Vilka engelska lag har flest svenska fans? [2009-01-12]

En hel del engelska lag har, som ni säkert vet, svenska supporterklubbar. Jag har mailat runt till några av dem och kollat upp hur många betalande medlemmar de har. Här får ni en liten ligatabell:

Arsenal – 3550
Liverpool – 3500
Man U – 1600
Tottenham – 680
Wolves - 400   
Leeds – 399
Chelsea – 368
Everton – 153
Aston Villa – 243
Man City - 62
Stoke – 52


Siffrorna är i vissa fall inte helt exakta. Vad gäller Man U är det svenskar i den skandinaviska supporterklubben då de (vad jag har förstått och fått berättat för mig) inte har egen fristående svensk förgrening, utan muss (som supporterklubben heter) lyder under den skandinaviska supporterklubben.

För Liverpools del ökar antalet betydligt (upp till 6700) om man inkluderar hela medlemsregistret, men jag har alltså räknat enbart betalande medlemmar.

Saknar ni ert lag med? Känner ni att någon siffra inte stämmer? Jag välkomnar egna efterforskningar och fler lag att lägga till tabellen.

***********************************

När Everton mötte Hull i lördags så drog Fellaini på sig sitt tionde gula kort denna säsong. Och det på 18 matcher. Tala om ett hopplöst disciplinärt facit. Och det värsta av allt för Everton är att Fellaini nu missar båda derbyna (ligan och FA-Cupen) mot Liverpool.

Fellaini var verkligen en klantskalle som drog på sig kortet. Han fick det för upprepade regelöverträdelser. Han samlade ihop till det, som det brukar heta. Domaren i matchen gav honom flera livlinor när han pratade med honom vid ett upprepade tillfällen innan han visade honom det gula kortet. Stort hår är uppenbarligen inte synonymt med stor hjärna. Men även om Fellaini själv är lätt att klandra så måste man ju också undra vad i hela fridens namn David Moyes tänkte med i lördags. Det stod 2-0 i halvtid till Everton. Varför tog inte Moyes ut Fellainin redan i halvtid? Obegripligt.

***********************************

Charlton förlorade i helgen med 2-0 hemma mot Nottingham Forest. Det ser verkligen inte ljust ut för The Addicks nu. De ligger hjälplöst sist i The Championship.

***********************************

Wolves förlorade oväntat hemma mot Preston med 3-1 i lördags. Wolves som leder ligan har fram tills nu haft mittbacken Michael Mancienne på lån. Men Chelsea har nu kallat tillbaka sin försvarstalang. Betydde ynglingen så mycket för Wolves försvar eller var detta bara en tillfällighet? Tiden får väl utvisa det, antar jag.

***********************************

Rio Ferdinand ska uppsöka en specialist som ska kolla upp hans rygg. De flesta trodde att mittbacken skulle vara med mot Chelsea igår, men ryggskadan har alltså återigen gjort sig påmind. Exakt hur stort avbräck han är för Manchester United kan man faktiskt fråga sig. Noll insläppta mål på senaste åtta matcherna i ligan, och Rio har saknats i flera av de matcherna. Personligen är jag faktiskt ganska imponerad av Jonny Evans.

***********************************

Lite hjärngympa som avslutning då. När förra säsongen summerades och årets lag tog ut så var fem klubbar representerade i elvan. Vilka fem klubbar kan det tänkas vara?
Försök hålla er borta från wikipedia nu…

***********************************

Jag återkommer med minst ett inlägg till idag.

Kommentarer
Postat av: Knut

De fyra stora och Barry från Aston Villa?

2009-01-12 @ 08:30:23
Postat av: Jax

Jag måste säga att jag är lite överraskad över att Arsenal har fler medlemmar än Liverpool och United. Nummer tre trodde jag snarare att de skulle vara - är Arsenals ställning i Sverige alltså så stark?

