Ett långfinger till dem som ifrågasätter Anelka/Drogba [2009-08-24]

Känner mig lite krasslig så det blir ett snabbsvep ifrån helgen.....



Spurs
tänker inte låta sig tvingas ned på jorden. Liverpool (h), Hull (b), West Ham (b), och nio poäng bärgade. Det är bra gjort. Men jag måste säga att Spurs bemöttes väldigt generöst i helgen. Cole och Spector bjöd verkligen Spurs på båda målen. Tottenham ska vara glada att de fick alla tre poängen. Det var en trevlig match att titta på. Aaron Lennon hade en bra dag, Defoe var giftig. Hemmalaget bjöd på ett riktigt fint mål signerat Cole och Junior Stanislas kom att bli en av matchens behållningar. Han är verkligen en riktigt intressant spelare.

***********************************

Om Spurs var glada över sina tre poäng så var Sunderland ännu gladare över sina diton. Blackburn var halvt överlägsna i första halvlek, de fortsatte skapa i andra, de hade mål bortdömda, och den nye Kalinic (av Kroatiens förbundskapen Slaven Bilic kallad Kroatiens fotbollsframtid) lyckades bränna tre kanonlägen under sina 75 minuter på planen. I andra änden var det betydligt mer effektivt. Kenwyne Jones fick två chanser och han förvaltade dem båda. Så mycket mer än två målchanser och två mål mäktade Sunderland inte med. Men ibland räcker ju det.

***********************************

De som fortfarande skrattade åt Burnleys seger över Man U satte nog skrattet i halsen under andra halvlek av Wigan-Man U. Jag trodde att Man U skulle stöta på ganska hårt och tight motstånd i Wigan, och att Wigan faktiskt också skulle lyckas testa Uniteds försvar en och annan gång. Under första halvlek var det väl inte så långt ifrån sanningen, men i andra halvlek var det ketchupeffekt för Man U. Innan matchen hade Sir Alex pratat om hur viktigt det är för lagets målskörd att anfallarna faktiskt bidrar med mål. Så Rooney passade på att göra två (sitt hundrade och sitt hundraförsta mål för klubben), och Berbatov och Owen gjorde varsitt. Berbatov visade upp härlig spelförståelse hela matchen, och få är lika vassa som bulgaren på att sätta upp medspelare med en avig skarvning. Nani petade också in ett mål på en frispark som Chris Kirkland såg löjligt passiv ut vid. Med andra ord så kom fyra av fem mål från anfallarna och alla tre anfallare hittade målet mot Wigan. Sir Alex fick hyfsad respons av sina spelare.

Både Liverpool och United har haft ett bakslag denna säsong. Båda har haft en rejäl urladdning direkt efter bakslaget. Sådana takter är ett måste ifall man vill vara med och slåss länge.

***********************************

Ancelotti vet fortfarande inte hur ett bakslag känns med Chelsea. Bortaplan mot Fulham är en ganska tuff nöt att knäcka. Fulham är ett disciplinerat, försvarsstarkt och hårt arbetande lag. Därför var det imponerade att se Chelseas komfortabla 2-0-seger. Matchen som sådan lär jag inte minnas i detalj när jag sumerar säsongen, men det är precis sådana segrar man behöver ett helt knippe med. Båda målen var ett långfinger i lufen till de som hävdar att Anelka och Drogba inte kan spela till samman på topp. 1-0, Anelka till Drogba, 2-0 Drogba till Anelka. Tack för kaffet.

Fulham står redan utan skadade Andy Johnson och igår linkade kaptenen Danny Murphy av planen med vadproblem. Exakt hur det står till med Murphy har det inte kommit nyheter om från officiellt håll. Däremot har det från nyss nämnda håll kommit nyheter om att samme Danny Murphy förlänger sitt kontrakt med klubben. Muprhy som idag är 32 förlänger till 2011.

***********************************

Birmingham - Stoke slutade 0-0. Föga förvånande. Det mest uppseendeväckande för mig var att jag först nu upptäckte att Birmingshams nye rekorddyra anfallare Christian Benitez har Chucho som namn på tröjan. Chucho betyder, om jag har förstått saken rätt, något i stil med "ettrig liten hund", och det är ett smeknamn han har med sig från sin tid i Equador och Mexico. Smeknamnet har tydligen en kärleksfull betydelse. Man får väl i alla fall anta det eftersom Benitez har valt att ha namnet på tröjan.

***********************************

City slog Wolves med 1-0, och det var sanslöst slarvigt av dem att inte lyckas döda matchen. De hade verkligen sina chanser. Ireland, Adebayor, Robinho borde alla ha varit mer effektiva. Nu vann City välförtjänt, men Wolves hade lika bra kunnat sno åt sig en poäng. De hade några riktigt vassa chanser, bland annat ett skott i ribban av segerskytten mot Wigan - Den stenhårt arbetande Andy Keogh.

