QPRs ledning borde skämmas & Diarra sågar Wenger [2009-04-10]

Stephen Ireland gjorde mål borta mot Hamburg redan efter en minut i gårdagens UEFA-Cup-kvartsfinal. Det hjälpt dock föga. Under mer eller mindre hela matchen så handlade det om Hamburg. Det var också tyskarna som vann matchen med 3-1. Kanske kan City vända på hemmaplan, men med gårdagens match färsk på näthinnan har jag lite svårt att se det. Hamburg var verkligen mycket bättre än City, och 3-1 var ett smickrande resultat för Hughes Citizens. Om inte annat så talar skottstatistiken (13-5) och hörnstatistiken (18-3) sitt tydliga språk.

***********************************

Vet ni vem Dexter Blackstock är? Förutom att ha ett sjukt coolt namn så kan han också stoltsera med att vara Queens Park Rangers bäste målskytt denna säsong. Därför var inte QPRs tränare Paolo Sousa sådär fruktansvärt imponerad när ledningen i klubben valde att låna ut Blackstock till Nottingham Forest under resten säsongen. Sousa var ganska snabb med att kritisera klubben, dels för utlåningen i sig och dels för att det skedde ovanför hans huvud. Men i QPR ska man tydligen rätta in sig i ledet. Efter att Sousa i en intervju avslöjat att han inte visste om att hans anfallare skulle lånas ut, och att han i slutändan inte hade godkänt det så fick QPR-ledningen nog. De ansåg att Sousa spridit konfidentiell information om klubben och han fick helt enkelt sparken.

Naturligtvis är det rent ut sagt sorgligt. Klubbens tränare får inte disponera sin trupp som han vill, affärer görs ovanför hans huvud och när han kommenterar detta så får han kicken. Skämmes, QPR.

***********************************

Om den finns en fotbollsgud så håller han nog inte på Arsenal. Det tycks vara lögn i helvete för Wenger att få förfoga över en hyfsat skadefri trupp denna säsong. Det står nu klart att Gallas kommer att missa resten av säsongen efter att han skadade sig mot Villarreal i tisdags. Almunia som också utgick i den matchen blir borta i ungefär tre veckor, och detsamma gäller för Clichy. Sedan tidigare är det inför helgen frågetecken på Silvestre, Van Persie och Diaby.

***********************************

Och när vi ändå är inne på ämne skador....
Steven Gerrard lider av ljumskproblem och är sliten, och från Liverpoolhåll sägs det nu att han kommer att vila mot Blackburn imorgon. I värsta fall sägs Gerrard kunna missa de närmsta tre matcherna. Ljumskproblemen ska enligt uppgift ha varit befintliga redan mot Chelsea i onsdags, och det kan ju delvis förklara varför Liverpool-kaptenen var så fruktansvärt blek, även om jag inte vill ta ifrån Chelseas innermittfält (främst Essien) äran för att ha raderat ut Gerrard ur matchen.

***********************************

I kölvattnet av Liverpools förlust mot Chelsea och Gerrards skada så ser Big Sam ser sin chans att skrälla på Anfield imorgon, och han passar på att psyka Benitez lite genom att påstå att spanjoren är en manager som älskar att klaga och gnälla. Och även om jag anser Pool vara storfavoriter hemma mot Blackburn även utan Gerrard så är det väl aldrig fel med lite psykkrig.

***********************************

Dags för fredagstips. Såhär ser kupongen tillika min rad ut denna vecka.

Liverpool – Blackburn – 1.
Chelsea – Bolton – 1.
Middlesbrough – Hull – X.
Portsmouth - West Brom – 1.
Sunderland - Man Utd – 2.
Tottenham - West Ham – 1.
Wigan Athletic – Arsenal – 1X.
Stoke – Newcastle – X.


Liverpool har fortfarande en liten chans att vinna ligan och så länge man har det så tror jag inte man snubblar över ett hinder som Blackburn – I alla fall inte på Anfield.

Chelsea är flera klasser bättre än Bolton och kommer vinna enkelt. Kupongens säkraste tecken.

