Sam Allerdyce blir ny manager i Blackburn [2008-12-17]

Det blir alltså Big Sam som tar över rodret på Blackburnskutan. Allerdyce var en av kandidaterna till jobbet redan i somras, men valet föll då på nyss sparkade Paul Ince. Den förre Bolton och Newcastlemanagern har gått utan jobb sedan januari då han fick sparken från just Newcastle. Han har nu skrivit på ett treårskontrakt med Blackburn.

Många hade gissat på att Greame Souness skulle återvända till tränarbänken i Rovers, men tidigare idag gick han själv ut och sa att han inte skulle vara rätt man för jobbet. De ansvariga i Blackburn verkar ha haft samma åsikt, och valet föll nu  alltså på 54-årige Allerdyce.

Det första testet för den nye managern kommer redan på lördag då Blackburn tar emot Stoke City hemma på Ewood Park. Kan vi nu vänta oss en Big Sam-effekt?

Kommentarer
Postat av: Simon

Tror att det är rätt val av Rovers. Tror faktiskt på en Big Sam-effekt och Rovers kommer klättra, men det kommer nog inte räcka till mer än en mittenplats.

2008-12-17 @ 16:55:51
Postat av: Holmgren

Jag håller i grunden med dig, Simon. Det jag tror kan bli klurigt är att det ovanför Blackburn finns ett antal lag till som man förväntar sig ska börja ta fler poäng och klättra i tabellen. West Ham, Spurs och Man City är såna exempel. Å andra sidan så väntar man ju också på att vissa lag ska börja tappa. Typ Stoke, M'boro och Fulham...

2008-12-17 @ 17:03:53
Postat av: Simon

Exakt. Det är inte det att Rovers är ett dåligt lag, men det har ändå gått en bra bit på säsongen och de ligger näst sist, därför är Europaplatserna nog för långt bort.

2008-12-17 @ 18:00:36
Postat av: Pool-fan

Bra blogg!



Kolla gärna in min också, http://morethanagame.blogg.se. (klicka längst upp på sidan om det inte funkar!)



Ett tips om du vill designa bloggenär att gå in på http://designadinblogg.se

Postat av: Kenneth Stålnacke

Kan nog vara rättman att leda det laget. Han bör vara sugen efter en tid utan mediabevakning och annan typ av uppmärksamhet!

2008-12-17 @ 20:22:19
Postat av: Victor

Känns som om Allerdyce i alla fall kommer att lyfta laget. På sistone har en svag backlinje kombinerats med ett stukat självförtroende så det är enligt mig inte helt ologiskt varför det har gått så dåligt för Blackburn. Man har fina offensiva kvalitéer (tänker självfallet på Santa Cruz) men defensiven håller som sagt enligt mig inte måttet.



Får se om den mer raka, kraftfulla fotbollen som Big Sam förespråkar kommer att funka. Känns som att han kommer bättre till sin rätt här än om han skulle ta ett nytt jobb liknande Newcastle som siktar mot toppen. Nu kan det bara gå bättre och därför tror jag att Big Sam lyckas lyfta laget, i alla fall på lång sikt. Dock stämmer det som Simon säger, allt över mitten känns rätt så orealistiskt.

2008-12-17 @ 21:39:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0