Liverpools VD Rick Parry lämnar & Fredagstips [2009-02-27]

Liverpools VD Rick Parry är på väg bort från klubben. Liverpool har nu officiellt bekräftat att detta stämmer. Jag utgår ifrån att Liverpoolfans världen över är rätt glada över denna nyhet. Rick Parry har länge ifrågasatts, han har varit i blåsväder, och det råder inga tvivel om att han har en skuldbörda att bära vad gäller många av de saker som gått fel i klubben de senaste åren. Det var han som ville sälja och sedan sålde till jänkarna Hicks och Gillet, det var han som var en stor del av orsaken bakom Gerrards Chelseaflirt, det var han som såg till att Dani Alves inte blev Liverpoolspelare, och det är han som sägs ha samarbetsproblem med såväl Benitez som de amerikanska ägarna. Hans trackrecord de senaste åren är helt enkelt en katastrof. Nu sägs han ha förlorat maktkampen med Benitez vad gäller spanjorens krav för att skriva på ett nytt kontrakt för klubben. Detta är vad som ska vara anledningen till Parrys avgång. Någon ny person är inte tillsatt och Parry kommer sitta kvar säsongen ut. Parry själv säger detta:
”Jag har haft 12 otroligt fina år i Liverpool och jag är extremt stolt över vad klubben har åstadkommit under dessa år. Segern i Madrid var en fantastisk påminnelse om alla de makalösa höjdpunkter jag upplevt, och också en påminnelse om varför klubben och dess fans är så speciella. Det har varit ett privilegium att få jobba för klubben, och som en livslång supporter så önskar jag ägarna, Rafa, spelarna och resten av den underbara personalen ett stort lycka till inför framtiden. Jag kommer att lämna i slutet av säsongen, och jag kommer att lämna med övertygelse om att klubben förblir stark, och jag är säker på att fansen kommer att få uppleva välförtjänta framgångar även i framtiden.”

När det kommer mer bekräftade uppgifter om exakt varför Parry lämnar så återkommer jag förstås.

***********************************

Nu är det enbart Man City (Grattis Daniel) kvar bland de engelska lagen i UEFA-Cupen. City vann med 2-1 hemma mot FCK, och de hade också ledningen med 2-0. Båda Citys mål gjordes av Craig Bellamy, som verkligen är i fin målform just nu. City kommer nu att ställas mot ytterligare ett danskt motstånd i åttondelsfinalen. Aab som imponerade rejält genom att slå ut spanska Deportivo La Coruna med sammanlagt 6-1 väntar härnäst. Det kan bli trevliga matcher.

Aston Villa och Spurs är nu ute. Hundratio procentigt fokus på ligan är vad som gäller för de två lagen. Well.... Spurs ska ju faktiskt spela en Ligacupfinal nu på söndag också. Och den har förstås hög prioritet för Londonlaget. En vinst i den finalen skulle ge Spurs en plats i nästa säsongs UEFA-Cup. Hur mycket de skulle jubla över en sådan plats går ju dock att undra, med tanke på B-lagen som mönstrats i turneringen denna säsong. Men kanske skulle det ha varit annorlunda om Spurs hade legat på mer säker mark i ligan? Villas O'Neill menade ju i alla fall att om hans lag hade legat runt 10e plats i ligan så hade de satsat hårt på UEFA-Cupen.

Jag tror hur som haver att Villa nu har ett ännu bättre läge att knipa fjärdeplatsen, inte minst ifall Gunners slår ut Roma ur Champions League. Jag tror också att Spurs klarar sig kvar i ligan. Det har jag i och för sig trott hela tiden.

***********************************

Hull City är vidare i FA-Cupen efter gårdagens 2-1-seger över Sheffield United. Hulls ledningsmål var kontroversiellt. Eller ja.... Det var helt enkelt inget mål, men det dömdes som mål av domaren Peter Walton. Bollen var aldrig över linjen, och ännu en gång väcks debatten om målkameror till liv. Sheffield United tränare Kevin Blackwell sa såhär efter matchen:
"That makes a mockery of the game. He (Walton) knew he'd made a mistake and had the chance to correct it before the kick-off. But once again these idiots in Uefa who make rules put people in positions they can't backtrack from. That's where I've been advocating goal-line technology is key".

Jag vill väldigt gärna höra er åsikt om detta. Skulle ni vilja att det fanns målkameror som domarna kunde ta hjälp av i kluriga situationer?

