Innebär Skrtels comeback slutet på Aggers Liverpoolkarriär? [2008-12-18]

Martins Skrtels rapporteras vara tillbaka i full träning, och det ska bli väldigt intressant att se hur Rafa Benitez planerar att hålla alla medlemmar i sin mittbacksuppsättning nöjda när han är helt redo för spel igen. När säsongen drog igång var det Agger som hade fått mest speltid på försäsongen. Och även när det var dags för första tävlingsmatchen mot Standard Liege i Champions League-kvalet så var det danskens namn som stod att finna bredvid Carraghers i startuppställningen. Men efter det var det danskfritt i startelvan i 10 raka matcher, med undantag för Ligacupmatchen mot Crewe. Det var rätt uppenbart för alla att Rafas förstaval som partner till Carra var Skrtel, och inte Agger. Det var också under denna period som det för första gången på allvar började florera rykten om att Agger var på väg bort från Merseysidelaget. Men som man brukar säga – Den enes död, den andres bröd. När Skrtel skadade sig mot Man City den femte oktober så var det som upplagt för Agger att visa vad han verkligen går för och cementera sin plats i elvan.

Agger tog den chansen. I alla fall ända fram till början av december. I de fyra senaste matcherna har Agger bara startat i en, och det var i den relativt betydelselösa Champions League-matchen mot PSV Eindhoven. Istället är det den gamle finske trotjänaren Sami Hyypiä som lagt beslag på den andra mittbacksplatsen, och han har dessutom gjort det med den äran. Hyypiä har varit säkerheten själv de senaste matcherna. Självklart har det satt rejäl fart på ryktena om Aggers framtid på Anfield. Aggers kontrakt går ut 2010 och det sägs att om han ska skriva på nytt kontrakt så vill han ha fördubblad lön – från £35.000 till £70.000 i veckan. Aggers agent har sagt i media att det inte finns några garantier för att Agger stannar i Liverpool, och både Real Madrid och AC Milan har uttryckt sitt intresse för att locka över dansken. Huvudpersonen själv har varit relativt tyst i ärendet, och jag vill nog påstå att tystnad brukar betyda, om inte eld, så i alla fall lite rök. Och eftersom rök brukar betyda eld så…. Ja, ni förstår.

Det känns som om Agger nu har sitt öde dels i sina egna, och dels i Rafas händer. Å ena sidan: Om Rafa verkligen ser Agger som en stor och viktig del i ett framtida Liverpoollag så är det hans ansvar att se till att Agger känner sig delaktig och viktig även när Skrtel är tillbaka. Jag kan inte heller se att det ska vara en omöjlighet för Liverpool och Agger att komma överens om en lön som båda parter anser är skälig. Å andra sidan: Det kan ju absolut vara så att Agger inte accepterar att ingå i ett rotationssystem, att han känner att han är i en ålder då det är extremt viktigt att få spela vecka ut och vecka in. Är det på det viset så kan inte Rafa göra så mycket annat än att försöka få riktigt bra betalat för dansken. De flesta tränare har nog som ett grundkrav på sina spelare att de verkligen ska vilja spela för klubben. Och om Rafa kommer fram till att Agger inte har den hundraprocentiga viljan att spelar för Liverpool så anser jag att han ska sälja honom. Han gör dessutom klokast i att sälja redan nu i januari eftersom han lär få mindre betalat efter säsongen då Agger enbart kommer ha tolv månader kvar på kontraktet då.

Den närmsta framtiden lär bjuda på en del svar. Sktel bör inom väldigt överskådlig framtid vara redo för matchspel och transferfönstret sparkas snart upp på vid gavel . Inom kort vet vi mer. Personligen är jag väldigt tveksam till ifall Agger är Liverpoolspelare efter nyår. Vad tror ni?

******************************************

När jag skrev mitt sista inlägg igår så uppdaterade jag om läget för de engelska lagen i UEFA-Cupen. I slutändan vann Portsmouth 3-0, men det var alltså för lite, för sent. Europaäventyret är över för Pompey för denna gång. Aston Villa som ställde upp med ett B-betonat lag åkte på stryk med 3-1, men var sedan tidigare vidare ifrån gruppspelet. Knappast en kväll att komma ihåg. Om det inte hade varit för Villas målskytt då vill säga. Jag nämnde honom igår – Nathan Delfouneso, född 91. Igår komma första målet på seniornivå för Birminghamgrabben. Delfouneso fanns faktiskt med i den officiella truppen när Villa tog emot Fulham i slutet av november, men lyckades den gången inte knipa en plats på bänken. Och även om målet igår inte var något konstverk så kanske Martin O’Neill snart belönar löftet med en bänkplats eller till och med ett inhopp i ligan? Lägg namnet på minnet, hur som helst.

******************************************

Under dagen återkommer jag med mer. Bland annat det senaste från Silly Season.

Kommentarer
Postat av: Simon

Hoppas verkligen inte att Agger lämnar oss. Han är den typ av mittback man måste ha i dagens fotboll, speciellt brevid Carra. Men jag förstår honom om han vill lämna, då Benitez verkar se honom som fjärdealternativ. Men jag säger såhär: Om Agger går till Milan eller Real kommer vi förlora en riktigt bra mittback, och det misstaget kommer nog Benitez också märka.

2008-12-18 @ 14:52:17
Postat av: Simon Ekholm

hoppas inte Agger lämnar oss hoppas värkligen inte at han går til Milan eller R Madrid

Hoppas Agger stanar kvar

2008-12-18 @ 15:19:26
Postat av: Pirlo

Inte för att vara en bessewisser men Nathan i mitt älskade villa gjorde faktiskt sitt första mål redan i förra matchen i UEFA-cupen mot Zilina

2008-12-18 @ 15:56:54
Postat av: Kristian

Förstår inte riktigt hur Rafa tänker. Visst har Sami gjort det bra, men jag tror inte att Agger hade gjort det sämre. Är det då inte smartare att spela Agger som är ett namn för framtiden? Hyppiä är ju inne på sina sista säsonger.



2008-12-18 @ 15:59:14
Postat av: Holmgren

Pirlo>>



Att rätta faktafel är inte att besserwissra. Det är uppskattat, och jag lovar att bättra mig. Välkommen åter.

2008-12-18 @ 16:43:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0