Höstens lag 1, 2 & 3. [2008-12-29]

Jag börjar med att hylla. Här är min version på höstens lag.

Målvakt:
Shay Given.
Valet stod mellan Given och Boltons Jussi Jääskeläinen. Finländaren har kanske varit jämnare, men Givens högstanivå är näst intill oslagbar. Prestationen mot Liverpool igår visade på just det.

Högerback:
Jose Bosingwa.
Säsongens mest lyckade nyförvärv så här långt? Klarar sin defensiv utmärkt och hänger även med uppåt i planen. Två mål och tre assist har det blivit. Har startat alla 20 matcher.

Mittback #1:
Brede Hangeland
. Fulhamförsvararen har imponerat på de flesta. Säker i positionsspelet och fruktansvärt bra på huvudet.

Mittback #2:
John Terry.
Chelsea har släppt in minst mål i ligan och chefen i backlinjen heter förstås John Terry.

Vänsterback:
Gael Clichy.
En av de få ljusglimtarna under Arsenals mörka höst. Springer som ett jehu längs kanten och sliter hårt. Huvudkonkurrenten till denna plats var Man Us Evra, men återigen avgjorde högstanivån. Evra är kanske jämnare, men Clichy är bättre när han är som bäst.

Högerytter:
Antonio Valencia.
Framträdande i det Wigan som just nu parerkar på en sjundeplats i ligan. Tre mål och fyra assist.

Innermittfältare #1:
Jimmy Bullard.
Fulhams svar på Gerrard. Han tacklar, springer, skjuter, passar, nickar, försvarar och anfaller. Jobbig att möta.

Innermittfältare #2:
Steven Gerrard.
Originalet var given i denna elva. Är med sina åtta mål och fem assists en stor anledning till att Liverpool firar nyår som ligaledare.

Vänsterytter:
Ashley Young
. Den mest givna spelare i det här laget. Har fått sitt absoluta genombrott denna säsong. Det är inte bara målen och målpassarna – Allt han gör på planen är ren och skär klass för tillfället.

Anfallare #1:
Amr Zaki.
Har varit en succe. Det har redan hunnit bli tio mål. Lägg därtill hans kompromisslösa spelstil och det stenhårda jobbet för laget och han förtjänar den här platsen.

Anfallare #2:
Robinho.
Det har inte funnits så väldigt mycket för Man City-fansen att glädjas åt, men Robinho har i alla fall varit en sak. 11 mål 15 matcher är riktigt bra. Att några av dem varit riktigt vackra är också en trevlig bonus.

Bänken: Jussi Jääskeläinen, Martin Laursen, Alvaro Arbeloa, Stephen Ireland, Xabi Alonso, Gabriel Agbonlahor, Nicloas Anelka.

Tränare:
Phil Brown. Mannen bakom Hullsagan och mannen bakom årets skönaste halvtidssnack.

******************************************

Jag tänkte också bjuda på ett U-lag. I detta lag finns det ingen spelare som är född efter 87.

Målvakt:
Joe Hart.
Här fanns det inte mycket att välja på. Jag kan inte komma på någon annan förstemålvakt i Premier League som klarar ålderkravet. Hade jag gjort ett undantag och enbart för målvakten höjt åldersribban med två år så hade Ross Turnball varit given.

Högerback:
Rafael da Silva
. Unitedtalangen har fått en del speltid i år och det lovar verkligen gott. Otroligt duktig med bollen och farlig i offensiven. Är man född 90 så är man förlåten för att man fortfarande har en del att lära i positionsspelet och ännu saknar lite fysik.

Mittback #1:
Ryan Shawcross.
Stoke har kanske inte ligans allra bästa försvar, men Shawcross har imponerat de gånger han har spelat.

Mittback#2:
Johan Djourou.
Har väl kanske inte tagit Premier League med storm, men varje gång en 21-åring får så pass mycket speltid som Djourou har fått som mittback i ett lag som Arsenal så höjer i alla fall jag på ögonbrynen.

Vänsterback:
Gareth Bale.
Walsaren är född 89 och ändå känns han redan på gränsen till etablerad. När han är skadefri får han en hel del speltid i Tottenham, och han gör det riktigt bra.

