De mest intressanta januarivärvningarna - Topp 11

Transferfönstret är nu obönhörligen stängt. Trupperna kommer nu se ut som de gör fram till sommaren. Om inte 4-5 klubbar, i samband med våren, desperat börjar rycka i Magnus Hedman, vill säga.

De mest intressanta värvningarna enligt mig är:

1. Robbie Keane.

Allt som omgärdar historien är lika förvirrande som det är intressant. Det ska bli kul att se hur Spursfansen tar emot sin hemvändare, och hur bra Keane börjar prestera när han drar på sig den vita tröjan.

2. Andrei Arshavin.
En lysande fotbollsspelare går till en klubb som älskar att verkligen spela fotboll. Jag ser fram emot att följa den lille tsaren i Arsenal.

3. Julien Faubert (lån).
Lånövergången till Real Madrid var ju minst sagt en märklig övergång. Faubert var bänkad i West Ham, och nu tillhör han Real Madrid. Jag trodde Real var ett världslag, och så ser man för några veckor sedan att de först kopplas ihop med Pennant, man avfärdar det som ett skämt, och sedan lånar de ett ännu större skämt. Ska jag dra slutsatsen att Pennant nobbade Real för Pompey, kanske? Eller är en övergång ifrån Hammers till Real inte ett steg uppåt? Vad vet jag. Övergången är hur som helst så pass märklig att den hamnar på en tredje plats på listan

4. Emile Heskey.
Jag tror att han kan bli viktig för Villa i jakten på en Champions Leagueplåt. Dessutom ska det bli intressant att se hur O’Neill formerar sin elva när alla spelare är tillgängliga. Går det att ha både Carew och Heskey från start?

5. Shay Given.
Kan irländaren bidra till att få fason på Citys försvar?

6. Zoran Tosic.
En supertalang som är tänkt att på lång sikt ersätta Giggs. En uppgift som förpliktigar. Jag är nyfiken på den unge serben, och jag hoppas att han får en del speltid i Man U under våren.

7. Savio Nsereko.
West Ham har lagt ut stora pengar på denna tyskfödde ugandier. Han är enbart 19 år gammal, och är en direkt ersättare till Bellamy. Jag har bara sett denna yngling glimta förbi i TV-rutan när han spelade för Brescia, så jag vet väldigt lite om honom. Men kostar man £8-10M som nittonåring så bör man ha talang, så jag är väldigt nyfiken.

8. Carlo Cudicini.

Fönstrets kanske smartaste värvning. Ligans bästa andremålvakt är nu given etta i ett Tottenham som helt enkelt hade en för skakig målvakt i Gomes.

9. Ricardo Quaresma (lån).

Han floppade i Barca och åkte hem till Portugal. Han har nu under hösten floppat i Inter, och går nu på lån till Chelsea. Jag är personligen inget fan av portugisen, men det ska bli roligt att se ifall han lyckas omvända mig. Om han får spela….

10. Kevin Nolan.
Jag har alltid gillat Kevin Nolan. Han står för en never say die attitude som jag älskar. Dessutom är han en skicklig fotbollsspelare. Newcastle behöver honom och hans mentalitet. Jag önskar honom i alla fall lycka till.

11. Nigel de Jong.

Jag skrattade faktiskt rätt gott när City la ut £19M på holländaren. Vi får väl se ifall jag får skratta ännu högre om ett par månader eller ifall jag kommer sätta skrattet i halsen.

Bubblare: Giles Barnes, Jimmy Bullard, Jermaine Pennant, Jay Simpson (lån), Jo (lån).

Vill ni se alla transfers gjorda i januari så klicka på denna länk.

***********************************

Tottenham gillar hemvändare.
Robbie Keane och Pascal Chimbonda försvann från White Hart Lane i somras, men är nu tillbaka. Lägg därtill att Jermain Defoe också har återvänt till London efter tolv månader i Pompey.

Ett gäng bra spelare? Jodå. Bra affärer för Spurs? Nja.

Totala inkomster:
Robbie Keane: £19M.
Chimbonda: £3M.
Defoe: £9M.
Totalt: £31M.

