Vad har hänt med Anderson och Nani & Vad pågår i Charlton [2009-01-08]

Derby County lyckades vinna mot Manchester United i det första mötet i Ligacupens semifinal. Matchen slutade 1-0 och matchens enda mål gjordes av Kris Commons. En skräll, förstås. Och en jäkligt starkt insats av Championshiplaget. Inte minst eftersom Man U ställde upp med en relativt stark elva. Derbys nytillsatte manager Nigel Clough satt på läktaren, och man får förmoda att han hade trevligt. Men det ska väl sägas att Derby fortfarande har lång väg att vandra innan de är klara för Wembley. Bättre lag än Derby har tappat 1-0-ledningar när de åkt till Old Trafford. Icke desto mindre lyfter jag på hatten för gårdagens insats.

En notis om Man United: Laget har spelat 18 matcher i ligan denna säsong. Det är sammanlagt 1620 minuter. Nani har inte spelat i mer än 200 av dessa minuter och Anderson har fått 600 minuters speltid. Inte särskilt mycket speltid, med andra ord. I de inhemska cuperna däremot så är det annan visa. I alla Man Us fyra Ligacupmatcher (Middlesbrough, QPR, Blackburn och Derby), och i den enda FA-Cupmatchen (Southampton) så har båda två startat. Är det vad dessa två herrar är reducerade till nu? Matcher utan hög status, alternativt drabbningar mot sämre motstånd. Märkligt. Ok, så Nani utvecklas kanske inte så som många hade trott eller hoppats på, men Anderson tycker jag var otroligt bra många gånger redan förra säsongen. När Man U slog Liverpool på Old Trafford förra säsongen var han absolut briljant. Vad har hänt? Vad säger Unitedfansen om detta?

***********************************

Charlton Atlethic går inte bara trögt på planen, klubben gå också dåligt ekonomiskt. Igår avslöjade ordförande Derek Chappell att klubben har gjort en förlust på £11.5M det senaste året. Då har klubben ändå sålt spelare för tre miljoner pund mer än vad man har köpt spelare för. Knappast goda nyheter.

Man kan ju inte låta bli att undra vad som har hänt med klubben sedan Alan Curbishley lämnade för drygt två och ett halvt år sedan. Charlton var ju ett etablerat Premier Leaguelag, och att åka till The Valley och knipa tre pinnar var en tuff uppgift för alla lag. Så sent som säsongen 03/04 slutade ju faktiskt laget på en sjundeplats i Premier League. Idag ligger de sist i The Championship med bara 19 poäng och fyra ynka vinster på 26 matcher.

Jag vet inte exakt vad som har hänt, men jag vet att både Iain Dowie och Alan Pardew har varit med som managers på hissfärden nedåt, och jag vet att hissfärden inte längre är en hissfärd utan mer liknar ett bungyjump utan lina. Och jag vet att jag lider med The Addicks. Om några av er läsare har mer information om klubbens ras, eller om några av er hyser starka sympatier för klubben så får ni gärna dela med er och berätta vad som pågår, och hur det har blivit som det har blivit.

***********************************

Enligt The Telegraph så ska en icke namngiven spelare ha gått till Manchester Citys ordförande Gary Cook och uttryckt sitt missnöje över vissa saker. Mark Hughes kommenterar det hela genom att konstatera att hans dörr alltid står öppen ifall en spelare ville lufta ett bekymmer. Jag antar att det blir köbildning utanför Mr. Hughes dörr efter det uttalandet. Schmeichel vill lämna, Kompany spelas ”out of position”, och Jo, Elano, Ben Haim, och Vassell får knappt spela alls. Räkna med köbildning, som sagt.

***********************************

Mannen som har gör fler överstegsfinter på en match än vad han har gjort mål i sin karriär och som en gång i tiden var världens dyraste fotbollsspelare provtränar just nu med Bolton. Vem? Denilson. Brassens senaste klubbadress var Palmeiras, men han är nu free agent. Innan Palmeiras så befann sig Denilson i Al-Nasr och sedan FC Dallas. Det är väl knappast två klubbar man förknippar med stor framgång och hög status i fotbollsvärlden. Vi får väl se ifall Gary Megson är beredd att chansa på den forne landslagsspelaren och ge honom ett korttidskontrakt. Sjläv är jag högst tveksam, men vad säger ni andra?

***********************************

West Hams Matthew Etherington kommer allt närmare en övergång till Stoke. Även West Ham-duon Lee Bowyer och Calum Davenport sägs vara på väg bort ifrån klubben. I Bowyers fall ser det ut att bli ett byte även av liga då det är CCC-laget Birmingham som för samtal med mittfältaren. För Calum Davenport handlar det om en övergång till Bolton. Än så länge är inte någon av övergångarna klara, men igår kväll skrev The Telegraph att klubbarna var överens i alla tre fallen.

Det är kanske inte tre nykelspelare som lämnar West Ham ifall dessa affärer går igenom, men det är ändå tre spelare som alla figurerat i startelvan denna säsong. Det känns som om West Ham gamblar rätt friskt med sin Premier Leagueplats ifall de säljer ut sin bredd. Någon West Hamsupporter som vill uttala sig i ämnet?

