Ronaldo står i vägen för sina egna ambitioner [2009-03-05]

Det var inte så långt ifrån att Man United gav Chelsea och Liverpool en liten gnutta hopp igår. Men Man United är inte den typ av lag som ger sin konkurrenter ett jota, förutom fotbollslektioner och huvudbry.

Igår var det väl dock ingen fotbollslektion United stod för. De var faktiskt ganska tröga och smådåliga igår. Det såg nästan oinspirerat ut på vissa håll och kanter. Tur då att Rooney såg ut att vara så taggad att det räckte och blev över även till lagkamraterna. Utan en supertänd Rooney och hans relativt snabba kvitteringsmål så vete fan ifall United hade knipit tre pinnar igår.

United förvånade mig genom att skapa oväntat få riktigt solklara målchanser. Newcastles backlinje bestod igår till två fjärdedelar av riktiga såll. José Enrique var ok, och Bassong var på gränsen till bra, men så som Taylor och Coloccini spelade igår så hade de inte platsat i Vatikanstatens landslag.

Och det var också Taylor som såg till att hjälpa United till ett segermål genom att misslyckas med en hemåtbröstning. Istället för att brösta bollen till Harper så frispelade han Park som la fram bollen till Berbatov och vips så kunde bulgaren lägga in bollen i ett öppet mål. Å andra sidan så var blev då kvitterat i tavlor. Van der Sar borde självklart inte ha släppt in Newcastles ledningsmål. Med eller utan tavlor – United vann igår igen, utan att spela så väldigt bra. Imponerande.

***********************************

Borde Taylor ha fått rött kort i närkampen med Ronaldo? Kanske. Taylors arm ska absolut inte vara där den var i en närkampssituationen. Men så fult var det inte, och någon någon intention att skada fanns inte heller. Men för mig är det inte det väsentliga i diskussionen. Det går att argumentera för att domaren gjorde bort sig när inte visade ut Taylor. Men han gjorde inte bort sig i närheten av lika mycket som Ronaldo gjorde när han skrek, tog sig för ansiktet, rullade fram och tillbaka på marken som vore han skjuten i buken. Taylors hand nuddde ju inte Ronaldos ansikte, och jag vet ju att han inte hade så ont som han ville göra gällande. Varför gör han då så? Naturligtvis för att försöka få Taylor utvisad. Och det är förstås ingenting annat än systematiskt fusk. Väldigt många spelare i världen förstärker och hjälper till mer än vad de behöver. Den biten ogillar jag. Men jag absolut avskyr och föraktar den biten som Ronaldo stod för igår. Han smutsar i det läget ned något som jag håller kärt.

Ronaldo säger själv att han villa vinna allt som går att vinna, helst fyra gånger om. Han säger också att han vill bli ihågkommen som en av de stora spelarna. Det förstnämnda kan han utan tvekan uppnå, i alla fall så länge han stannar i Man United. Det sistnämnda kan han aldrig uppnå om han inte slutar med den typen av teater han spelade igår. Han kommer aldrig, hos den stora massan, bli ihågkommen som en av de största spelarna så länge han filmar och simulerar så ofta och så systematiskt som han gör. Därvid lag var det Ronaldo som gjorde bort sig mest av alla igår.

***********************************

Var vänliga bespara mig kommentarer om Man Unitedhat, etc. All ni som följt bloggen ett tag vet att jag inte drar mig för att hylla Unitedspelare när det är på sin plats, framför allt drar jag mig inte för att hylla laget. Och jag kan till ett tusen procent lova er att det inte hade spelat någon som helst roll i vilket lag Ronaldo spelar i. Jag hade garanterat sågat hans beteende om han hade tillhört ett annat lag.

Håller ni däremot inte med i sak? Då får ni gärna hoppa på mig.

***********************************

Sedan vill jag säga att jag nästan kan tycka lite synd om Newcatsle igår. De fick in ett slumpmål, skapade några chanser utöver det, och höll under vissa delar av matchen, framför allt i första halvlek, uppe spelet riktigt bra. De kämpade tappert, men fick med sig noll och ingenting. Snart kommer Gunners och Chelsea på besök. Och längre fram ska skatorna besöka Anfield och Villa Park. Det är inte så svårt att komma med en domedagsprofetia å Newcastles vägnar, om man skulle vilja göra det.

