Englands framtid heter Jack Rodwell [2009-06-23]

England spelade 1-1 mot Tyskland igår. Och de gjorde det utan att förta sig, och de gjorde det med ett reservbetonat lag. Om man inte räknar med Jack Rodwell. There aint nothing reservbetonat about him. Jäklar vad jag imponerades av Jack Rodwell igår. Han höll till på mittfältet där han fungerade som en bollhämtande djupt liggande central mittfältare. Och han var lysande. Han spelade enkelt, han spelade stort. Han bröt passningar och vann boll, men följde ändå med framåt och kom till skott. Han utstrålar självförtroende när han har bollen vid fötterna, och det lyser pundus om honom när han går in i närkamperna. Han gjorde dessutom Englands mål igår, och det var ingen tillfällighet att det var med skallen. Pojken (jo, han är ju faktiskt en sådan – född 1991) är nästan 190 lång och han börjar se ganska stark och välbyggd ut.

Innan den här säsongen började var Rodwell bara ett namn för mig. Jag hade hört honom nämnas och jag visste att han hade fått A-lagsdebutera i Everton under säsongen 07/08. Men jag hade aldrig sett honom spela. Den här säsongen så har han börjat figurera mer och mer i Moyes lag. Han har faktiskt fått speltid i 19 Premier League-matcher den här säsongen. Varje gång jag har sett honom så har jag blivit imponerad. Det är ovanligt att så unga spelare visar upp ett sådant lugn, en sådan mognad och en sådan bekvämlighet med bollen. Han trivs hur bra som helst på mittfältet, men frågan är om han inte kommer förvandlas till mittback var det lider. Han har alla förutsättningar i världen att bli en av ligans bästa mittbackar. Det är guld värt att ha en mittback som är så spelskicklig, som kan stå för smarta, raka och modiga uppspel, och som vågar transportera bollen upp i planen innan han släpper den till en lagkamrat. Att han dessutom kan ta steget upp i banan och agera bollvinnare och spelfördelare talar knappast emot honom. Jag blir inte det minsta förvånad ifall Rodwell blir helt ordinarie i Everton under kommande säsong.

Jag blir inte ens förvånad ifall han snart är en A-landslagsman. Ärligt talat så tror jag till och med att han skulle kunna bli en framtida landslagskapten. Rodwell är en av Englands allra mest lovande spelare på mycket länge – Det råder inga tvivel om saken. Evertonfansen kan skatta sig lyckliga som har honom. Jag hoppas att han blir kvar längre än vad Rooney blev.

Vissa tycker säkert att jag har tagit till väl stora ord nu. Jag tycker inte det. Självklart kan Rodwell bli en av de talanger som stagnerar och som inte tar det där berömda sista steget. Men jag tror verkligen inte att så blir fallet. Jag är övertygad om att vi just nu ser en storspelare in the making. Stuart Pearce lär ju förresten ha fått en del trevliga bekymmer efter igår. Hur ska han kunna hålla Rodwell utanför elvan? Egentligen är det väl ganska naturligt att han får stå tillbaka då England har vunnit matcherna som inte spelat i. Men jag hoppas att Psycho vågar gambla lite och att han till semifinalen petar antingen Cattermole eller Muamba till förmån för Rodwell. Efter gårdagens match så kallade förbundskaptenen Rodwell för ”a star man in decent performance”, så det finns kanske en liten chans.

***********************************

Senast Liverpool vann ligan så fanns det en Glenn på planen. Från och med nästa säsong så finns det en Glen. Tillräckligt nära, månne? Skämt åsido. Jag tror att Johnson blir en hit på Anfield. Liverpoolfansen kan nog ta sig friheten att mer eller mindre kräva succé. £17M är inte kaffepengar.

***********************************

På tal om saftiga prislappar. £18M kostade det för Man City att köpa löss Santa Cruz från Blackburn. Det är osunt mycket för den spelaren, ifall ni frågar mig. Sedan får vi väl se ifall City lyckas locka till sig Tevez också. Det kan behövas. De har ju knappt några anfallare, stackarna. Robinho, Bojinov, Caicedo, Bellamy, Benjani, Jo, Sturridge, Evans och så nyanlända Santa Cruz. In med Tevez också så blir det tio anfallare på pricken. Perfekt.

***********************************

Phil Brown kommer att kontakta Michael Owen och hans agent. Om någon för 6-7 år sedan hade sagt till mig att Owen kanske kommer att spela för Hull City säsongen 09/10 så hade jag försökt få den personen intagen på mentalsjukhus.

