Vem är Delgado, och vad händer i Silly season? [2008-12-18]

VM för klubblag har dragit igång borta i Japan. Manchester United spelade idag sin semifinal mot japanska Gamba Osaka. Det blev seger för Man U med 5-3. Det var inte så spännande som det kanske låter. I den 80e minuten stod det 5-1 till engelsmännen, men i matchens slutskede lyckades japanerna peta in två tröstmål. I finalen väntar nu LDU Quito från Ecuador. I det laget återfinns faktiskt en gammal Premier League-bekanting i anfallaren Agustin Delgado. Någon som minns honom? Hans sejour i England var ett absolut fiasko, och då har jag inte överdrivit det minsta. Han tillhörde samma engelska lag i fyra år (01-04) men spenderade en stor del av tiden iväg på lån eller i sjukstugan. På fyra år blev det i ligan två matcher från start, nio inhopp och sammanlagt två mål för denna stora mörkhyade herre från Ecuador. Den som nu, utan att använda wikipedia, vet vilken klubb han tillhörde åtnjuter min eviga respekt.
Jag bjuder på en ledtråd i bästa på spåret-anda: Ett annat stort fiasko befann sig i lagets hemstad år 1912.

******************************************

Lite Silly Season då....

Portsmouths försvarare Lauren säger sig vara orolig över att fler spelare än Lassana Diarra kan komma att lämna i januari. Glen Johnson, Peter Crouch och Jermain Defoe sägs alla intressera Tottenhams Harry Redknapp. Att Happy Harry har ett gott öga till Defoe är ingen hemlighet. När han slog igenom i West Ham så var det med Redknapp som tränare. Det var också solstrålen Reknapp som köpte Defoe till Pompey från Tottenham, och nu sägs han alltså vara aktuell för en återkomst till White Hart Lane tillsammans med Johnson och Crouch.

William Gallas rapporteras vara missnöjd med sin tillvaro i Arsenal. Engelsk media säger att fransmannen har svårt att smälta att han blev av med kaptensbindeln. Juventus, Milan och Paris Saint-Germain uppges alla var intresserade.

Chelseas brasilanske mittback Alex har uttryckt sin önskan om att få lämna Londonklubben. Ricardo Carvalho närmar sig comeack efter skada och det lär med största sannoliket innebära bänknötande för brassen. Alex gick till Chelsea från PSV Eindhoven, och det är just PSV som tillsammans med Panathinaikos leder jakten på Alex.

Samtidigt som Liverpool sägs intressera sig för Tottenhams Aaron Lennon så uppges Tottenham intressera sig för Jermaine Pennant, som för tillfället ligger djupt nedstoppad i Rafa Benitez frysbox. Om bytet blir av så skulle det innebära att Liverpool behöver lägga pengar emellan. £7 M är den summa som nämns. Men även om ett byte skulle gå i stöpet så rapporteras Spurs ändå vara beredda att betala £3 M för Pennant.

******************************************

Tottenham och Man City är i farten i UEFA-Cupen ikväll. Jag återkommer med mer om det samt lite annat gott och blandat under den sena kvällskvisten.

Jag ser att folk är inne och läser och det glädjer mig, men det kan bli ännu fler, så sprid ordet. The more the marrier! Nu ska jag bara försöka få er att rocka loss lite mer i kommentarerna också.

Kommentarer
Postat av: Simon

Southampton :) (Får tacka titanic att den gick på TV härom dagen.)



Jag skulle ju absolut inte tacka nej till Lennon samtidigt som Pennant gick åt andra hållet. Men Benitez har ju inte verkat kär i typiska kantspringare tidigare så jag tror absolut inte på detta rykte.

2008-12-18 @ 17:04:09
Postat av: Jax

Hur mycket pengar finns egentligen i Tottenham?

2008-12-18 @ 17:12:55
Postat av: Holmgren

Simon>>

Exakt. Rafa visar ingen som helst kärlek för renodlade yttrar som slickar kant och matar inlägg. Speciellt inte när han lirar 4-2-3-1. Just därför undrar man varför Rafa köpte Pennant i första läget.

Precis som du tar jag det ryktet med en stor portion salt. Vad gäller ditt svar på frågan så återkommer jag i ämnet.



Jax>>

Bra fråga. Jag lovar att forska i det och återkomma.

2008-12-18 @ 17:21:06
Postat av: Linhem

söker harry-he's-face-about-to-slide-off-Redknapp monopol på engelska högeryttrar?

lennon,Bentley och kanske även Pennant...

2008-12-18 @ 19:39:24
Postat av: Kristian

Kuyt är ju förstavalet på kanten vem som än kommer. Vi kan tycka precis vad vi vill, men ingen kommer att peta Kuyt på kanten, så var behöver vi förstärkning?



Tur man har spelat gamla managerspel så man visste vem Delgado är. Tror faktiskt aldrig jag sett honom spela?

2008-12-18 @ 21:17:42
Postat av: Anders Kransen United

Skitbra blogg david! Kommer följa den!

2008-12-18 @ 21:36:58
URL: http://www.kransenunited.se
Postat av: Holmgren

Grymt, Anders! Hur hittade du hit?

Om Kransen inte misstycker kanske vi kan länka hit från vår hemsida?

2008-12-18 @ 21:42:36
Postat av: Fredrik

Apropå delgado så lirade han ju i southamptpn, de kunde jag utan både wikipedia och ledtråd. Var det inte nåt strul redan från början som gjorde att han inte spelade, kommer inte ihåg riktigt??

2008-12-19 @ 19:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0