Portsmouth har fel fokus & Fredagstips [2008-02-13]

Vi börjar med Fredagstipset.

Det är främst FA-Cupen som gäller denna helg, och fem matcher står på schemat. Det är ganska lite, så jag tog mig friheten att även plocka med lördagens enda Premier Leaguematch. Vår kupong, och tillika min rad ser ut som följer:

Blackburn - Coventry - 1
Sheff Utd - Hull City - X
Swansea City - Fulham - 1
Watford - Chelsea - 2
West Ham - Middlesbrough - 1
Portsmouth - Man City - X2


Jag har som ni kanske uppmärksammat på min rad slängt in en halvgardering. Ni som kom med respons på förslaget var positivt inställda och därför kör vi med det från och med nu. Så glöm nu inte att utnyttja garderingen.

Blackburn-Coventry är botten i Premier League mot mitten i CCC. Även om Blackburn inte är i hysterisk bra form så borde de vara tillräckligt bra för att klara av Coventry på hemmaplan.

Sheffield United
är ett ganska bra lag och Hull har skakig form. Jag tror inte att det är omöjligt att Hull ser ett kryss och omspel på hemmaplan som ett bra resultat, och det tror jag att de klarar av.

Swansea har en enda förlust på hemmaplan denna säsong. Fulham har inte en enda vinst på bortaplan. Det är knappast en bergsäker etta, men jag tror på en liten skräll här.

Watford ligger under strecket i läskligan och ska inte ha en chans mot Chelsea.

West Ham är i fin form, förlusten mot Man U senast förändrar inte det. Hammers stod för en bra insats då, och hade mycket väl kunnat få med sig poäng. Middlesbrough däremot är en helt annan historia. Formen är mer eller mindre så urusel som den kan bli. Jag betraktar faktiskt denna match som en säker etta.

På tal om dålig form.... Vad ska man säga om Pompey? De flesta i laget har nog nästan glömt bort hur det känns att vinna vid det här laget. Men visst.... motståndet är inte det bästa, och laget var riktigt nära att ta poäng förra helgen mot Liverpool. Jag tror faktiskt på en tvåa, men garderar med kryss.

***********************************

Lösa rykten gör gällande att Portsmouth kommer att försöka kontraktera Sven-Göran Eriksson. Eftersom Svennis är ett relativt stort och aktat namn i fotbollsvärlden så hoppas man på så sätt kunna attrahera externa finansiärer att köpa klubben. Om detta stämmer så är det ett resonemang som jag känner ett djupt förakt inför. En klubb ska skaffa en tränare för att de tror att han kan föra klubben framåt under de omständigheter som faktiskt råder i klubben, inte för att han är en figur som kanske kan få någon shejk att lätta på lädret så att klubben kan köpa spelare. Om man sedan också har en ambition om att bli uppköpta av en rik man så är det väl inget fel med det. Men att skaffa en specifik tränare enbart med förhoppningar om locka oligarker eller shejker att köpa klubben för att på så sätt kunna köpa nya dyra spelare är fel. Då har man slagit ut med armarna, givit upp och erkänt att pengar är viktigare än allt annat och att dyra spelarköp är lösningen på alla problem. Jag föraktar en sådan tankegång, och jag tror inte att pengar löser allt.

***********************************

Ryan Giggs har skrivit på för ännu en säsong med United. Det mest anmärkningsvärda med det är inte att han är 35 år och fortfarande håller, utan att det känns så självklart att han förlänger. Varför skulle han inte göra det? Just nu är han i riktigt bra form, han ser fortfarande ut att ha väldigt roligt på planen och suget efter segrar och titlar verkar inte ha avtagit det minsta. Förra månaden så var han nominerad till månadens spelare och han har så mycket erfarenhet att hälften vore nog, så jag förstår mycket väl varför Sir Alex vill ha kvar sin veteran ytterligare ett år.

På tal om Giggs så frågade signaturen Björn igår ifall det finns någon spelare som kan mäta sig med Giggs när det kommer till antal titlar på CVt. 10 ligatitlar, 4 FA-Cuptitlar, 2 Ligacuptitlar och 2 Champions Leaguetitlar. Det är verkligen helt sjukt och mig veterligen finns det ingen annan spelare inom engelsk fotboll som är kan visa upp en liknande meritlista. Jag kommer alltid ha evig respekt för Ryan Giggs. Och det är absolut inte bara för att han samlat på sig så många titlar, eller för att han har gjort mål varje säsong sedan Premier League startades. Han är inte bara en grymt bra och framgångsrik spelare. Han tillhör också den kategori av spelare som aldrig varit i blåsväder, aldrig bråkat med tränare eller lagkamrater, han lever ett familjeliv, han är UNICEF-ambassadör, och han har till och med blivit omnämnd i ett Simpsonavsnitt. Mannen är en levande legend.

Ur sensationsjournalistisk synpunkt så skulle det garanterat bli mycket mindre att skriva om ifall alla var som Ryan Giggs. Nu är inte alla som Ryan Giggs...

