Om Rafa vs Sir Alex och gårdagens matcher [2009-01-11]

Jag har funderat en hel del kring Rafa Benitez och hans utspel gentemot Sir Alex och Manchester United. Och för att använda ett klassiskt engelskt uttryck så har jag kommit fram till detta:
Fanny Adams.

Med andra ord, och på svenska; Jag vet inte. Men här är mina spontana tankar:

Det finns väl egentligen inga slutsatser att dra, och det finns inga i-stenhuggna sanningar som stämmer. Signaturen sebbesandberg upplever att Man U och deras spelare faktiskt bedöms hårdare än andra lag, medan jag, och flera andra här på bloggen faktiskt tycker motsatsen.

I slutändan så tror jag inte att det verkligen finns en stenhård sanning – Det finns inget egentligt facit. Och ärligt talat… Jakten efter rätt svar, ett facit, och den totala sanningen är en jakt som ingen någonsin har vunnit, en jakt som egentligen inte går att vinna. Varför? För att det faktiskt inte finns ett facit. För att folk alltid kommer vara färgade av sitt lag och sin tränare. Det finns inget ont i det, och det finns ingen förlorare i denna typen av diskussioner. Om du har ett lag nära ditt hjärta så är det att jämföra med att ha en son eller en dotter – Det är det bästa du har, och du kommer inte söka efter fel.

Att vara halvblind för ditt eget lags fel är lite av din rättighet som supporter. Jag kommer aldrig försöka ändra på det, jag varken kan eller vill.

Däremot så har jag via denna blogg möjligheten att samla en massa olika supportersympatier under ett och samma cybertak, och ändå försöka påverka stämningen. Jag hyser ingen förhoppning om att Liverpoolfansen och Manchester Unitedfansen ska börja stämma träffar för att kramas - Lite sund fientlighet hör hemma även här. Det jag vill ha sagt är att jag inte vill se skribenta övertramp i kommentarerna. Istället hoppas jag få se det jag faktiskt har sett hittills;
Vettiga diskussioner över laggränserna, och utbytande av tankar och teorier.

Därmed så är vi klara med Rafa vs. Sir Alex för denna gång.

***********************************

Fotboll.

Liverpool och Steven Gerrard må ha haft två träffar i virket mot Stoke. Men man får vad man förtjänar, och Liverpool förtjänade inte ett dugg mer än en poäng. Liverpool stod ärligt talat för en ganska bedrövlig insats. Det är säkert många som kommer hävda att Stoke är ett destruktivt långbollslag. Det må så vara. Men Stoke är nykomlingar, och alla som smädar dem bör tänka om. Det är Liverpools förbannade ansvar att försöka luckra upp Stoke – Inte tvärtom. Mr. Pulis gäng gör det bästa de kan efter sina förutsättningar, och förtjänar absolut ingen skit för det.
En notis: Stoke må vara ett ganska destruktivt fotbollslag, men de har Britannia Stadium och de har en underbar hemmapublik. Det kan ingen ta ifrån dem.

***********************************

Aston Villa beter sig som ett topplag. Det var knappast en vacker eller imponerande instans de stod för mot West Brom. Men de vann och de kan räkna in ytterligare en trepoängare. För övrigt så var det en bra match för Laursen att göra comeback i. Dansken var lika hårdför som valigt, men han saknade matchtempo. Ett bättre eller mer rutinerat forwardspar än Simpson/Moore hade straffat Laursen och Villa. Å andra sidan…. Topplag blir sällan straffade. Inte ens när de förtjänar att bli det.

***********************************

Jag skrev igår att Arsenal inte har vunnit komfortabelt sen i oktober. Det gäller fortfarande. 1-0 i 84e minuten. Jag kan inte bestämma mig – Är det ett tecken på styrka eller på svaghet? Vad säger ni? Jag vill verkligen höra…. Det är för få Gunnersfans här. Ni få som läser detta: Släpa hit resten av ert crew.

***********************************

Everton. Varenda lag i ligan bör se upp för dem. Hull gjorde ingen dålig match, men ändå var de aldrig nära en poäng. Det mest anmärkningsvärda (Fellaini och hans gula kort pratar vi om senare idag/imorgon) var faktiskt att Everton bänkade Anichebde - Deras enda skadefria och renodlade anfallare för tillfället. Cahill spelade på topp. Well…. Vem som gör målen är skitsamma, antar jag. Förutom segern så kan Evertonfansen glädjas åt Arteta. Spanjoren är förjäkla bra när han är på humör, och det är han just nu.
Förresten… Var är Evertonfansen? Ni behövs också här.

***********************************

Lördagens yngste målskytt heter Andy Carroll. Det var hans kvitteringsmål som skänkte Newcastle en poäng hemma mot West Ham. Newcastle förknippas just nu med dåligt försvarsspel, en målvalt på väg bort och en åsna till ägare. Då måste det som Newcastlesupporter känns rätt kul att se en egen produkt som Carroll i målprotokollet.

***********************************

Middlesborough – Sunderland
slutade 1-1. Knappast oväntat.

***********************************

Frusna planer. Fulham-Blackburn och Portsmouth-Man City blev båda uppskjutna.

***********************************

Just på grund av de frusna planerna så innefattar den lilla tipstävlingen här på bloggen två matcher mindre, vilket förstås innebär att det blev lättare att ”sätta” alla rätt. Ändå var det ingen av oss som spikade raden. Det var faktiskt inte ens någon av oss som kom undan med ett fel.