2009-01-12 @ 09:09:33
Postat av: EvenSteven

Liverpool, Man U, Arsenal, Everton (Lescott) och Villa....?

2009-01-12 @ 09:34:18
Postat av: Kubb

Till och börja med en sjukt härlig blogg som min arbetskamrat tippsade mig om :)



Skönt och se att favoritlaget Arsenal lyckas toppa nån tabell i dagsläget i alla fall :P

Undrar bara om du skulle kunna göra någon sammanställning om lägst snittålder i startelvan denna säsong. Den borde Arsenal leda tycker man. Man kanske även kan kolla upp om de ledat en tabell med lägst snittålder flera år irad eller liknande?



Tack på förhand / Kubbe

2009-01-12 @ 12:38:45
Postat av: Fredrik (Arsenal-fan)

Arsenal, Manchester United, Aston Villa, Portsmouth och Liverpool.



James

Sagna Vidic Ferdinand Clichy

Ronaldo Fabregas Gerrard Young

Adebayor Torres



Om jag inte minns helt jäkla fel? :-)

2009-01-12 @ 13:32:39
Postat av: Niklas (Villa)

Det här laget ovanför känns bekant, Fredrik :)



Jag tippar också på det!

2009-01-12 @ 14:09:00
Postat av: Souness

Hejsan David. På tal om tips och förslag så skulle jag uppskatta några gjutna listor i stil med "bästa högerback, målvakt" etc, du förstår. Men kanske även lite ovanligare "bästa truppspelaren" (där skulle jag tippa O´shea är tveklöst först) "bästa inhoppare" osv. Listor är lättläst och antagligen dessutom rätt roliga att skriva, eller? Tack för en mycket bra blogg.

2009-01-12 @ 15:17:50
Postat av: Elias

Håller med Fredrik helt. Möjligen att Evra var med i stället för Clichy. Alltså: Liverpool, Arsenal, Man Utd, Portsmouth och Aston Villa

2009-01-12 @ 16:02:45
Postat av: Linhem

de fem lagen antar jag redan är nämnt då de är de f.d 3 stora(innan Roman) + Pompey & Villa...



låter konstigt de med Liverpool-supportrar, men litar på dig som trots allt har mer koll där...



Rafa redan bestämt sig för 3e platsen tyvärr då hans huvudplan mot Stoke var att inte släppa in mål...(de sista baserat på startelvan)

2009-01-12 @ 17:00:34
Postat av: Wikander

Tycker Souness ide låter väldigt rolig faktiskt, väldig roligt med sådant.

2009-01-12 @ 20:07:38
Postat av: Björn

Tjena David!



Ja du det kommer bli (som vanligt) två tuffa matcher mot Liverpool. Inte bra att Fellaini är avstängd i båda. Fast oddsen på att han skulle dra på sig ett rött i någon av de matcherna skulle ju inte vara allt för högt... (Nu åker väl Hibbert på det röda istället)



Men Everton är ju i en sprudlande form se det kommer att bli intressanta matcher. Hur tror du det kommer att gå? Hur sattsar Liverpool på FA-cupen? Ställer de upp med starkaste laget?



Att Moyes inte bytte ut Fellaini i halvtid... En svaghet som Moyes har är att han är ganska seg med byten och gör de ofta sent i matcherna. Både där det finns risk för kort och vid underlägen där det behövs en förändring. Om det beror på tunn trupp eller annat låter jag vara osagt.

2009-01-12 @ 21:50:01
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Jag gick för säkerhets skull in och kollade på Wikipedia och det visade sig att Fredrik mfl hade rätt!

2009-01-12 @ 21:57:03
Postat av: scim

Manchester Citys nystartade supporterförening har 62 betalande medlemmar efter starten i början av december.

2009-01-13 @ 12:00:05
URL: http://www.citizensof.se
Postat av: Holmgren

scim>>



Tackar, tackar. Man City är numera tillagda till listan.

2009-01-13 @ 12:12:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0