Tankar om helgen. [2008-02-02]

Liverpool tog tre välförtjäna poäng mot Chelsea Anfield. Men istället för att prata om att denna säsong för Liverpools del har inneburit ett trendbrottott i mötena mot de andra topplagen så tvingas vi förstås återigen prata om undermåliga domarinsatser och hur olika regler tillämpas för olika spelare. Lampards röda kort var benhårt dömt, speciellt med tanke på att Gerrard minuterna innan hade gjort en liknande tackling som inte ens ledde till gult kort. Vad värre var…. Han förklarade för domaren vad han tyckte om dennes bedömning, och han gjorde det med ord som föräldrar oftast inte lär sin barn. Fick han gult kort för sitt fuck offande? Nej, skulle inte tro det.

***********************************

Återigen visar det sig att Respectkampanjen är ett första klasseans skämt och att den inte gäller för alla spelare. Minns ni Belhadjs andra gula kort i matchen mot Aston Villa? Jag skrev då att jag inte var säker på att alla spelare hade fått gult kort för samma förseelse. Och jag hade rätt. Vissa spelare får applådera domarinsatser ironiskt - vissa får det inte. Vissa spelare får skrika fuck off och gestikulera som vore de en stins på crack - vissa får det inte. Det så jävla fel. Det är en djup orättvisa med fotbollsmått mätt, och det är rent av ovärdigt. Om jag var en av de spelare som inte ingick i den exklusiva klubben som slipper varningar för vissa förseelser så skulle jag vara fruktansvärt arg, och hade det funnits en Fotbollsombudsman hade jag vänt mig till det ämbetet.

***********************************

I övrigt gjorde Gerrard bort sig när han filmade till sig ett gult kort. Oerhört tråkigt att se. Hans insats i matchen, som var oerhört bra, hamnar i skymundan, och ska så också göra. Gerrard har själv fördömt filmare, men drar sig inte för att själv sätta på sig filmarkostymen då och då. Hyckleri på hög nivå. Visserligen är jag inte beredd att påstå att Gerrard filmar närmelsevis lika mycket som vissa vill göra gällande - vissa spelare har satt det i system, det har inte Gerrard - men han gör det. Och då ska man ge fan i att fördöma andra som gör det.

***********************************

Vad har förresten hänt med Chelsea? De är ju helt apatiska när de får bra motstånd. Absolut ingenting händer när de har bollen. Bolltempot är lågt, löpningarna på spelare utan boll är nästan obefintliga, det verkar saknas vilja och passion hos en mängd spelare, och allt de företar sig ser omständligt och planlöst ut. En rätt bedrövlig syn, faktiskt. Även innan Lampards utvisning så var Chelsea likbleka. Kanske hade matchens slutat 0-0 utan det röda kortet, men ingen ska inbilla mig att Chelsea hade kunnat fixa en trepoängare, därtill var de helt enkelt för dåliga. I de fyra senaste matcherna (Liverpool (h), Arsenal (h), Man U (b), Liverpool (b)) mot övriga topplag så har Chelsea mäktat med sammanlagt sju skott på mål. Sju skott på mål på fyra matcher är mindre än ett skott på mål per halvlek och det är förstås outsägligt dåligt för ett lag av Chelseas kaliber. Detta tillsammans med det faktum att Scolaris gäng bara har tagit en poäng av 15 möjliga mot övriga topplag säger det mesta. Med ett sådant facit är det fasligt svårt att vinna ligatitlar.

***********************************

Jose Bosingwa är nu i mina ögon för alltid en fullblodsidiot. Om du med flit sätter dobbarna i ryggslutet på en annan spelare så står det inte helt rätt till. Bowingwa har uppenbarligen en trasig DNA-stege någonstans. Jag hoppas verkligen att han blir avstängd i efterhand. Gärna i mer än tre matcher.

***********************************

Om Chelsea var dåliga på Anfield, vad ska man då säga om Man Citys insats på Britannia Stadium i lördags? Det var rent ut sagt pinsamt att se. I 55 minuter fick de spela med en man mer på banan och de resulterade i absolut ingenting. Två skott på mål - Det var det. Inte en enda av de Cityspelare som ska stå för de offensiva intentionerna gjorde en godkänd insats.

***********************************

James Beattie. Två mål på de tre första matcherna. Kul för Beattie. Målet mot City var dessutom riktigt snyggt.

***********************************

Trots Citys usla insats i helgen så är väl ändå ett grattis på sin plats. Shay Given är nämligen en strålande målvakt, och han har många bra år kvar. Jag hävdar visserligen fortfarande att Joe Hart kan bli en riktigt skicklig målvakt, men just nu är förstås Given bättre, och det är just nu som City behöver stabilitet i försvaret.

