Om Gerrards arrestering & sparkandet av Jewell. [2008-12-29]

Liverpools lagkapten blev alltså förd till en polisstation i Southport (ca 45 minuter från Liverpool) tidigt imorse. Gerrard och några vänner hade varit ut på krogen och svirat. En man som befann sig på samma krog behövde uppsöka sjukhus efter att han blivit misshandlad. Och det är alltså i samband med detta som Gerrard har blivit gripen. Om han faktiskt kommer bli anklagad för att ha medverkat i misshandeln eller om polisen vill höra honom upplysningsvis finns det inga bekräftade uppgifter på. Men det verkar för tillfället som om Gerrard har suttit frihetsberövad sedan fyratiden imorse. Engelsk skvallerjournalistisk är som bekant engelsk skvallerjournalistik så kanske är det klokast att vänta med att dra några slutsatser om vad som faktiskt har hänt och vad konsekvenserna kommer att bli. Gerrard är väl knappast känd om en Joey Barton-typ, men det här är ju naturligtvis inget positivt varken för Gerrard eller för klubben Liverpool.

Klubben har i skrivande stund inte gjort något officiellt uttalande om händelsen. Så fort det finns mer info om detta så lovar jag att återkomma….

******************************************

Derby County har sparkat sin tränare Paul Jewell, och frågar ni mig så var det inte en dag för tidigt. Jewell tog över Derby i slutet av november förra året och efter att han tog över så tog laget fem (5!) poäng på resten av säsongen. Derby satte ett nytt bottenrekord och skrapade ihop totalt elva pinnar. Av dessa elva togs alltså bara fem med Jewell vid rodret och redan i mars så stod det klart att Derby inte ens i teorin kunde klara sig kvar i Premier League. Men Jewell satt kvar när laget tog hissen ned till The Championship. Just nu ligger laget på en 18e plats i ligan, och till slut fanns det inget tålamod kvar med Jewell. Det är inte sällan jag tycker att det borde visas mer tålamod med tränare eller att många klubbar inte längre vågar satsa långsiktigt. Men någonstans går förstås gränsen. För Derby gick den vid 12 vinster på 58 matcher under Jewell. Och då ska man ändå ha med i tanken att det på de 12 vinsterna finns segrar mot betydigt sämre lag i Ligacupen och FA-Cupen medräknade. Ett fruktansvärt uselt facit. Och man undrar ju vem som vill anställa Paul Jewell nu…

******************************************

Boxing Day spelade Anelka och Drogba från start för första gången tillsammans sedan Scolari tog över. Men om det blir en trend är väl högst tveksamt. Redan igår mot Fulham så valdes enbart en av dem ut till elvan – Drogba startade och Anelka började på bänken. Märkligt tyckte vissa eftersom Anelka faktiskt leder skytteligan och Drogba inte ser ut att vara sig själv. Och just den där biten med att Drogba inte har sett ut att vara sig själv är inget som man bara inbillat sig framför teven. Idag säger Drogba till engelsk media att han i somras helt hade tappat glöden för allt vad fotboll heter. Förra säsongen såg ut att kunna bli ett segertåg för Chelsea med titelfight i ligan och final i Champions League. Men det slutade med en andraplats i tabellen och en bitter finalförlust i Champions League. Drogba säger att han var bedrövad efter det, att han kände sig vilsen och tom.

Kanske har han fortfarande inte hämtat sig helt efter det? Kanske är det inte bara att han nyss kom tillbaka från skada? Han säger också själv att han för tillfället inser att han inte kan betrakta sig som given eftersom Anelka för tillfället spelar bra och gör mycket mål, men att han önskar att det fick fler chanser att spela tillsammans. Han avslutar intervjun med att säga att han hoppas och tror att 2009 kommer bli ett bra år.

Jag är övertygad om att Drogba har mycket bra fotboll och en massa mål kvar i kroppen. Han är verkligen ett monster när han är på humör. Däremot blir jag mer och mer tveksam till ifall han kommer hitta tillbaka till glädjen och formen så länge han är kvar i Chelsea. Har ni en åsikt i frågan?

******************************************

Förra säsongen fick sju tränare sparken (alternativt lämnade självmant eller gick till en annan klubb) innan nyår. Under vårsäsongen (alternativt precis efter att säsongen var avslutad) kom det ytterligare fyra förändringar på Premier Leagues tränarbänkar. Totalt elva förändringar på tränarfronten förra säsongen, med andra ord. Denna säsong är det än så länge sex managers som av olika anledningar har lämnat sina respektive klubbar. Six down, five to go är det alltså som gäller ifall förra säsongens totalsumma på elva ska uppnås.
Vilka är de främsta kandidaterna tror ni? Scolari? Hughes? Mowbray? Southgate?

Så här ser låg respektive högoddsarna ut enligt ett spelbolag:

Mark Hughes (Manchester City) -  2.50
Tony Mowbray (West Bromwich) -  7.00
Gianfranco Zola (West Ham) -  7.00

Phil Brown ( Hull) -  90.00
Martin O'Neill (Aston Villa) -  100.00
Sir Alex Ferguson (Manchester United) -  100.00


******************************************

Manchester United tar emot MiddlesboroughOld Trafford ikväll. När det gäller målskyttet har det faktiskt gått lite trögt för de regerande mästarna på senare tid. Bara tre mål på de senaste fem matcherna. Jag gissar på trendbrott och proppen ur ikväll. 4-0 till Man U.

******************************************

Jag är tillbaka imorgon. Då finns det förhoppnings mer att berätta om Stevie G-såpan. En portion silly season samt en del annat gott och blandat lär också finnas på menyn.

Kommentarer
Postat av: Jax

Mark Hughes ryker ju sannolikt nu i januari. Soutghgate hänger nog löst om inte Boro blir jämnare. Annars är det mer klurigt, med tanke på att det är rätt jämnt mellan lagen.

2008-12-30 @ 09:31:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0