Vad hade folk förväntat sig av Ince? [2008-12-16]

Idag skedde det som de flesta tyckare var överens om mest var en tidsfråga – Paul Ince fick sparken. Det var väl något av en chansning redan från början när Blackburn anställde Ince? Och även om resultaten på senare tid är oroväckande dåliga så måste man ju idag ifrågasatta varför Blackburn i första läget anställde Ince. De måste ju ha varit medvetna om att det skulle gå upp och ned med en så pass oerfaren tränare. Det är ju också vad det har gjort. Blackburn inledde faktiskt säsongen riktigt piggt. Någonstans känns det också trist att konstatera att fotbollsvärlden blivit så extremt inriktad på kortsiktiga lösningar/resultat. Exakt vad hade styrelsen i Blackburn förväntat sig? Det var en halvdan trupp Paul Ince tog över, och lagets sjundeplats förra året var för de flesta överraskande bra. Paul Ince tilläts köpa spelare för ungefär hälften av vad han sålde spelare för. Och nu när Santa Cruz inte får målskyttet att lossna, och när David Bentley återfinns i Spurs… Vad exakt förväntas av Ince? Om de inte var beredda att ge Ince mer tid än så här kan man ju inte annat än att konstatera att om man vill bli fotbollstränare bör man vara duktig på att trolla med knäna.

Ur svensk synpunkt ska det nu bli intressant att se vad som händer med Martin Olsson. Martin har blandat och gett denna säsong, men han har hela tiden fått fortsatt förtroende. Är det slut med det nu?

******************************************

I Manchester Citys styrelserum är det andra tongångar. Ordförande Gary Cook gick idag ut och sa att både han och Abu Dhabi United Group helt står bakom Mark Hughes. Vi får väl se hur länge det gäller. Om någon vecka får vi också se vilka spelare Man City kommer försöka knyta till sig. För att araberna kommer lätta på lädret är det väl ingen som tvivlar på? Det blir också ett bra tillfälle att se vilka spelare som verkligen tänker med plånboken. För ärligt talat? Hur många klasspelare runt om i världen kan med rent samvete hävda att de är beredda att skriva på för City för att de vill uppnå så mycket som möjligt rent sportsligt? Den nuvarande 17e plasten i tabellen är inte sådär fruktansvärt imponerande, om man säger så.

******************************************

Enligt Fabio Capello så finns det en anledning framför andra till varför det har gått bra sedan han tog över landslaget. Spelarna har tidigare inte haft det rätta psyket. De har helt enkelt inte trott på sig själva. Följdfrågan blir ju då var dessa spelare har befunnit sig i för vakuum varje gång det har vankats mästerskap? Innan varje mästerskap har ju nämligen varenda engelsk man och kvinna och varenda journalist redan på förhand utsett dem till mästare. Har spelarna totalt missat att ett helt land alltid tror på dem, eller är det just det som har varit problemet, att pressen blivit för stor?

******************************************

Newcastles tränare Joe Kinnear säger idag att han absolut inte har gett upp hoppet om att få behålla Michael Owen i laget. Kontraktsförhandlingar ska inledas den här veckan påstås det. Min gissning är att de ska till den värsta sortens monsterlön om Owen ska stanna.

******************************************

Liverpools game backhjälte Mark Lawrenson har idag gått ut och sagt att om Liverpool får ett bra bud på Robbie Keane så bör de sälja. Han menar att det inte är så att Keane helt plötsligt gått och blivit en dålig spelare, utan att han helt enkelt inte passar in i Rafa Benitez spelsystem 4-2-3-1. Vad Lawrenson verkar ha missat är att Liverpool har spelat 4-4-2 en mängd gånger i år. Han verkar dessutom ha missat att irländaren efter matchen på bortaplan mot PSV gick ut och sa att han trivdes förträffligt i sin roll den kvällen. I den matchen spelade Robbie strax bakom N'Gog som spelade ensam forward.  Han sa då att han gillar att ligga strax bakom just en ensam forward. Vad är det som säger att Robbie inte kan spela i den rollen när Torres är tillbaka från skada? Det finns väl plats för Gerrard på någon av platserna i ”tvåan”? Och vad är det som säger att 4-4-2 inte är Rafas primära spelsytem när Torres är frisk? Lawrenson verkar på sin höjd ha halvdålig koll. Om Liverpool ska sälja Keane så ska de göra det för att han varit mer eller mindre en flopp än så länge, inte för att han inte passar in i spelsystemet. På tal om floppar…. Vad säger Man U-fansen om Berbatov? Och vad säger City-fansen om Jo?

