Vem är latast i Chelsea & Varför har City åtta anfallare? [2009-01-14]

Scolari säger att vissa av hans spelare behöver höja sin ”work rate”. Vissa spelare ger 80%, andra 50%, och några bara 35%, påstår han.

Vilka spelare ska in i vilken kategori tror ni?

35 procentarna: Drogba? Anelka? Deco? Ballack? Kalou? Malouda?
50 procentarna: J.Cole? Bosingwa? Mikel? Cech?
80 procentarna: Terry? Lampard? Carvalho? A. Cole?

Fråga: Är det ingen som ger 100%?

***********************************

Manchester City kommer inte släppa iväg Valeri Bojinov under detta transferfönster. West Ham sägs vilja ha bulgaren som delbetalning för Scott Parker, men har alltså fått nej. Samtidigt visar City fortsatt intresse för Craig Bellamy. Samlar City på anfallare, eller vad är det frågan om? Darius Vassel, Jo, Valeri Bojinov, Daniel Sturridge, Robinho, Felipe Caicedo, Ched Evans och Benjani återfinns alla i truppen. Ändå jagar de Bellamy, och vill absolut inte använda Bojinov som delbetalning för Parker. Om Bellamy anländer utan att någon annan anfallare lämnar klubben så kommer de ha nio(!) anfallare i A-truppen. Ska man skratta eller gråta? City framstår mer och mer som en rejält dysfunktionell klubb.

***********************************

Wigan gästar Manchester United ikväll. Om Man U spelar hälften så bra som de gjorde mot Chelsea så har de inget att oroa sig för. Men visst…. Wigan har visat sig vara en tuff nöt att knäcka för många lag denna säsong, och de har fyra raka vinster i ryggsäcken. Dock anser jag att allt annat än en seger för Man U är en skräll.

***********************************

Tre replay-matcher på schemat i FA-Cupen ikväll också:

Crystal Palace – Leicester
Newcastle - Hull City
Southend – Chelsea


Ingen Drogba med i Chelseas trupp.

***********************************

Rafa Benitez får vänta med att göra comeback på tränarbänken. Under dagen idag har han opererats en tredje gång för sina njurstensproblem. Njursten kan uppstå på grund av stress. Kanske är det Benitez och inte Sir Alex som är nervös trots allt?

***********************************

Glenn Roeder har fått sparken från Norwich. Hemmaförlusten mot Charlton i FA-Cupen igår blev droppen som fick bägaren att rinna över. Har Glenn Roeder någon egentlig framgång alls i sin tränarkarriär? Vad har West Ham och Newcastleanhängarna att säga om honom?

***********************************

Vi vet att det är sjukt mycket, men exakt hur sjukt mycket de spelarna tjänar är lite svårt att ta reda på. John Terry sägs vara Premier Leagues bäst betalda spelare med ca £131.000 i veckan. Det är ca 1.6 miljoner svenska kronor i veckan. Just nu gör Man City sitt bästa för att locka över AC Milans Kaka. Det sägs att Kaka kommer erbjudas en veckolön på ca 6 miljoner svenska kronor. Nästan fyra gånger så hög lön som Terry, alltså. Det säger något om hur pengar shejkerna har. Det är svindlande, tycker ni inte?

***********************************

Dagens sista inlägg avslutas med en liten tankenöt: Är det någon av er som med den egna hjärnan som enda hjälpmedel kan svara på vilka lag som döljer sig bakom följande smeknamn?

The Canaries
The Owls
The Royals
The Railwaymen
The Rams


***********************************

Jag är tillbaka imorgon förmiddag. Jag lovar inget, men det är inte alls omöjligt att det då presenteras någon form av efterfrågad lista.

Ha en trevlig kväll.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När jag ändå är inne och klottrar på bloggen (har just varit inne och kladdat på ett annat inlägg) så kan jag väl ge mig i kast med dagens tankenöt.



The Canaries - Norwich City

The Owls - Sheffield W

The Royals - PASSAR OCH MISSAR

The Railwaymen - PASSAR OCH MISSAR

The Rams - Derby County.



Jag tillhör således gruppen 60-procentarna.

2009-01-14 @ 19:49:37
Postat av: EvenSteven

Instämmer med föregånede talare och lägger till att The Royals bör vara QPR... Men någonstans i bakhuvudet ligger något om att Reading kallas för det. Har ingen aning om varför dom gör det.



Railwaymen kallas väl våra kombattanter från Ligacupen nämligen Crewe. Pga att dom producerar räls där.

2009-01-14 @ 20:09:05
Postat av: Björn

Klarade samma som ovan, var tvungen att googla de två andra...

2009-01-14 @ 20:15:30
Postat av: Björn

Ja att något är fel Man C är ju ganska klart...



Lite kul att göra en jämförelse med Everton som senaste tiden knappt haft någon anfallare frisk utan istället spelat med 6 mittfälltare (cahill på topp) och vunnit match efter match. Kanske framtidens melodi att spela med hårt jobbande mittfälltare än överbetalda anfallare..?

2009-01-14 @ 20:23:45
Postat av: Linhem

The Canaries - Norwich

The Owls - det ringer en klocka, Sheff Wed?

The Royals - gissar på Qpr? har ju trots allt Queen i namnet

The Railwaymen - Crewe( vagt minne från när pool mötte dem?)

The Rams - Derby



du kan lita på att jag inte googlat(åtminstone inte före inlägget är skrivet);)

2009-01-14 @ 20:50:16
Postat av: rooster

Norwich

Sheffield w

?

?

Derby



City och Tottenham känns hur desperata som helst just nu. City bjuder på allt från Kaka till Bellamy/Parker. Känns som om det är lite kvalitets skillnader mellan spelarna. Skönt att de säljande klubbarna har is i magen och antingen låter City betala överpris eller att de inte säljer.



Rödknappen verkar däremot inte (hitills) lyckas som han brukar göra. Han har väl anlänt förr till nya klubbar strax innan ett fönster öppnats och sen handlat. Han borde väl rannsaka sig lite själv, laguttagningen och bytena sist mot Wigan kan bara han förstå, eller ???

2009-01-14 @ 22:04:25
Postat av: rooster

just nu leder Southend med 1-0, undrar hur % ser ut i Chelsea i skrivande stund???

2009-01-14 @ 22:05:50
Postat av: Niklas (Villa)

The Royals = Reading :)



The Railwaymen - Ingen aning hehe

2009-01-14 @ 22:34:53
Postat av: Oskar

Reading är the Royals och the Railwaymen är Crewe Alexandra har jag för mig

2009-01-15 @ 20:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0