Tränarnas gullegrisar - Kolla listan. [2009-03-02]

Häromdagen så berättade Liverpools Dirk Kuyt för engelsk press att Rafa Benitez sagt till honom att inte stressa med att skriva på ett nytt kontrakt förrän Benitez själv har sin framtid klar. Kuyt menade att Rafa först ville vara säker på att han själv skulle vara kvar i Liverpool innan holländaren undertecknade en förlängning av sitt kontrakt med klubben. Det fick mig förstås att fundera. Varför har Benitez sagt så till Kuyt? Det kan ju förstås bara finnas en enda anledning. Rafa är inte säker på att han kommer att vara kvar i Liverpool, och om han inte är kvar efter säsongens slut så ser han gärna att Kuyt inte sitter på ett långt och fett kontrakt med Liverpool, och det av den enkla anledningen att det då skulle bli svårare och dyrare för Benitez att köpa Kuyt till den klubb han hamnar i om han lämnar Liverpool. Det säger väldigt mycket om hur högt Rafa Benitez rankar Kuyt. Han måste rent av älska den mannen.

Många är de Liverpoolsupportrar som inte hyser samma starka kärlek till Kuyt som Rafa tycks göra. Vissa mer eller mindre avskyr honom och han bristfälliga tekinik. Andra anser honom vara ok, men inte tillräckligt bra för att vara så pass given som han är. Det är uppenbarligen så att vi fans inte alltid förstår hur tränaresläktet tänker och fungerar alla gånger. Vissa tränare har helt enkelt sina favoriter, som, trots att de för många framstår som mediokra spelare, förefaller vara absolut givna.

Här har ni en lista med elva sådana spelare, utan någon direkt inbördes ordning:

Denilson - Arsenal (26/27 matcher startade).

Jag är fullt medveten om att Gunners har haft en hel del skador denna säsong. Men bara det faktum att Wenger inte köpte någon innermittfältare trots att han blev av med Flamini och sålde Gilberto säger en del om hur mycket han litar på den unge brassen.

Stephen Warnock - Blackburn (25/26 matcher startade).

Jag gillar faktiskt Warnock och tycker att han är en ganska bra spelare. Men att han är så tokgiven som han är, oavsett motstånd förvånar mig lite. Kanske säger det mer om Blackburns trupp än något annat.

Jlloyd Samuel - Bolton (27/27 matcher startade).
Totalgjuten i Boltons försvarslinje. En ganska alldaglig spelare om ni frågar mig, och det faktum att han under de senaste 10 åren spelat över 200 Premier Leaguematcher förvånar mig.

Jon Obi Mikel - Chelsea (25/27 matcher startade).
Jag antar att Mikel inte hade fått lika mycket speltid ifall Essien hade varit skadefri, så det förklarar en del. Men inte allt. Mikel är en stabil och bollsnål spelare, men han är också många gånger långsam och klumpig. Han har fem gula kort och har dragit på sig nästan dubbelt så många frisparkar som Lampard denna säsong. Några kommer säkert ifrågasätta mig nu, men jag har lite svårt att förstå att Mikel har varit så ordinarie som han har varit denna säsong. Speciellt med tanke på att han spelar i ett så bra lag som Chelsea.

Bobby Zamora - Fulham (24/26 matcher startade).
Arbetsinsatserna må vara beundransvärda, men en anfallare som gör två mål på 24 starter borde inte vara given i ett mittenlag i Premier League.

Dirk Kuyt - Liverpool (25/27 matcher startade).
Viktig som grovjobbare, och tenderar att göra bra ifrån sig mot bra motstånd. Men hur en sådan icke kreativ spelare som Kuyt kan vara så given som han är även på hemmaplan mot de lite sämre lagen i ligan förblir en gåta.

Nicky Butt - Newcastle (23/27 matcher startade).
Har tveklöst sina bästa år bakom sig, men spelar trots det en viktig roll i Newcastle. 34-åringen fick nyligen sitt kontrakt förlängt med ett år. När jag ser på Nicky Butt idag så ser jag dåtid och inte framtid.