***********************************

Chelsea och Liverpool ha 30 poäng kvar att spela om. Man United har 33. Det skiljer 7 poäng mellan lagen. Man United måste alltså tappa minst 7 poäng på 11 matcher. Det kommer inte att hända. Snart så kommer alla bookies börja betala ut pengar till dem som har tippat Man United som ligavinnare.

***********************************

Jag gläds med West Ham och Zola.

***********************************

James Beattie - Säsongens värvning? Det är nästan så att han bör nämnas i det sammanhanget. Fem mål på sju matcher sedan han kom till Stoke. Och vilka viktiga mål sedan. Han har nu fler mål än Heskey, Pavlyuchenko, Tevez och Santa Cruz. Och Beattie kom i januari. Och han spelar för Stoke.

***********************************

Spurs lekte med Boro igår. Liverpools förlust på Riversside framstår nu som ännu mer obegriplig och ännu mer pinsam. Robbie Keane gjorde sitt första mål sedan återkomsten.

***********************************

Jag har nu bestämt mig för två lag som åker ur. West Brom och Boro.

***********************************

Precis när man hade börjat avfärda Hull så åker de till Craven Cottage och bjuder Fulham på sin blott andra hemmaförlust denna säsong. Mycket trevligt, om ni frågar mig. En liten tiger har bosatt sig i mig under denna säsong.

***********************************

Man City vann med 2-0 över Villa, och Birminghamlaget har nu bara en seger på de senaste fem matcherna. Har verkligenheten kommit ikapp O'Neill och hans mannar nu?

City är för övrigt ligans tredje bästa hemmalag. Bättre än Chelsea, Arsenal, Villa och Everton. Imponerande.

***********************************

Gårdagens stora vinnare heter Arsenal. Nu är det bara tre poäng upp till fjärdeplatsen och Aston Villa.
Vad tror ni, vilka kniper fjärdeplatsen?

***********************************

En ny omröstning ligger snart ute. Den här gången vill jag veta vem ni anser vara Premier Leagues bästa målvakt. Återigen; Rösta med hjärnan, inte med hjärtat.

I den förra omröstningen så bad jag er tippa Champions Leaguevinnaren denna säsong. Liverpool vann med hela 56% (Hjärna före hjärta, eh?) och Man United kom tvåa med 26%. Barca och Bayern fick 6 respektive 5%. Efter det följde Gunners och Chelsea på 3 respektive 2%.

Att så få tror på Chelsea förvånar mig fruktansvärt mycket.

Jag vill se fler röster (bara drygt 100 röster den senaste veckan) och jag vill som sagt gärna att hjärnan bestämmer när ni röstar.

***********************************

Jag är tillbaka med ett Fredagstips och lite annat smått och gott imorgon.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hade det varit en United blogg så hade dom vunnit omröstningen, hade det varit en chelsea osv osv

2009-03-05 @ 20:27:36
Postat av: Anonym

lite förtydligande i texten då två Taylor spelade i Newcastle igår ;) Ryan försökte göra "bröstpassen" och den andra slog luften framför Cristiano, kan allvarligt säga att jag trodde Cristiano var allvarligt skadad(lite skadeglädje) då jag missade situationen...tycker hans kvaliteter inom Simhopp utan Vatten & Skådespeleri överglänser fotbolls kvaliteterna.



kan inte hålla med om Boro där för Boro borta är skillnad mot dem hemma och borta samt Boro nyss spelat innan och inte vunnit borta mot Boro på x antal år, fortfarande sjukt dåligt men...

2009-03-05 @ 20:27:50
Postat av: Anton

Stämmer det du skriver. Håller fullständigt med dej om Ronaldo. Om han inte skulle filma skulle nog chansen vara större att bli ihågkommen som en stor spelare. Sedan undrar vart hans fina frisparksteknik tagit vägen. Han satte ju hur många frisparkar som helst förra året. I år tycker jag att han skjuter mest i muren.