Mot bättre motstånd tror jag inte att City har råd att vara så ineffektiva som de var i lördags, och även om jag gillade elvan i som startade mot Wolves så tror jag att det är för svagt lag rent defensivt för att klara sig mot topplagen.
Wright-Phillips, Ireland, Barry och Tevez-Adebayor-Robinho där framför. Är det tillräckligt med grovarbete och bollvinnande i den uppställningen? Tveksamt.

***********************************

KC Stadium i Hull var det nyförvärvens kväll. Nye anfallaren Kamel Ghilas fick sin första match från start, och lånet från Villarreal, Jozy Altidore hoppade in med halvtimman kvar. Altidore hann knappt vara på planen i en minut innan han visade att han är atletisk och teknisk för att vara "a big fellow". Passningen fram till Ghilas segermål fin att se, och Ghilas avslutar fint. De båda fortsatte ge Boltonförsvaret ett halvt helvete under matchens sista halvtimma. New Jersey-födde Altidore är bara 19 år gammal och har redan gjort 7 mål på 17 landskamper för USA. Ni som såg honom i Confed Cup i somras håller säkert med mig om att han såg ut att vara en intressant spelare?

Hull tog sin blott andra seger under 2009 och sina första poäng denna säsong. Bolton åkte på ännu en tung 1-0-förlust, och det har börjat trögt för Megson och kompani. Få målchanser skapas och de som skapas hamnar inte i nät. Johan Elmander hade ett fint läge till höger i straffområdet mot Hull. Alternativen var passning till en löpande Kevin Davies eller eget avslut. Elmander valde det sistnämnda, missade grovt och fick en utskällning av kapten Davies. Efter det fortsatte han att jobba lika hårt som innan, ända tills han blev utbytt till förmån för Chung-yong Lee i den 70e minuten. Ingen strålande dag på jobbet för Elmander. Bänken innan september är över?

***********************************

Arsenal körde över Pompey. Det var aldrig något snack. Paul Hart pratade efter matchen om offsidemål och röda kort som uteblev. Arsenal hade kunnt spela med tio man från start - De hade vunnit ändå. Kanske hade de behövt förta sig lite mer, men inte mycket. Inte ens när Pompey reducerade kändes det som att "kanske, kanske...". Diaby gjorde två mål på 21 minuter. Det var det. Pompey har inlett med tre raka förluster. Illa, illa.

***********************************

Owen Coyle och Burnley fullbordade en drömvecka när de besegrade Everton med 1-0. Sex poäng efter möten med Man U och Everton. Mer än vad man hade räknat med, får man förmoda. Inte behöver de be om ursäkt för segern den här omgången heller. Everton hade bollen betydligt mer, och visst skapade de några chanser. Men det gjorde Burnley också, och ifall Everton och Saha inte ens kan göra mål från straffpunkten så får de skylla sig själva.

Lescott var utanför laget, och idag kan man läsa att Everton och Man City är överens. Moyes känner sig tvingad att sälja, och han gör rätt som tar det beslutet. Lescotts huvud verkar inte vara i Everton. Och det ska sägas att de £24M som nämns är bra betalt. Mot Burnley hade man flyttat ned Neville som mittback och Jack Rodwell hade tagit plats från start på mitten efter att ha gjort två mål i Europa League-kvalet i veckan. Kan det bli lösningen? Jag undrar.... Neville låg långt ifrån Wade Elliot när denne gjorde matchens enda mål för Burnley. Neville såg ut som.... En försvarare som har spelat mittfältare väldigt länge. Samtidigt vore det oerhöt kul ifall Rodwell fick en chans att ta en starttröja. Jag skulle inte bli det minsta förvånad ifall han tog den chansen.

***********************************

Alla helgens resultat.

Wigan - Man U 0-5.
Sunderland - Blackburn 2-1.
Birmingham - Stoke 0-0.
Hull - Bolton 1-0.
Arsenal - Portsmouth 4-1.
Man City - Wolves 1-0.
West Ham - Tottenham 1-2.
Burnley - Everton 1-0.
Fulham - Chelsea 0-2.


Har ni några kommentarer?

***********************************

Förresten.... Lescott till City, och även vad det verkar den gamle Arsenalbacken Sylvinho som idag tillhör Barca.
Hur kommer Citys backlinje se ut ifall båda affärerna går igenom? Blir både Dunne och Bridge petade?

***********************************

Liverpool-Aston Villa ikväll. Hemmasseger - Kan man spika det?

***********************************

Hörs imorgon.

Kommentarer
Postat av: rooster

klart du kan spika ettan, för du brukar väl inte ha så mycket rätt :-). Sist Villa vann på Anfield så målade den evige talangen. Lee Hendrie. Vilken lirare

2009-08-24 @ 18:23:38
Postat av: Kriss

Hoppas du inte spikade ettan :) Jäklar vilken dålig match vi stod för igår, tråkigt att se hemmalaget underprestera så galet. Två rekord sprack igår, 31 matcher utan förlust på hemmaplan och att vi aldrig förlorat då Torres gjort mål. Efter att sett det jag såg igår kan tyvärr fler negativa rekord spräckas, hoppas bara att detta är en dimp på formen som snart ska peka spikrakt uppåt igen.