***********************************

Ikväll: Heja, Sverige!

Kommentarer
Postat av: Linhem

Visst för att Rodwell var bra och jag håller med vad du säger men petar i nuläget varken Muamba eller Cat-mole...Muamba var en jätte mot Spanien och vid brytningar slänger han ut ett långt ben a la Hamann...Cat-Mole är underskattad, Noble är sedan en personlig favorit, Rodwell får nöja sig med bänken faktiskt. om England inte vill ha en spelskickligare mittback mot Sverige/Serbien?

2009-06-23 @ 17:07:53
Postat av: Derekinho

Haha, satt och skrev upp alla anfallare som city har i sin trupp idag. Helt sjukt egentligen. Hur kan man ens lägga stora slantar på en i sina bästa stunder medioker spelare (bellamy)? Helt galet, vart är fotbollen på väg... Tror för övrigt att Johnson kommer bli en stor succe!

2009-06-23 @ 20:15:00
Postat av: E.B

Håller med helt om Rodwell! Gillat grabben sen första gången jag såg han, en blivande storspelare. Skulle spela han istället för Cattermole om jag var Pearce, men det är jag inte, så vi får se på fredag. Everton har ju en annan supertalang på gång också, i Dan Gosling... Dom verkar veta vad dom gör på ungdomssidan i det laget. Tyvärr kan man inte säga detsamma om mitt kära Liverpool. Men Glen Johnson kommer nog bli riktigt bra. Mycket vassare offensivt än Arbeloa.

2009-06-24 @ 00:34:03
Postat av: Rille

Vilket jävla skämt. Om Mancienne hade lirat i nåt annat lag än "de stora fyra", som du runkar till varje kväll, så hade han blivit sågad.



James Tomkins var 10 ggr bättre,men han lirar i ofashionabla West Ham, så han är ju rätt så kass.



United, Liverpool, Arsenal och Chelsea ftw. Allvarligt.

2009-06-24 @ 03:49:03
Postat av: Holmgren

Rille//



Ha gärna åsikter, och kritisera mig gärna när jag är ute på hal is, men tänk på tonen. Den där attityden är inte önskvärd här.



Tomkins var bra i sin enda match mot Tyskland, Mancienne har varit helt under isen i båda sina matcher (Finland och Tyskland) under EM. Därvid lag är vi överens. Men varför i hela fridens namn skulle jag frossa i De stora Fyra i detta läget? Är det inte lite komiskt att du skriver en sådan kommentar när jag ägnat merparten av ett inlägg åt att hylla en Evertonspelare?



Berätta också gärna för mig var jag har kallat Tomkins kass, eller när jag rackade ned på Hammers?

2009-06-24 @ 05:21:30
Postat av: Momus

£18M för Santa Cruz. Herrejösses. De har verkligen blivit galna i City.



Förresten, så tror jag att Wigan kan bli ett lag att räkna med nästa år. De har en ny spännande manager och han har redan gjort en kanonvärvning. Gomez från Espanyol för £1,7M. Han var utlånad till Sweansea förra säsongen och i mina ögon var det en av championships bästa spelare. Lär bli ännu bättre i år och skulle inte förvåna mig om typ Spurs eller Villa lägger upp £12M för honom inom ett år.

2009-06-24 @ 11:19:32
Postat av: Linhem

blev lite glad när City signade Santa Cruz...bara av en enda anledning, då kan jag gör färdigt min

(Trumvirvel) Citys Forwardselva:





Etuhu-Benjani-Santa Cruz-Sturridge



Vassell-Evans-Caicedo-Robinho(C)



Bojinov-Bellamy



City är PL's största skämt...

2009-06-24 @ 17:59:37
Postat av: Oskar

Tycker att City satsar helt rätt. Anfall är bästa försvar..

2009-06-25 @ 01:14:59
Postat av: Mattias

Håller med om att city har många anfallare nu men det lär försvinna några innan säsongen börjar, Hughes har ju sagt att han vill köpa innan han säljer några spelare överhuvudtaget..



Skulle tippa på att dessa antingen säljs/lånas ut. Caicedo, Benjani, Jo, Sturridge, Evans..



Kvar blir då:

Robinho, Bojinov, Bellamy, Santa Cruz & ev. Tevez

Bellamy har ju sagt att han gärna kan vara kvar och knyta skorna åt storstjärnorna om han inte skulle platsa ;)



Tror även att det kommer komma in försvars spelare snart... :) Spännande att vara city supporter nu:]

2009-06-26 @ 13:16:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0