Min engelska landslagselva & Dagen i korthet [2009-03-24]

Den Engelska landslagstruppen som ska ta sig an matcherna mot Slovakien och Ukraina ser ut som följer:

Målvakter :
Ben Foster, Robert Green, David James.

Försvarare:
Leighton Baines, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Phil Jagielka, Glen Johnson, Joleon Lescott, John Terry, Matthew Upson.

Mittfältare:
Gareth Barry, David Beckham, Michael Carrick, Stewart Downing, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, Shaun Wright-Phillips.

Anfallare:
Carlton Cole, Peter Crouch, Emile Heskey, Wayne Rooney.

Min elva:
                       Green
     Johnson Ferdinand Terry Cole
             Carrick Lampard
         Lennon Gerrard Downing
                      Rooney


Bara en anfallare? Nja. Gerrard är mer eller mindre släpande anfallare nu för tiden. I alla fall i majoriteten av de matcher han spelar riktigt, riktigt bra.

Svaga kanter? Ja, relativt faktiskt. Lennon är lite som en hund som bara kan ett trick (peta bollen, springa jättesnabbt-tricket) och han är inte en spelare som med internationella mått mätt är särskilt bred i sin kompetens. Downing är en bra spelare. För en mittenklubb.

Wright-Phillips istället för Lennon? Ja, de flesta gånger på tio så tycker jag nog det. Men Lennon har ändå fin form just nu.

Beckham? Är välkommen in om hans fot, hans rutin eller hans förmåga att ge lugn och balans till mittfältet behövs.

Coruch? Förste inhoppare om ett mål behövs. Byter i så fall med Lampard. Andre inhoppade på anfallssidan är väl ändå Cole, va?

Invändingar eller åsikter på detta?

***********************************

I korthet idag:

Ledley King
har lämnat landslagstruppen. Han är ska istället ägan sig åt rehab på Tottenhams träningsanläggning. Landslagsstaben och Tottenhamstaben hat tagit beslutet gemensamt.

Brad Friedel blev utvisad på Anfield i söndags, men nu blir hans avstängning upphävd. Jag kan tycka att det är fel. Egentligen ogillar jag en regel som bestraffar så hårt – straff, utvisning och avstängning – men så länge den regeln finns så ska den väl efterföljas? Så till vida man anser att utvisningen var korrekt, vill säga. Och det tycker jag nog att det var. Friedel kan nu medverka i nästa ligaomgång då Villa gästar Old Trafford, och han slapp också missa en ligamatch för första gången på ungefär 60 år. Friedel har just nu rekordet för antal raka ligamatcher spelare; 182 matcher.

Rooney
fick rött kort i lördags och ”rantade” som nästan bara Rooney kan. Utskällningen han gav domaren ger ingen ytterligare avstängning. Rätt eller fel?

Sunderlands försvare George McCarthy fick precis som Friedel sin avstängning upphävd idag. McCarthy blev utvisad mot City i söndags, och det skulle han inte ha blivit.

***********************************

Dagens Citat #1:
"The magic wand in our situation isn't sacking Gareth Southgate. I take on board the views of the fans because I care as much as they do. But if I was to sack Gareth Southgate at this stage, how would it help the situation?"
/ Steve Gibson, orförande Middlesbrough.

Jag håller med. Hade de velat ha förändringar borde de ha gjort det för ett anta månader sedan, att förvänta sig att någon ska kunna gå in och trolla med knäna nu är naivt. Jag, jag vet... Hodgson och Fulham förra säsongen. Men det var väl en ganska oväntad vändning, och sådant trolleri tillhör väl ändå inte valigheterna, va?

Dagens Citat #2:
 "I said if Ledley plays against Ukraine next Wednesday, there is no way he would be able to play for us the following Saturday. I explained that, but they have gone and picked him anyway. I can't see it myself, it's mad. It's pointless at best."
/ Harry Redknapp.

Happy Harry fick som han ville till slut....

Dagens Citat #3:
"We have eight games left and every one must be won and be treated as a cup final."
/ Rafa Benitez.