Fabricio Colccini - Newcastle (27/27 matcher startade).
Att denna man har 32 landskamper för Argentina är en mysterium för mig. En klumpig försvarare med halvdan teknik och lika halvdan spelförståelse. Men i Newcastles försvar är han hur given som helst. Så är det bara tre lag som släppt in fler mål än Newcastle denna säsong också.

Danny Collins - Sunderland (23/26 matcher startade).
Vem då? Ja, precis. En väldigt anonym spelare som man hör väldigt lite om. Den 29-årige försvararen tar inte en plats i den walesiska landslaget, men i Sunderlands backlinje återfinns han varje vecka.

Vedran Corluka - Tottenham (23/26 matcher startade).
Jag var väldigt imponerad över kroaten i Man City förra säsongen. Spurs lättade på plånboken och betalade £8.5M för honom. Det har väl gått sådär. Inte helt sällan ser han oinspirerad och lite lat ut. Med tanke på hans debutsäsong i Premier League och vad han kostade så hade jag förväntat mig mer.

David Bentley - Tottenham (20/26 matcher startade).
Förra säsongen blev det sex mål och elva assist för Blackburn. Den här säsongen har det än så länge blivit ett mål och två assist för Bentley i Tottenham som betalade £15M för hans signatur. Har varit en stor besvikelse denna säsong, detta trots att han har fått många chanser i startelvan.

Märk väl att detta inte är en lista över dåliga spelare, eller spelare som gör en dålig säsong. Jag menar inte heller att dessa spelare inte platsar i sina lag. Det är helt enkelt spelare som är mer eller mindre totalgivna i sina lag, och det är just deras givna plats i elvan som jag höjer på ögonbrynen över.

Fyll gärna på med spelare, eller förklara för mig varför en viss spelare inte hör hemma på en sådan här lista.

***********************************

Oldham – Leeds var inte den roligaste matchen i mannaminne. Den slutade 1-1. Oldham tog ledningen i den 51a minuten, men Leeds kvitterade nästan omgående. Så väldigt mycket mer hände inte i den matchen.

David Moyes
satt på läktaren, och man får förmoda att han höll ett extra öga på den unge talagen Fabian Delph.

***********************************

Tre matcher i Premier League ikväll.

West Brom – Arsenal.
Portsmouth – Chelsea.
Liverpool – Sunderland.

Intressanta matcher.

Pompey har tagit poäng i två raka matcher och lära sälja sig dyrt.

Arsenal kan inte göra mål för tillfället, men om de inte gör det mot West Brom så gör de väl aldrig mer mål. West Bromförsvaret är en katastrof.

Liverpools ligaform är långt ifrån bra. De har bara plockat tio poäng på de senaste sju matcherna. Ingen Torres med ikväll, och hoppet om en ligatitel dog väl helt i lördags? Dessutom har Liverpool kryssat mot Fulham, Stoke, Man City, Hull och West Ham på hemmaplan denna säsong. Liverpool är förstås det bättre laget, men jag blir inte ett dugg förvånad ifall kvällens match blir en jämn och målsnål historia. Eller så börjar laget slappna av och spela ut nu när det inte längre kan vinna ligan. Den som lever få se....

Vad tror ni om kvällens matcher?

***********************************

Om jag är tillbaka redan i eftermiddag eller imorgon återstår att se.

Kommentarer
Postat av: Kriss

Det känns som att nästan varje tränare har sin egen gullegris, kvittar var i seriesystemet du spelar. En spelare som bara tränaren ser storheten i.



Kuyt är ett klockrent exempel, en spelare som värvades som målspruta men som sliter oerhört på sin kant istället och är väl där han passar bäst. Ingen teknik att tala om, men som tröttar ut sina motståndare och är väldigt nyttig i svåra matcher.



Kvällens matcher tror jag på idel storlagssegrar.



West Brom – Arsenal 2

Portsmouth – Chelsea 2

Liverpool – Sunderland 1

2009-03-03 @ 13:35:09
Postat av: Momus

Colccini är en gåta. Han var faktisk ruggigt bra i La Coruna. Håller dock med om att han har varit klumpig i Newcastle. Att Butt får spela så mycket är en ännu större gåta. Numera är han faktiskt fullständigt oduglig.



