Kära Tomten. Jag önskar mig hatmötet Man U - Real i julklapp. [2008-12-19]

Nu är det bara timmar kvar tills lottningen av första slutspelsrundan i såväl UEFA-Cup som Champions League äger rum. Sammanlagt är det sju engelska lag inblandande i dagens lottning – Fyra (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United) i Champions League och tre (Aston Villa, Manchester City, Tottenham) i UEFA-Cupen.

Om jag får önska fritt så hoppas jag på följande lottning:

Arsenal – Barcelona.
En repris på finalen 2006. Och ärligt talat? Kan det bli annat än åka av i ett sånt möte? Det är två lag som inte riktigt vet hur man spelar defensivt. Wenger är ingen anhängare av defensivfotbollen, och även om han var det vet jag inte ifall hans spelarmaterial behärskar den. Barca och defensivfotboll finns inte. Det existerar inte i den klubbens DNA.

Chelsea – Juventus.
Ett storlag som håller på att skapa sin historia och ett storlag som har så mycket historia att det skulle räcka till både en A och en B-kurs på universitetsnivå. Dessutom skulle det vara intressant att se hur Ranieri tas emot på Stamford.

Liverpool – Lyon.
Rafa Benitez har ett nästan sexuellt förhållande till sina hängslen och sin livrem i Champions League, i alla fall på bortaplan. Lyon är ett av de få lagen som skulle kunna locka upp Liverpool ur skyttegraven. Visst kan det fortfarande bli en tillknäppt matchserie, men det är en sjuhelvetes mycket bättre chans att det mötet bjuder på rolig fotboll än om Liverpool lottas mot Villrreal. Alla som såg Villarreals gruppspelsmatcher mot Man U förstår vad jag menar. Ytterligare en rond mellan Benitez och Mourinho är visserligen också ganska lockande, men även mötet Liverpool – Inter skulle vara som upplagt för 180 minuters ställningskrig.

Manchester United – Real Madrid.
Jo, jag tackar, jag. Ända sedan i somras har det ordkrigats mellan de båda lagen. Den infekterade och utdragna transfersagan om Cristiano Ronaldo är förstås bakgrunden till det månadslånga och ack så underhållande sandlådebråket. Senast igår gick Sir Alex ut och sa att han inte ens skulle sälja ett virus till Real Madrid. Jag tvivlar på att det kommer råda total vapenvila fram till slutet av februari när det är dags för åttondelsfinal. Det skulle vara oförskämt roligt att, efter månader av skriverier, se de två klubbarna kasta handskarna och göra upp på planen istället för i media. Jag håller tummar, tår, knän och armbågar för att de lottas mot varandra.

Aston Villa – CSKA Moskva.
Ett möte som skulle bli jämnt, och dessutom skulle det kunna bli rolig fotboll. CSKA är ett målglatt lag med många offensivt skickliga spelare.

Manchester City – Olympiakos.
De grekiska ligaledarna skulle bli en hård nöt att knäcka för City. I alla fall dagens City. Exakt vad City är för lag och vilka spelare som finns i klubben efter nyår kan vi bara spekulera i just nu. Men Olympiakos kan bjuda de flesta lag hårt motstånd en bra dag, och på hemmaplan har de en fanatisk publik.

Tottenham – Zenit.
Tottenham kommer lottas mot ett av de lag som hamnade trea i sin Champions League-grupp. Det finns med andra ord ett antal namnkunniga alternativ, men de anfallsglada regerande UEFA-Cupmästarna är riktigt roliga att se på, så om jag fick välja åt Spurs så väljer jag Zenit.

Vad har ni för drömlottning/mardrömslottning för det lag ni supportar? Och vad har ni för önskemöten rent underhållningsmässigt?

******************************************

Tottenham tog sig vidare med nöd och näppe i UEFA-Cupen igår. Spartak Moskva ledde med 2-0 i halvtid. Reduceringen kom i minut 67 genom Luka Modric och sju minuter senare kvitterade Tom Huddlestone på nick efter inlägg av Gareth Bale. Det målet säkrade en poäng. Utan den poängen hade Spurs inte gått ur gruppen. Spartaks ledningsmål var minst sagt en bjudning från Tottenhams GilbertoSe själva (Gilberto har nr 11 på ryggen). Han blev sedan utbytt redan i halvtid och brassen gjorde med största sannolikhet sitt sista framträdande i Tottenhamtröjan igår. Efter slutsignalen avslöjade nämligen Harry Redknapp att brassen som kom till Spurs i januari i år, och som har 24 landskamper på meritlistan, inte har någon framtid i klubben.
Redknapp efter matchen: ”Han blev glad över att bli utbytt, och jag kan inte se honom ta sig tillbaka efter det här. Han vill inte spela för oss. Det är en bra kille, men han känner helt enkelt inget självförtroende här”.