2009-03-05 @ 21:08:50
Postat av: Holmgren

Anonym>>

...Och det här är en blogg om engelsk fotboll. Jag vet att många som läser håller på Pool. Men jag hoppas på att man ska kunna surfa in här främst som ett fan av engelsk fotboll, och inte som ett Liverpoolfan...



Jag hoppas också att det ska fortsätta dyka upp folk med olika lagsympatier.

2009-03-05 @ 21:16:09
Postat av: kristofer

konstigt att jag blev anonym jag skrev ju namn.

laget närmst hjärtat är alltid närmst hjärtat.

tex så får ju inte spelarna i PL rösta på lagkamrater till årets spelare mm.

2009-03-05 @ 23:22:45
Postat av: Svanström

Ferguson har gått ut och sagt att Ronaldo är ett lätt byte för domarna vilket gör att han behandlas orättvist och inte får med sig tillräckligt många domslut.



Jag ser det lite som psykologin bakom exemplet med att man aldrig skall låtsas drunkna. Dvs då man verkligen drunknar så är det ingen som tror på en.

2009-03-05 @ 23:47:10
Postat av: Oskar

Tycker också att det är åt helvete när Ronaldo håller på så här. Blir så mycket svårare att försvara honom som United-supporter, något jag alltid brukar försöka göra. Märker att jag bidrar till mångfalden på denna blogg då många verkar hålla på Liverpool, lovar att rösta med hjärnan (vilket för tillfället är samma sak som hjärtat) i alla omröstningar.



Tack för en välskriven blogg!

2009-03-06 @ 00:10:56
Postat av: Matte

haha inte helt oväntat så ligger Reina 1:a i omröstningen, förstår inte ens hur du kan ha med honom. Finns nog ingen sämre målvakt i hela PL i luften och visst, han är sådär på linjen men jag håller ändå shay given högre även där. Det finns bara en målvakt och det är VDS, det är även han som har det brittiska rekordet i hållna nollor på raken och det finns ingen säkrare målvakgt i luften eller med fötterna, han är komplett helt enkelt.

2009-03-06 @ 09:59:24
Postat av: Michael

Att en man utd supporter anser att pepe reina inte ens ska vara med på listan och att han är sämst i luften?

Ingen stor överraskning där, men reina har blivit mycket bättre denna säsongen på luften och en målvakt som knipit dem 3 senaste Golden Gloves awardsen som är för flest hållna nollor bevisar nog vem som är bäst. Att VDS har fått in en svit och att alla hyllar hans hållna nollor när ingen egentligen nämner reinas över 3 säsonger förbryllar...

2009-03-06 @ 10:05:56
Postat av: Emil (United)

Taylor skulle ha blivit utvisad i den situationen, dock inte bara för armbågen, rätt att han fick gult kort där, värre var det inte. Men att han sekunden senare, i samma sekvens, kapar Carrick också skulle egentligen lett till 2 gula och 1 rött. Håller med om att det som Ronaldo gjorde va pinsamt, men samtidigt förstår jag honom. Han får så mycket stryk och fula påhopp varje match av klåpare som just Taylor att jag förstår att han försöker få bort dem från planen...

2009-03-06 @ 11:47:21
Postat av: Holmgren

Matte>>

NÄr du är beredd att snacka Vds vs. Reina utan att vara löjligt Unitedblind så ska jag lyssna. Inte förr. Ditt senaste inlägg vad faktiskt ritkigt löjligt och kändes som ngt som snarare hör hemma på Svenska Fans.



Emil>>

Det går att stundtals förstå Ronaldo, ja. Men inte det ska aldrig försvaras. Sedan är det jävligt synd. För som sagt... Han gör det nästan omöjligt att inte gilla honom. Jag är faktiskt högst osäker på att jag skulle göra det även om jag höll på Man U. Så sjukt synd. Vi snackar om en helt sanslöst bra fotbollsspelare, när han är i storslag är han en av de bättre jag någonsin sett - Och ändå kan jag inte förmå mig att gilla honom. Känns trist.

