Two down, Two to go & 12-1 [2009-03-11]

Jag lär väl knappast ha varit ensam om att tro att både Chelsea och Liverpool båda skulle gå vidare till kvartsfinal i Champions League. Men jag passar ändå på att slå mig lite på bröstet. Det är ju så sällan jag tippar rätt.

***********************************

Fyra mål i Turin. Det hade jag nog inte trott. Att Chelsea gick vidare förvånade mig inte, men att det skulle bli en så pass svängig och händelserik match förvånade mig lite. Juventus tog ledningen, och deras första mål var riktigt vackert. Sedan förstod jag aldrig varför de började slå av på takten strax innan halvtid. Den kändes som om italienarna började slappna av och tänka på vad de skulle göra rätt efter halvtid, och vips så stod det 1-1. Och då var det över. Trodde jag. Inte såg det ljusare ut för den gamla damen när Chiellini blev utvisad. Men Ranieris mannar visade sig vara seglivade typer, och när Del Piero slog in sin otäckt kalla straff bakom Chec så var det game on igen. Ett litet tag i alla fall. Drogbas mål i 83e minuten innebar förstås ridå för Juve. Och även om det under stora delar av matchen kändes som om Juve klängde sig kvar, och även om Chelseas seger totalt sett var absolut rättvis så tycker jag ändå att italienarna föll med flaggan i topp.

I övrigt...

Peter Cech ser stundtals ganska skakig ut, och har så gjort flera gånger under den här säsongen. Jag har alltid tyckt att han är säkerheten själv, och det har varit hans kanske allra största tillgång. Men den här säsongen har jag vissa gånger sett ett antal svajiga ingripanden, och ett något stukat självförtroende hos tjecken. Är det någon som tycker sig ha sett samma sak?

...Det är kul att Essien är tillbaka. Mannen är en klasspelare. Det finns inte ett lag i världen som han inte skulle platsa i.

...Pavel Nedved gör sin sista säsong, och igår gjorde han följaktligen sin sista Champions League-match. Nog hade jag önskat den mannen ett värdigare slut än att linka av skadad efter en knapp kvart. Nedved har varit så bra i så många år, och han visade stort hjärta när han följde med Juve ned i Serie B. Dessutom har han alltid haft en skön frilla. Jag passar på att tacka för showen. För show har det verkligen varit genom åren. Kolla de här bilderna.

...Chelsea kommer bli livsfarliga i Champions League denna säsong. Vi hade en omröstning här på bloggen om vilka som kommer vinna hela turneringen. Bara två ynka personer röstade på Chelsea. Jag vet vem den ena var.

***********************************

På tal om den omröstningen så fanns inte Real Madrid med som ett alternativ. Jag valde helt enkelt att inte ta med dem. Jag ångrar mig inte idag, kan jag säga.

Jävlar i havet vilken imponerande insats av Liverpool. Jag har hela tiden trott att de skulle slå ut Real Madrid. Men på det sättet? Hej och hå. Någon som hade pengar på 4-0 igår?

Jag har skrivit en längre text om gårdagens match på Anfield. Den finns här.

Men jag bjuder gärna på några övrigt från den matchen också...

Steven Gerrard måste vara en av de bästa spelarna i världen på att nå sin maxkapacitet i stora matcher. Jag önskar att det gick att göra någon slags statistik på det. Jag får kolla upp det... För övrigt så har Gerrard gjort 16 mål på de tre senaste Champions League-säsongerna, den pågående medräknad. Ingen annan har gjort fler mål. Hyfsat respektingivande.

...Jag undrar vad matchen hade slutat om inte Real Madrid hade haft världens bäste målvakt.

...Jay Spearing är en 20 år gammal egen produkt som för det mesta håller till i Liverpools reservlag. Igår fick han för första gången spela i A-lagssammanhang på Anfield. Mot Real Madrid. I Champions League. Det måste ha varit... en upplevelse. Det måste också kännas uppmuntrande för andra ”local lads” att se att det faktiskt går att få chansen. Nu tror jag visserligen inte att just Spearing kommer bli Liverpools nästa stora stjärna, men jag tror inte att man ska förringa vikten av att ha lokalt blod i laget, även om det är som truppspelare.

...Andrea Dossena fick avsluta målkalaset igår. Kul för honom. Han har varit en smärre katastrof sedan han anlände till Liverpool i somras. Men han har inte gnällt eller kommit med undanflykter en enda gång. Han har kämpat vidare, och sådant är jag svag för.

...Real Madrid var sett över 180 minuter riktigt usla. Jag fattar faktiskt inte hur de kan ha tio segrar på de elva senaste matcherna i La Liga.

