Turbulens i Newcastle & Skadorna hopar sig i Man U. [2009-01-21]

Newcastle och harmoni är två ord som rimmar nästan lika illa tillsammans som Liza Marklund och sanningsenlig.

Managern Joe Kinnear riskerar tre matchers avstängning efter sidlinjebråket med Phil Brown under FA-Cupmatchen för någon vecka sedan. Någon vecka tidigare så blev Joe Fuck Kinnear utvisad när Newcastle mötte Stoke. Han är dessutom under utredning sedan tidigare efter att ha kallat en domare för Musse Pigg. Som om inte JFKs humör vore nog så hade Joey Barton (surprise, surprise) och Jose Enrique ett bråk inför öppen ridå, mitt under brinnade match mot Blackburn i lördags. Eller ett bråk… Det var mest Joey Barton som bråkade på Enrique, ärligt talat. Och igår flög Andy Carroll och Charles N’Zogbia ihop på träning i ett regelrätt slagsmål.

Det här är de saker vi vet, men jag kan inte låta bli att undra hur ofta det smäller på träningar (inte bara i Newcastle då visserligen) utan att vi vanliga dödliga får reda på det. Men även om vi inte vet allt så räcker väl ovanstående för att konstatera att Newcastle är en klubb som in omgärdas av ett stort lugn. Å andra sidan… Det visste vi väl redan, kanske. När blev egentligen Newcastle en klubb som förknippas med kaos, hur gick det till, och hur ska det rättas till?

***********************************

Man United slog Derby med 4-2 igår. Det kan kanske låta spännande eftersom Derby hade en 1-0-ledning att gå på, men redan efter en dryg halvtimma stod det 3-0 till United efter mål av Nani, O’Shea och Tevez. När Giles Barnes reducerade till 1-3 på straff i 80 minuten fick matchen lite nerv, men nio minuter senare gjorde Ronaldo mål, också han på straff, och matchen var förstås helt avgjord. Barnes andra mål för kvällen som kom i matchminut 92 ändrade inte på det.

Uniteds avancemang kan dock visa sig vara lite av en pyrrusseger. Nani, Evans, Rafael, Anderson, Giggs och Neville drog alla på sig skador eller befarade sådana i gårdagens match. Sedan tidigare återfinns Evra, Ferdinand, Brown, Hargreaves och Rooney på skadelistan.

Brown Evans Ferdinand Evra
Rafael Hargreaves Anderson Nani
Giggs
Rooney


Där har ni en elva skapad bara utifrån Man Uniteds skadelista. Ge laget en målvakt och det skulle säkert hävda sig riktigt bra i Premier League. Det säger något om bredden i Man U. Med det sagt så är det nog bra ifall laget börjar få tillbaka lite spelare snart. Det sliter på truppen att ha så många spelare skadade, det hämmar också kontinuiteten, och jag tror att vinstmaskinen snart går på i alla fall en liten nit om inte några av alla skadade spelare börjar kurera sig inom överskådlig framtid. Känner Unitedfansen någon oro alls över detta?

***********************************

Vad gillar ni den här rubriken på en engelsk nätsida:

No Kaka, Robinho AWOL. How about a Chelsea flop?

Rubriken handlar om att Man City nu intresserar sig för Chelseas Branislav Ivanovic.
Roligt ifall ni frågar mig.

***********************************

Wilson Palacios är klar för Tottenham. Wigan är nu £14M rikare, men en riktigt bra innermittfältare fattigare.

Zokora, Modric, Huddlestone, Jenas och nu Palacios. Det börjar bli gott om folk på Spurs innermittfält. Någon måste väl nästan ryka nu? Vem tror ni det blir?

***********************************

Besöksantalet på bloggen har gått ned en smula denna vecka. Ni hjälper väl fotfarande mig att nämna bloggen för folk, och att länka hit på andra fotbollsrelaterade sajter, när möjlighet ges?

***********************************

Imorgon kommer det ett inlägg med en än så länge hemlig lista. Det är också möjligt att det dyker upp ett till inlägg ikväll, så kika in igen!

Kommentarer
Postat av: Linhem

Jenas är la skadad? fast känns som att han tillsammans med Zokora är närmast dörren...

Modric slänger man bara inte bort,Hudd gillar jag faktiskt och Palacios är ju den bäste som de mitt av dem...lite överpris dock men hade inte vart Tottenham annars

2009-01-21 @ 16:59:53
Postat av: Anonym

Kan sätta mina två pungkulor på att Spurs inte kommer avancera ett skit, de kommer ligga i botten i maj ändå. Om de inte värvar en skadefri Fabregas, David Villa, Vidic, Sagna, Evra, Gerrard m.m förstås.