Högerytter:
Aaron Lennon.
Trots att Bentley köptes in så har det inte inneburit bänken för Lennon. Det har gjorts plats för båda två i Tottenhams elva. Lennon är given och gör ett fint jobb.

Innermittfältare #1:
Marouane Fellaini
. Evertonmittfältaren har under sin debutsäsong visat att han klarar av Premier League strålande. Absolut given i Everton och lika given i denna elva.

Innermittfältare #2:
Cesc Fabregas.
Har inte varit lika bra denna säsong som han var under långa perioder förra säsongen. Men så länge det spanska passningsgeniet klarar åldersspärren så är han självskriven i ett sånt här lag.

Vänsterytter:
Samir Nasri.
Har blandat och gett, men när han är bra är han riktigt bra. Det finns verkligen tonvis med talang i den här killen.

Anfallare #1:
Theo Walcott.
Har visserligen startat flest matcher denna säsong ute på en kant. Men jag gillar det jag har sett av honom som anfallare. Kan bli en stor målskytt, enligt mig.

Anfallare #2:
Danield Sturridge.
Man City-talangen får mest ägna sig åt inhopp. Men tre mål har det hunnit bli. Engelsmannen har helt klart framtiden för sig.

******************************************

Nu var det färdighyllat. Dags att ta fram sågen, och bidra även med höstens flopp-lag.

Målvakt:
Heurelho Gomes.
Har visserligen spelat upp sig, men han började säsongen oerhört skakigt. Har en hel del kvar att bevisa om han ska leva upp till relativt höga prislapp.

Högerback:
Gary Neville.
Har visserligen varit skadad länge, men nu är han tillbaka, och han är verkligen inte sitt gamla jag. Wes Brown har överglänst gamle Neville och underifrån kommer Rafael med stormsteg. Neville lär få det tufft att få speltid framöver. Dags att lägga skorna på hyllan?

Mittback #1:
Richard Dunne.
Man City läcker som ett såll och Richard Dunne som förra säsongen hittade en överväxel han aldrig tidigare visat upp är nu tillbaka i gammal vanlig (halv)usel form.

Mittback #2:
William Gallas.
Inte helt baserat på fotbollsmässiga grunder, det ska erkännas. Men har man blivit av med lagkaptensbindeln efter att återigen ha visat upp sin mest barnsliga och lagillojala sida så har man. Dessutom är han försvarsgeneral i ett Arsenal som just nu är en flopp.

Vänsterback:
Andrea Dossena.
Ligans sämsta vänsterback? Har knappt haft ett rätt sedan han anlände till Liverpool. Han kostade £7M men har inte gjort en människa glad. I dagsläget är han tredjevalet i Liverpool.

Högerytter:
Jermaine Pennant.
JP halsar JD direkt ur flaskan på öppen gata när han inte spelar. Och när han spelar så går det väl…. Sådär…

Innermittfältare #1:
Elano.
Svårt att säga hur mycket som är Elanos fel och hur mycket som beror på Mark Hughes och hans envishet och hans vägran att spela brassen. Men faktum är att Elano inte är i närheten av en plats i Citys elva och är på väg bort ifrån klubben.

Innermittfältare #2:
Luka Modric.
Ok, han har spelat upp sig, och det är svårt att som ny i laget briljera när hela laget är uselt. Men nog har man väl rätten att kräva mer än ett mål och noll assist av en offensiv innermittfältare som kostade £16.5M?

Vänsterytter:
Ryan Babel.
Den här säsongen skulle bli det stora genombrottet för holländaren. Men han har sedan Rieras ankomst till Liverpool inte fått starta mer än tre matcher. På dessa tre matcher och ytterligare tio inhopp har det blivit två mål och noll assist. Inte kan väl Liverpoolfansen tycka att det är godkänt?

Anfallare #1:
Jô.
Brassen kostade £19M och har gjort ett ligamål. Enough said.

Anfallare #2:
Dave Kitson.
Det var kanske ingen som förväntade sig att Stokeanfallaren skulle vinna skytteligan. Men Kitson är Stokes dyraste köp någonsin och han har ännu inte fått bollen i nät i ligaspelet – Det är för dåligt.

Tränare:
Roy Keane
. Inte ens halva säsongen hade gått när Keane lämnade sin tränarpost i Sunderland, och det efter att ha spenderat en hel del pengar i somras.