Själv är jag kluven. Å ena sidan är det för jäkligt ifall bollar som aldrig är över mållinjen döms som mål. Å andra sidan undrar jag om man inte öppnar Pandoras ask om man inför målkameror. Vad blir nästa steg? Offsidekameror? Kameratittning vid straffsituationer? Vid utvisningssituationer? Hur djupt blir kaninhålet om man väl börjar med kameror?

Hur som haver.... Hull vann och gick vidare, och kvartsfinalerna i FA-Cupen ser nu ut som följer:

Arsenal/Burnley – Hull.
Coventry – Chelsea.
Fulham – Man United.
Everton – Middlesbrough.


Vågar man hoppas på en semifinaluppsättning med Arsenal, Chelsea, Man U, och Everton? Det kan bli riktigt roliga semifinaler i så fall.

***********************************

Fredagstipset denna vecka har bara fyra matcher på kupongen. Det finns med andra ord en lysande chans att dra in en fullpottare. Men fyra matcher innebär garderingsförbud. Ingen halvgardering denna vecka, alltså.

Kupongen och tillika min rad ser ut som följer:

Everton – West Brom – 1.
Arsenal – Fulham – 1.
Middlesbrough – Liverpool – X.
Chelsea – Wigan – 1.


Det ser spontant ut som en enkel rad med tre solklara hemmasegrar och en bortaseger. Men jag tror alltså att Liverpool får en reaktion efter segern i Madrid. Det skulle verkligen inte vara första gången Liverpool får en sådan reaktion i ligan efter spel i Champions League. Dessutom saknas Torres, och Boro slog West Ham enkelt i veckan. Det borde ge dem lite självförtroende. Jag tror på kryss i den matchen. De överiga matcherna kändes ganska lättippade. Everton är, trots en hel del skador, ett betydligt bättre lag än West Brom. Arsenal ska förstås slå Fulham, inte minst eftersom Fulham är ligans näst sämsta bortalag. Chelsea är på rejäl uppgång och jag kan inte tänka mig att de får några som helst bekymmer att avfärda Wigan.

Varsågoda att bidra med er rad och era tankar kring matcherna.

***********************************

Jag kommer lägga upp ett inlägg även imorgon, om det blir före eller efter matcherna återstår att se.

Trevlig helg på er alla.

Kommentarer
Postat av: PD

Här kommer min rad.



Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham X

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan 1



Målkamera ja

men bara för att kolla mål linjen

ett bra jobb för 4e dommaren.



Trevlig helg alla!!

2009-02-27 @ 13:26:50
Postat av: Niklas (Villa)

Feg som jag är försöker jag försvara min ledning genom att återigen sätta en favoritrad hehe:



Everton – West Brom (1)

Arsenal – Fulham (1)

Middlesbrough – Liverpool (2)

Chelsea – Wigan (1)



Är helt med på din analys, men jag tror ändå Pool vinner på Riverside.



NU: Full fokus på ligan! Citerar O'Neill: "It's "four" the best!!" :)



Trevlig helg

2009-02-27 @ 13:57:48
Postat av: Emil (United)

Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham 1

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan 1



Instämmer helt och hållet med Niklas! Boro är helt enkelt för dåliga...



Trött citat (Villa)! :)

2009-02-27 @ 13:59:52
Postat av: Big One

Everton – West Brom 1 (Everton bra, West Brom inte så bra)

Arsenal – Fulham X (Londonderbyn brukar väl av tradition sluta oavgjorda?)

Middlesbrough – Liverpool 2 (målsnålt, 0-1 ligger bra till)

Chelsea – Wigan 1 (kan nog bli 3-0, 4-0)



Sedan är jag för målkameror. Det kommer ändå aldrig att bli millimeterrättvisa inom fotbollen, men man ska väl för bövelen inte behöva vara utsatt för ett domarteams godtycke om bollen rättmätigt var över linjen. Som sagt, såna här situationer händer inte särskilt ofta men när det händer ska det fan i mig rätt vara rätt. Och de slantarna som klubbarna måste hosta upp för att få målkamerorna på plats har de garanterat råd med. Det kostar inte mer än veckopengen för en bänkvärmare.

2009-02-27 @ 14:25:18
Postat av: Tzarskij (Medlem5804)

Alltså när det kommer till målkameror och annan hjälpmedel så ser jag verkligen inget problem med det, okej att för 30-40år sedan man kunde leva på beslut av en domare, då fanns det inte så mycket pengar i sporten, och allt var lite halvhjärtat... Men idag så är sådana beslut så enormt avgörande för klubbarnas överlevnad och framgång, ta ex. med Liver-Manchester City förra veckan, hands-situationen, hade det blivit korrekt dömt, så hade vi med stor sannolikhet legat i bakvattnet på United, nu är vi 7p ifrån och titelracet är mer eller mindre kört... Slutdatum blir väl 14:e mars då vi möter United på bortaplan, förlust eller oavgjort där så kan vi hälsa hem!

