Varnas Fellaini för sitt burriga hår? [2008-12-21]

Det slutade 1-1 på Emirates. Vad kan man säga om det då? En hel del antar jag. Spontant känns det som om Liverpool är en större vinnare än Arsenal. Visserligen kan Chelsea gå upp i topp om de plockar med sig alla tre poängen hem från Goodison Park imorgon. Men jag tror att Chelsea kommer få kriga för poängen imorgon, och även om de lyckas få med sig full pott så kommer de då bara leda ligan med en poäng. Hur man än vänder och vrider på det så kommer det vara jämnt och tight när julschemat kickar igång.

Imorgon kommer jag författa en längre text som enbart handlar om Arsenal – Liverpool. Om den hamnar här eller på liverpoolfc.nu eller på båda ställena återstår att se.

******************************************

Dagens övriga matcher:
Newcastle – Tottenham 2-1
West Brom – Manchester City 2-1


Damien Duff, mannen som dribblade bort Alexander Östlund ifrån Sveriges VM-trupp 2006, har väl knappast rosat marknaden det senaste året. Men idag avgjorde han för skatorna i matchens slutskede.

Man City halkade i och med dagens förlust ned under det förhatliga strecket. Laget lider just nu total avsaknad av harmoni. Allt spelarna företar sig ser svårt, nervöst och icke självklart ut. Jag undrar verkligen var smärtgränsen går. Hur länge kommer Mark Hughes få sitta kvar som tränare för det lag som underpresterar mest i hela ligan? Och hur många av Europas toppspelare kan tänkas vara intresserade av att gå till City just nu? Ja, araberna badar i pengar, och ja, många spelare tänker med plånboken. Men någonstans går väl gränsen? Vill man som fotbollsspelare konkurrera om titlar och spela i ett lag som presterar bra fotboll så går man just nu inte till Man City.

******************************************

Real Madrid har idag bekräftat att ett köp av Lassana Diarra är riktigt nära. De är överens med både Portsmouth och spelaren, och ändast läkarundersökningen saknas. Tony Adams sägs nu vilja ersätta Diarra med Spursspelaren Didier Zokora. Men vi kanske inte ska ropa hej ännu. Läkarundersökningar är oftast en formalitet, men det har ju faktiskt hänt förr att just medicinska undersökningar har satt käppar i hjulen.
Förra januari försökte Fulham knyta till sig en viss anfallare som vid tidpunkten spelade i Watford, men allt stöp på läkarundersökningen. Då ryckte istället Steve Bruce och Wigan in och köpte spelaren ifråga. Men idag är det inte längre Wigan som är anfallarens klubbadress. Någon som vet vilken spelare jag talar om?

******************************************

Evertons Fellaini
har bara varit i klubben sedan i somras, och har bara hunnit spela 13 matcher. På dessa 13 matcher har han hunnit samla på sig hela åtta gula kort. Everton kommer nu att kontakta ligans domarbas Keith Hackett och framföra sina åsikter som går ut på att Fellaini blir orättvist bedömd. Everton menar att mittfältaren snabbt har fått ett oförtjänt rykte som buse, och också att han åker på en och annan varning för att han är så lätt att känna igen. Hmm…. Kan det inte var så att Fellaini får de flesta av sina gula kort för att han spelar hårt och halvfult, och inte för att han har ligans burrigaste frisyr?

******************************************

West Hams styrelse har gjort klart för tränare Zola att han inte kommer få några transferpengar tillgängliga i januari. Den isländska ägaren Bjorgolfur Gudmundsson har inte gjort någon hemlighet av att han vill sälja klubben om rätt bud kommer in. Jag lider faktiskt lite med West Ham-fansen här. Å ena sidan så finns det förstås ingen som vill spendera pengar på något som man inte har tänkt behålla. Å andra sidan är det inte West Ham-fansens fel att den isländska ekonomin är körd i botten. Gudmundsson lovade guld och gröna skogar när han kom, och det var inte så länge sedan. Idag är det andra tongångar. Personligen tror jag att Hammers kommer bli rejält indragna i bottenstriden, och kanske till och med åka ur, om laget inte förstärks. Hammersfansen har sett gladare dagar. Å andra sidan är det ett relativt härdat släkte.

******************************************

"Blurred vision" blir direkt översatt suddig syn. Och det är precis vad jag har råkat ut för på ena ögat. Fråga mig inte varför, men så är det. Är det inte bättre imorgon bitti så lär det bli en tripp till hospitalet för att kolla läget. Vad jag försöker säga är att jag inte vet exakt hur det blir med bloggen imorgon. Men jag hoppas förstås vara "fit for write" i alla fall till kvällen.

Helt tom ska inte bloggen behöva stå i alla fall. Det ska mer till än lite suddigt synfält för att stoppa mig från att ge er det senaste i fotbollsväg från England!

Kommentarer
Postat av: Wikander

Måste väl vara Marlon King du syftar på?! Spelar ju i Hull nu. Haha ganska otroligt att Fellaini har så många kort. Tycker dock inte att han é fulast i premier league, Lee Cattermole är i en klass för sig själv, varje situation går han för att skada, horribelt.



När vi ändå är inne på de lite måste jag säga att det Fellainis frisyr är ingenting mot Jimmy Bullards tryne, haha

2008-12-21 @ 23:28:05
Postat av: Majk

Tror med det är Marlon King, tänkte först på Harewood i Aston Villa..



Angående West Ham och deras senaste säsonger, undra om Bellamy kommer vår årets Tevez hos dem? :)

2008-12-22 @ 11:21:00
Postat av: Jax

City kommer säkert bli förstärkt i januari, frågan är bara hur mycket. 2-3 bra spelare och 2-3 talanger kanske. Bra menar jag, tex Roque Santa Cruz - inte Kaka eller Buffon...



Blurred vision - skriv inte ihjäl dig. Även om det är kul med en så idogt uppdaterad blogg.

2008-12-22 @ 11:35:46
Postat av: Linhem

som några redan skrivit är det marlon king...



när Fellaini börjar få varningar utan att spela då är jag redo att hålla med honom...

2008-12-22 @ 13:29:22
Postat av: Holmgren

Haha. Ja, då är det verkligen dags att klia sig i huvudet. Fast det är klart.... Det kan ju inte Fellaini göra - Han kommer inte igenom burret.

2008-12-22 @ 17:01:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0