Jeremie Aliadiere i Boro är en nolla som har fått alldeles för mycket speltid. Typ 21 matcher.

2009-03-03 @ 14:14:57
Postat av: Zacko

Ikväll vänder allting! Liverpool finner sitt spel, dominerar matchen á la scum och vinner med 4-0. Inte för att det kommer räcka för att komma ikapp, men nog för att ta 2:a platsen i ligan och vinna CL.



West Brom – Arsenal x

Portsmouth – Chelsea 1

Liverpool – Sunderland 1

2009-03-03 @ 14:49:42
Postat av: Linhem

Zamora spelar ju trots allt för att Roy har en nästan pervers böjning till kontinuitet spelar ju samma elva nästan alltid t o m värre än MoN...

Denilson förstår jag inte heller någon som hellst storhet i, Lucas in Disgiuse?



får la se hur de blir med Stevie när de har en Collins i laget ;) "The way you look Tonight"



kommer ihåg Corluka i City då man med halva familjen på den sidan bra koll så var han bland deras bästa spelare och är från början mittback.



Warnock var ett tag även innermitt för Incey.

2009-03-03 @ 15:55:13
Postat av: Stenansikte

Det är precis som du, och flera av de som skrivit inlägg, säger; varje tränare har sin kelgris. Men det man säga är att i mindre klubbar blir vissa spelare mer eller mindre tvingade att spela alla matcher pga spelarmatrialet. Sen är det ju det där med skador, som i Mikels fall. Jag tycker Kuyt är den som höjer mest ögonbryn på den där listan (inte bara för att jag är poolfan) för även om pool inte har Uniteds bredd så borde de kunna ställa av honom mot sämre motstånd som du säger..



Om man ska lägga till nån så har väl Barry och Agbonlahor startat de flesta matcherna för villa? Fast där kommer man väl in på truppbredd och att man vill matcha sina bästa spelare...



WBA - Arsenal 2

Pmouth - Chelsea x

Pool - Sunderland x



Mer med hjärnan än hjärtat. I pools fall iaf.



Tur att man kommer över resultat snabbt, ska bli kul med match ikväll igen!

2009-03-03 @ 16:23:21
Postat av: Dr. Snuggles

Kuyt förstår jag inte att folk hatar... Håller helt med Rafa i detta fall, liksom många andra. Han är ju det som personifierar en lagspelare. Han kämpar i 90 minuter i varje match oavsett vilken position han får, han gnäller aldrig, han filmar aldrig och om det skulle behövas skulle han säkert med ett leende på läpparna göra ett fullgott jobb i baklinjen om det behövdes. Visst han har inte världens bästa teknik, men viktigare egenskaper så som jag tidigare nämnde som gör han solklar i min bok. Tror på en 2-0 vinst idag, med just Kuyt och Gerrard som målskyttar. Mikel har jag aldrig sett någon som helst storhet i. Klumpig och långsam och just därför han drar på sig många kort. Detsamma gäller Butt, även under hans tid i United. Aldrig varit något av värde. Tror inte heller Gunners kan undgå att göra mål idag, gör dom det kan dom ju definitivt kyssa CL goodbye, men det tåget har redan gått ändå...

2009-03-03 @ 16:59:08
Postat av: DLZ

Kuyt är rätt given i Hollands landslag så att jämföra han med spelare som Denilson och Warnock är smått roligt.

Vad som gör Kuyt till en given spelare i Liverpool är att han alltid är bra i de största matcherna. Förra året i CL gjorde han mål i åttondelen, kvarten och semin.

Snälla jämför han inte med dom Spurs- spelarna. Kuyt har även gjort en del kvalitets mål detta året.

2009-03-03 @ 17:49:57
Postat av: Holmgren

DLZ>>

Inte någonstans jämför jag Kuyt med någon av de andra spelarna ur en kvalitetssynpunkt. Har du verkligen läst hela bloggen idag?