***********************************

Jag vet, jag vet, det här är en blogg om engelsk fotboll. Men hur ska jag inte kunna nämna att Bayern München slog Sporting Lissabon med sammanlagt 12-1? Herre jävlar. Och vill ni absolut ha en engelsk koppling så kan jag berätta att Bayerns belgiske mittback Daniel van Buyten har spelat för Man City. Han var utlånad till klubben 2004, och hann spela sex matcher.

***********************************

Ikväll är det dags för Arsenal och Man United att försöka ta sig till kvartsfinal.

***********************************

Senast Arsenal spelade match så handlade det om FA-Cupen och Burnley stod för motståndet. Nu är väl visserligen Roma strået vassare än Burnley, men spelar Arsenal som de gjorde mot dem så har jag svårt att se Roma stå emot. Det var faktiskt ganska länge sedan som Gunners imponerade ordentligt på mig, men mot Burnley gjorde de det. Och dessutom tycker jag att Arsenal var en hel klass bättre än Roma i första mötet. Kvällens match kan säkert bli en tight affär, men mina slantar ligger på Arsenal. Att Eduardo och Walcott nu är tillbaka i speldugligt skick kan knappast ligga Gunners i fatet.

***********************************

När det kommer till Man United – Inter så kan jag helt enkelt inte se förbi det faktum att United just nu är otäckt bra. Jag vet att Mourinho har ett strålande facit mot Sir Alex, att han är en mästare på att få sitt lag att hålla tätt, och att ett bortamål för Inter skulle försätta United i rejäl brygga. Men i mina ögon är United helt enkelt ett bättre lag. När det bättre laget dessutom har vind i seglen så måste man ju hålla dem som favoriter.

Som svensk så skulle jag älska att se Zlatan Ibrahimovic täppa till truten på dem som påstår att han är överskattad och att han alltid underpresterar i de stora matcherna. Men jag kan inte riktigt se det hända.

***********************************

1-1 i Rom, och 2-0 i Manchester. Där har ni mina tips. Som vanligt vill jag höra era tankar kring matcherna.

***********************************

I all Champions League-frossa så höll jag nästan på att glömma.... Det är ju faktiskt en match i Premier League ikväll också.

Fulham tar emot Blackburn. Det ska bli intressant att se hur Hodgsons mannar repar sig efter förnedringen de åkte på mot Man U i FA-Cupen i lördags.

***********************************

Jag lämnar er med en rebus:
Huvudstadsfödd spelare med blodsband till storstadsghetto. Han har spelat i de tre största. Är känd bland annat för sin finess på huvudet. Har straffat samma lag som han straffats emot.

***********************************

Nu när jag fick upp detta inlägg så pass tidigt så är det möjligt att jag plitar ihop ännu ett inlägg under dagen. Men jag lovar inget.

Kommentarer
Postat av: Raumish

Härlig match igår, vilket tempo av pool i inledningen!



Rebusen är David Beckham.

2009-03-11 @ 07:31:53
Postat av: Svanström (Arsenal)

Mycket imponerande av Liverpool igår!



Dock får man ta lika mycket hänsyn till att det kunnat bli 2-0 med en frisk domare som 6-0 med en sämre målvakt! Men nu såhär i efterhand så är väl alla nöjda med 4-0? ;)



Idag tror jag att Arsenal spelar ut Roma totalt. Och att Inter går vidare med 1-1 från Manchester!

2009-03-11 @ 07:42:14
Postat av: kristofer

angående Cech så har han sett skakig ut sedan han fick sin huvudskada för någon säsong sedan.

2009-03-11 @ 09:40:44
Postat av: Olof

Vild gissning på rebusen, Nicolas Anelka?

2009-03-11 @ 09:54:00
Postat av: Lilebroer

Hoppas så extremt mycket att spearing, darby, eller irwin, killar som verkar ha vinnarmentalitet och ledaregenskaper kan komma och jobba sig in i laget inom de kommande åren, fan det är bara att inse fakta stevie och carra börjar bli till åren, och jag vågar knappt tänka på en dag, på ett lag utan en enda scouser med i laguppstllningen.

2009-03-11 @ 10:25:45
Postat av: DB10

som sagt, galet imponerande av liverpool igår... fantastiskt!



Rebussvaret måste vara David Beckham.



Keep up the good work and walk on!

