Julnötter - Biobiljetter till vinnaren! [2008-12-24]

Alright. Då var det tävlingsdags då. Det hela är rätt enkelt. Klura på frågorna och skicka svaren till min mail som är [email protected]. Skriv julnötter som ämne. Vinnaren kommer att belönas med två biobiljetter. Exakt vem vinnaren är presenteras i början av nästa år. Ni har med andra ord en del tid på er att lista ut svaren.

För att jag ska kunna utse en vinnare så ska tävlingen ha ett minimum av 15 deltagare. Vill ni vinna biobiljetter får ni med andra hjälpa till att värva tävlingsdeltagare.

Frågorna är 21 till antalet och varje fråga är relaterad till ett lag i årets upplaga av Premier League. Självklart måste man inte besvara alla frågor för att få delta i tävlingen. Den sista frågan är en utslagsfråga ifall det skulle visa sig att några hamnar på samma antal rätt. Svaren ska finnas i min inkorg senast klockan 12.00 den 3e januari 2009.

Lycka till!

1. Arsenal
Theo Walcott fick inför säsongen äran att ta över Henrys numera klassiska nummer 14-tröja. Men vem hade nummer 14 på ryggen innan Henry?

2. Aston Villa
Villas sämsta placering i Premier League är en 18e plats. Men det var på den tiden då ligan innefattade 22 lag så Villa klarade sig kvar. Kontraktet säkrades i sista omgången via ett kryss (1-1) mot Norwich. Vem gjorde Aston Villas mål?

3. Blackburn
Det första hattricket någonsin gjort på Manchester United i Premier League gjordes av en Blackburn-spelare (spelaren ifråga tillhör idag en annan klubb). Vem är spelaren?

4. Bolton
Den äldsta spelaren som spelade en ligamatch i Premier League säsongen 04/05 representerade Bolton. Vem är det jag eftersöker?

5. Chelsea
John Terry och Frank Lampard är de stora publikfavoriterna på Stamford Bridge just nu. En annan spelare som har åtnjutit den statusen är Dennis Wise. 1985 var Dennis Wise på lån i en svensk klubb. Vilken?

6. Everton
Everton är en av de klubbar som har spelat i Premier League sedan starten 92/93. Föutom Big Four-klubbarna är det ytterligare två klubbar som kan stoltsera med detta. Vilka?

7. Fulham
Craven Cottage är namnet på Fulhams hemmaarena. Säsongen 02/03 byggdes denna arena om och Fulham fick låna en annan arena. Vilken?

8. Hull City
Hulls ordförande Paul Duffen sa inför säsongen att han inte skulle vilja ha Cristiano Ronaldo i sitt lag om det skulle innebära att var tvungen att byta bort… Ja, vem då?

9. Liverpool

Roger Hunt, Kevin Keegan, Sammy Lee och Robbie Fowler gjorde alla mål för Liverpool i sin debut. Men vem var den senaste spelaren som gjorde mål i sin Premier League-debut för Liverpool?

10. Manchester City
Idag spelar Man City på City of Mancherster Stadium. Namnet på den förra arenan är Maine Road. I det sista derbyt som spelades på den arenan så fanns det en tvåmålsskytt. Jag vill veta namnet denna tvåmålsskytt?

11. Manchester United
Eric Cantona är för evigt inskriven i denna klubbs historia. I en match 1995 kung fu-sparkade fransmannen en supporter i bröstet under match. På vilken arena skedde detta, och vilka två lag delade vid denna tidpunkt på denna arena?

12. Middlesbrough
Middlesbrough var säsongen 05/06 det lag som åkte på den största förlusten. Vad slutade matchen, och vilket lag stod för motståndet?

13. Newcastle

När säsongen 02/03 summerades så hade Newcastle med två spelare i årets elva. Vilka?

14. Portsmouth
Harry Redknapp avgick som tränare för Pompey 2004 för att skriva på för lokalkonkurrenten Southampton. Men redan 2005 var Reknapp tillbaka på Portsmouths tränarbänk. Hur många tränare hann Portsmouth med under de 13 månader som Happy Harry var borta, och vad är deras namn?

15. Stoke
Stoke slog i somras nytt transferrekord när de köpte Dave Kitson för £5.5M. Men vilken spelare har inbringat mest pengar för Stoke vid försäljning?

16. Sunderland
Vilken spelare gjorde Sunderlands första Premier Leaguemål?

17. Tottenham
Idag är det Puma som tillverkar Tottenhams tröjor. Men 95-99 bar Spursspelarna tröjor gjorda av Pony. Säsongen 97/98 var det sammanlagt tre lag som bar matchtröjor tillverkade av just Pony. Tottenham var alltså ett av lagen. Men vilka var de andra två?

18. West Bromwich Albion
Inför säsongen sålde West Brom en gammal Premier League-skyttekung. Vem var det och vilken säsong vann denna spelare Premier Leagues skytteliga?

19. West Ham
Säsongen 01/02 hade West Ham den spelare som gjorde flest mål som inhoppare. Vem var det?

20. Wigan
Wigan är en klubb som har lyckats rätt bra med sina inlånade spelare de senaste säsongerna. I år är det Amr Zaki och säsongen innan var det Antonio Valencia. Säsongen 06/07 befann sig en svensk försvarare och en engelsk målvakt på lån i Wigan. Båda spelarna blev sedan uppköpta av kubben. Vilka är spelarna?

21. Utslagsfråga

Hur många nationaliteter representerades i Premier League under säsongen 04/05?

******************************************

Jag antar att alla frågorna inte är a walk in the park, men några grejar ni säkert rakt av, och skulle det knipa så har ni ju hela internet till ert förfogande. Ligger dessutom ett pris i potten ska man allt få gnugga sina grå lite extra. Hoppas nu att ni hjälper mig att värva lite tävlingsdeltagare. 3e januari är alltså deadline, och alla frågor måste inte svaras på. Jag kommer via kommentarerna i den här tråden uppdatera er om hur många svar som dimper ned i min inkorg.

******************************************

Bloggen kommer fortsätta vara aktiv även nu i juletid. Dyker det upp något intressant under dagen så kommer ett inlägg till ikväll. Annars är jag tillbaka imorgon och då är det uppladdning inför Boxing Day som gäller.

Allra sist: En riktigt god jul på er alla!

Kommentarer
Postat av: Johan

får vänta lite med tävlingen. de blev lite för mycke grogg på tan bordet i lördags... god jul på alla

2008-12-24 @ 11:47:43
Postat av: Linhem

kan ju säga på rak arm att man inte skulle få alla rätt utan att tänka och diskutera med andra men

10 av 21 ca nu iaf...

2008-12-24 @ 12:55:41
Postat av: Linhem

på Liverpool-frågan menar du debuten i PL?

eller överhuvudtaget?

2008-12-24 @ 18:18:37
Postat av: Ibbe

Vad räknas som störst förlust av 0-2 och 2-3?

2008-12-26 @ 00:22:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0