2009-03-03 @ 17:54:01
Postat av: Niklas (Villa)

Tjena!



Im back efter frånvaro i några meddelanden på sistone.



Börjar dagen med en liten liten rättning (som sällan behövs i vanliga fall här inne hehe):

"Jlloyd Samuel, totalgjuten i Boltons mittlås" - han lirar endast vänsterback, och gör det helt ok!



Rätt intressant - alla f.d. dussinspelare i Villa spelar numera i ett andra dussinlag (tex Bolton). McCann, Samuel & Cahill. Se även på andra spelare, som var givna i Villa för ett par år sedan, vad dom gör idag: Sörensen, Ridgewell, De La Cruz, Whittingham, Djemba Djemba, Hendrie, Luke Moore, Vassell etc..



Numera har Villa ryckt upp sig, vilket jag är oerhört glad för :)



Vad gäller kelgrisar: O'Neill har för många kelgrisar rent generellt haha! Misstänker att du gått igenom listan av "minutes played" på fantasy-sidan, och jag håller med om dem du tidigare nämnt. En som kan nämnas är dock Paintsil i Fulham, som verkar vara gjuten på Fredrik Stoors bekostnad. Hodgson kanske är lite värre än O'Neill där när det kommer till ändringar i startelvan. Helt sjukt hur lite spelare han ger chansen hehe.



Tips!? Om "ja" så provar jag en vågad variant ikväll (trots att jag har pengar på Arsenal):



West Brom – Arsenal X

Portsmouth – Chelsea X

Liverpool – Sunderland 1



Vi kan väl köra ett offiellt "onsdagstips" imorrn!? :)



Tack för mig - nu: hemgång



/Niklas





Ps. Angående meddelandet den 1 mars och det du skrev om Villa. "Vad säger Villfansen som huserar här? Vad för agerande vill ni se från O'Neill i sommar?" Först och främst så är jag skeptiskt att vi ens når fjärdeplatsen nu efter helgens resultat. (AAAAAAAAAAAAHHH, max-tiltad) Torsk imorrn mot City och det kommer förmodligen skilja tre poäng! Då har vi Pool, Everton, Man U och Spurs i kommande matcher därefter. Vill det sig riktigt riktigt illa är vi femma redan innan april månad.. fääään.. mår dåligt av tanken! Återkommer senare vad jag vill ska ske i sommar! :)

2009-03-03 @ 18:07:18
Postat av: Fredrik

Kuyt är det mest klockrena exemplet på tränares gullegrisar. Han får match efter match starta på grund av sin kondition och kämparvilja. Detta eftersom Benitez har en väldig förkärlek för sådana spelare. Faktumet att han sålde Keane och inte köpte någon ersättare talar sitt tydliga språk. Dock är väl även Keane en spelare med mycket vilja och kämpaglöd?



Dagens andra inlägg (URL) är starten på en ny programserie. Ta er gärna en titt och kommentera vad ni tycker.

2009-03-03 @ 19:25:30
URL: http://tillberg.blogspot.com/
Postat av: Momus

Jag är ganska säker på att Arsenal tar sig förbi Villa. Arshavin var verkligen bra idag och han lär bli ännu bättre. När Fabregas och Adobayor är tillbaka tror jag att Arsenal kommer att bli riktigt vassa.

2009-03-04 @ 00:21:03
Postat av: Tobbe

Bentley är väl inte så given. iaf inte sedan redknapp tillträdde.



Kuyt är underskattad, agbonlahor är ÖVERSKATTAD

2009-03-04 @ 10:42:57
Postat av: Murphy

Hur kan man INTE hata Kuyt? Whats there to like? Han var given i vår sämstaelva...



Denilson förstår jag inte heller hur han kan få så mkt speltid. AW måste slita sitt hår över sitt val att satsa på brassen istället för Lass Diarra.



Håller med Tobbe! Agi är på tok för dålig på att avsluta. Att han spelar i landslaget är inget annat än ett svaghetstecken för England. Som högerytter är han bättre, för han är ju snabb som få...

2009-03-04 @ 11:27:50
URL: http://momfotboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0