PFA Player of the Year vankas. Och de nominerade är.... [2009-04-14]

Det är de regerande mästarna och de nuvarande ligaledarna som dominerar när det gäller nomineringarna för denna säsongs PFA Awards. PFA står för Professional Footballers Association, och det är alltså spelarnas eget pris vi pratar om. Priset har delats ut sedan 1974 och varje Premier League-klubb har en spelarrepresentant, och enligt mina efterforskningar är det alltså dessa representanter som röstar fram pristagarna. Bland spelarrepresentanterna så hittar vi namn som Gary Neville, Jamie Carragher, John Terry och Ledley King.

Vill ni se alla spelarrepresentanter så klickar ni bara här. Hittar ni någon oväntad delegat?

Nomineringarna ser ut som följer:

Player of the year:
Rio Ferdinand - Manchester United
Ryan Giggs - Manchester United
Cristiano Ronaldo - Manchester United
Edwin van der Sar - Manchester United
Nemanja Vidic - Manchester United
Steven Gerrard – Liverpool

Young Player of the Year:

Gabriel Agbonlahor - Aston Villa
Jonny Evans - Manchester United
Stephen Ireland - Manchester City
Aaron Lennon - Tottenham
Rafael - Manchester United
Ashley Young - Aston Villa

Som ni ser så har Man United totalt hälften av nomineringarna. Det säger en del om bredden på Uniteds trupp.

Personligen tycker jag att nomineringarna kommer lite väl tidigt. Säsongen är ju inte färdigspelad, det är ju snarare så att den mest kritiska delen av säsongen återstår. Ponera att Rooney exploderar här på slutet och gör sex mål på de sista sju matcherna och skjuter United till ligaseger. Sedan finns han inte med ibland nomineringarna.

Kanske borde just Rooney varit med under alla omständigheter. Självklart kan man sakna en eller annan spelare. Jag tycker personligen att Xabi Alonso har varit bättre än Ronaldo denna säsong, och Anelka leder trots allt skytteligan (visserligen tillsammans med just Ronaldo). Sedan finns det förstås spelare i de något sämre lagen som har gjort makalöst fina säsonger. Hangeland, Barry, Arteta och Cahill är några som direkt poppar upp i skallen.

Vad tycker ni? Saknar ni några kandidater? Och vilka spelare tror ni kniper priserna?
Jag tror på Steven Gerrard och Ashley Young.

***********************************

Ikväll är det uppdrag revansch för Liverpool. Tyvärr för Gerrard och kompani är det nog också uppdrag omöjligt. Jag har sagt det tidigare: Liverpool är i grunden ett tillräckligt bra lag för att kunna åka till en riktigt svår bortaplan och få fram ett riktigt bra resultat. Men vi snackar om mer än ett riktigt bra resultat här. Vi snackar monstervändning. Och det är inte en vändning under en match. I det här läget har Chelsea ett redan givet resultat att spela på, och det kommer göra skillnaden. Chelsea kan ha sina dåliga dagar och Liverpool kan ha sina bra, men jag kan faktiskt inte i min vildaste fantasi tänka mig att Chelsea slarvar bort ett sådant här utgångsläge.

***********************************

Jag siktar på att dyka in och göra ett kortare inlägg redan efter matchen ikväll.

Kommentarer
Postat av: Svanström (Arsenal)

Det är ett skämt att inte Denilson eller Nasri är nominerade till Young Player of the Year.



Jag tror inte jag behöver motivera detta mer än att Denilson har under väldigt stora delar av säsongen styrt upp ett helt nytt mittfält hos Arsenal.



Nasri har bara varit allmänt bra.



Da Silva i United har 9 apps och har mäktat med vadå om jag får fråga?





Jaja.

2009-04-14 @ 18:10:28
Postat av: Holmgren

Svanström>>



Haha. Jag la ingen tankekraft på att reflektera över ynglingarnas nomineringar. Men vad kan jag säga.... Jag håller absolut med. Både Denilson och Nasri borde komma före Rafael, som jag iof tror mkt på inför framtiden, men han har inte varit bättre än de två Gunnerslirarna denna säsong. Inte en chans.