******************************************

Jag måste avsluta med ett lika delar plumpt och lika delar underbart uttalande ifrån Napolis president. Napoli fortsätter att skrälla i Serie A, och ett antal Premier League-klubbar ryktas ha fått upp ögonen för spelare som Ezequiel Lavezzi, Marek Hamsik, Walter Gargano och Fabiano Santacroce. Men Napolis president Aurelio De Laurentiis verkar måttligt intresserad av att bli av med sina spelare, allra minst till England. De Laurentiis säger: ”Vi har skapat dessa spelare. För två år sedan visste ingen vilka de var. Men visst, vill de verkligen gå till England så kommer de i slutändan att göra det. Men då ska de veta detta: Engelsmännen lever dåligt, äter dåligt och deras kvinnor tvättar inte sina genitalier. För dem är bidén ett mysterium.”

Jag säger då det. Dessa presidenter är inte helt sällan speciella människor, och de upphör aldrig att förvåna.

Kommentarer
Postat av: Keane

Det känns som att det är svårt att flytta Gerrard från sin roll bakom en ensam anfallare, så till viss del tycker jag det är lite väl hårt att kritisera Lawry på detta sättet. Vill Benitez fortsätta med att spela 4-2-3-1 som är det som han faller tillbaka på oftast så finns det inte plats för Keane i min mening. Däremot om han väljer att gå upp på en 4-4-2, vilket i sådana fall skulle vara ett spelsystem helt anpassat för Keanes skull (vilket i sig känns konstigt), så finns det uppenbarligen ingen anledning att sälja redan efter 6 månader.

2008-12-17 @ 11:02:12
Postat av: Pierre77

När Torres kommer tillbaka kan vi fortsätta spela 4-2-3-1. Två alternativ: flytta ut Keane på en kant, tyvärr kostar det Kuyts plats och det vill jag inte riktigt, för Kuyt behövs. Men möjligheten finns. Då ska han inte spela lika defensivt som Kuyt utan ha en högre utgångsposition. Då hamnar han snnett bakom Torres. Men som sagt jag vill ha kvar Kuyt i elvan.

Mitt andra alternativ. Ha han i Gerrards roll precis bakom Torres, precis där han vill spela. Världens bästa kapten kan spela precis var som och det ska vi utnyttja till max. Han får en helt fri roll. Masken eller Alonso klarar den defensiva biten helt själv, med Gerrard som understöd. Samtidigt får Torres och Keane bra understöd av Gerrard framåt tillsammans med yttrarna. Gerrards utgångsposition mellan Masken och Keane således.

Behåll Keane, han blir bättre.



Hoppas din Blogg kommer att fungera David, alltid trevlig läsning det du skriver. Även om jag inte alltid håller med dig ;o).



YNWA

2008-12-17 @ 12:16:20
Postat av: Simon

Roligt att du börjar blogga. Den första och enda bloggen jag kommer följa. Gillar skarpt det du skriver och dina tankar är intressanta att läsa.



Angående Keane så tycker jag också att han ska få mer tid. Att göra sig av med Keane i Januari finns inte i min värld. Man måste ge han tid.



Pierre77: Gerrard har väl sagt att han helst spelar som vanlig mittfältare och inte släpande anfallare. Det är Benitez som anser att man får ut mest av Gerrards förmåga som Offensiv mittfältare/Släpande anfallare och jag är beredd att hålla med. Hans sammarbete med Torres förra året är ju ett bevis på det.

2008-12-17 @ 13:14:14
Postat av: Linhem

ooohh Vanwijks blogg...går fort för dig från medlem som skrev långa läsvärda kommentarer till Kröniker med mycket bra krönikor och i den vevan gästbloggare på Fotbollskanalen och nu slutligen(eller början?) egen blogg...

får la följa denna slaviskt då ;)



njaa får se hur de går med Keane då jag tycker att han åtminstone ska få en hel säsong.