Boro och Hull behöver alla poäng de kan få. Det är inte helt sällan som de förutsättningarna ger ett kryss.

Pompey har ett strålande läge att ta tre poäng och därmed ge sig själva lite mer andrum i nedflyttningsstriden. Jag är helt övertygad om att de tar den chansen.

I tre ligamatcher i rad har United blivit rejält störda av motståndet. Det hände inte fyra ligaomgångar i följd. Här ska United visa mästartakter, de ska visa att 2-2 hemma mot Porto är bortglömt, de ska visa att de kan hålla stenhårt fokus på ligan även om de har försatt sig i en klurig sits i Champions League. Det är här de ska bekänna färg, och jag tror att de också gör så mot ett Sunderland som är så pass formsvagt att de faktiskt bara plockat två poäng på den senaste sex matcherna.

Tottenham har varit riktigt bra på hemmaplan på senare tid – De har faktiskt tagit elva poäng på de senaste fem hemmamatcherna och då har både Chelsea och Arsenal varit på besök och Spurs har inte förlorat på hemmaplan sedan i november. Även om Hammers och Zola gör ett kanonjobb så tror jag att hemmaplan bli avgörande här.

Jag tror på en klassisk en Champions League-reaktion från Arsenal. Dessutom finns den som jag redan skrivit en hel del skador som oroar. Wigan har varit lite skakiga på senare tid och är svårbedömda, så detta är en chansning. Men vi vet alla hur svårspelade de är när de har en bra dag.

Stoke – Newcastle ser jag som helgens höjdpunkt. Stoke har skaffat sig en del spelrum i bottenstriden, men måste förstås undvika förlust, inte minst eftersom Pompey har en bra chans att knipa tre poäng. Newcastle då? Ja, de måste ju få med sig några trepoängare på de sista sju matcherna. Allra helst mot bottenkonkurrenter, och Stoke är ju en sådan. Det kommer bli ett satans tryck på The Britt, och på planen kommer det finnas två lag som kommer göra allt för en seger. Underbara förutsättningar.

***********************************

I Real Madrid spelar ex-Goonern Lassana Diarra. Det här är vad han har att säga om Wenger och sin tid i Gunners:
“I didn’t learn anything from Wenger. All he taught me was how to doubt myself, how to doubt everything.”

Jag har alltid fått för mig att Diarra har väldigt höga tankar om sig själv, att han är en spelare som inte har självinsikt som sin största kvalitet. Han platsade ju inte i Gunners när han lirade där, men gnällde ändå om bristen på speltid. Att han inte trivdes i Gunners må ju förstås vara hänt, men skopan skit till Wenger är lika löjlig som den är ironisk.
Jag menar.... Alla vet ju att Wenger är ett skämt när det kommer till att utveckla unga spelare. Fråga Anelka, Walcott, Henry, Ljungberg, Fabregas, Clichy, Van Persie, Kolo Toure, Denilson och ett par dussin lirare till. Av Wenger lär man sig noll och ingenting. Så är det förstås.

***********************************

Helgen som kommer ser väldigt hektisk ut för min del. Jag jobbar både lördag och söndag, och på söndag ska jag dessutom till Söderstadion och kolla på Bajen-Gefle, en match jag sedan ska skriva om för en fotbollssajt. Jag hoppas kunna kladda ned ett inlägg även under helgen, men om det uteblir så hoppas jag att ni har överseende.

För övrigt hoppas jag att vi vaknar till och börjar kommentera inläggen lite mer, det har avtagit lite på senare tid.
Jag hoppas också att ni får en väldigt trevlig helg.

Jag är tillbaka så snart jag bara kan.