Med hjälpmedel så som målkameror och offside kameror, och videodomare behöver inte vara något negativt för fotbollen och med hörsnäckorna som huvuddomarna har, så behöver inte ens domaren blåsa av och gå iväg och titta utan domaren kan ge beslut på direkten.

Fotbollen har utvecklats så enormt mycket de senaste 20åren, spelarna äter perfekt, tränar perfekt, har all hjälpmedel som finns för att utveckla sina talanger, men domarna är fortfarande lite halvfeta, och springer runt och lullar på plan, så hur fan ska dem kunna hinna och se ifall en spelare som springer 60m på nästan 7blankt med boll är offside eller inte? när dem själva står kanske 5-6meter ifrån perfekt vinkel?

Ta även beslutet med Bosingwa mot Yossi några matcher sedan? Vad hände där? Det där är solklar avstängning i 2-3matcher minst, kanske dessutom mera... Domarna behöver hjälp och när teknologin finns där idag är det bara dumt att inte utnyttja den.



Tack för mig.

Fridenz

2009-02-27 @ 15:21:22
Postat av: grahnen

Håller med PD angående målkamera. Annars tycker jag det ska vara som det är, de funkar inte att kolla tv-monitorer för alla möjliga situationer. Ingen domare är perfekt..



Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham 1

Middlesbrough – Liverpool X

Chelsea – Wigan 1



Jag hoppas mitt Boro har fått en liten nytändning nu efter komfortabel 2-0 vinst i returen mot WH. Innan det 1-1 (WH första matchen) och 0-0 (Wigan). En sån här lång förlustfri svit har vi inte haft sen i November :) Downing har kommit igång med. Tror på 0-0 eller 1-1

2009-02-27 @ 15:24:31
URL: http://grahnen.blogg.se/
Postat av: henkan (Newcastle)

Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham X

Middlesbrough – Liverpool x

Chelsea – Wigan 1

2009-02-27 @ 15:48:07
Postat av: Johan (Gunners)

Everton – West Brom X

Arsenal – Fulham 1

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan 1



Ska bli intressant att se Everton utan Arteta.



/Johan

2009-02-27 @ 16:17:45
Postat av: Elias

Everton - West Brom - 1

Arsenal - Fulham - 1

Middlesbrough - Liverpool - 2

Chelsea - Wigan - 1

2009-02-27 @ 16:18:41
Postat av: Markus_H

Everton – West Brom – 1.

Arsenal – Fulham – X.

Middlesbrough – Liverpool – 2.

Chelsea – Wigan – 1.

2009-02-27 @ 16:28:52
Postat av: Henrik

Everton – West Brom – 1.

Arsenal – Fulham – 1.

Middlesbrough – Liverpool – X.

Chelsea – Wigan 1.

2009-02-27 @ 16:41:47
Postat av: Oskar

Everton – West Brom – 1

Arsenal – Fulham – 1

Middlesbrough – Liverpool – 1

Chelsea – Wigan – 1



Går på en etta på Riverside, mest för att ingen annan verkar göra det. Boro är riktigt dåliga, är dock inte helt ovanligt att de skräller mot topplag och kan tänka mig att Liverpool får, som du säger, en reaktion efter matchen på Bernabeu. Kanske lite otroligt med fyra ettor men för fan, jag chansar.

2009-02-27 @ 17:16:23
Postat av: Oskar H

Everton – West Brom – 1

Arsenal – Fulham – X

Middlesbrough – Liverpool – 2

Chelsea – Wigan – 1

2009-02-27 @ 17:38:43
Postat av: Stenansikte

Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham X

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan 1



Trots Arsenalvinst mot Roma i veckan så har de inte rosat marknaden i PL på sistone och jag tror det blir ytterligare en 0-0-match mot ett hårt kämpande fulham. Som iofs inte är det bästa bortlaget men ändå!



Angående målkameror så säger jag som skräddaren; nej. Jag menar hur ofta händer nåt sånt här? Och i de flesta fall så tar ändå domaren rätt beslut. Då tycker jag det är värre med alla filmingar och dyl som går obemärkt förbi. Fast det kommer ju inte kunna regleras via kameror så man kan ju bara hoppas på att domarna vågar slänga fram fler ostskivor mot sånt.

