Champions League känns mer avslaget än vanligt. [2009-04-07]

Jahapp. Ikväll är det då dags för kvartsfinaler. Jag är faktiskt inte alls så exalterad som jag trodde att jag skulle vara, och det kan bero på det lite halvtrista lottningen. Jag måste dock säga att jag tror att Arsenal-Villarreal blir en jämn matchserie. När lottningen först kom så kände jag att det nog är stor fördel Gunners, men så stor är nog inte fördelen. De har ganska jämnbördiga lag och båda lagen är skickliga taktiskt. Jag håller som sagt Arsenal som favoriter, men jag tror att det blir spänning in i det längsta.

För Manchester Uniteds del är jag inte ens säker på att jag kommer se matchen. Så ointressant var den lottningen, och jag är helt hundra procentigt säker på att Man U slår ut Porto att jag inte kommer att orda mer om det mötet. När United är klara för semifinalen, då kan det i all fall bli match av det hela.

Vad tror ni om matcherna, och vilka faktorer fäller avgörandet?

Och framför allt; Är jag ensam om att känna att Champions League känns mer avslaget än vad det brukar göra den här tiden på säsongen?

***********************************

Jag kollade på Birmingham-Wolves igår. Matchen slutade 2-0 till Birmingham, och detta trots att Birminghamkaptenen Lee Carsley blivit utvisad i slutet på första halvlek. Men Wolves var bleka framåt. Inför matchen saknades redan Sylvan Ebanks-Blake och i samband med Carsleys tackling så blev Chris Iwelumo skadad och var tvungen att utgå. De två har gjort 38 av lagets 71 ligamål denna säsong, så att Wolves blir blekare framåt utan dessa två herrar är kanske inte så märkligt.

Nu skiljer det bara två poäng mellan Wolves och Birmingham i tabelltoppen, och de två poängen är i Wolves favör. De två topplagen har en match mer spelad en de närmast jagande lagen. Men de har också sex respektive åtta poäng till godo. Premier League närmar sig.....

Sebastian Larsson
? Han slet, krigade, tog hand om fasta situationer och uppträdde med precis den där svenska mellanmjölksmognaden som Lasse Lagerbäck förstås tycker väldigt mycket om. Så här sa Larsson direkt efter matchen.

***********************************

I lördags så hade Newcastle en boll över linjen i matchen mot Chelsea. Alan Shearer sa efter matchen att bollen nog var inne, men att de inte skulle ägna någon tid åt att fokusera på det, och att det inte var domarnas fel att de förlorade matchen.

Newcastle är i ett fruktansvärt tufft läge, Shearer har sju omgångar på sig att rädda laget, och i premiären så har de en boll över linjen, men det missar domarna. Det skulle förstås kunna knäcka den bäste. Men Shearer stod upp som en man, la ingen tid på att gnälla på ett domslut han inte skulle kunna förändra utan sa istället att alla kraft ska läggas på matcherna som väntar.

Det är detta jag alltid har älskat med Alan Shearer. Han är stor i medgång som motgång, och han letar inte externa bortförklaringar. Han personifierar stolthet och sportsmanship för mig.

***********************************

Mer beröm:
Gianfranco Zola. Det han har gjort med West Ham är bara att applådera. Det ser verkligen ut som om det ska kunna bli en plats i nästa års UEFA-Cup för Hammers. Vem hade trott det när Zola kom? Inte jag i alla fall. Det är ekonomisk kris i klubben och spelarmaterialet är inte det bästa. Men laget tar en hel del poäng. I lördags var båda målskyttarna två ynglingar från den egna akademin som få hade hört talats om innan matchen. Way to go, Gianfranco.

***********************************

Jag såg söndagens Match of the Day igår och Gary Lineker sa skämtsamt att de ska försöka få sändningsrättigheterna till första samtalet mellan Amr Zaki och Steve Bruce när Zaki kommer tillbaka. Ni kan storyn – Zaki har inte kommit tillbaka från landslagssamlingen, och det är fjärde gången den här säsongen. Bruce har kallat Zaki för den mest oproffesionella spelare han jobbat med, han har kallat situationen för löjlig, och när han intervjuas om det så är det inte så svårt att se all undertryckt vrede. Zaki har inte sagt ett ord, men att han är en hetlevrad och diskussionsvillig typ, det har vi sett på planen. Jag skulle gärna se snacket mellan dessa två herrar i TV. Det ska skulle vara något.

