Nu är det Man Uniteds tur att ha "tur". [2009-01-18]

Jag roade mig med att sitta och läsa runt lite på olika lags forum igår efter matcherna. På Liverpoolforumen gick det att läsa att de sista tio minuterna av matcherna igår var de värsta och tyngsta på länge. Det var förstås Chelsea vändning och Man Uniteds sena avgörande som åsyftades. Och det är klart.... Det såg rätt bra ut för Liverpoolanhängarna när det återstod några få minuter på Stamford Bridge och Reebok Stadium. Jag kan förstå besvikelsen.


Vad jag inte kan förstå är Fan-vad-Man U-har-tur-snacket.

Sunderland borta, Middlesbrough hemma, Wigan hemma och Man City borta. Har Liverpoolsupportrarna redan glömt bort de matcherna? Lika löjliga som Unitedfansen var när de skrek tur för full hals då, lika löjliga är Liverpoolfansen nu.


Sunderland hemma, Middlebrough hemma, Stoke borta och Bolton borta. Där har ni de matcher där United har avgjort sent. Det känns som om det är ganska mycket samma lika på den här fronten nu, va?


Sådant här brukar jämna ut sig rätt bra sett över en hel säsong, och det är ganska märkligt att folk som följer fotboll år ut och år in ännu inte har lärt sig det. Och att det skulle handla om tur? Snälla... Det handlar om vinnarmentalitet, den där extra kvaliteten i laget, att ha spelare som är matchvinnare. Bra lag brukar ha de ingredienserna. Svårare än så är det inte.


***********************************


Chelseas vändning. Oj som de behövde den. Inte mest för att de be behövde de tre poängen, utan för att de behövde en lagmoralhöjare, något som återigen förvandlar både spelare och fans till "belivers". Frank Lampard visste precis vad han gjorde när han sprang ut till bänken och omfamnade Scolari efter segermålet. För övrigt led jag något oerhört med Stokespelarna. Allt krigande, alla uppoffringar och all disciplin till ingen nytta. Oerhört tungt.


***********************************

 

Bottenstriden ser ut att bli sanslöst spännande den här säsongen. Det är verkligen fruktansvärt tight mellan lagen. Det skiljer tre poäng mellan Bolton på tolfte plats och Tottenham som ligger sist.


***********************************


Middlesbrough ser mer och mer ut som en nedflyttningskandidat. Förlusten igår mot West Brom var lika klar som den den var illavarslande.


***********************************

 

Vilka lag tror ni åker ur i år? Och vilka lag skulle ni inte fälla en tår över att se lämna? Personligen skulle jag klara jag mig utan West Brom, Boro och Bolton.

 

***********************************


Niklas Bendtner har fått en hel del skit av ganska så många Arsenalfans den här säsongen. Men han gjorde mål mot Bolton och han gjorde mål igår mot Hull. Börjar tvivlarna tystna nu?


***********************************

 

Jag visste att Elmander skulle bli en flopp. Han har aldrig varit, och kommer aldrig bli tillräckligt bra för att vara tongivande i Premier League.

 

***********************************


Everton och Liverpool har anslutit sig till kampanjen Lose A Million. Kampanjen går ut på att stadens invånare tillsammans ska gå ned en miljon pounds. Varför inte bara be Neville Southall flytta ifrån stan?


***********************************


West Ham - Fulham. Det blev 3-1 till West Ham, och min personliga hackkyckling Carlton Cole spelde faktiskt riktigt bra. Han har nu gjort mål i fem matcher i följd. Jag är chockad. Craig Bellamy fanns inte ens med på West Hams bänk, och det ser mer och mer ut som om walesaren är på väg bort ifrån Hammers. Det lär nog bli spel i City, gissar jag.

 

***********************************

 

17.00 är det dags för Tottenham - Portsmouth. Det kan bli en riktigt kul match. Harry Redknapp och Jermain Defoe har båda lämnat Fratton Park för White Hart Lane denna säsong och det har lett till upprörda känslor i Portsmouthleden. Pompey vill nog väldigt gärna vinna idag för fansens skull. Dessutom är det två lag med svag form som desperat behöver vinna. Spelarna lär nog sälja sig dyrt.

 

***********************************

 

Signaturen Linhem hade stenkoll på rekordköpen för de fyra klubbarna jag efterfrågade.


Blackburn - Andy Cole (£8M)

Hull - Anthony Gardner (£2.5M)

Sunderland - Craig Gordon (£9M)

West Brom - Boja Valero (£4.7M)

 

Snyggt jobbat!