Det förstör bara matcherna om domaren ska springa och kolla på en kamera hela tiden. Hellre ytterligare ett par extra domare som ska hålla koll på allt som försigår i straffområdena och då om bollen faktiskt är över linjen.

2009-02-27 @ 18:01:16
Postat av: Linhem

Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham X

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan 1



efter en 4 lång "power nap" så kommer mitt tips, never bet against the heart

2009-02-27 @ 18:23:47
Postat av: FCUM (United)

Angående kamerorna så ser jag inget fel att använda det i situationer om bollen var över linjen eller ej. Men där går nog gränsen för kameror inom live fotboll.

Som "stenansikte" nämnde med filmningar så tycker jag det vore roligt att testa med en kommitté (eller vad man ska kalla det) som efter varje omgång går igenom matcherna som spelats och på de solklara filmningar som finns så får spelaren i fråga ett gult kort i efterhand. Känns dock som att det kommer bli massa överklagande hit och dit men spelarna hade nog tänkt till en extra gång innan de spelade ledlösa.



Så ska vi klura ut en rad igen då, man vill ju så gärna köra en tre ettor och en två som du sa men det känns nästan tråkigt. Så jag drar en rövare här.



Everton – West Brom 1

Arsenal – Fulham 1

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan x



Tror också att Arsenal kan få det jobbigt men fulham har ju också spelat i veckan och är nog lite schletna så Arsenal får mitt tips.

2009-02-27 @ 18:33:54
Postat av: Souness

Everton - West Brom 1

Arsenal - Fulham x

Boro - Pool 2

Chelsea - Wigan 1

2009-02-27 @ 19:07:27
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Everton – West Brom – x.

Arsenal – Fulham – x.

Middlesbrough – Liverpool – 2.

Chelsea – Wigan – 1.



Everton utan Arteta innebär en reaktion och det är dags för de blå att få en formsvacka efter en så lång period av framgång!



Arsenal riskerar en reaktion efter CL samtidigt som Fulham spelade sig vidare i FA-cupen och har haft framgångar mot Arsenal tidigare.



Liverpool kommer att ta 3 poäng, jag är övertygad. Denna gång är det inte tal om någon reaktion på CL-matchen, den har gett så mycket positiva känslor och tankar. Parry på väg bort och Rafa nära kontrakt ger också pluskänslor.



Chelsea kommer att bli vassa i vår. Hiddink får ordning på truppen som bör klara minst en tredje plats.



När det gäller tekniska hjälpmedel för att reda ut domartabbar så är jag helt klart positiv. Se på hockeyn som ändå använder sig av kameran när det uppstår en osäker situation. Kan påkallas av någon i domarteamet eller i något av lagen. Detta skulle undanröja domare som glömt linserna hemma eller som har blivit lockade med en bunt pengar.

2009-02-27 @ 21:22:24
Postat av: Mock

Everton – West Brom x

Arsenal – Fulham x

Middlesbrough – Liverpool 2

Chelsea – Wigan x



Mera med hjärtat än med hjärnan

2009-02-28 @ 00:35:18
Postat av: jonsey

Everton – West Brom – 1.

Arsenal – Fulham – x.

Middlesbrough – Liverpool – 2.

Chelsea – Wigan – 1.



Vore skandalöst med målkameror, vart skulle all känsla och alla ändlösa diskussioner ta vägen? Chansen att domaren gör en större miss hör till spelet helt enkelt, vore alldeles för sterilt annars. Precis som Holmgren nämnde, vad blir nästa steg?

2009-02-28 @ 02:12:04
Postat av: TimoTorres

Everton – West Brom – 1

Arsenal – Fulham – 1

Middlesbrough – Liverpool – 2

Chelsea – Wigan – X

2009-02-28 @ 10:59:51
Postat av: E.B

Everton-W.Bromwich 1

Arsenal-Fulham X

Middlesorough-Liverpool 2

Chelsea-Wigan 1

2009-02-28 @ 12:28:39
Postat av: 019Fredrik

Everton – West Brom – 1

Arsenal – Fulham – 1

Middlesbrough – Liverpool – 2

Chelsea – Wigan – 1

2009-02-28 @ 12:54:40
URL: http://ungsportjournalistik.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Everton-West Bromwich - 1

Arsenal-Fulham - 1

Middlesborough-Liverpool - 2

Chelsea-Wigan - 1



Motiveringar i URL.

2009-02-28 @ 13:06:14
URL: http://tillberg.blogspot.com/
Postat av: Linhem

vet inte om många har rätt för de gar tippat

en 2 fast skrivit Pool som borta´lag så kan inte bli rätt.

2009-02-28 @ 21:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0