I Spanien fick Man City stryk med 3-1 av Racing Santander. Resultatet var för Citys del av akademisk betydelse då de ändå vann sin grupp. Något som dock kan visa sig vara av större betydelse är det faktum att Robino byttes ut redan i halvtid med känningar av en fotskada. Mark Huges kommenterade skadan efter matchen: "Det är hans fotled, och det är en skada som han har känt av tidigare. Vi kommer stanna här (i Spanien) inatt och imorgon (läs idag) kommer vi kolla upp allting, men det är högst tveksamt ifall han kan vara med mot West Brom nu i helgen."
Mer exakta uppgifter lär dyka upp under dagen och jag återkommer i ämnet.

******************************************

Minns ni Kieron Dyer? Mannen med en läkarjournal som består av lika många sidor som Palmeutredningen. Han har varit borta från fotbollen i över 15 månader på grund av ett benbrott. Men i förra veckan gjorde Dyer comeback för sitt West Ham i en reservlagsmatch. Efter att ha känt sig hängig gick han dock av i halvtid. Det visade sig att Dyer hade åkt på influensan och A-lagscomebacken som var påtänkt nu till helgen får vänta.
Är det inte det ena så är det andra, sa flickan som blödde näsblod.

Listan över spelare som Gud inte ville skulle spela fotboll kan göras rätt lång. Men vem är egentligen värst? Är det nyss nämnde Dyer? Harry Kewell? Jesper Blomqvist? Michael ”Mördarn” Svensson? Darren Anderton? Jamie Redknapp? Har ni fler förslag?

 ******************************************

Titta in under och efter lottningen och berätta om era reaktioner!
Nästa inlägg kommer under eftermiddagen/kvällen. Då lär den färdiga lottningen avhandlas tillsammans med andra små och stora nyheter från England.

Kommentarer
Postat av: Jax

För Liverpools räkning så tror jag Villareal är svåraste matchen, och Sporting den lättaste. Men visst, klart det skulle vara kul att möta Real Madrid, Inter eller Lyon.



Mördarn Svensson, han slår väl nåt slags rekord... men det är kul (inte att de är skadade förstås) med dessa hängivna spelare. Har en känsla av att motgångarna stärkt deras feeling för fotbollen.

2008-12-19 @ 10:10:52
Postat av: Simon

Hoppas att Liverpool lottas mot Sporting då jag tror det är det lättaste mötet. Lyon skulle säkert vara bra för att få två bra matcher, men mina nerver klarar inte av två helt öppna matcher. Och som du själv nämner så skulle Villareal bli helt tillknäppt, och då skulle det inte förvåna mig om de lyckades peta in ett skitmål på Anfield, och där dog alla Europadrömmar.



I övrigt så håller jag med dig om United-Real. Skulle vara riktigt kul och se. Ser en fantasibild framför mig där Ronaldo råkar göra ett självmål som slår United ut ur turneringen, och alla journalister på varenda tidning verkligen njuter över att ha fått material till nya Ronaldonyheter varje dag fram till milleniumskiftet ;)

2008-12-19 @ 10:12:10
Postat av: Linhem

skulle tro att vi kan slå Sporting rätt enkelt men tror att Lyon blir en bra motståndare för oss...

hängslen,livrem,stödhjul och mycket mer...

skulle inte vilja möta Villareal faktiskt och osäker på Real då de får in Der Hunter också men vi slår alla...



vem som är värst?



hmm...Darren "Sicknote" Anderton spelade ju faktiskt fram till måndad sen med något lower league lag men han var ju mer känd för sina skador än sina fotbollskunskaper.

2008-12-19 @ 12:10:49
Postat av: Kristian

Med Liverpoolögon sett måste ju Rob Jones ligga högt på listan. Grabben hade en grym framtid framför sig och var inte gammal när han blev "fotbollsinvalid". Har för mig att han spelade i ett amatörlag ett tag, men fick inte spela i ett proffslag pga försäkringspengarna.



Har du koll på det David?

2008-12-19 @ 14:15:53
Postat av: Linhem

Krístian nämner ju Rob Jones och de får en direkt att tänka på en annan som blev "fotbollsinvalid" ju just Markus Babbel...fast han kom tillbaka efter sin "GBS" skada och spelade för stuttgart för att senare bli Ass manager och nu Manager...



syndrome" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Guillain-Barr%C3%A9syndrome

2008-12-19 @ 14:29:44
Postat av: Kristian

Håller med Linhem. Stort att se Babbel som manager för ett storlag.

2008-12-19 @ 22:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0