne. Besitter också en hel del erfarenhet med sina 31 år.
Spelminuter denna säsong: 444/1800.

9. Mark Noble – West Ham.
Slåss med Hayden Mullins och Scott Parker om en plats på West Hams innermittfält. Får relativt mycket speltid, men är inte helt ordinarie. Engelsmannen är en smart och trygg spelare som gör det enkelt för sig, och han har också en låg felprocent i sitt passningsspel. Noble är bara 21 år gammal och har framtiden för sig, men jag tror att han redan nu skulle vara ett utmärkt mittfältsalternativ även för bättre klubbar än West Ham.
Spelminuter denna säsong: 1010/1890.

8. Elano – Man City.
Visade förra säsongen vad han kan göra när han är i form. I år har det dock inte sett alls lika bra ut, och speltiden är begränsad. Om det beror på att han vantrivs under Mark Hughes ledning eller att han snarare överpresterade förra säsongen är svårt att säga. Faktum kvarstår dock: Man City har ett grymt sparkapital i Elano.
Spelminuter denna säsong: 973/1800.

7. Salomon Kalou – Chelsea.
Ägnar sig en hel del åt inhopp i Chelsea. Kan skapa saker på egen hand med sin snabbhet och sin teknik. Att ha en spelare som kan komma in från bänken och bryta mönster är väldigt förmånligt. Kalou är en sådan spelare.
Spelminuter denna säsong: 655/1890.

6. Steve Sidwell – Aston Villa.
Innan Carew skadade sig så spelade Villa rätt ofta 4-4-2. Det gjorde att Sidwell hade tuffare att få speltid i början av säsongen. När laget nu spelar med tre innermittfältare så finns det plats för hela trion Sidwell-Barry-Petrov. Sidwell har gjort det riktigt bra på senare tid och visat att han är tillräckligt bra för att få speltid i ett bra Premier Leaguelag. Det återstår att se ifall Sidwell har spelat till sig en plats för gott. Men även om han inte har gjort det så är han en väldigt fin tillgång i Aston Villas trupp.
Spelminuter denna säsong: 914/1890.

5. Anderson – Man United.

Personligen tyckte jag att Anderson imponerade redan förra året. Det absoluta genombrottet låter dock vänta på sig, vad det verkar. Men den unge brassen är en briljant backup på Man Uniteds innermittfält. Bra blick, mogen i sitt spel och fin förståelse i både försvar och anfall.
Spelminuter denna säsong: 650/1710

4. Carlos Tevez – Man United.
Inte många klubbar i världen bänkar en så pass skicklig spelare så pass ofta som Man United gör med Tevez. Argentinaren verkar dock för det mesta ha ett stabilt psyke, och istället för att gnälla så kör han på och jobbar stenhårt när han väl får chansen. Jag har alltid respekterat sådant. Kanske är Rooney och Berbatov vassare ur vissa aspekter, men att ha en ersättare som heter Tevez är sannerligen inte kattskit.
Spelminuter denna säsong: 835/1710.

3. Carlo Cudicini – Chelsea.
Har inte varit ordinarie sedan Peter Cech anlände 2004. Men man glömmer lätt att italienaren var förstemålvakt i Chelsea i ett antal säsonger. Han har faktiskt gjort fler matcher för Chelsea än vad Cech har gjort. Jag har alltid tyckt att Cudicini är en riktigt klassmålvakt, och jag förstår egentligen inte hur Chelsea har gjort för att få behålla honom. Inget lag i ligan har en bättre backupkeeper.
Spelminuter denna säsong: 180/1890.

2. Daniel Agger – Liverpool.
Har i omgångar fått stå tillbaka för både Skrtel och Hyypiä denna säsong. Men det råder väl inga som helst tvivel om att Agger har potentialen att bli en mittback i världsklass. Så verkar även AC Milan och Real Madrid tycka. Båda klubbarna rycker i dansken.
Spelminuter denna säsong: 810/1890.

1. John O’Shea – Man United.

Den första spelaren jag kom att tänka på när jag skulle göra denna lista. Står alltid för en gedigen arbetsinsats, och har en hög lägstanivå. Irländaren har även hög lagmoral och behärskar många olika positioner.
Spelminuter denna säsong: 784/1710.

Alla matchminuter är nedskrivna innan gårdagens match mellan Man United och Wigan.

***********************************

På tal om matchen mellan Man United och Wigan så kommer jag komma med minst ett inlägg till idag. Då kommer jag bland mycket annat komma med några tankar kring den matchen.

Glöm nu inte säga vad ni tycker om listan, vem som borde varit med och vem som ska bort.

På återhörande senare idag.

Kommentarer
Postat av: rooster

Sidwell har väl en ordinarie plats i Villa men att påstå att han har varit lysande på slutet är väl att ta i. Överglänses tydligt av både Petrov och Barry, samt att han sällan orkar hela matcher.. Cudicini måste vara mest värdefull... Spelar nästan aldrig men skulle kunna vara ordinarie i 80% av premier league lagen

2009-01-15 @ 09:07:59
Postat av: Niklas (Villa)

Tjena alla bloggläsare, fotbollsälskare, Liverpool-fans samt Holmgren :)



Bra lista - mycket bra initiativ!