***********************************

Värre då för Newcastle. Owen är skadad, Given är såld, och de ligger redan prekärt till i tabellen. Det finns verkligen en överhängande risk för att de faktiskt åker ur i år. I så fall kommer jag sakna dem. Newcastle är en klubb som hör hemma i Premier League, och jag lider med deras fantastiska fans.

***********************************

Arsenal är just nu…. Inte så bra.

***********************************

West Ham har nu tagit poäng på Stamford, Anfield och Emirates denna säsong. Starkt.

***********************************

Hull - West Brom, 2-2. Jay Simpson gjorde mål för West Brom, och jag tycker att Arsenallånet ett antal gånger denna säsong har visat att han kan bli en bra anfallare. Jag tror inte att han skulle ha gjort färre mål om än Bendtner ifall han hade fått lika mycket speltid som dansken har fått i Arsenal.

***********************************

Middlesbrough - Blackburn, 0-0. Vilken överraskning.

***********************************

Darren Bent gjorde två mål mot Fulham i lördags. Men det lär inte hjälpa honom sådär värst mycket i sin jakt på mer speltid. Är det någon som inte tror att Pavluychenko, Defoe och Keane alla kommer gå före Bent?

***********************************

Carew gjorde comeback för Villa i lördags. Jag är väldigt nyfiken på hur O’Neill kommer formera sin offensiv nu när Carew är tillbaka från skada. Agbonlahor är förstås given. Men sedan då? Heskey eller Carew? Vad tror ni?

***********************************

Benayoun gjorde ett riktigt bra inhopp igår. Kuyt däremot fortsätter vara sådär klumpig, långsam och oteknisk som bara han kan vara. Om ni frågar mig så borde Beanyoun just nu gå före Kuyt.

***********************************

I skrivande stund är transferfönstret på väg att stänga och de sista affärerna håller som bäst på att avslutas. Man Citys Jo har gått på lån till Everton, och Robbie Keane ser ut återvända till Tottenham. Mer om den dealen och januarifönstret i stort blir det imorgon.

***********************************

Jag är tillbaka imorgon och då blir det alltså mer om Keanedealen, mer om alla januaritransfers och annat smått och gott.

Kommentarer
Postat av: quator

bara ett litet roligt citat från The Guardian innan keane affären var officielt klar.



"I am reliably informed that the Spurs contract is ready for Keane to sign but he is out on the Tottenham training pitch tacking pot shots at the open goal and is refusing to sign until he gets one in," hollers Ciaran Smith. "If the transfer window is not extended the move will have to be put off until the summer."







2009-02-02 @ 20:01:10
Postat av: Big One

Jag har svårt att tro att Bosingwa kommer få mer än tre matchers avstängning om FA bestämmer sig för att stänga av honom. Minns Martin Taylor överfall på Edu (var det väl?). Ett benbrott belönas med tre matcher avstängning för Taylor, och ett halvårs rehab för Edu. Och höstas sparkade ju Danny Guthrie ner en motståndare så att denne bröt benet; det blev väl en match på läktaren för Guthrie för det tilltaget.

2009-02-02 @ 20:25:17
Postat av: Mattias

Håller med dig om domarna, Gerrard och allt annat! Bosingwa blir tydligen inte straffad nåt alls och den händelsen måste väl vara en av alla tiders största domartabbar. Fick linjedomaren hjärnblödning eller nåt i ögonblicket när han satte dobbarna i Benayouns rygg och tryckte ut honom?



Keane klar för Tottenham! Bara att önska honom lycka till och skönt att Liverpool fick tillbaka hyfsat med pengar alla fall. Skulle gärna vilja veta sanningen om den värvningen från första början för Rafas agerande är i Keanes fall många gånger väldigt märkligt!

2009-02-02 @ 20:33:21
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Johan

Bra blogg som vanligt, men en fråga bara: Varför skrev du ingenting om Manchester United - Everton?



Som den united-supporter jag är så är jag alltid sugen på att läsa om united... Hehe

2009-02-02 @ 20:37:23
Postat av: Holmgren

Johan>>



Ja, den segern hade väl kunnat omnämnas, antar jag. Men jag brukar välja ut det jag anser ha varit uppseendeväckande eller extra kul att omnämna. En 1-0-seger för Man U i en match som inte går att räkna som minnesvärd fanns det inte så jättemycket att skriva helt enkelt. United maskinade (bra verb) ned Everton, mycket mer än så var det aldrig.



Men jag lär nog få många anledningar att skriva om Man U framöver.... Det ser onkeligen bra ut för ditt lag.



Det var inget försök att "glömma bort" Man U, utan det bara blidde så denna gång.

