Lassana Diarra på väg till Real Madrid. [2008-12-17]

Det går idag att läsa på Portsmouts hemsida att de har accepterat ett bud på Lassana Diarra från Real Madrid. Jag antar att eftersom den Diarra som Real redan har är skadad så behöver Real en lösning, och de behöver det snabbt. Men i grunden så hyser jag rätt starka tvivel på att Lassana kan ta en ordinarie plats i Real. Han lämnde Chelsea för Arsenal eftersom han ansåg det lättare att platsa där. Efter ett tag på bänken tröttnade fransmannen och Portsmouth blev ny klubbadress. I Pompey har karriären tagit ny fart. Men det är inte utan att jag ställer vissa frågor. Diarra lyckades göra sig, om inte omöjlig, så i alla falla svår, i både Chelsea och Arsenal på grund av bristen på speltid. Är det någonstans han kommer tvingas bevisa sin plats så är det i ett skadefritt Real Madrid. Och någongång ska de väl bli kvitt sina skador. Tiden får utvisa om det blir flipp eller flopp. Priset som nämns i engelsk press är förresten £20M. Summan som Pompey betalde för ca ett år sedan var £5.5M. Jag är ingen ekonom, men det kan inte vara helt vanligt att saker och ting blir fyra gånger så dyrt på ett år.

******************************************

Sam Allerdyce, Tugay & Greame Souness nämns som de hetaste namnet att ta av över Blackburn. Big Sam har i Bolton visat att han är en kapabel tränare. Radarparet Souness/Tungay skulle väl å ena sidan vara en intressant kombination av nytänkande och erfarenhet. Båda känner dessutom till klubben sedan tidigare. Å andra sidan så suckar jag fortfarande djupt varje gång Souness nämns som ett tränarnamn. Med tanke på att han på bara några säsonger lyckades förvandla Liverpool till en dussinklubb rent framgångsmässigt är det en gåta att han fortfaranade nämns som en kandidat varje gång en Premier League-klubb ska tillsätta ny tränare.

******************************************

Liverpool går idag ut och dementerar att Keane skulle vara på väg att lämna klubben i januari. Jag skrev igår om de spekulationer som hade tagit fart efter att Mark Lawrenson uttalat sig till media. Vad jag inte skrev var hur Lawro hade fått sin information. Det han sa till pressen är hans fria tolkning av den dialog som han privat hade haft med Steven Gerrard. Robbie Keane och Gerrard har samma agent, och Stevie ska ha sagt något i stil med att han tror att någonting kommer hända med Keane i januari. Man kan förstås argumentera för att det är oförsiktigt av Gerrard att ha den här typen av diskussioner med någon utanför klubben. Något som är ännu lättare att argumentera för är att Lawrenson är en glappkäft av stora mått. Vari ligger det positiva med att gå till pressen? Gerrard själv lär ju hålla tand för tunga i Lawrensons närvaro i fortsättningen, det är energikrävande för både klubben och Keane att titt som tätt gå ut och dementera rykten, och Lawro själv framstår som en första klassens skvallerkärring. Vem var vinnaren här?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0