2009-03-06 @ 12:13:09
Postat av: Sadde

Är det skillnad på det Taylor gör och det Ronaldo gör rent regelmässigt?? Han träffade ansiktet dock inte så hårt som Ronaldo försöker få det till. En hel debatt blossar upp om Ronaldos agerande men alla glömmer Taylors och många andras ganska fort. Är det värre att filma än att spela fult regelbundet?? Tåls att tänka på. Du håller på Liverppol va? Föraktar du Gerrards betende också? En av dom bästa inom grenen filmande.Har ca 10 klockrena exempel när captain fantastic gör samma saker.Som vanligt avslutar jag med att berömma ditt skrivande trots att jag inte alltid håller med.

2009-03-06 @ 12:58:31
Postat av: Holmgren

Sadde>>



För det första får jag säga tack. Dels för berömmet och dels för att du frågar ifall jag håller på Liverpool. Det måste betyda att jag lyckas behålla min objektivitet rätt så ofta när jag skriver.



Gerrard allra först. Jag har faktiskt pratat om just det här på bloggen. Kolla det tredje stycket i denna länk: http://holmgren.blogg.se/2009/february/tankar-om-helgen-2008-01-02.html



Sedan anser jag det vara stor skillnad mellan Gerrard och Ronaldo. Som du säger... 10 klockrena exempel är inte svåra att hitta. Då pratar vi om en 8-10-årsperiod. När vi har tio år att plocka ifrån vad gäller CR så kommer vi prata ett hundratal exempel. SGs är inte mest provocerande för att han filmar, även om jag ogillar det, utan för att han hycklar. CR har satt filmande i system. Det är skillnaden på de två - Och det är också det som provocerar med med CR. Att han satt filmandet så hårt i system.



Man ska inte glömma att Taylor är uppe och viftar, nej. Det har ju också debatterats hetsigt i engelsk press. Betydligt mer än Ronlados överspelande. Det är på SF den debatten rasar vilt, och på låg nivå, I might add.



Självklart ska fult spel uppmärksammas. Men Taylor fick ju ett gult kort. Vad fick Ronaldo, förutom verbalt stöd från sin tränare?

2009-03-06 @ 13:15:37
Postat av: Sadde

Holmgren: Skillnaden mellan Gerrard och Ronlado är att Gerrard oftast lyckas med sina filmningar och inte behöver vifta och skrika. Tio klockrena kan jag hitta under en sex månaders period ang Gerrard behövs inte år till det. Sen att han går ut och fördömmer spelare som filmar får mig att ifrågasätta mannens självinsikt. Ronaldo kanske filmar oftare men Gerrard gör det i mer avgörande lägen.



Svar på din fråga vad Ronaldo skulle fått med sig, ett rött kort på en motståndare då det klart och tydligt står i regelboken att man ej får slå folk i ansiktet. Står även i lagboken.



2009-03-06 @ 14:13:42
Postat av: Holmgren

Jag kan också ifrågasätta mannens självinsikt. Men om du ens är i närheten av att insinuera att SG filmar lika mycket som CR så ifrågasätter jag också din förmåga att lämna lagtillhörigheter utanför en sådan här debatt. Och vad gäller att SG filmar i mer avgörande lägen känns rätt gripet ur luften, ärligt talat. Mer eller mindre varje filmning kan ju bli avgörande. En person kan bli utvisad eller det kan bli mål på den efterföljande frisparken.



Jag skulle väldigt gärna vilja se hans tio klockrena filmningar de senatse sex månaderna, för övrigt.



Det berömda Youtubeklippet med citat från hans biografi är filmningar ihopsamlade över många år, och den som har gjort det klippet måste ju ändå ha ansträngt sig för att hitta så mycket som möjligt.



Sedan missar du poängen. Jag tillstår ju att Taylor mkt väl hade kunnat få ett rött kort. Men det är för intentionen i så fall. Konsekvensen av Taylors agerande är ju noll och ingenting. CR hade kunnat ställa sig på en halv sekund om han hade velat.



Istället spelar han teater och gör ett uppenbart försök att få Taylor av planen genom att simulera en nära dödenupplevelse. Ett sådant beteende är förkastligt och det förstör fotbollen. CR förstör också för sig själv, men det förstår han inte, eller så skiter han i det. Jag vill gilla CR eftersom han är en av världens bästa fotbollsspelare. Men han gör det nästan omöjligt när han gör som ha gjorde i onsdags.



En sak till: På vilket sätt rättfärdigar SGs filmande/hyckleri CRs teater? Två fel gör väl inte ett rätt?