2009-02-02 @ 20:49:47
Postat av: Johan

Hehe ok, tack för förklaringen! Och återigen, mycket bra fotbollsblogg!

2009-02-02 @ 21:11:48
Postat av: Erik

Det ska bli väldigt intressant att läsa dina tankar om Keanegate (hoppas att jag blev den som myntade begreppet, hehe). Om nu det senaste stämmer så gav Tottenham runt £12m+clauses för återköpet. Då har LFC nästan lyckats slänga ut en Riera eller en Skrtel i sjön. Tänk va...



Jag tror snarare att problemet ligger i LFCs organisation än i scoutningen av spelaren ifråga. Jag ser följande kedja:

1. LFCs ägare kommer på besök över helgen då klubben spelar emot Chelsea FC.

2. Rafa ser sin chans att göra sin poäng - han behöver inte Keane för att slå de stora lagen. Det här är för att Keane aldrig var "hans" värvning. Keane petas trots att han är i fullgott spelskick.

3. Rafa's gambit går hem. Eller.. gambit och gambit. LFC har varit riktigt bra emot topplagen och Chelsea FC har varit sämre än vad Malungsfors IF hade varit emot dito.

4. I mötet med ägarna efter matchen kommer Rafa närmare sina kontraktsönskemål. En prestigeseger för Rafa gentemot Parry och vem mer kan tänkas ha ett finger med i värvningsprocessen.



Keaneälskaren i mig gråter. Men samtidigt är jag fortfarande en Rafasupporter och vill se hans vision träda i kraft inom klubben.



Nu till den största frågan; vad tusan ska jag göra med min Keanetröja?

2009-02-02 @ 21:25:44
Postat av: Ralle

Kul att du iaf la upp ett nytt inlägg idag.. Har ju inte blivit så mycket dom senaste dagarna... Ingen kritik mot dig (förstår att du har ditt "riktiga" liv också) men man har ju fått abstinens av att inte kunna dra in på den här sidan och läsa...

Grym blogg annars och ser fram emot att få höra vad du tycker om Keane-affären.. :)

2009-02-02 @ 21:28:44
Postat av: daniel - klumpens brorsa

Ja, matchen uppe i Stoke var helt sjukt javla dalig. Det var nastan chockartat att se, det kandes faktiskt som att laget precis som fansen trodde aven nar det var 5 minuter kvar att 'det ordnar sig nog, vi har sa mycket mer kvalite an dem'. Om motivation alltid slar klass sa var val resultatet sjalvklart. Inte for jag tycker om Stoke men riktigt bra stamning pa laktarna. Jag tror nu kanske de haller sig kvar med det hemmafacit de har, manga lag kommer tappa poang dar.



For ovrigt har det staende skamtet bland mina arbetskamrater idag pa jobbet varit: Q: "Vad har typ varldens rikaste shejk och controllern fran Sverige gemensamt?!" .... A: "Bagges forsta Man City bortamatch var lordagens mot fucking Stoke... och vilken match sen!!"

2009-02-02 @ 22:07:40
Postat av: Mattias

Erik//

Jag ser inte Rafa som någon vinnare i och med den här affären utan tycker han har djävligt mycket att förklara oavsett om det inte var han som låg bakom värvningen av Keane eller inte?



Gillar inte alls hur Rafa har behandlat Keane även om denne förstås inte alls presterat som man hade hoppats på. När han sen började hitta en form så blev han obegripligt nog bänkad!



Jaså du hann köpa en Keanetröja du? Tungt ;)



2009-02-02 @ 22:44:31
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Erik

Mattias//



Javisst, när jag säger en prestigeseger för Rafa så måste ju det justeras emot det enormt idiotiska i att i princip låna Robbie under sex månader och betala £5-6m för det. Plus fet lön.



Det gjorde mig uppriktigt sagt ledsen att se behandlingen av Keane efter att han presterat åtminstone två matcher i rad i julas. Det är... som om något börjat lukta illa i LFC. Inom ett par veckor så får vi nog veta vartåt framtiden för klubben bär. Nu till mina extremscenarion!



1) Rafa får den roll han söker och fortsätter i fyra år till. Ligaguld krävs inom den här tidsramen.



2) Rafa blir inte erbjuden den roll han söker och väntar helt enkelt ut kontraktet eller säger upp sig i sommar. In kommer någon tjomme i stil med Klinsi eller Martin O'Neill.



Jag hoppas på scenario 1.