Kommentarer
Postat av: TimoTorres

Liverpool – Blackburn – 1

Chelsea – Bolton – 1

Middlesbrough – Hull – 1

Portsmouth - West Brom – 1

Sunderland - Man Utd – X2

Tottenham - West Ham – 1

Wigan Athletic – Arsenal – X

Stoke – Newcastle – 2

2009-04-10 @ 15:34:36
Postat av: Elias

Liverpool - Blackburn - 1

Chelsea - Bolton - 1

Middlesbrough - Hull - 1

Portsmouth - West Brom - 1

Sunderland - Man Utd - X2

Tottenham - West Ham - X

Wigan Athletic - Arsenal - X

Stoke - Newcastle - 2

2009-04-10 @ 16:03:18
Postat av: Jax

Liverpool-Blackburn 1

Chelsea-Bolton 1

Middlesbrough-Hull 1

Portsmouth-West Brom 1

Sunderland-Manchester U X2

Tottenham-West Ham 2

Wigan-Arsenal X

Stoke-Newcastle 2

2009-04-10 @ 16:32:02
Postat av: Niklas (Villa)

Börjar med denna:



"För övrigt hoppas jag att vi vaknar till och börjar kommentera inläggen lite mer, det har avtagit lite på senare tid."



Absolut... Skärpning på hög nivå från vår sida!! Jag skrev redan förra veckan att jag skulle bättra mig - upp till bevis nu, Niklas, hehe!



Avslutar med veckans tips:



Liverpool – Blackburn 1

Chelsea – Bolton 1

Middlesbrough – Hull 1X

Portsmouth - West Brom 1

Sunderland - Man Utd 2

Tottenham - West Ham X

Wigan Athletic – Arsenal 2

Stoke – Newcastle 2





Ps. Hamburg var riktigt bra igår.. Hej

2009-04-10 @ 16:44:23
Postat av: 019Fredrik

Liverpool – Blackburn – 1.

Chelsea – Bolton – 1.

Middlesbrough – Hull – X.

Portsmouth - West Brom – 1.

Sunderland - Man Utd – 2.

Tottenham - West Ham – 1.

Wigan Athletic – Arsenal – X2.

Stoke – Newcastle – 2.



PS: Det Liverpool borde göra i sommar är följande: Skramla fram rejält med kosing, sälj Dossena och Babel, och lägg ett jättebud på Leo Messi. Inga fler halvdana stackare. Hyfsade spelare har man liksom redan ett gigantiskt överflöd av...

2009-04-10 @ 17:44:38
URL: http://ungsportjournalistik.blogg.se/
Postat av: Holmgren

Fredrik....



Det är ett drömscenario från din sida, antar jag? För ärligt talat är det ju lika stor chans att C.Ronaldo går till typ Juve som att Messi går till Liverpool. Det finns ju väldigt många anledningar till varför Messi i Liverpool till nästa säsong är en absolut total omöjlighet.

2009-04-10 @ 17:53:01
Postat av: Oskar

Liverpool – Blackburn – 1.

Inte ska väl Liverpool kunna tappa här? Borde vara revanschsugna efter torsken på Anfield mot Chelsea.

Chelsea – Bolton – 1.

Behövs det en kommentar?

Middlesbrough – Hull – 1.

Tror på Boro, hemmaplan avgör.

Portsmouth - West Brom – 1.

Trodde att Pompey skulle ta en trea redan förra helgen, nu bör den komma. West Brom urusla.

Sunderland - Man Utd – 2.

Reaktion från CL tack! Tror att vi får se ett bra och revanschsuget United och då ska inte Sunderland ha något att säga till om.

Tottenham - West Ham – 1X.

Tottenham har hemmafördel men West Ham är duktiga, väljer att gardera.

Wigan Athletic – Arsenal – 2.

Fabregas och Adebayor kommit tillbaka starkt, det räcker för en seger.

Stoke – Newcastle – 1.

Jag tror inte ens Shearer kan rädda Newcastle, Stoke starka på Britannia.



Kan mycket väl hända att Diarra inte lärde sig något av Wenger, men då var det förmodligen därför att han inte var så sugen på att lära sig någonting.

2009-04-10 @ 18:18:03
Postat av: PD

Här kommer min rad.



Liverpool – Blackburn 1 Liverpool missar att åtminstånde sätta press på Manu



Chelsea – Bolton 1 Veckans säkraste presis som du säger!!