Totala utlägg:
Keane: £7M + £12M*.
Chimbonda: £4.5M + £3M.
Defoe: £7M + £15M.
Totalt: £47.5M.

Jag är ingen revisor, men i min värld så ser det inte ut som om dessa affärer är något att vara stolt över sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Det känns så väldigt mycket Tottenham, gör det inte?

* Denna affär sägs innehålla ett antal klausuler som gör att summan kan stiga till ca £16M. Totalsumman kan alltså stiga till £51.5M.


***********************************

Lampard slipper undan avstängning efter sitt röda kort på Anfield i söndags. Det var också en väldigt hårt dömd utvisning, så jag har inga bekymmer med det. Att Bosingwas beteende inte får något efterspel är däremot inget annat än en skandal.

FA kan inte agera i detta ärende då de bara har rätt att göra det ifall domaren erkänner att han inte sett incidenten i fråga, eller erkänner att han inte står fast vid sitt beslut. Om linjedomaren alltså hade sagt att han inte såg vad Bosingwa gjorde så hade FA kunnat straffa portugisen i efterhand. Nu säger han dock att han såg incidenten. Alternativ två för linjedomaren hade varit att i efterhand säga att han nog borde ha agerat, men detta tillstår han alltså inte.

Enligt min mening har nu linjemannen inför hela världen ansökt om en plats i begåvningsreserven i och med att han säger att han såg vad som hände, men anser inte att det var en regelöverträdelse. Hade han haft en intelligensnivå som i alla fall är i närheten av en treårings så hade han förstås sagt att han inte hade sett incidenten och därmed gett FA mandat att agera i efterhand. Då hade han bara erkänt sig halvt blind, istället för att som nu erkänna sig helt slut i huvudet. I min värld så har linjedomaren erkänt att han faktiskt inte kan fotbollsreglerna. Han tror på riktigt att man som spelare får sätta dobbarna i en annan spelares ryggslut. Nu utgår jag ifrån att FA i alla fall har mandat att bestraffa denna linjedomare. Självklart borde denna linjedomare ha dömt sin sista match på hög nivå - Allt annat är faktiskt skandalöst.

Jag anser också att FA inte borde behöva höra den ena eller det andra ifrån en domare för att i efterhand få mandat att agera. Det borde givetvis finnas en regel som säger något i stil med att om ett regelbrott som hade kunnat leda till ett rött kort på ett eller annat sätt har missats av domartrion så borde FA per automatik ha rätt att utreda händelsen. Skulle en sådan regel var så märklig verkligen? Jag anser att det borde vara lika givet som amen i kyrkan. Att FA ska behöva sitta med händerna bakbundna bara för att en extremt hjärnslö linjedomare vägrar erkänna att han gjort helt fel är skamligt.

***********************************

Det är verkligen blandade känslor i Tottenhamleden efter Keanes hemkomst. Vissa jublar, andra är fly förbannade. Harry Redknapp väljer nu dessutom att göra Keane till kapten i Ledley Kings skadefrånvaro. Jag förstår faktiskt inte varför man väljer att ta ett så pass sådant kontroversiellt beslut. Det finns en stor klick Spursfans som inte förlåtit Keane för att han lämnade i första taget, och som inte vill ha tillbaka honom. De lär ju knappast lugna ned sig när han nu får kaptensbindeln. Jag ser inte riktigt uppsidan med det. Jag tror att Keane skulle spela lika bra, och jobba lika hårt för att återigen få alla fans på sin sida, även utan en kaptensbindel på armen.

***********************************

Zenit har nu gått ut officiellt och sagt att de sålt Arshavin till Arsenal. Det kan nu alltså betraktas som klart. Till min stora glädje, lägger jag gärna till. Arshavin är en grymt sevärd spelare och jag ser fram emot att få se honom varje vecka. Men alla är inte lika glada. Vladimir Zhirinovsky är partiledare för det Ryska Liberala Demokratiska Partiet, och på partiets hemsida gör han följande uttalande:
”Andy - Du gör fel! Varför säljer du dig själv till en engelsk klubb? Nu kommer du bidra till att skapa glädje i England, och England är ett land som gör vårt land illa. De vill oss inget annat än illa. De ha skapat en revolutionsvilja världen över. Våra tjuvar åker dit, våra flyktbenägna oligarker som stal ryska pengar gömmer sig där borta. Om du inte längre ville spela för Zenit så finns det gott om andra alternativa klubbar. Spartak, Dinamo, Lokomotiv. Tänk igen Andrei!"