2009-02-02 @ 23:22:58
Postat av: Erik

Ja just det, angående tröjan förresten. Jag tror att jag håller fast vid den. Med lite tur så är den exotisk om 20 år. Kanske något i stil med en Fairclough-tröja idag! :)

2009-02-02 @ 23:26:48
Postat av: Tzarskij (Medlem5804)

Kan bara informera David och alla andra att Bosingwa kommer inte att stängas av alls för sin förseelse, då Mike Riley sa till FA att hans linjedomare såg händelsen med klara ögon, men att han valde att inte bestraffa Bosingwa för detta. +Att Lampards röda kort har blivit överklagat och han får spela till helgen igen. FA är ett skämt, och det sorgliga är att det här kommer få mycket värre konsekvenser i efterhand och hjälper inte Respect kampanjen ett jävla skit! Tack för en bra blogg, syns på LFC -Swedish branch

2009-02-03 @ 08:29:57
Postat av: Markus_H

Jag har också en Keane-tröja. Ingen matchtröja däremot utan den gröna t-shirten från Samdodds.com som bara gjordes i 140 exemplar.



Den bär jag med stolthet trots gårdagens övergång. Robbie är trots allt en Liverpoolsupporter!



Linjedomaren viftar ju till den grad att han nästan lyfter då Bosingwa sätter upp sin fot i ryggslutet på Yossi. Linjemannen reagerar blixtsnabbt precis i det ögonblick som foten nuddar ryggen - men därefter verkar han få hjärnsläpp och signalerar åt fel håll och verkar inte ha stake nog att erkänna sitt fel. Jag har tittat på situationen för att se om det händer något annat som Chelsea kan få frispark för men jag ser verkligen inget annat än en fot i ryggen.

2009-02-03 @ 09:14:16
Postat av: [email protected]

1. Tycker att det är skönt att Keaneaffären fått ett slut så man slipper höra alla spekulationer om hans vara och inte vara, så man kan fokusera på det som betyder något nämligen spelet och lagets matcher. Chelseamatchen har ju helt kommit bort pga detta.

2. Ingen spelare är större än klubben. Inte ens Gerrard och verkligen inte Keane.

3. Vad hann han med under sina sex månader. Inte mycket. Karln fick otaliga chanser i början av säsongen, han levererade inte som väntat. De få mål han gjorde , gjordes i stim, sen ingenting igen. Störde mig också på hans sätt att slå ut med armarna och gnälla när han inte fick domslut med sig eller missade lägen. Missade ju många lägen som en blind skulle satt dit. Likadant när han blev utbytt efter att oftast ha varit helt osynlig i 70 minuter. Självklart vill alla spela, men när han gjort i många fall uskla matcher och blir bytt, får han väl ändå respektera beslutet och ta det som en man.

4. Att Rafa skulle ha mobbat han genom att inte spela han.

Rent trams tycker jag. Med den synen så är ju alla som inte får spela varje match mobbade isf. Ett löjligt resonemang. Då kan man ta Benayoun som exempel. Han gjorde mål emot Wigan och var vår bäste på plan den matchen, för att sedan vara petad emot Chelsea. Isf skulle väl det vara lika mycket mobbning. Men det nämner ingen. Som ni ser blir hela resonemanget löjligt. Rafa tar väl ut det lag hanser på träning varje dag som kan göra bäst ifrån sig på match beroende på motstånd, spelplan och dagsform osv. Sen som sagt så fick han otaliga chanser i början utan att skapa ett dyft. Då är det väl inte mer än rätt att någon annan får chansen.

5. Sedan kan man ju tycka att det är oerhört onödigt att lägga så mycket pengar på en spelare för att sedan sälja han ett halvår senare. Dålig scouting minst sagt.

6. Slutligen är jag överraskad att Tottenham la upp så mycket pengar som dom till slut gjorde för att få tillbaka Keane, han har ju inte varit stekhet direkt, även innan han hamnade i Rafas frysbox. Bara att önska Keane lycka till i Spurs, men jag kommer inte att sakna honom nämnvärt.

2009-02-03 @ 12:54:02
Postat av: Wargtazz

Mattias, vad tror du personligen om de diskussioner som förs angående Babel som alternativ på topp tillsammans med Torres? Kan det vara en trovärdig lösning (åtminstone säsongen ut) på anfallsfronten nu när Benitez uppenbarligen inte köpte någon ersättare för Keane?



Tanken är åndå ganska intressant, tycker jag. Babel må vara klumpig med bollen när han har den i sin ägo längre stunder, men snabb är han och kanske har han ändå kvalitéer som spjutspets tillsammans med ovan nämnda Torres? Scenariot öppnar ju i så fall upp för exempelvis Benayoun (förmodligen felstavat) på mittfältet. Såhär i skrivande stund känns det ändå som en hyfsad lösning då denne herre uppenbarligen hittat storformen och dessutom öppet deklarerat att han vill ha mer speltid.

2009-02-03 @ 13:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0