Ang N'Castle säger jag bara en sak. Victoria Concordia Crescit, Victory Through Harmony.



Ja, jag gillar Arsenal.

2009-01-21 @ 17:32:34
Postat av: Knatte

Skulle ha gett mig av med Zokora.

2009-01-21 @ 17:40:28
Postat av: Holmgren

"Victory Through Harmony."



Absolut, där är vi rörande överens. En av anledningarna till att ditt lag går sådär denna säsong är att de inte lyckats vandra just den vägen - Det är inte BARA skadorna.



Men ang Newcastle då. Det är förstås som du säger - Ett lag i totalt avsaknad av harmoni, och då uteblir framgången. Men hur hamnade skatorna där? När hamnade de där? Och hur ska de ta sig därifrån?



Det är verkligen lättare att ställa de frågorna än att svara på dem....

2009-01-21 @ 17:45:44
Postat av: Sadde

Ang Uniteds skador så är det tur i oturen att det är en cupmatch i helgen. Rio och Brown kan vara på väg tillbaka inom kort och då känns det lite bättre. Men just nu vågar man knappt sätta på datorn för att läsa om nästa spelare som blivi skadad. Fortsätt ditt skrivande, grymt bra!

2009-01-21 @ 17:53:16
Postat av: Patric

Självklart skyller jag inte bara på skadorna, vi behövde en Defensiv mittfältare och skulle kanske ha lagt ut £20m+ på Alonso i somras. Wenger har ju dock tyvärr en envishet som heter duga.



Tycker ändå att Denilson presterat bra och de som varit på Emirates denna säsong och sett honom spela har sagt att han springer utav bara helvete.



Ang N'Castle igen så har jag inte en aning hur de hamnade där, knäpp styrelse, konstiga beslut, en hel del "tottenham-värvningar". Ett alternativ är att börja om helt från början, och att försöka bygga upp laget med rätt spelare.

2009-01-21 @ 18:03:05
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Härlig bloggsida du byggt upp på så kort tid, Holmgren!



Jag är intresserad av statistik och har roat mig med att jämföra Liverpools och Man Utds kvarvarande matchprogram. Det är otroligt identiskt, som om någon lagt det så med flit. Nu är det ju inte på något sätt säkert att det står mellan dessa båda lag, men jag tror det. Jämfört med förra årets motsvarande matcher har Chelsea hittills förlorat 15 poäng och Arsenal 9 poäng! Man Utd har plus 3 och Liverpool minus 2 poäng.



Sex bortamatcher av åtta har LFC/Man Utd samma!

Det är Wigan, Midd´boro, Fulham, Hull, West Ham och WBA.



Fem hemmamatcher av åtta har de samma(Man Utd har nio då de har kvar Fulham från i höstas):

Det är Man City, Blackburn, Arsenal, Aston Villa och Tottenham.



Lagen ska dessutom mötas i en match på Old Trafford och tre av lagen möter de omvänt hemma/borta och det är Newcastle, Sunderland och Portsmouth.

Liverpool möter Chelsea och Man Utd möter Everton, där har vi det sista mötet och dessa lag har det andra laget nyss mött.



Båda har chansen, det bästa laget kommer att ta den!

Arsenal x-x (1-1) Hull b x-x (2-1)

Newcastle x-x (3-0) West Ham b x-x (0-1)

Tottenham x-x (2-2) WBA b x-x (1-3)

2009-01-21 @ 21:27:36
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Glöm de sista tre raderna. Tryckfelsnisse!

2009-01-21 @ 21:30:10
Postat av: Big One

David misströsta inte om besöksantalet. Du har ju bara varit igång en dryg månad men har nästan lika många besökare som Canalplus-nissen Jonas Dahlquist (som är mästerlig i Eurotalk) och som har varit igång med sin blogg i ett och ett halvt år. Jag inbillar mig att Herr Dahlquist är lite mer känd än vad du är - än så länge - i den galna medievärlden. Keep up the good work! Folk kommer att hitta hit.

2009-01-21 @ 23:45:21
Postat av: Linhem

Victory Through Harmony?



säg det till Tyskland när de vann Vm -90 och Em 96 ;) ingen harmoni där inte, men Tyskarna är speciella...

2009-01-22 @ 15:31:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0