Haha. Jag som trodde att USA var den stora djävulen.

***********************************

Jo på lån till Everton. Jag vet inte vad jag ska säga om det, men Everton har väl inget att förlora, antar jag. Men med tanke på hur hårt han har floppat så kanske man inte ska förvänta sig så mycket. Vad säger du, Björn?

***********************************

För er som inte fått nog om Keaneaffären så länkar jag till denna krönika. Den är skriven innan Keane blev såld, och skribenten försöker reda ut när Keanes Liverpoolkärriär hamande "off track" och vad som faktiskt hände. En väldigt läsvärd text.

***********************************

Nu kom det där inlägget modell längre som jag hade utlovat. Just nu har jag verkligen en hel del att göra förutom bloggen, men jag ska göra mitt absolut bästa för att få tid att skriva i veckan.

Jag hoppas vara tillbaka redan imorgon.

Kommentarer
Postat av: Ralle

Vad jag förstod så såg ju linjedomaren incidenten mellan Bosingwa och Benayoun, och förstod att det var fel för han stod ju och viftade som en tok då.. Så jag undrar ifall han bara vinkade för inkast.. Eller om Riley bara ignorerade det för att kompensera för den första, felaktiga (?) utvisningen..

2009-02-03 @ 22:24:46
Postat av: Holmgren

Ralle>>



Jo, han säger att såg det, men vill inte tillstå att han borde ha agerat kraftigare - Han vill inte bli syndabock. Och det leder till att Bosingwa går ostraffad. Om linjedomaren inte hade varit en åsna så hade han dragit en vit lögn och sagt att han inget såg (Riley hade sagt samma sak) så hade FA haft fria händer att utreda saken.



Men linjedomaren framstår uppenbarligen hellre som totalt okunnig och inkompetent än halvblind. Vad vet jag? Helt sanslöst är det i alla fall.

2009-02-03 @ 22:35:14
Postat av: ola

bra blogg, ska hålla lite koll på den här i fortsättningen.



keep it up!

2009-02-03 @ 23:27:08
Postat av: Nisse

Enligt SVT:s text-tv spenderade Spurs och City tillsammans mer än ligorna i Tyskland, Frankrike och Italien tillsammans under januari månads transferfönster. Sjukt. Helt sjukt. Föraktar pengacirkusen inom sporten jag älskar......

2009-02-03 @ 23:34:30
Postat av: Big One

Vad hände med stinsen som för ett par säsonger sedan åkte på en temporär hjärnblödning när Spurs Pedro Mendes skickade in bollen från halva plan på Old Trafford? 70 000 blev knäpptysta på arenan, Roy Caroll höll på att slita av sig målvaktströjan efter sin dunderblunder och alla som såg matchen noterade ett ledningsmål för Spurs. Men vad hände? Linjemannen satt, tillsammans med domaren, under sin korkek och luktade på sina blommor när en hel värld såg att bollen var en meter över linjen. Det blev rabalder i media några dagar efter matchen, men gjorde FA nåt åt saken? Nån som vet?



Vad gäller Zhirinovsky så är han väl lite av en Sverigevän. Eller vad ska man säga om grabben som på fullaste allvar ville ge oss Finland om han blev president för tiotalet år sedan. Vad finnarna tyckte om den saken bekymrade honom visst inte det minsta. Han är ju inte särskilt liberal eller demokratisk till sinnet. Faktiskt lite sådär lagom halvgalen som en tvättäkta populist brukar/ska vara.

