All heder åt Guthrie & Överlägesen seger för U21-England [2009-03-28]

"Hur man än vänder och vrider på det så är det spelarna som ska gå ut på planen varje helg. Det är upp till spelarna att ta ansvar på planen."


Orden är Danny Guthries, och jag tycker att det är hedervärda ord. Det finns också en del sanning i dem. Klubben Newcastle är ett hönshus. Ägaren Ashley är illa om tyckt av fansen, tränare kommer och går på löpande band, och de värvningsansvariga verkar inte vara mycket att lita på. Men någonstans är det som sagt spelarna som måste ta sig i kragen, jobba stenhårt på träningarna och slita livet ur sig på matcherna. Det är spelarna som ska plocka poängen, och man har rätt att ställa vissa krav på såväl prestation som inställning. Det är inte bara klubben Newcastle som har hemsk säsong. Laget har det också. För många spelare underpresterar och för många spelare tar för lite ansvar.


Jag anser mig ha rätten att kräva mer av spelare som köps för dyra pengar (Xisco, Coloccini, José Enrique), spelare med flera hundra Premier League-matcher (Alan Smith, Kevin Nolan, Damien Duff), och spelare med ledaregenskaper (Michael Owen, Nicky Butt).


Det är befriande när en av de spelare som faktiskt förtjänar att bära en del skuld också är beredd att vara med och bära skuldbördan.


***********************************

På U21-nivå så vann England över Norge med 5-0 igår.


Målskyttar:

Fraizer Campbell

Adam Johnson

Tom Huddlestone

Matt Derbyshire x2


Derbyshire är en rolig historia. 22-åringen gjorde debut i Blackburn redan för fyra säsonger sedan. Det definitiva genombrottet har dock låtit vänta på sig. Har fått agera mest inhoppare för Blackburn, men har nu gått på lån till Olympiakos och där har det blivit tre mål på fem matcher, och nu blev det alltså två nätkänningar i U21-landslaget igår. Vem hade kunnat tro att en tripp till Grekland skulle få fart på en engelsman född i Blackburn?


***********************************


På tal om Blackburn.
En annan Blackburn-spelare som är ute på lån (till Plymouth) gjorde också mål igår på U21-nivå igår. Det var Alan Judge som gjorde ett av målen när hans Irland slog Spanien med 2-1. Smått imponerande.


***********************************


Fråga: Hur stort skillnad, om någon, hade en skadefri Owen Hargreaves gjort för Man Uniteds säsong?


***********************************


Bråda dagar för Hiddink. Två VM-kvalmatcher med Ryssland (Azerbajdzjan hemma idag och Lichtenstein borta på onsdag) och en hård Premier League-match borta mot Newcastle nästa lördag med Chelsea. Tre olika motstånd att analysera och med två olika lag - Allt inom loppet av en vecka. Det låter som en diger arbetsbörda.

***********************************


Det blir allt för idag. Imorgon kommer bloggen tyvärr stå tom, och en sammanfattning på helgen kommer på måndag.

Ha en bra fotbollslördag.


Kommentarer
Postat av: kristofer

hagreawes hade gjort stor skillnad i vissa matcher, tex hade inte gerrard fått operera så fritt som han gjorde mot united.



över det hela säsongen än så länge hade han ju inte kunnat påverka resultatet så mycket positivt då det knappt går.



men det kommer tuffare matcher i tex cl och i dom har han alltid varit jäv.. bra.



om vi tex slår porto får vi nog arsenal som bör ha fått tillbaka fabregas, owen hade varit perfekt till att plocka bort han.

2009-03-29 @ 10:03:54
Postat av: Sadde

Hargo är en spelare jag har saknat hela säsongen, han kan användas som högerback, högermitt och central mittfältare. Han har egenskaper som har saknats lite i United i år. Han är kvick i fötterna, aggresiv och har en härlig känsla i sin högerfot.



Vad anser du om honom?

2009-03-29 @ 12:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0