Varje gång en person med Liverpoolsympatier påpekar CRs filmande så är responsen alltid densamma: "Men SG då!"



För mig är det motsvarigheten till dagsisbarnens "Men han började".



SG gör fel när han filmar, han gör fel när han fördömer filmare för att sedan göra det själv - Jag har aldrig påstått något annat, och kommer aldrig göra det. Men hur kan det faktum att SG uppträder illa och att jag är Liverpoolsupporter ta ifrån mig mandatet att såga CRs beteende?



Så länge jag tillstår SGs fel och brister (som du såg har jag skrivit om det här på bloggen) så måste jag ju ha alla mandat i världen att attackera CR. Eller?



Jag vet inte exakt var lagboken kom in i bilden. Men att simulera skada/sjukdomstillstånd kan även det få rättslig efterföljd.

2009-03-06 @ 14:50:16
Postat av: Sadde

Självklart får du skriva om CR, och du gör det på ett bra sätt. Anledningen till att jag tar upp Gerrard kontra Ronaldo är att jag har många vänner som håller på Liverpool och dom kan inte för allt i världen erkänna att Gerrard ramlar påfallande lätt och ofta. Jag kan med enkelhet säga att Ronaldo är en filmare. Det är ju sanningen. Men det är fler än han som har satt det i system och Gerrard är en av dom värsta. Att säga att SG filmar ofta är för vissa som att svära i kyrkan. Du är en av dom få LFC fans som kan erkänna att SG ramlar lätt och ganska ofta. Det var det jag var ute efter. Kan du radera mina två kommentarer ovan så är du snäll

2009-03-06 @ 15:33:40
Postat av: Niklas (Villa)

Lägger mig i diskussionen med en enda sak hehe: Det var rätt att Taylor inte fick rött för den händelsen!



Läste detta på BBC igår:



Cristiano Ronaldo and Wayne Rooney were involved in a furious half-time tunnel bust-up with Newcastle defender Steven Taylor during Manchester United's 2-1 win at St James' Park. One United player said Taylor was a "useless defender", to which he replied "at least I am not ugly".



Hahahaha.. sjukt kul! :) Over and out!

2009-03-06 @ 15:35:25
Postat av: Holmgren

Känns inte som om vi kan komma överens helt här.

Känns inte heller som om du svarar på ngt av mina argument, påståenden eller frågor, utan bara upprepar det du sa i förra inlägget.



Jag är beredd att se med öppna ögon på SGs brister, men undrar ifall du verkligen är beredd att göra det samma med CR?



Och som sagt. Insinuerar du att SG har satt filmande i system ens närmelsevis lika mycket som CR så kan vi omöjligt komma längre. Jag anser nämligen det vara ett påstående som helt sakanar verklightesförankring.



Det är ljusår mellan de två när det gäller filmande. 99 av 100 fotbollsinsatta människor utan sympatier för Man U eller Liverpool skulle hålla med mig.



En sak är vi dock överens rörande om. FA håller på att förlora all trovärdighet.



Boros fransman Alidiere fick fyra matchers avstängning när han klappade Masch på kinden medan Danny Guthrie fick tre matcher för överfallet på Fagan.



Wright-Phillips fick tre matchers avstängning i efterhand för en eftersläng på Delap. Men när Ronaldo gjorde samma sak på Andy Wilkinson mot Stoke hände inte ett jota. Och då var han ändå varnad i den matchen. Inget gult kort, ingen avstängning i efterhand.



Gerrard och Rooney skriker fuck off till domarna i parti och minut ut att bli varnade, men när Morrison applåderar en linjedomare lite ironiskt blir det gult kort.



Alla spelare lever inte under samma regler och det är riktigt vidrigt. Och självklart gynnas oftast de större klubbarna. Det är för sorgligt.

2009-03-06 @ 15:47:19
Postat av: Holmgren

Nu stämmer inte mitt förra inlägg lika bra längre. Vi lyckades prata om varandra... Nu upprepade du dig inte för fem öre....



Och ja... Jag kan tillstå att SG filmar. Men som sagt.... Jag kan inte hålla med om att han satt det i system på samma sätt som CR.