2008-12-17 @ 14:01:30
Postat av: Holmgren

Exakt. Gerrard spelar nog väldigt gärna som renodlad central mf i 4-2-3-1. Dock ska jag ju tillstå att det medför en del bekymmer, 1) Man "avbryter" förra årets succesammarbete mellan Torres/Gerrard. 2) Man får inte plats med både Masch och Xabi. 3)Keane och Torres har inte hunnit lira så mkt med varandra, och när de väl har gjort det så har de knappast hittat varandra - De behöver tid att lära känna varandra på planen. Är det tid vi har?



Jag säger inte att det måste bli så att Stevie går ned ett snäpp i banan, jag säger att det är ett alternativ och att Lawro snackar skit när han säger att det skulle vara omöjligt för Keane att passa in i något av de två spelsystem som vi använt i år.



Keanes problem är åt det menatala hållet, om jag får gissa.



Sen är jag inte lika benhård som Pierre77 med att jag måste ha kvar Kuyt i elvan i alla lägen. Men det är jag det.

2008-12-17 @ 14:05:47
Postat av: Linhem

tydligen har nu Lawro förklarat hur det egentligen ligger till...

http://www.thisisanfield.com/n

2008-12-17 @ 16:19:46
Postat av: Linhem

fel på länken kolla här istället:

http://www.thisisanfield.com/news/2008/12/lawrenson-sets-keane-saga-straight/

2008-12-17 @ 16:20:46
Postat av: Holmgren

Jo... Det bevisar ju att han inser att hans glappande har blivit något negativt, och det är bra att han gåt ut och försöker rätta till eller förklara. Att han med flit skulle vilja skapa disharmoni tror väl ingen.

Icke desto mindre bör han kanske tänka innan han öppnar munnen, eller? Även om han inte sagt att Stevie sagt till honom att Keanes framtid är osäker så kan jag inte låta bli att undra varför han ska prata om spelares framtid i klubben i första läget.

2008-12-17 @ 16:28:46
Postat av: Linhem

vet inte, men har för mig att han la har någon blogg/krönike-roll för något?eller är jag helt ute och cyklar? fast han sa ju detta faktiskt i en radiointervju så ändå dåligt av Lawro.

2008-12-17 @ 17:11:22
Postat av: Holmgren

Linhem>>



Det stämmer (nästan). Han har ingen skrivande roll, men han är anställd av BBC som expertkommentator och "studiokille". En Jens Fjellström-roll, kan man väl säga. Han gör även radio och dyker upp en del i MOTD också. Men det kändes inte som om han hade någon journalistisk skyldighet att säga det här, han är inte den typen av journalist. Dessutom.... Efter sju år på Anfield borde han ha TLW hårt inpräntat i sig.

Men sure.... Hans syfte var ju aldrig att sätta Stevie på pottan, eller skapa turbelens. Men visst borde han vetat bättre.

2008-12-17 @ 17:24:16
Postat av: Linhem

aa, tänkte la de ;)

därför man såg han i halvtid under Manure - Arse när man var över...

skumt ändå att han skulle säga något sådant då han som dessutom verkligen var med under den tiden på TLW verkligen gällde fullt ut..."slip of the tongue"

2008-12-17 @ 18:35:15
Postat av: Pierre77

1) Visst avbryter man något som fungerade perfekt, men jag menar att Gerrard kan ändå komma så pass högt upp i banan så han kommer åt att slå sina stickare till Torres.

2) Där är kanske det mest negativa med min uppställning. Alonso har verkligen visat sig från sin bästa sida och Masken behövs absolut rent defensivt... Svårt.

3)Visst, håller med dig, men samtidigt har inte Keane haft den rollen som jag vill att han ska...strax bakom Torres. Jag tycker vi kan ge dem lite tid...med betoning på lite (4-5 matcher kanske)

Kuyt, där är vi inte överens. Ska inte ens ta upp ämnet efter att ha läst dina "hörnor" ;)



Jag tycker absolut Keane skulle passa in även när Torres är tillbaka, låt han ta ett steg ner i banan så han hittar sitt självförtroende igen...låt han få den rollen han är van vid från Spurs.



YNWA

2008-12-18 @ 09:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0