Det ska bli väldigt intressant att se ifall Rafa inte gör minsta tillstymmelse till att vila någon viktig spelare i någon av de resterande ligamatcherna.

***********************************

Jag är tillbaka imorgon.

Kommentarer
Postat av: Sebbe

Jag hade nog valt Beckham före både Lennon och SWP. Rutin, ledarskap och förmågan att driva på laget saknar både Lennon och SWP.

Han är giftigast av dom 3 på inlägg och alla fasta situationer också.

I övrigt ett bra lag du lyckats ta ut !



2009-03-24 @ 17:55:52
Postat av: Anonym

Ser ut som en vettig uppställning, mer gerrard mindre lampard i engelska landslaget! nä men vad ska man göra när gerrard är så glödhet som det bara går att vara! gen honom allt han behöver bara så blir det nog bra.



Undrar om det är så som Carra säger i sin bok att landslaget inte är det största i engelska fotbollspelares sinnen. Det är ju iallafall en intressant teori varför det går lite sådär för britterna.



En sak lär ju vara det att de kanske inte känner samma storhet i att dra på sig landslagströjan som tex. en micke nilsson alt. anders svennson känner.

2009-03-24 @ 18:01:55
Postat av: Björn

3 EVERTONSPELARE i den engelska landslagstruppen! Det var väl inte igår om jag inte missat något.

2009-03-24 @ 18:45:02
Postat av: Tollis

Hade hellre sett Leighton Baines ist för Glen Johnson som jag tycker är EXTREMT överskattad!!!! Håller med om Lennon ist för Shaun -Wright när var han bra sist??? Beckham hade jag spelat oxå ist för Downing som inte ens borde platsa i en landsklagstrupp, lika lite som Heskey som aldrig varit bra i mina ögon.

2009-03-24 @ 19:18:11
Postat av: Stenansikte

Jag tycker du tagit ut ett bra lag, lennon är i fin form och jag gillar verkligen downing så jag ser gärna honom spela. Dock snabbt in med Beckham om det skulle behövas.. Jag kanske skulle spela med Crouch direkt istället för Rooney, nickstark och i bra form!



Kul för Friedel att han kan fortsätta bygga på rekordet, men det blir lite konstigt som du säger, regler bör ju följas..



Mycket bra att King har lämnat truppen, han borde ju egentligen inte spela för Tottenham med tanke på hans skadebenägenhet. I nuläget tränar han ju knappt, dyker bara upp på matcherna.. Han kommer ju i princip bli invalid om han fortsätter men det är väl kärlek till sporten om något.

2009-03-24 @ 20:14:06
Postat av: Jax

Det är dags att England börjar bygga sin elva kring världens bästa spelare - Steven Gerrard.



Green



Johnson-Terry-Ferdinand-Cole



Beckham-Carrick-Barry-Lampard



Gerrard



Rooney



2009-03-24 @ 20:57:22
Postat av: rooster

Brukar alltid hylla dig i mitt eget sinne och även ibland till dig. Men att du påstår att utvisningen på Friedel var korrekt får mig att undra om inte Liverpool sympatierna gick över all vett och sans......

2009-03-24 @ 21:40:04
Postat av: Björn

Tycker Hibbert ska in i truppen så kan de bygga laget på en renodlad Everton-backlinje!



Hibbert-Jags-Lescott-Baines

2009-03-24 @ 22:04:15
Postat av: Linhem

Tollis:



så Baines på fel kant då han är vänsterback och vänsterfotad på högerbacken? och Beckham på vänsterkanten som är fel kant, och hans inläggfot gör bäst för just inlägg.



Björn:



gör Capello det så borde han avgå ;)



får se hur Don Fabio stället upp och din ser bra ut men tror även om jag tycker din är ett väldigt bra alternativ så kommer annan väljas...

2009-03-24 @ 22:15:10
Postat av: Björn

Men om jag ska vara en aning mer seriös så tycker jag att det skulle vara intressant att se denna uppställning:



Green

Johnson - Terry - Ferdinand - Lescott

Beckham - Carrick - Lampard

Gerrard

Rooney - Crouch



Tycker att de starka spelarna i England är Terry, Ferdinand, Carrick, Lampard, Gerrard och Rooney.