Om jag har räknat rätt (osannlikt) så är det sju personer som delar på segern genom att pricka in fyra av sex rätta tecken. Holmgren, joe, Niklas (Aston Villa), Aggeräger, 019Fredrik, Sunkan och TimoTorres. Där har ni de minst misslycklade tipparna denna vecka.

Det var rätt många som gav sig på att lämna i en rad. Skulle de kanske kunna bli ett populärt fredagsinslag här på bloggen? Införrapporter med tillhörande tippning på fredagar. Är det en god ide? Låt mig veta.

***********************************

Jag fick denna fråga ställd av 019Fredrik: ”Förresten, med ett scouser-hjärta rött som rödvin, så är jag tacksam att Man City inte sparkat sitt rikspucko till tränare än... Tror nämligen att en annan City-manager passat på att sno en mittback från Pool som ju har överflöd. Både Sami och Agger skulle ju kliva rakt in i den blödande ljusblå backlinjen... Eller vad säger du David?”
Svar: Ja. Tusen gånger ja. Säg inget till rikspuckot så är du snäll.

***********************************

En annans läsare som går under signaturen Johan säger som följer:
Tänkte passa på att hylla alla som kommenterar här på denna blogg! Inte en massa gnäll, påhopp o jag vet bäst eller den klassiska, Du kan ju inget om fotboll! Utan för en gångs skull en sida där man kan tycka att det är intressant att läsa bland alla kommentarer... Mycket bra blogg som får god hjälp av sina läsare!

Amen to that!
Det är rent ut sagt förjävla roligt att så många av er kommenterar. Jag hoppas innerligt att det forsätter så, och jag hoppas att jag lyckas med ambitionen att få bloggen att växa ytterligare.

***********************************

Jag har inte sagt något alls som kvällens stormatch. Jag kan lova att den inte kommer passera förbi obemärkt. Jag både tror och hoppas att ännu ett inlägg dyker upp här under kvällen. Det inlägget kommer handlar väldigt mycket om Man U – Chelsea.

Jag tror på en 1-0-seger för Man U, by the way. Vad tror ni?

Kommentarer
Postat av: PD

1-1 är ett önske resultat men jag tror det blir 2-1

på frågan om fredags tipps så ser jag fram emot att revanchera mig.........

2009-01-11 @ 11:28:52
Postat av: Victor

Absolut, fortsätt med tippandet!



Angående resultatet så går jag mer efter hjärtat än hjärnan en sådan här dag. United går ut stenhårt i första och sätter dit 1-0 genom Wayne Rooney i den 27:e minuten ungefär. Chelsea tar sig i kragen i andra, Lampard börjar dominera på mittfältet och gör sedan själv 1-1 i 73:e. Alltså blir det ett X.

2009-01-11 @ 11:39:38
Postat av: sebbesandberg

tyvärr.. 1-1. förövrigt var väl jag den enda med krysset på liverpool matchen:) inte för att det spelar så stor roll.. men lite skönt iaf.

2009-01-11 @ 11:46:42
Postat av: anton

Det där med "fredagstippningen" var en bra idé, fortsätt gärna med den. Angående kvällens match är det nog ganska jämnt. Kanske aningen fördel ManU. Jag säger 2-1 till de i rött.

2009-01-11 @ 11:55:31
Postat av: Aggeräger

Hoppas på oavgjort, gärna 2-2 eller något och en riktigt underhållande fotbollsmatch. Men skulle hellre se en Chelseaseger än en Unitedseger då jag är mer rädd att Manchester ska utmana Liverpool än att Chelsea ska göra det.

2009-01-11 @ 12:07:10
Postat av: Wikander

Hade suttit väldigt skönt med ett kryss idag för oss LFC fans, å andra sidan så tycker jag att Man Utd ser ruskigt starka ut och behöver förlora någon match. När då Chelsea har börjat se lite lite svajiga ut och inte känns som en lika het kandidat till titeln längre så kan dom få ta en trepoängare idag. Jag tror på 1-1 idag.



Fortsätt med tippningen.

2009-01-11 @ 12:21:01
Postat av: 019Fredrik

Fredagstipset är kanon! Vore ruggigt skoj om detta blev till en liten fin tradition här!



Om Man U-Chelsea kan jag bara säga en sak:

Det kommer bli årets bästa 0-0 match....



kom ihåg var ni läste det först... ;)



PS: ...och jag lovar David, inte ett ord till de ljusblås fanbärare om jag träffar honom... :)

2009-01-11 @ 14:45:06
URL: http://ungsportjournalistik.blogg.se/
Postat av: Sunkan

Gärna fredagstips för mig och jag tror på oavgjort mellan Man Utd och Chelsea!



Härlig stämning i din blogg!

2009-01-11 @ 14:58:23
Postat av: Daniel

Bra idé med fredagstipset! Angående matchen senare idag så hoppas jag på kryss alternativt Chelsea seger, då jag ser United som betydligt större hot än Chelsea i kampen om ligasegern. Samtidigt tror jag Liverpools största utmanare är sig själva och sin ständiga oförmåga att vinna de "lätta" matcherna.

2009-01-11 @ 15:59:33
Postat av: Knatte

Skulle vara jäkligt kul med ett fredagstips, nu när jag skriver det här så har man united krossat chelsea men tror som Daniel ovan att den största måtståndaren till Liverpool är dom själva.

2009-01-11 @ 21:06:43
Postat av: Svennesson

Fortsätt med fredagstipset! Även om jag inte lyckades så jätte bra den här gången då. Men jag försökte ju tippa lite oväntat :)

2009-01-12 @ 13:47:53
URL: http://liverpoolfc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0