2009-02-04 @ 00:09:39
Postat av: Tzarskij (Medlem5804)

Angående: Bosingwa händelsen så tror jag faktiskt det är Mike Riley som är boven i dramat och inte linjedomaren, då han sa till FA, att linjedomaren såg händelsen och vinkade, men att han valde att spelet skulle gå vidare. Vad jag förstår så är det ju huvuddomarens uppgift att lyssna på sina linjedomare, men att i slutändan är det dem som tar besluten. Så jag tror att olyckligt nog blev det ett moment 22 här, eller lyckligt nog beroende på vem man nu hejar på - Bosingwa skrattar nog så att han gråter! Jag håller med dig om att FA borde ha mandat att oavsett vad som skett på plan, att bestraffa eller benåda spelare i efterhand, speciellt med tanke på att det inte finns några videodomare eller videokontroller under matchtid! Det är sådant här som skadar sporten! Fridenz Vanwijk!

2009-02-04 @ 00:22:42
Postat av: Roos

Ang stjärnan på linjen så går det inte annat att beklaga hans beslut, eller brist på beslut.



Kollade vad Keane skulle få för tröjnummer i Tottenham. Officiella sidan har inte med han under "first team profiles" och alla "heta" anfallsnr som 7,9,10,11 är upptagna. Bent kanske får lämna tillbaka 10an. Eller så tilldelas han ett sånt fint truppnummer som 42 eller liknande.



Det är något du borde skriva om David. Truppnummer. Det är enligt mig rent av skandal att tex Skrtel kan tillåtas behålla nummer 37 när nr 3 och kanske speciellt nr 6 är up for grabs.

2009-02-04 @ 00:26:26
Postat av: FCUM (United)

Big one//

Linjedomaren stod ju nästan vid halva plan då United låg på kontring och att se skillnad på en meter i djupled från detta avstånd kan du prova själv. Blev hur som helst inga påföljder då FA inte kan agera i ärenden gällande ta bort eller ge mål.

2009-02-04 @ 00:27:42
Postat av: Erik

Jag är inne på Tzarskijs linje här också. Linjedomaren ser händelsen, vinkar galet mycket, men inget händer. Han har väl ändå ingen pipa så att han kan blåsa av? Mike Riley, den lille tvättlinan, är boven.

2009-02-04 @ 04:41:48
Postat av: TimoTorres

Angående linjedomarens agerande. Är det bara jag som anser att linjedomaren viftade redan innan Bosingwas idiotspark? Enligt mig så viftade han fel emot Benayoun (för att han täckte bollen). Men jag är inte säker ifall det blev frispark eller inkast för Chelsea!? Men jag kan endå inte förstå hur han lyckats missa Bosingwas efterspark...

2009-02-04 @ 09:47:58
Postat av: Simon

Men linjedomaren viftar ju vilt för att det är inkast för Chelsea. Om han hade sett situationen skulle han ju viftat åt Liverpools håll, men det gjorde han inte.

2009-02-04 @ 11:34:57
Postat av: Björn

Jag tror att det är större chans att Jo lyckas i Everton än i Man city. Myoes var ute efter honom när han spelade i CSKA, då var han antagligen för dyr, så det är ingen panik värvning. bra också att han kommer in på lån.

Hade dock gärna sett en ny yttermittfälltare som kunde avlasta Osman och Pieenar, de har en för låg lägsta nivå.



Angående Bosingwa tycker jag inte att det var så farligt, klart han skulle haft ett gult kort men jag tyckte mest det såg komiskt ut.

Laget är inte i harmoni, håller på och förlora och han är frustrerad. När då Benayoun står och täcker bollen och får tiden att gå får han ett litet hjärnsläpp. Det var ju inte så att han försökte skada honom, då hade han väl siktat mot knäna eller huvudet.

2009-02-04 @ 13:47:38
Postat av: Holmgren

Jo, det är tre till antalet.



Stoke och Hull kan ju vid nedflyttning räknas in efter säsongen, men än så länge har de ju inte "gjort en säsong och sedan aldrig återvänt".



Jag kan säga att Derby inte passar inte. De hade visserligen en ettårig sejour förra säsongen, men innan dess har de ju faktiskt legat i PL i en sexårsperiod (96-02) och hamnat som bäst 8a.