Att bara ha Rooney på topp blir för tunt (även med Gerrad som släpande. Lescott valde jag för att Lampard ska gå mer offensivt. Beckham och Crouch i brist på andra alternativ.



Tycker att England behöver hitta på något nytt för de känns extremt lättlästa.

2009-03-24 @ 22:25:35
Postat av: Tollis

Linhem:

Javisst vi gör lite rokader för att överraska alla...

2009-03-25 @ 08:19:09
Postat av: Lilebroer

Lescott blev väll den back som gjort mest mål i PL någonsin denna helg? kan ha missförstått det också.

Han är ju iallfall jäkligt vass på hörnor vilket kan vara bra, känns ju som att ett lag med JL,JT,LF, och PC borde skrämma slag på varenda motståndare på fasta situationer specieltl då Stevie eller beckham står bakom bollen.



usch, känner mig lite äcklad men röstade precis på att everton tar hem fa cupen, men jag är en sucker för underdogs (så länge de inte slår ut mina lag(förbanande skellefteå!!!) Men ser hellre att united och chelsea får en knäpp på nosen.

2009-03-25 @ 11:13:15
Postat av: Björn

David//



Vad anser du om diskussionerna angående ekonomi, löner m.m.

Läste att UEFA vill sätta ett tak på max 25 spelare i klubbarnas trupp.

Samt att de engelska klubbarna är emot ett lönetak.



Jag tycker att man främst borde satsa på att få till en regel med fler "egna produkter" i klubbarnas trupper. Att x antal spelar i truppen måste gjort ett par säsonger i juniorlaget till exempel. Vad tycker du?

Kanske kommer det att gynna toppklubbarna ännu mer som kanske har lättare att locka till sig unga talanger?

2009-03-25 @ 11:17:48
Postat av: Zacko

Skönt att Friedel inte blir avstängd mot manu, höjer ju hoppet om att Villa kan bjuda upp till kamp.

2009-03-25 @ 12:12:52
Postat av: Holmgren

Är inte Freud (då skulle inte bloggen ha hetat Holmgrens Hörna), har inte läst psykologi högre än på gymnasienivå, och jag har inte pratat med Rooney.



Jag har två fungerande ögon och en halvt fungernade hjärnhalva. Det räcker utmärkt för att fatta att Rooney kastar bollen i agressesion. Eller var det bara för att få igång spelet snabbt som han langade allt vad han hade och såg halv hysterisk ut? Jo, men tjena.



Det är inte det värsta jag sett på en plan, men det är gult kort och han hade redan ett gult. Extremt löjligt att debattera om. Varje gång man har 99,5% (Alla utom de mest galna Man U-fansen tycker nämligen att det var ett rött kort - De flesta garvade för att det ör så givet)av alla mäniskor emot sig så bör en varningsklocka ringa.

2009-03-25 @ 12:31:18
Postat av: Holmgren

Björn>>



Lönetak, ekonomi tycker jag inte sådär hysteriskt mkt om, och det är för att jag helt enkelt inte är tillräckligt insatt i vad som gäller, vad lönetak skulle innebära, etc. Om du har koll på det får du mer än gärna ta en dag och gästblogga om det här - SÄkert många som skulle uppskatta. Men jag är fel person att skriva åsiktsfullt om ett ämnde som ryms under kategorin "fotbollens ekonomi".

2009-03-25 @ 12:39:23
Postat av: Sadde

Är det din elva eller den du tror Capello kommer mönstra? Jag tänkte på att du hade tagit med Rio...

2009-03-25 @ 15:56:02
Postat av: Holmgren

Sadde>>



Min åsikt. Jag gillar Jags/Lescott, och jag är inte Rios största beundrare, men jag inser värdet av att spela med ett ihopkört mittbackspar och jag är medveten om att Rios högstanivå är högre än Jagielkas/Lescotts.

2009-03-26 @ 16:10:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0