***********************************

...Marlon King har blivit anklagad för att ha slagit och sexuellt ofredat en ung kvinna. King har också blivit arresterad, men borgen är betald och King är släppt. Händelsen ska ha inträffat för ca en månad sedan och kvinnan ska ha fått både näsan och läppen spräckt.

King som i grunden tillhör Wigan och som under första halvan av säsongen var utlånad till Hull, men som och nu är på lån i Middlesbrough har haft en ganska stormig säsong. Först blev han av med körkortet efter att ha kört 170 km/h på en 100-sträcka, sedan hade han en dust med Hulls manager Phil Brown, och sedan under ett lagevent som var tänkt att främja lagandan så rök han ihop med Dean Windass. Och nu är han alltså anklagad för sexuellt ofredande och misshandel.

Som sagt: Alla kan inte vara som Ryan Giggs.

***********************************

Joe Kinnear
kommer att behöva genomgå en bypassoperation för sina hjärtproblem. Han opereras idag och är sedan ordinerad att vila i minst åtta veckor. Newcastle börjar nog vänja sig vid kaos vid det här laget, men det är inte utan att det saknas en del i klubben. En bra målvakt, ett försvar värt namnet, ett eget ordnat spel, Michael Owen, en manager, en ägare som vet vad han gör, kontinuitet...
Listan kan göras betydligt längre.

Jag undrar vad Kinnear själv säger om hela situationen. Någonting med fuck, antagligen.

***********************************

Det känns som om jag lyckades göra gårdagens rebusar hyfsat svåra. Ingen utav er grejade båda två på rak arm i alla fall. Men ni läsare är tveklöst en otäckt bra braintrust när man samlar allt er kunnande kring engelsk fotboll. Det var Quinton Fortune (jag tror att Björn var första med att lösa den) och Dennis Bergkamp (här var Robert S först med rätt svar) som eftersökes. Snyggt jobbat!

Kort om ledtrådarna.

Lyckosam afrikan syftar på namnet Fortune. Att han gick till grannen var en hint om Bolton, som ligger nära Manchester. Han ”vandrade” (Bolton Wanderers) inte där så länge och gick sedan vidare mot ljuset. Ljuset är förstås Stadium of light. Huvudstadslandet syftade till Belgien Bryssel är EUs huvudstad.

Bergkamp hade gärna båda fötterna på jorden eftersom han hade fobi för att flyga. Han fick en mer tillbakadragen (mer framspelare än målskytt) roll med åren. Han gick från Milanolaget Inter - Milano ligger i norra Italien – som tränades av engelske Hodgson vid denna tidpunkt till södra England som tränades av franske Wenger.

Rebusarna verkar uppskattade så det lär bli mer av den varan.

***********************************

Jag jobbar en del i helgen, men jag ska göra mitt bästa för att hålla bloggen uppdaterad.

Trevlig helg på er alla.

Kommentarer
Postat av: E.B Farnum

Blackburn-Coventry 1

S. United-Hull 2

Swansea-Fulham 1 2

Watford-Chelsea 2

West Ham-Middlesborough 1

Portsmouth-Man City 2



Där är min rad. Hatar United men självklart är Giggs en levande legend, det CV:t och hans prestationer kan man inte annat än imponeras av. Marlon King verkar ju ha allt annat än huvudet på rätta stället. Ung talang som inte vet hur han ska hantera pengar och framgång och tror att han kan göra vad som helst. Hatar sånt folk.

2009-02-13 @ 10:29:27
Postat av: Didde

Kan inte hålla med om att Harper i Newcastle inte håller PL klass. Ge han några matcher till och han är mer än tillräcklig, även fast han inte är Given.

2009-02-13 @ 10:58:18
Postat av: Niklas (Villa)

Fasen, trodde Waddle var given där - men ikke sa Nicke hehe..



Helgens tips, inklusive en halvgardering :)



Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1X

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - X

Portsmouth - Man City - 2



En rolig quiz (gåta) som ni kan dra för nån engelsk kamrat (går ej i skrivande form haha):



This happened in a game in 2000. David Beckham was sent off in the 80th min, But(t) scored in the 82nd - how come?



Trevlig helg :)



/Niklas

2009-02-13 @ 11:44:54
Postat av: Kriss

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - X2

Swansea City - Fulham - X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2



Min rätta rad:)

2009-02-13 @ 11:55:01
Postat av: Emil (United)

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1X

Swansea City - Fulham - X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 1



Min rad...



Typiskt Niklas skämt kanske ska tilläggas... :)

2009-02-13 @ 12:19:38
Postat av: Linhem

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - X

Swansea City - Fulham - 1X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2



vet du vem som längst var med i racet om att göra mål varje PL-säsong då?