***********************************

Några gav respons på det resonemang jag igår förde kring Stuart Downing. Ni som hade en åsikt tyckte att Middlesbrough faktiskt gör rätt som nekar Downings transfer request, mest med tanke på att det är Tottenham, och inte någon av storklubbarna, som budar på honom. Jag är utan tvekan beredd att tillstå att ni har en poäng i det. Frågan är ju dock vilken storklubb som skulle vara beredd att hosta upp summan som Boro kräver? Personligen är jag tveksam till ifall Downing är redo för en storklubb. Jag tror att han skulle göra sig bäst i en klubb strax under toppskiktet.

***********************************

Ni var rätt många som hade en gissning på vad gårdagens ligatabell egentligen visade. Rätt svar är det var en ligatabell över hur många år klubbarna har existerat. Stoke är ligans äldsta klubb och toppade därför tabellen. Signaturerna AFC, Victor och M_ hade alla koll på det. Snyggt jobbat!

***********************************

Minst ett inlägg till är att räkna med idag, så jag hoppas ni surfar in igen i eftermiddag.
Klart, slut för tillfället.

Kommentarer
Postat av: brodern

Angående Anderson & Nani;



Jag tillhör den skara som inte har sett Anderson's storhet. Jag kan dock hålla med om att han borde ha fått lite mer speltid i.o.m Hargreaves skada. Men i grund och botten så ser jag honom inte som en klasspelare och jag anser den största anledningen han överhuvudtaget får speltid är att Man Utd har ett ganska dåligt centralt mittfält. Jag anser att inte en enda av deras centrala mittfältare hade tagit en plats i Liverpool eller Chelsea.



Som jag har skrivit tidigare om Nani så har Man Utd ingen som helst nytta av honom och bör sälja honom snarast. Möter han inte en tokdålig försvare så kommer han aldrig förbi vilket gör att man aldrig kan spela honom mot kvalitets motstånd. Tycker det inte mer än rätt att Park har tagit den positionen. Utan att jag har någon som helst aning om hur bra den nya serbern är så måste det vara bättre att ge honom chansen än att spela med en spelare som aldrig kommer ha en chans att ta en plats i startelvan.

Jag tror inte det är omöjligt att de kan lura Newcastle eller Tottenham att värva honom för ett överpris...

2009-01-08 @ 11:29:20
Postat av: #21

Angående Anderson och Nani, anser att de får på tok för lite speltid. Att spelare som giggs och fletcher används före känns väldigt konstigt, att Ferguson väljer dem på grund av rutin i vissa matcher kan jag köpa men de får ju på tok för lite speltid för att kunna utvecklas...

2009-01-08 @ 12:28:23
Postat av: freckt

Svårt det där med Anderson.



Anderson har en mycket högre högstanivå (men den har man ju inte fått se allt för mycket av denna säsong) än Fletcher men Fletcher har varit mycket jämnare denna säsong och Anderson känns som han fortfarande är trött sen OS i sommar.



Vi har ju så många bra innermittfältare så svårt att få alla nöjda. I mina ögon är dock Carrick alltid given. Sen vem som skall styra i maskinrummet med honom beror lite på vem vi möter.

2009-01-08 @ 12:38:33
URL: http://danii.blogg.se/
Postat av: freckt

Intressant blogg förresten glömde jag säga!

Cheers

2009-01-08 @ 12:39:11
URL: http://danii.blogg.se/
Postat av: Jax

Angående Downing. Håller med dig Holmgren helt, men samtidigt förstår jag klubbarna. Verkar ju finnas spelare som klarar att fortsätta gnugga på bra, Barry tex. efter sommarens Liverpool-flirt.

2009-01-08 @ 14:28:47
Postat av: Boobey Moore

Angående din West Ham text.

Självklart är bredden viktig i ett skadebenägen klubb som West Ham, men man måste också tänka på hur hårt den ekonomiskakrisen slagit mot klubben.



Med en isländskägare är man ju definitivt i behov

av pengar! Enligt mig är det i första hand viktigast att lösa den ekononomiska situationen.



Nu vet jag inte exakt hur illa situationen är men om den är så illa som ibland angetts så...

(Man får väl hoppas på Tevez-pengar :p)

2009-01-08 @ 21:43:18
Postat av: Tolfte Spelaren

United ser till att förlora rätt matcher. Derby borta är helt rätt match att förlora. Det betyder inget för resten av säsongen.

2009-01-08 @ 22:50:23
URL: http://stopptid.blogg.se/
Postat av: Linhem

bara jag som gillar det faktum att Commons är just f.d Forest-spelare likt Clough Jr och Clough har också gjort mål mot Manure...2 med Liverpool mot Manure iaf...

kommer ihåg Commons från något fotbolls-spel från 1/2/3 år sedan...;)

2009-01-08 @ 23:07:01
Postat av: sebbesandberg

tror som nån tidagare nämnt att anledningen till nanis och andersons skrala speltid stavas fletcher och park. dessa två har varit bland uniteds bästa spelare på hösten.. och fletcher har ju också dunkat in några mål.. det är det anderson saknar. målfarligheten.. men tror dem kommer mer och mer.. nanis tid verkar dock vara till ända nu när tosic anländer.. nån som klagar? inte jag iaf..

2009-01-09 @ 00:18:35
Postat av: Svennesson

Väldigt bra skrivet! :)

2009-01-09 @ 18:19:46
URL: http://liverpoolfc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0