2009-03-06 @ 15:49:50
Postat av: Holmgren

Vet inte ifall jag kan hålla med Niklas där. det som händer med CR är ju faktiskt peanuts. Men Taylors intention var ju att klappa på honom eller halv nacksvinga honom. Och som domare skam an ju gå på intentionen. Glidtacklingar som aldrig träffar kan ju ge rött kort. Då borde ju ett missat slag/en halvt misslyckad nacksving också ge rött. Eller?

2009-03-06 @ 15:54:05
Postat av: Sadde

Haha jag skrev ungefär samma inlägg för att jag trodde att den andra hade försvunnit. Nej SG filmar inte lika ofta som CR. Dock filmar Gerrad oftare än vad den "normala" fotbollstittaren tror. Alltstå inte såna som oss som följer PL vecka ut och vecka in. Ang Taylor så beskrev du det klockrent i din sista kommentar, precis vad jag har tänkt men inte skrivit.



Ang FA. Ja vad säger man? Evra får fyra matcher för ett bråk med en planskötare??? Scholes och Ronney får 3 matcher var efter röda kort i träningsmatch?? A Cole får tackla och samtidigt svära åt ärekesopan Riely och kommer undan med ett gult kort. Rooney kommer undan med väldigt mycket medans andra får kort för samma saker.



Kan du inte skriva ett inlägg om FA?? Ett gäng maktgalna dårar.



Sen har vi det här med Vidic utvisning i klubbvm som leder till en avstängning i UEFA cl. Ser du logiken i det? Fa har säkert ett finger med där.

2009-03-06 @ 16:08:07
Postat av: Niklas (Villa)

Äsch, klart han inte ska ha rött för det där, Hompa hehe..



Det är lite kamp, han lackar tillfälligt och knuffar bort Ronaldo oehört lätt, som även domaren uppfattar.



Kolla däremot på Scott Parkers damp mot Wigan.. Där kan vi snacka frispel haha!



"Fuck off" i England är ungefär likadant som att skrika "va faan" i Sverige. Det kommer aldrig ske att man får kort för just det. (Gerrard och Rooney, samt att jag lägger till Barry där, skriker precis lagom mycket hehe). Men om man fortsätter att svära och tokskälla på domaren, det är då man får kort! Ett "klapp" till linjedomaren ska resultera i kort, och där tycker jag att dom är rätt konsekventa.. iallafall spelare som inte är varnade i matchen hehe! Det är samma som i numerärt överläge i hockey, det skall till lite mer för att få en ny tvåminutare...



Och ja.. Gerrard filmar mindre än Ronaldo - punkt slut haha!

2009-03-06 @ 16:47:03
Postat av: kristofer

orka ha en debbat om vem som filmar mest, starta en italiensk match på tvn och ronaldo framstår som en kille som aldrig trillar.



Ronaldo slänger sig hyfsat ofta ja, finns det en anledning till det? JA har ni sett någon kille få så mycket stryk på planen ? ofta får han ju hoppa undan sparkar mm är det då att beteckna som filmning ?

om ronaldo inte hade undvikigt smällarna hade han ju mest suttit på läktaren med något benbrott.



kommentatorerna på canal + har ju insett det nu, och det verkar tom dom på viasat ha gjort.



filmar gerrard ja och jävligt dåligt också, skillnaden mot ronaldo är att gerrard skall vara en tuffing, vilket inte går ihop med filmande.



nästa gång ni skriker filmning framför tvn tänk er själva in i situationen hade jag själv kunnat utföra den finten i det tempot och helt plötsligt fått en tuch på stödje benet, hade jag klarat att stå upp då?



obs var nyktra då =)

2009-03-07 @ 08:01:27
Postat av: Holmgren

kristofer>>



"filmar gerrard ja och jävligt dåligt också, skillnaden mot ronaldo är att gerrard skall vara en tuffing, vilket inte går ihop med filmande."



Innebär det alltså beroende på vilken spelare det är så kan man köpa olika mycket fimande? Det spelar ju inte någon som helst roll om man är lika tuff som jack bauer eller om man har uttalat att läppglans är ens största hobby - Filma ska du inte pyssla med ändå.

2009-03-07 @ 12:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0