2009-02-13 @ 12:41:50
Postat av: Robert S

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1 2

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2

2009-02-13 @ 12:42:26
Postat av: svala snubben

Blackburn - Coventry 1

Sheff Utd - Hull 2

Swansea - Fulham 1X

Watford - Chelsea 2

West Ham - Middlesbrough 1

Portsmouth - Man City 1

2009-02-13 @ 12:59:12
Postat av: PD

Här kommer min rad..





Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 2

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 1 2

Trevlig helg!!

2009-02-13 @ 13:07:31
Postat av: TimoTorres

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1X

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2



Håller med dig angående Giggs. Trots att jag inte alls gillar ManU så kan jag inte låta bli att gilla Giggs. En levande legend.



Trevlig helg!

2009-02-13 @ 13:12:05
Postat av: Björn

Slänger in en rad, har inte varit med och tippat förut.



Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 1X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - X

2009-02-13 @ 13:21:58
Postat av: FCUM (United)

Mycket bra gåta faktiskt Niklas.



Behöver väl inte nämna vad jag tycker om Giggs, roligt dock att han har gjort det bättre i år än förra säsongen, det bådar gott.

Sen är han ju inte helt utan rubriker, han och Uniteds gamla målis Roy Carrol var nära att ryka ihop på en julfest 2004 tror jag det var, men det blev inget viftande som tur var.



En rad ska jag nog kunna klämma fram denna veckan med, känns ju mer humant med bara sex matcher och en halvgradering.



Blackburn - Coventry - X2

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 1



Var ju inte så lätta matcher, svårt att veta hur lag som Blackburn satsar på denna cup då de behöver all energi de har för att klara av ligan.

2009-02-13 @ 13:39:08
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 1

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 2

Portsmouth - Man City - X2

2009-02-13 @ 14:37:50
Postat av: Souness

Blackburn - Coventry 1

Sheff Utd - Hull 1-2

Swansea - Fulham x

Watford - Chelsea 2

West Ham - Boro 1

Pompey - City 2

2009-02-13 @ 14:43:35
Postat av: Elias

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - X2

2009-02-13 @ 16:14:27
Postat av: Henrik

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - X

Swansea City - Fulham - 1

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 1 2

2009-02-13 @ 16:44:37
Postat av: Johan (Gunners)

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 2

Swansea City - Fulham - 2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1X

Portsmouth - Man City - 1

2009-02-13 @ 17:03:26
Postat av: Anonym

Allt e den där jävla runkens fel

2009-02-13 @ 17:05:02
Postat av: Big One

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - 2

Swansea City - Fulham - X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 1X

2009-02-13 @ 17:11:41
Postat av: Ralle (LFC)

Blackburn - Coventry - X

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 1

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 12

2009-02-13 @ 17:12:03
Postat av: Anonym

Blackburn - Coventry 1

Sheff Utd - Hull 1

Swansea - Fulham 2

Watford - Chelsea X

West Ham - Middlesbrough 1X

Portsmouth - Man City 2

2009-02-13 @ 17:25:13
Postat av: Felipe

Jag som skrev föregående inlägg!

2009-02-13 @ 17:25:37
Postat av: Stenansikte

Blackburn - Coventry X

Sheff Utd - Hull 2

Swansea - Fulham 1X

West Ham - M'boro 1

Portsmouth - Man City 2



Hoppas i skrivandets stund att uppkopplingen är mer pålitlig än häromdagen. Håller även med om Giggs, även om jag har inte gillar United så kan man inte sticka under stolen med att han är en legend och det är roligt att se att han får ytterliggare ett år!

2009-02-13 @ 17:36:23
Postat av: Oskar

Blackburn - Coventry - X

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 1X

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2

2009-02-13 @ 18:26:17
Postat av: Markus_H

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - X

Swansea City - Fulham - X2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2

2009-02-13 @ 18:30:14
Postat av: knatte

Blackburn - Coventry - 1

Sheff Utd - Hull City - X

Swansea City - Fulham - X2

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - 2

2009-02-13 @ 22:08:23
Postat av: 019Fredrik

Blackburn - Coventry - X

Sheff Utd - Hull City - 1

Swansea City - Fulham - 1

Watford - Chelsea - 2

West Ham - Middlesbrough - 1

Portsmouth - Man City - X2



Vet du varför du är en så god observatör och skribent David? Din storsinthet. Att Hylla Giggs som du gör, är... ja för mig med hjärtat på Merseyside skulle det ta emot rejält... men så är jag också en lite för "blind" supporter... :) (egentligen inget att skämmas för, jag menar hur många United-fans hyllar Stevie G?)



Vill bara säga keep up the good work!



Det är ett nöje att läsa din blogg!



2009-02-13 @ 23:45:59
URL: http://ungsportjournalistik.blogg.se/
Postat av: Mock

Vi försöker oss med ett tips den här veckan också



Blackburn-Coventry 1x

S. United-Hull 1

Swansea-Fulham 2

Watford-Chelsea 2

West Ham-Middlesborough 1

Portsmouth-Man City 1

2009-02-14 @ 11:34:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0