***********************************

Sir Alex säger idag att han gjorde fel i laguttagningen mot Villa i söndags. Fler med mig reagerade säkert över hur Gary Neville till en början var placerad som mittback och O'Shea som högerback. Neville hade inte en chans mot Carew i luften, och 1-1 var en direkt följd av Nevilles oförmåga att ta hand om Carew i nickduellerna. Jag fattar inte vad för hjärnsläpp som fick Ferige att ställa upp laget så från början, men jag gillar att han trots all erfarenhet och kunskap fortfarande kan erkänna att han gjorde ett misstag.

***********************************

Det har inte dykt upp någon ny omröstning här på bloggen. Nu blir det ändrig på det. Det är en av läsarna som via omröstningen önskar få lite hjälp med ett skolprojekt. Läsaren vi pratar om är Olof Ringbom och Olof läser medieteknik på KTH. Han håller just nu på att göra ett exjobb som behandlar interaktivitet under TV-sända fotbollsmatcher. När BBC sänder matcher så kan man exempelvis smsa in och betygsätta spelarna och betygen rullar sedan i nederbilden av skärmen. Olof vill nu veta ifall något liknande skulle vara intressant för er när ni tittar på fotboll.

Olof låter också hälsa att han har varit i kontakt med Canal + och de tyckte att detta var intressant. Om några av er läsare har andra ideér om hur man kan vara interaktiv med hjälp av mobilen så kom med förslag, det är inte omöjligt att Canal + kan tänkas experimentera lite.

Så dra ert strå till stacken och hjälp Olof genom att rösta nu. Har ni förslag eller undringar så går det säkert att fråga Olof i kommentarerna under inlägget, och vill Olof lägga till något så funkar säkert också kommentarerna.

***********************************

Det var allt för idag. Vi höres imorgon.

Kommentarer
Postat av: Svanström (Arsenal)

Jag har en tes om varför du tycker CL känns avslaget. Du håller på Liverpool. Det var inte igår som Liverpool hade en chans på ligatiteln i samband med CL slutspel, därför fokuserar inte deras supportrar enbart på CL i år.



Stämmer detta kanske?

2009-04-07 @ 17:31:47
Postat av: Frippe

Svanström: Du har absolut en poäng, även om jag avböjer att kommentera om det gäller just Holmgren.



Sen är det ju många, poolfans och andra, som tycker att det är tråkigt med lottningen. Att Pool och Chelsea ska mötas IGEN känns ju inte så kul, men Man U har uppenbarligen inte den gräddfil som Holmgren och många andra trott!

2009-04-08 @ 13:18:08
Postat av: Glenn hysén

Porto är inget skitlag.

2009-04-08 @ 14:55:04
Postat av: Jax

Det jag gillar med champions league är när storlagen möts. Det ska vara clash of the titans. Egentligen gillar jag när "mindre" lag sticker upp och spöar de stora drakarna, men kruxet är ju att det aldrig är några småklubbar med i CL. T.o.m Villareal framstår ju som en gigant. Det nöjet får jag istället finna i Uefa-cupen.

Så CL ska vara giganternas kamp, vilket innan omgången kändes sådär. Pool-Chelsea, visst. Men det börjar bli lite tjatigt. Barca-Bayern, kul! Men BM känns ju inte sådär jätteheta. Kul att Porto stack upp dock, och den där teorin Svanström har om Pool-supportrarna är nog inte så dum heller. Kan nog vara så för mig med till viss del.



Till Olof så säger jag - nej. När jag kollar på fotboll ska det vara enbart matchen i rutan, inga onödiga textrutor som stör längst ner osv. I halvtid är jag dock mer öppen för det, även om jag själv nog inte skulle använda mig av det.

2009-04-08 @ 15:24:06
Postat av: Holmgren

Så kan der förstås vara. Sedan tror jag att det har lite med lottningen att göra. Jag blev stört besviken när det blev Pool-Chelsea. Efter dessa möten har lagen mötts 25 ggr på fem år. Helt sjukt.



Sedan kan det ju tyckas idiotiskt och bortskämt att gnälla över motståndet i en CL-kvart istället för att njuta av att man är i CL-kvart. Speciellt när man håller på ett lag som för 10 år sedan inte var i näheten av en CL-kvart.



Men människa är föränderlig, I guess. På gott och ont.

2009-04-08 @ 15:59:37
Postat av: Svanström (Arsenal)

Holmgren//



Du har säkert en poäng ang lottningen. Sjukt tråkigt med Pool v. Chelsea igen som sagt.



Dock visade både Vila-real och Porto igår att dom står upp bra på denna nivån vilket är kul!

2009-04-08 @ 17:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0