Middlesbrough – Hull X logiskt.



Portsmouth - West Brom 1 Wes Brom är för dåliga.



Sunderland - Man Utd 2 Bästa laget vinner här.



Tottenham - West Ham X Tror faktist att Ham klarar X här



Wigan Athletic – Arsenal X Lite skador och CL spel Arsenal mäktar bara med X här



Stoke – Newcastle 2 Nu kommer Allan efekten om än med udda mål.



Glad Påsk alla å ta det lungt med äggen mm.

2009-04-10 @ 18:37:40
Postat av: Anonym

Liverpool – Blackburn 1 Liverpool missar inte att åtminstånde sätta press på Manu

2009-04-10 @ 18:39:25
Postat av: Stenansikte

Liverpool – Blackburn – 1

Chelsea – Bolton – 1

Middlesbrough – Hull – 2

Portsmouth - West Brom – 1

Sunderland - Man Utd – X2

Tottenham - West Ham – 1

Wigan Athletic – Arsenal – X

Stoke – Newcastle – 2



Finns ett gäng matcher i den här raden som jag hade velat utnyttja halvgarderingen på men hjärta och hjärna (mest hjärta kanske...) valde att hoppas på kryss i Sunderland - ManU.



Angående QPR så är det bara tragiskt att något sånt får ske. Det mest ologiska i historien är ju att ledningen skulle vilja låna ut den bästa (i alla fall den som gör flest mål) spelaren. Men är det inte så att QPR har nån ägare som är svinrik och därför vill visa att han bestämmer. Blackstock är kanske lika bråkig som Zaki? Eller är det Crystal Palace som jag tänker på...?



Sen kan man ju bara säga att det säkert är så att Diarra inte trivs i Real Madrid och nu vill han ha nån att skylla på...



PS. Ska göra mitt bästa för att dra mitt strå till kommentarstacken.

2009-04-10 @ 22:50:02
Postat av: Ralle

Liverpool – Blackburn – 1

Chelsea – Bolton – 1

Middlesbrough – Hull – 1

Portsmouth - West Brom – 1

Sunderland - Man Utd – X2

Tottenham - West Ham – 1

Wigan Athletic – Arsenal – 2

Stoke – Newcastle – X

2009-04-11 @ 04:44:28
Postat av: Oskar H

Liverpool – Blackburn – 1.

Chelsea – Bolton – 1.

Middlesbrough – Hull – 1.

Portsmouth - West Brom – 1.

Sunderland - Man Utd – 2.

Tottenham - West Ham – X.

Wigan Athletic – Arsenal – 2.

Stoke – Newcastle – 2.

2009-04-11 @ 11:26:24
Postat av: rooster

Stenansikte... QPR har inte en ägare som är stenrik, dom har FLERA. Enorma ekonomiska resurser för att spela i svampligan

2009-04-11 @ 18:23:59
Postat av: Niklas (Villa)

Unlucky, Ralle....



/Niklas, direkt från festen ;)



UP THE VILLA

2009-04-11 @ 22:58:07
Postat av: PWo

Samtidigt tycker jag man ska ge Diarra att det dröjde inte särskilt länge sedan han lämnat Arsenal innan det började pratas om att många av Europas storklubbar var intresserade och han fick väldigt mycket beröm för sitt spel.



Så det kan ju ligga lite i det han säger (han säger ju trots allt bara vad som gäller för honom själv, inget om Wengers förmåga rent generellt), när han väl kom till Pompey fick han mer förtroende och kanske kom undan det där med att "doubt himself".



Ibland är det ju så enkelt som att vissa spelare en speciell typ av ledarskap och samtidigt kanske inte hanterar andra typer av ledarskap lika bra.



Diarra är en riktigt bra spelare, och lite av en spelartyp som Arsenal inte har.. men kanske skulle behöva..

2009-04-13 @ 12:07:34
Postat av: Linhem

Inget fredagstips då man spenderade ´påsken i Danmark p.g.a något som beskrivs i normala termer som en "cup" helt enkelt...

2009-04-13 @ 22:48:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0