2009-02-04 @ 16:07:26
Postat av: Linhem

björn:



så du menar att en spark med sulan upp rätt i ryggen bara är gult?...finns inte att de är annat är rött, domarfiasko vilken av domarna som nu gjorde vad så är det helt sjukt fel...

nej de är ju lugnt bara man inte sparkar någon mot hövet eller knäna kan man ju leka Ninja-Cantona på planen...

fan lugnt att sparka folk bakifrån om man inte är i harmoni och håller på att förlora.

2009-02-04 @ 16:51:01
Postat av: Björn

Ja gult kort räcker bra.

Cantona var ju då och då ute efter att skada folk vilket jag menar att Bosingwa inte var.

2009-02-04 @ 21:52:54
Postat av: Linhem

björn:



aha han försökte ta bollen eller vad?

om man kollar situationen kommer han inte rätt bakifrån och satsar fullt på Benas rygg med dobbarna, om de inte är för att skada är de för att klia Bena på ryggen eller? förstår inte hur du tänker? kan du förklara vad han fick in för att göra då? vanligtvis brukar sparkar vara för att ge skada men du kanske sparkar folk när du försöker krama dem? eller för att visa kärlek?

2009-02-04 @ 23:12:34
Postat av: Björn

För det första har jag aldrig sagt att det Bosingwa gjorde var ok. Det enda jag sagt är att jag inte tyckte det var så farligt och att ett gult kort skulle han haft. Hade han fått rött kort hade jag inte protesterat mot det.

För det andra kan jag inte förklara varför han gjorde det, jag har inte pratat med honom och telepati är inte min starka sida. Jag kan bara spekulera och jag tror inte ens han själv vet varför han gjorde det. Jag tror bara han helt enkelt fick en blackout.

För det tredje brukar jag inte sparka folk när jag försöker krama dem eller visa min kärlek, jag brukar oftast använda någon typ av redska som en mattpiska, elchocker, pepparspray eller liknande. Så romantiskt...

Hur brukar du göra? Du kanske har något tips?

2009-02-05 @ 10:48:50
Postat av: Linhem

jo du försvarar Bosingwas agerande när du säger att det bara ska vara Gult och använder att de ska vara någon slags Blackout-agerande för att försvara det hela gör det mer löjligt..."ähum sorry inte meningen att skjuta dig i benet men fick en blackout"

"aha då är de lugnt"...



sista kanske var onödigt av mig också men förstår inte hur du tänker bara...

2009-02-05 @ 21:11:55
Postat av: Björn

Hehe ok jag slänger in ett inlägg till. Det börjar ju arta sig till en riktigt lång följetång det här.



För att slänga på lite mer tändvätska på elden så kommer jag nu med det här inlägget: Bosingwa sparkar inte Benayoun! Har nu kollat på repriserna ett antal gånger till och man ser klart och tydligt att Bosingwa sätter upp foten i ryggen på Benayoun och trycker sedan till. Han puttar omkull honom med foten. Ingen spark i ordets rätta bemärkelse.



Och i mitt inlägg innan så försvarar jag inte Bosingwas agerande. Jag skriver bara vad jag tror. Jag tror inte att Bosingwa tänkte så här: Nu ska jag skada Benayoun och det ska jag göra genom att sparka honom i ryggen.



Kan inte du berätta hur du ser på saken? Jag har förstått att du tycker att det är ett solklart rött kort, men berätta gärna lite mer.



2009-02-05 @ 22:50:04
Postat av: Holmgren

Björn och Linhem>>



Kul att ni debatterar! Jag passar på att lägga mig i lite....



Jag tror inte heller att Bosingwa var ute efter att skada Benayoun, och det han gjorde var inte direkt fysiskt farligt. Det går däremot emot allt vad fotboll och sportslighet heter. Det fanns ingen boll på Benayouns rygg, det är fruktansvärt osportsligt att sätta in ett gäng metalldobbar i någons ryggslut och trycksparka honom av banan. Och även om det inte var direkt hälsofarligt så tror jag inte det var så jäkla skönt heller. Det är ett regelrätt hjärnsläpp, det är smutsigt och inte i linje med vad sportmanship heter för fem öre.