2009-03-11 @ 11:04:26
Postat av: E.B Farnum

Liverpools insats igår var det bästa jag sett sen CL upphämtningen mot Milan -05. Kanske ännu bättre till och med. Dom käkade upp Real fullständigt där Masken och Alonso ägde mittfältet. Masken formidabel igår. Försvaret helt klockrent. Torres visade igår varför han är världens bästa anfallare, ostoppbar... Till och med Babel impade igår, kul!Spearing var riktigt kul att se! Ett litet yrväder som kan in helt respektlöst och tog för sig. Att sen Dossena fick komma in och göra mål var riktigt kul! Håller med dig helt David, han har varit en smärre katastrof, men aldrig gnällt och kämpat på , så det var riktigt kul att han fick lön för mödan. Benitez som jag alltid försvarat visar att när det kommer till matchspel i CL och ett storlag står på andra sidan, så har han inga övermän i världen. Alla trodde väl på att Pool skulle gå lite på resultatet och kontringsspela, ist beordrar den gode spanjoren full offensiv, för att chocka Real och alla inklusive undertecknad, undantaget Real fansen då, sitter med ett fånigt leende och bara gapar, när dom kommer i våg efter våg. Mästerligt Rafa! Och nej , jag har inte glömt Gerrard. Men vet inte vad man ska säga om den mannen och hans enorma betydelse för laget som inte redan sagts. Att han är världens bästa spelare känns nästan som ett understatement! Han ÄR Liverpool helt enkelt och en hjälte man kommer bära med sig hela livet. Avslutningsvis måste jag få citera den eminenta rockgruppen Foo Fighters. "It's times like these, you live and live again".

2009-03-11 @ 11:05:46
Postat av: Mattias

Ja det var en helt fantastisk kväll igår där Liverpool imponerade storligen!!! Jag tror inte ens Torres var så laddad i EM-finalen som han var igår! Hela laget gör en fantastisk match med våra ess, Gerrard, Torres och Mascherano som några av topparna!



Roligt också med Babel som fick visa lite av sin talang som han oftast gömmer väldigt väl! Håller med om Dossena också. Blir glad när han får göra mål även om jag tycker han är en usel värvning!



Jag har kritiserat Rafa en hel del men jag bugar och bockar för uppvisningen på Anfield igår Herr Benitez!!



Fick en klump i magen när någon här ovan skrev om ett Liverpool utan Gerrard/Carra. Måtte det dröja några år ytterliggare och att de hinner lyfta en ligabuckla innan de slutar!

2009-03-11 @ 11:37:25
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Peter

Matchen var grym ! Torres "vändning" var magisk. Canavarro var helt väck, synd bara att Casilias foträddade skottet.



Benitez är inte någon favis i mina ögon heller, men igår gjorde han helt rätt. Anfall är bästa försvar mot ett lag som Real Madrid, som blir knäckta om dom hamnar under press och inte får föra spelet.



Mascherano gjorde en av sina absolut bästa insatser i den röda tröjan, var som en iller på mitten. Synd bara att han käftar så mot domaren,men har lär väl sig han också.

2009-03-11 @ 12:44:49
Postat av: Kriss

Väldigt trevlig match att titta på med röda ögon, inte speciellt trevligt ifall man var Real supporter. Dels för sättet som de uppträdde (säkert chockade av Liverpools tokoffensiv) och dels för hur bedömningarna på de både målen som kunde gått åt vilket håll som helst. Straffen var en solklar felbedömning som linjedomaren gör, men sen det första målet råder det delade meningar om i tidningsvärlden, frispark eller inte det är frågan?



Helt klart är i alla fall att det var lekstuga på Anfield igår, Real hade inte en chans, med eller utan domarens hjälp. Hoppas bara att formen håller i sig till helgen, även fall ligan är körd hade det varit trevligt att tvåla till utd på bortaplan.



på rebusen kör jag en chansning på Henry som spelat i de tre toppligorna och åkt på en förlust mot Barca, hans nuvarande lag, i en CL final.

2009-03-11 @ 13:35:52
Postat av: Fredrik

Jag tänkte också direkt på Nicolas Anelka så jag kör på det.

2009-03-11 @ 15:48:59
Postat av: joe

Rebusen måste väl vara David Beckham



Född i London (huvudstaden), sonen Brooklyn (blodsband), har spelat i de tre stora ligorna (de tre stora) och finessen på huvudet kan möjligtvis vara hans utseende, eller?

2009-03-11 @ 21:07:16
Postat av: Anonym

David Beckham. Enkel nöt ! Eller ?

2009-03-11 @ 22:56:32
Postat av: Linhem

är la Becks och då inte Jermaine Beckford...



"Becks Dumps Posh" när Beckford sänkte Peterborough är en favorit ;)

2009-03-11 @ 23:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0