2009-04-14 @ 18:18:04
Postat av: Anonym

Antingen Gerrard eller Vidic tar ju hem första priset, hoppas på Gerrard! För dom yngre så hoppas jag på Ireland som har varit riktigt bra i City i år..

2009-04-14 @ 19:36:52
Postat av: FCUM (United)

Håller med mr anonym här ovan gällande Ireland som jag tycker gjort det riktigt bra.



Ser inte varför Denilson, framför allt, skulle varit nominerad, tycker han hade månader av sämre framträdanden och att han varit riktigt duktig nu på slutet kan nog inte väga upp allt det. Nasri har gjort det okej men han har ju fått hur många chanser som helst och tagit dem sådär.

Rafael har inte spelat så många matcher men han har gjort en dålig och några av dessa har han varit riktigt bra (säger inte att han ska vara nominerad för detta men att han bara har nio matcher har inte att göra med att han varit dålig på något sätt). Gäller dessa nomineringar bara för ligan eller de Engelska turneringarna för det gör ju lite skillnad för "young player" nomineringar.



Blir också väldigt förvånad om inte Gerrard eller Vidic tar hem den finare av priserna.

2009-04-14 @ 20:09:29
Postat av: Linhem

Giggs ska inte vara med där,inte heller VDS och undrar vad Rio gör där... Alonso,Anelka och sedan en till säkert, Jags har ju vart bättre än Rio t.ex.

Hangeland?



saknar Shawcross bland de unga.



lite skumma delegater - Onouha? är det för att han ska springa med sin röst från Eastlands ner till London? runt 11 blankt som 15-åring.

Curtis Davies? varför inte Laursen eller Barry?

Stilyan?



att de är två Nevilles borde la ge sidan en barnförbjuden ikon...

2009-04-14 @ 20:20:25
Postat av: Holmgren

Linhem>>



Väldigt sant. Var f-n är Shawcross? Han har varit riktigt bra, inte minst de senaste veckorna. Jag vet faktiskt en viss bloggare som hade med honom i höstens unga lag redan i julas....



FCUM>>

Jo, viss har Denilson blandat och gett. Men det faktum att han varit ordinarie i ett topplag i England borde betyda något. Är osäker på om liga och FA-Cup räknas med. Jag tror faktiskt inte det, men jag tänker inte ta gift på det.

2009-04-14 @ 23:27:56
Postat av: Svanström (Arsenal)

FCUM//

Yeah right.



Min lista skulle se ut såhär:



PFA POTY:

Gerrard

Vidic

Lampard

Ronaldo

Jagielka

Schwartzer



PFA YPOTY:

Ireland

Denilson

Nasri

Rooney

Agbonlahor

Young (Wtf, är han inte 24? Veteran ur Arsenalperspektiv!)

2009-04-14 @ 23:55:11
Postat av: Holmgren

Schwarzer?



Nej, nej, nej.

2009-04-15 @ 00:09:13
Postat av: Sadde mufc

Borde stå mellan gerrad och Vidic och där tror jag på Gerrard. Hade inte både Rooney och Torres varit skadade ganska ofta så hade dom varit självklara val. Tänk dig dom två samma anfall!! Vad säger du om det Holmgren??



Vore ju lite coolt om Giggs skulle kamma hem det...Iår finns det ingen lika självklar vinnare som dom 2 tidigare säsongerna, där det har varit givet vem som ska vinna. Du har inte lust att slänga upp en lista på dom 20 årens senatsé vinnare och lite egna kommentarer?? kanske mycket begärt??

2009-04-15 @ 12:49:46
Postat av: Fotofix

Hoppas får en fortsatt härlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg om du vill.

2009-04-15 @ 12:52:33
URL: http://fotofix.blogg.se/
Postat av: PremierLeagueFan

Det är ett skämt, visst har rafeal varit duktig, men han har knappast spelat så mycket och tycker att Emiliano insua borde varit med, enligt mig bättre än rafael defensivt och lika offensivt, bara att rafael har explosiviteten.. Att giggs är med och inte alonso tex är också sjukt

2009-04-27 @ 17:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0