Jag håller kanske inte med om alla Linhems paralleller, men jag håller absolut om att det ska vara rött kort. En enad engelsk presskår, majoriteten av alla fotbollsfans (även de som hyser sympatier för Chelsea), och Scolrari själv skriver också under på det.

2009-02-05 @ 23:22:04
Postat av: Björn

Om vi vrider lite på diskussionen. (Om ni orkar)



Vad är mest smutsigt och osportsligt.

Det Bosingwa gjorde eller en spelare som försöker filma till sig en straff eller en frispark som kan avgöra en match?

2009-02-06 @ 15:16:50
Postat av: Linhem

snart kramp i fingret att bläddra ner hit ;)



hur man definerar Spark så kanske de inte är spark men spark-liknande...



sedan så undrar jag varför de är såpass viktigt att han gick in för att skada? men om man ska vara lika petiga som med spark så han en skada lika gärna var blåmärke så vissa skadaorsakade han och som alla ser så springer han in siktar på Bena och trycker till så att han inte går in för att skada kan jag inte hålla med om, för om han inte gick för att att skada vad gjorde han? försökte med någon slags omvänd fotmassage på Benas rygg? akupunktur med dobbar?

om inte Bosingwa har mindre IQ än en oanvänd badboll så vet han att man skadar folk genom att sätta sin dobbar mot dem och sedan trycka till...



trots allt en bedömningsfråga beroende på situation men tycker inget av dem hör hemma i fotboll off course men förstärkningar är oftast ok för finns för att man vill visa domarn oftast men filmningar utan kontakt/minimal kontakt ska bli minst gult...



har inget konkret svar på sista.

2009-02-06 @ 17:06:45
Postat av: Holmgren

Filmning vs Påhopp alltså?



Rena och skära filmningar (som den som Stevie bjöd på mot Chelsea) är rent ut sagt äckliga. Det är fusk, inget snack om saken. Men filmningar kan vara ett diffust begrepp. Att förstärka, hjälpa till lite, grimarsera lite extra, osv är lika mycket en del av spelet som att försvararna rycker i anfallarnas tröjor, eller alla tjuvnyp som existerar vid hörnor. Att närma sig regeln för vad som är tillåtet och till och med göra ett litet övertramp är inte så märkligt - Alla gör det, och de gör det för att de så gärna villa vinna. Men att däremot sätta i system att lägga sig ned utan att man blir petad på, gärna i eller i närheten av straffområdet är så utstuderat och så uppenabrt uttänkt att utnyttja det faktum att domarna kan göra fel. Det är ett mycket större övertramp än att förstärka konsekvenserna av en tackling som faktiskt fanns där i första läget.



Alltså:

Utstuderat och i systemsatt filmande vs Bosingwa = lika jävligt.



Förstärka, rycka lite i tröjna, trampa på någons fot vid hörna vs Boswinga = Knockoutseger i smutsigt tilltag för Bosingwa.

2009-02-06 @ 17:12:17
Postat av: Björn

Gerrard fick gult kort för sin filmning så jag tycker att det räcker med ett gult kort för Bosingwa. Det Gerrard gjorde kunde avgjort matchen. Filmningar och medvetet fusk för att vinna matcher bestraffas inte så ofta (brukar oftast belönas istället). Varför bestraffas inte filmningar i efterhand?



Det här med Gerrard är bara ett exempel, jag vet att det finns andra som filmar mer än han.



Det jag inte riktigt fattar är varför det blir en så stor grej av det Bosingwa gjorde. Vad jag vet har han inte gjort det förut och jag tror knappast att han kommer att göra det igen. Fortfarande försvarar jag inte det han gjorde, det var fel och han skulle ha ett kort. Domaren gjorde en miss och det är ju en helt annan diskussion.



Jag tycker inte att man behöver idiotförklara Bosingwa och stänga av honom i massa matcher.

Bosingwa vet säkerligen om att det han gjorde inte var ok.



Det finns en hel del andra som borde få den stämpeln och stängas av. Ett litet smakprov på länken här: NU2G7A5k8" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=MNU2G7A5k8

2009-02-07 @ 10:48:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0