Helt enig om Cudicini & Kalou. Men det är ju förståligt - Stor, rik klubb behöver stor trupp.

Mikel är väl egentligen oxå en bra back up-spelare? (När Essien är frisk).



Detsamma gäller ju generellt i Man Utd oxå. Anderson, Nani, O'Shea m.fl. är alla back up-spelare av klass.



Känns som att efterföljande klubbar såsom Liverpool, Arsenal, Everton, Villa etc inte har den klassen på bredden.

(Tottenham & City må ha både bredd och klass - men underlevererar rejält denna säsong. Därför får inga av deras spelare plats på min lista).



I övrigt:



Newcastles andrakeeper bör finnas med haha. Snacka om lojal och bra att ha i truppen!



Babel? Måste platsa på en topp-20-lista iallafall va?!



Måste även kommentera lite gällande Steven Sidwell:



Det är sant som du säger, Holmgren. Sedan Carew blev ryggskadad så har Sidwell fått spela - innan var han bänkis pga 4-4-2. Han är en grym spelare och Barry har tidigare sagt att han är en av de bästa "box-to-box players" i ligan. (Det kanske förklarar till varför han är trött i slutet av matcherna, "rooster". Tänk på det nästa gång, han springer oerhört mycket och gärna hehe). Den dagen Carew är tillbaka så tror jag O'Neill möblerar om för att spela sina bästa spelare. Alla tre inner-mittfältare kommer få spela, men Barry kommer få spela vänsterback på Luke Youngs bekostnad förmodligen.



Tack för mig denna gång.



/Niklas



Ps. Har glömt att kommentera gällande fredagstipset. Det är en jättebra idé, och om man ska dra EN vinnare från förra helgen, så tror jag att jag satte två lottade matcher på "stryket" oxå haha ;) Är laddad inför morgondagens tipsrad.



Ps2. Ska skriva kortare kommentarer framöver. Sorry hehe!

2009-01-15 @ 12:23:51
Postat av: Linhem

bra lista, dock vet man ju inte riktigt med Agger om Rafa inte spelar han för att de är lite "strul" eller om han helt enkelt inte tycker han platsar...

om detta vart från förra året hade ju Hyypiä & Babel gått in ;)

2009-01-15 @ 12:30:12
Postat av: Kubb

Listan lämnar inte mycket att klaga på.



Får hålla med Niklas att Chelsea och Man Utd har en bredd med klasspelare som inga andra trupper besitter.

Så blåögd som man är vill man ju alltid se Arsenalspelare med. Den enda som skulle kunna vara i närheten tycker jag personligen är Diaby, bra både defensivt som offensivt. Men killen har ju fått spela nästan som om han vore ordinarie med tanke på alla skador.

2009-01-15 @ 12:30:40
Postat av: Holmgren

Spelarna som nämns fanns med i tanken. Diaby och Babel. Men när Gunners är så skadedrababt som de är nu så påstår jag nog att Diaby är rätt ordinarie. Hade också en tanke på att ta med Silvestre - Ingen stjärna, men en klart värdig backup.



Zat Knight var en annan spelare som fanns med i utkastet, men som hamnade utanför listan.



Vad gäller Babel så har han helt enkelt varit för dålig denna säsong för att vara med på listan. Han fick ju till och med plats i min "Höstens floppelva".



Finns under rubriken "Höstens lag 1,2 & 3" från 2008-12-29 för er som missat det inlägget.



Nani har också varit för dålig.



Spurs, Everton och City har en hel del habila truppspelare, men då trupperna är tunnare än topplagens så får de så mycket speltid att de är närmare ordinarie än truppspelare. Svår och subjektiv balansgång, faktiskt.



Linhem>>

Japp. Båda hade nog kommit med förra säsongen.



Niklas>>

Långa kommentarer? Absolut inte mig emot. Tvärtom.

2009-01-15 @ 12:40:41
Postat av: kriss

Bra lista, kommer inte på några att komplettera listan med, kan väl vara back-up målis till Brad Friedel som aldrig verkar bli skadad :)



En som inte platsar är ju Gareth Bale, som ännu inte varit med och vunnit en Premier League-match även om han startat och hoppat in några matcher. Stackaren, som till och med är en helt duglig spelare.

2009-01-15 @ 13:15:54
Postat av: Jax

Hyypiä är ju gjuten på listan egentligen - men han kanske ses som mer eller mindre ordinarie? Nu när Skrtel är frisk blir det nog mer Carragher-Skrtel som mittbackar i Pool, gissar jag. Så när du gör samma lista i slutet av säsongen ska Sami vara med. ; )

2009-01-15 @ 14:32:58
Postat av: Björn

Everton har i princip inga truppspelare, bara massa unga lovande talanger på 16-18 år.

Everton måste nog ha den tunnaste truppen i PL om man ser till erfarenhet och rutin.

2009-01-15 @ 16:43:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0