Vad tycker du om vårt mittfält? Jag tycker att vi har den klart sämsta mittfältet av topp 4 vad gäller kreativa personer, Lucas och Mascherano är kanon vad gäller defensiven, men har en låg nivå vad gäller det kreativa. Svårt att se vad som behöver göras, kanske dags att byta spelstil, eller ska man nöta in denna så att den sitter senare under säsongen?

2009-08-25 @ 08:28:32
Postat av: Niklas (Villa)

Taktiskt vinst av Villa - igen! NÖJD :)



Senast var det Arsenal (utav Big 4) som gick på pumpen hemma mot Villa... och Man Utd var illa ute förra gången också! Och igår fick Liverpool smaka på Martin O'Neills taktik - när den är som mest effektiv. (5-0-matchen i mars har jag förträngt haha)



Ok, själklart ska jag erkänna att turen var på vår sida igår, men det måste den vara för att vinna en tung bortamatch!



Och nu måste även du, Holmgren, erkänna att Lucas inte är bra. Alla mina Liverpool-kompisar är fly förbannade på honom idag haha.



That's all folks! Have a nice day - for det kommer jag ha :)

2009-08-25 @ 12:33:38
Postat av: Jax

Lucas var inte bra i går. Liksom Steven Gerrard och en bunt andra.

Att därmed påstå att Lucas eller Gerrard är en dålig fotbollsspelare baserad på en match blir ju lite tokigt.



Sen kan man ju alltid diskutera vad som kom först - hönan eller ägget. Var det Liverpool som var dåliga eller Aston Villa som var bra.



Får ju dock lov att berömma Villa för att de lyckades spöa Liverpool på Anfield. Det är tungt.



Sen är det tråkigt att se hur lätt det verkar vara att att störa årets upplaga av Liverpool, genom att sätta press på de centrala mittfältarna. Vi som oroade oss för att Alonsos flytt skulle vara förödande på kort sikt verkar ju tyvärr ha fått rätt.

2009-08-25 @ 15:47:53
Postat av: klumpen

Tycker lucas är helt ok som spelare. Men ska man vinna premier league så räcker tyvärr inte det till på en så central position. Liverpool har för få klasspelare för att ta hem ligan. Lucas, insua, kuyt och benayoun är alla bra spelare men att alla dessa mer eller mindre är givna i startelvan är inte ett gott tecken. Jämför man med de övriga förväntade topplagen så saknar liverpool spetskompetens på en/två positioner för mkt...

2009-08-25 @ 16:02:01
Postat av: Holmgren

klumpen>>



Insua är inte given när Aurelio är tillbaka. Han kan vara tillbaka redan i helgen. Aurelio/Insua är inte för dåligt för ett titelvinnade lag. Det är inte mycket sämre (om sämre över huvud taget) än Boingwa/Ivanovic eller Sagna/Eboue.



Kuyt har sina brister, men om man gör rum för tillräcklgit mycket kreativitet och teknik runt omkring Kuyt så är han garanterat, utan tvekan, tillräckligt bra att att starta i ett lag som vinner PL. Bara Ronaldo gjorde fler mål som ytter förra säsongen. Kuyt kom 6a i poängligan. Och arbetsinsatsen då förstås....



Benayoun är inte heller given. En skadefri Riera tar upp kampen med honom. Är Benayoun/Riera så mycket sämre än Valencia/Nani? Marginellt i så fall.



Dock håller jag helt med om Lucas. Fullt duglig, på gränsen till bra truppspelare. Men han är just nu given i ett lag som vill vinna PL. Det håller inte i längden. Aquilani MÅSTE bidra till Liverpools spel redan denna säsong.



Men jag anser inte Liverpool faller pga av dålig 11a. Faller de så faller de på för dåliga 20a. Dessutom så ser det skakigare ut defensivt (mittbackarna inte minst) än på länge. Det håller inte alls.

2009-08-25 @ 18:26:20
Postat av: Niklas (Villa)

>>Klumpen



"Att därmed påstå att Lucas eller Gerrard är en dålig fotbollsspelare baserad på en match blir ju lite tokigt."



Lucas är ju hela Liverpools hack-kyckling! Killen var ju tom utbuad redan förra säsongen - det har tom Holmgren fått bevittnat live på Anfield.



Alla gånger jag har sett honom, så har han inte spelat tillräckligt bra för att spela på Liverpools innermittfält, så mycket kan jag meddela.



Han ser ut som en Newcastle-spelare ;)



Det om detta... Over & Out!

2009-08-26 @ 08:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0