******************************************

Sådant här är ju förstås väldigt subjektivt, och ni är säkert några som undrar vad jag har haft i julmusten. Så kom era åsikter, era egna förslag och era egna tankar kring såväl flippar som floppar.

******************************************

Min ambition är att vara tillbaka ikväll. Då ska det pratas Steven Gerrard och farbror polisen samt en hel del annat smått och gott.

Kommentarer
Postat av: Peter Dahlgren

Väldigt bra blogg detta jag kan inte låta bli att titta in mest hela tiden för att se om du har något nytt på gång.

Som du skriver så är det subjektivt men kan inte låta bli att hålla med på dom flesta platser i dina lag, vad gäller målvakter så har dom alla en förmåga att vara som bäst mot just det Liverpool.

Tack för en jätte bra blogg //PD

2008-12-29 @ 16:48:54
Postat av: Wikander

Tycker nästan Lucas kan vara med i flopp elvan. Han springer och skuttar runt på plan, passar 99.9 gånger av 100 bakåt.( 0,01 passen till Gerrad mot Newcastle var däremot fin :-)). Mot Newcastle visade han dock vad jag tror tog han till Liverpool från en början.

2008-12-29 @ 18:15:08
Postat av: Tolfte spelaren

Bra blogg!

2008-12-29 @ 18:43:25
URL: http://stopptid.blogg.se/
Postat av: Frippe

Bra lista! Däremot är jag tveksam till Babel, även om han kanske är den spelare jag gillar minst i hela a-truppen så vet jag inte om han verkligen är den största floppen i ligan. Beror på vad man förväntar sig, såklart. Känner lite samma sak inför Lucas, som nämndes här i kommentarerna. Förväntades han vara en stjärna i år? Pennant ser jag verkligen inte som en superflopp, det var väl ingen som förväntade sig några stordåd från honom? Skillnaden mellan utfall och förväntningar måste varit större hos många andra spelare. Känns som han aldrig kommit med om någon som inte håller på LFC gjort listan, de hade inte ens tänkt tanken att han existerar.



Däremot har jag i ärlighetens namn antagligen sett alldeles för få matcher i år för att uttala mig om spelare som inte spelar i LFC.

2008-12-29 @ 18:54:49
Postat av: Linhem

tycker du har fel om JP då han faktiskt vart bra när han spelat och har ju inte direkt haft någon rättvis chans spelmässigt då han ju vart bland de bästa när han fick spela förra året.

2008-12-29 @ 20:40:04
Postat av: Patric

Du nämner subjektiviteten själv och just det gör att ofta när jag ser en sådan här sammanställning så tycker jag mest det är intressant även om jag inte håller med om allting. Så länge det inte är helgalna lag så är bara en personlig touch det som gör dem så mycket mer intressanta =)



Även om jag själv kanske skulle ha gjort mer än en ändring så är det bara framförallt en som jag känner saknas väldigt i ditt första lag, Michael Turner. På bänken tycker jag han ska vara alla gånger, men jag tycker även han är given i "startuppställningen".



Intressant och välskriven blogg för övrigt =)

2008-12-30 @ 00:45:26
URL: http://lfclargerthanlife.wordpress.com/
Postat av: rooster

Har Bale vunnit någon match som han startat i Spurs?? Ingen gång förra säsongen och jag tror inte det nu heller.... Känns inte som en vinnare..

2008-12-30 @ 16:06:32
Postat av: issamoe

först måste jag bara säga att det är en riktigt bra blogg du skriver, långa och mycket välskrivna inlägg.



Men att inte ha med Evra som vänsterback i höstens lag är ett hån, Clichy har gjort sin sämsta säsongshalva på mycket länge, förra året var han tex mycket bättre, och evra har dominerat totalt på sin kant, märkligt, Robbie Keane borde nästan varit med i flopplaget också.

2008-12-30 @ 18:06:32
Postat av: Holmgren

issamoe>>



Kan nog köpa vad du säger om evra. Det var kanske det svåratse valet. Jag resnerade som så att Clihy har varit bra i ett lag som inte fungerat och att det överträffade Evra. Men sure... Att hålla Evra utanför är debatterbart, helt klart.



Kul att du orkade läsa igenom några inlägg, och att du dessutom gillar det. Vad för lagsympatier hyser du?

2008-12-30 @ 18:16:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0