Även EvenSteven var nära men missade på West Brom, men tre av fyra är klart godkänt.


***********************************

 

Angående fredagstipset...

Det är väldigt mycket att gå igenom varje söndag, speciellt om det ska göras en sammanställning, och jag vill hinna skriva en del inlägg också. Jag har två förslag:

Antingen räknar vi bara fullpottare och ser vem som har flest sådana efter säsongen. Eller så håller ni själva reda på hur många rätt ni har varje vecka och när ni lägger upp er tipsrad på fredagar så skriver ni med det. jag har svårt att tro att någon medvetet skulle fuska. Ni får själva bestämma. Har ni en åsikt så gör er hörda under detta inlägg.

 

***********************************

 

Imorgon är jag tillbaka och då blir det en hel del Merseysidederby på agendan....


Kommentarer
Postat av: Linhem

det är för att Southall sitter fast i någon pub i centrala Liverpool och de har svårt att få dit en gaffeltruck?



längtar lite till Pompey v Spurs faktiskt...



jag tror jag har en 8 av 14 på tipset men inte säker...



hemska sista minuter igår, dock inte för den andra man kolla med som vann tusen spänn tack vare eländet så får vara glad för hans skull...

2009-01-18 @ 16:35:25
Postat av: rooster

är Elmander en flopp??

2009-01-18 @ 17:55:28
Postat av: Holmgren

rooster>>



Japp.

Vill du vänta tills efter att säsongen med att konstatera det det så kan jag köpa det. Men jag känner inte behovet av att vänta. Skadebenägen, ojämn, gör sina få mål i stim. Det är inte bara för att Elmander är småskadad som Megson är på anfallsjakt.

2009-01-18 @ 18:01:17
Postat av: David Brent

"Ojämn, gör sina få mål i stim". Trodde du beskrev Robbie Keane men det var tydligen Elmander....

2009-01-18 @ 18:14:18
Postat av: Holmgren

Självklart går det att applicera även på Keane. Men det utesluter ju inte att det stämmer även på Elmander.



Ungefär som att "duktig fotbollsspelare, men har svårtartade attitydsproblem" stämmer in på både A. Cole och W. Rooney.

2009-01-18 @ 18:30:45
Postat av: rooster

min tanke var väl snarare att han inte är någon målskytt. Bolton är inget lag där nästan någon ensam öser in mål. Han gör ett otroligt jobb och att säga att han är en flopp för att han har blivit skadad för 2:a gången är väl lite hårt?? Sen har väl ingen här eller någon annanstans trott att Elmander skulle vara tongivande i Premier League. Hur många spelare kan ha det epitetet??

2009-01-18 @ 19:13:56
Postat av: Holmgren

Nej, tongivande i PL är svårt att vara. Men han är inte ens tongivande i Bolton, och han är klubbens dyraste köp någonsin. Han har varit på Reebok i mindre än ett år och tränaren som köpte honom letar redan nya anfallare. Jag är helt säker på att han kommer vara betraktad som en jätteflopp hos Boltonfansen när hans karriär där är över. Jag har haft fel tidigare och kommer garanterat att ha det igen, men jag tror verkligen att han kommer bli ett stort fiasko, och ja, jag anser att han redan är på väg att bli det.



Att Bolton från början slänger ut £12M på honom, och tror att han ska bli en nyckelspelare för dem är en gåta för mig. Det är vad jag menar med att han inte är tongivande i PL. Han är inte tillräckligt bra för att vara nyckelspelare i en klubb om spelar i en så pass bra liga.

2009-01-18 @ 19:38:38
Postat av: Laila Bagge är snyggare än personalen på ICA

Vem är spelaren som spelade bort 12 miljoner på ett casino härom dagen?

2009-01-18 @ 19:39:54
URL: http://laila.bagge/ärsnygg
Postat av: Björn

Hmm så psykningarna börjar redan...



För det första: Southall var en gigant! (På mer än ett sätt... haha)

För det andra: Tror jag inte ens han bor kvar i Liverpool.

2009-01-18 @ 22:04:43
Postat av: Svennesson

Angående fredagstipset. Jag tycker bara vi ska räkna fullpottare och se vem som har flest när säsongen är slut. :)

2009-01-18 @ 22:20:22
URL: http://liverpoolfc.blogg.se/
Postat av: FCUM (United)

Hej, ville bara säga att det är en väldigt skön blogg att läsa det här Holmgren, bara läst den i någon vecka men den verkar mer än lovande.

Får man hoppas att all "tur" denna omgång redan är förbrukad till morgondagen.

2009-01-19 @ 02:59:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0