Grayson tar över Leeds & Torres redo för comeback [2008-12-25]

Simon Grayson heter mannen som från och med nu har uppgiften att föra tillbaka Leeds United till den engelska fotbollens finrum. Grayson kommer närmast från ett par framgångsrika år som tränare för Blackpool FC. Leeds blir Graysons andra klubb som manager. Men det var inte utan kontrovers som Grayson kunde skriva på för Leeds. I Graysons kontrakt med Blackpool så fanns det en klausul som sa att han kunde lämna för en annan klubb om en fastställd kompensationssumma betaldes av den klubben. Men Blackpool hävdar nu att Leeds inte kommit i närheten av den summan. Blackpool förvägrade till och med Leeds att föra samtal med Grayson varpå Grayson lämnade in sin avskedsansökan, som Blackpool inte accepterade. Men det stoppade inte Leeds från igår utnämna Grayson till ny manager. Blackpool kommer nu att vidta rättsliga åtgärder mot så väl Grayson som Leeds.

Grayson spelarkärriär innefattar klubbar som Leicester City och Aston Villa. Det var i Blackpool som Grayson avslutade sin spelarkarriär och det var alltså där som han 2005 påbörjade sin tränarkarriär. Sedan dess så har han fört upp Blackpool i The Championship. Men nu tar han alltså hissen ned en våning till League One för att basa över Leeds United.


******************************************


Kort uppdatering från Premier Legues sjukstuga:
Liverpool har en hel trio på väg tillbaka. Martin Skrtel är tillbaka i full träning, Rafa Benitez hämtar sig som han ska efter ha opererat bort sin njursten och Fernando Torres sägs vara redo för bänken imorgon mot Bolton. Chelseas mittback Ricardo Carvalho är tillbaka i träning och sägs vara matchklar inom ca en vecka. Det verkar som om Fabregas ska slippa kirurgiska ingrepp i sitt skadade knä. Icke desto mindre blir han bort i upp till fyra månader.


******************************************


Imorgon är det dags för fotbollens egen julafton - Boxing Day.
Såhär ser då schemat ut:

13.45. Stoke City - Man U
14.00. Portsmouth - West Ham
14.00. Tottenham - Fulham
14.00. Chelsea - West Brom
16.00. Liverpool - Bolton
16.00. Man City - Hull City
16.00. Middlesbrough - Everton
16.00. Sunderland - Blackburn
16.00. Wigan Athletic - Newcastle
18.15. Aston Villa - Arsenal

Några givna favoriter, några skrällvarningar och några helt ovissa drabbningar. 

Vi får väl se om Giggs farhågor om jetlag visar sig vara befogade eller om VM-titeln ger Man U en självförtroendeboost. Det sistnämnda är vad Sir Alex tror på.

Både Pompey och Hammers behöver vinna. Pompey för att de bara har en vinst på de senaste fem matcherna och Hammers för att de ligger där de ligger i tabellen.

Londonderbyt mellan Spurs och Fulham är en bra chans för Spurs att ta en välbehövlig trepoängare. Fulham är ett av de sämsta bortalagen i ligan.

Allt annat än en seger med några mål för Chelsea är en jätteskräll.

För Liverpools del måste de onödiga poängförlusterna på hemmaplan få ett slut om de vill vara med uppe i tabelltoppen när det börjar våras. Och Bolton är ett lag de ska slå.

Man City är det lag som är sämst i ligan sett till sin förutsättningar. Om inte Mark Huges snart ska behöva uppsöka arbetsförmedligen så bör City snart påbörja en svit med vinster. Ingen blir väl dock förvånad om de får hårt motstånd av Hull som är ett starkt bortalag som i bagaget har en vinst på Emirates och kryss på Anfield den här säsongen.

Middlesbrough tar emot Everton och Boro har inte vunnit på sex matcher medan Everton är ligans tredje bästa bortalag. Med det sagt så känns det ändå som om den här matchen är väldigt svårtippad.

Stadium of light möts två lag som behöver alla poäng de kan få. Blackburn ligger näst sist och Roversfansen hoppas nog på att Big Sam-effekten ska fortsätta. Sunderland har gått bättre sedan Roy Keane lämnade skutan och det sägs att ordförande Niall Quinn ska vara beredd att erbjuda nuvarande caretakern Ricky Sbragia jobbet som Sunderlandmanager på permanent basis.

Ett ojämnt Wigan tar emot ett Newcastle i form. Michael Owen har visat strålande målform de senaste veckorna, medan Amr Zaki, som började säsongen med en massa mål har haft det trögare på senare tid.

Aston Villa tar emot Arsenal Villa Park. När de möttes på Emirates vann Birminghamlaget med 2-0, och de gjorde det fullständigt rättvist. Om Villa tar tre poäng imorgon kopplar de faktiskt ett litet grepp om den så hett åtråvärda fjärdeplatsen. Hade jag varit Gunnerssuppurter hade jag varit klart nervös inför morgondagen.

Julmatcherna brukar alltid bjuda på en eller annan skräll, men jag ska göra ett försök att ta ut några bra tecken.

Tre säkra:
Chelsea - West Brom - 1
Stoke - Man U - 2
Spurs - Fulham - 1

Tre bra odds:
Man City - Hull - 2
Middlesbrough - Everton - 2
Aston Villa - Arsenal - 1

Dela gärna med er av era tips, och återigen; Glöm inte scrolla nedåt och kolla på julnötterna!


******************************************


Imorgon är det ultimat dekedens som gäller: Hamburgare, snacks och annat som gynnar deffen. Och tack var min egen julklapp till mig själv - En inspelningsbar digitalbox - räknar jag med att kunna klämma in sex matcher imorgon. Jorå så att...

Det här blir antagligen dagens enda inlägg då det är krogen som gäller ikväll. Men jag är tillbaka imorgon före, under, emellan eller efter matcherna.


Kommentarer
Postat av: Linhem

Grayson är Leeds spelare från början, han spela 2 matcher där innan han skeppades iväg

2008-12-25 @ 14:36:29
Postat av: Victor

Tre säkra:



Chelsea - West Brom - 1

Liverpool - Bolton - 1

Sunderland - Blackburn - 1



Chelsea är flera klasser bättre och Liverpool är näst intill tvingade till att vinna imorgon. Sunderlnad ser jag som säker eftersom Balckburns spel inte imponerar på något sätt, till skillnad från de röd - vita som för tillfället producerar mål i massor.



Kan väl också bidra med några säkra kryss:



Tottenham - Fulham

Middlesbrough - Everton

Wigan Athletic - Newcastle



Fulham har för tillfället en av PL:s tätaste försvar och de andra matcherna skriker bara ut kryss som tecken, därav mitt säkra tips.



Fast jag lär väl ha fått allt som bakfoten. Som vanligt då, med andra ord.

2008-12-25 @ 17:11:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0