Skräller Roma ikväll & Hur tacklar Man U försvarskrisen? [2009-02-24]

Jag antar att jag inte är ensam om att verkligen ha längtat efter att Champions League ska dra igång igen. Det är nästan sjukt hur många bra matcher det är inom loppet av två dagar. Vissa tycker nästan att det blir övermäktigt, att det känns fläskigt och mastigt i överkant. Personligen älskar jag det.

Två engelska lag är i hetluften ikväll. Arsenal tar emot Roma Emirates och Man United åker till San Siro för att spela mot Inter.

***********************************

Jag både hoppas och tror på en öppen och trevlig fotbollsmatch i London ikväll. Arsenal måste få med sig ett bra resultat, och även om de inte rosat marknaden varken resultat eller spelmässigt på senare tid så förväntar jag mig ett Arsenal som verkligen satsar offensivt ikväll. Och har man sett Roma under Spalletti så vet man att de är ett lag som inte har grisfotboll eller defensivt tänk som kännetecken.

På skadefronten så får Arsenal tillbaka Diaby men de saknar Walcott, Fabregas, Adebayor, Rosicky, Silvestre, och Eduardo. Arshavin får inte heller spela eftersom han representerade Zenit i gruppspelet. I Roma så finns det frågetecken kring Cicinhos, Vucinic och Juans fysiska status. Alla tre är dock med i truppen.

Jag kan inte låta bli att tro att Roma har ett jätteläge att få med sig ett bra resultat ikväll. Arsenal är inte ett lag i form, och på listan över oanvändbara spelare så finns det nästan mer kvalitet än vad vi kommer se i laguppställningen ikväll. Italienska lag är väl inte direkt kända för att få med sig finfina resultat på engelsk mark, men jag tror på kryss eller Romaseger ikväll. Vissa oddsmakare närmar sig fyra gånger pengarna på en italiensk vinst ikväll. Ett lockande odds ifall ni frågar mig.

***********************************

Inter-Man United då? Hade det inte varit för engelsmännens skadekris i försvarsleden så hade jag haft United som ganska solklar favorit, ärligt talat. Inters nutidshistoria i Champions League består av idel misslyckanden. Laget verkar lida av någons slags prestationsångest när det drar ihop sig till utslagsmatcher i turneringen. Zlatan har exempelvis pratat i åratal om hur desperat han vill lyckas med Inter i Champions League. Jag tror att man faktiskt kan vilja saker och ting lite för desperat ibland. Inter har kvävts under kraven på sig själva tidigare. Men kanske, kanske, kanske kan de bryta trenden detta år. Uniteds försvarskris och det faktum att ingen vettig människa kan pracka på Inter ett favortiskap i denna drabbning är det som talar mest för dem, enligt mig. Om de lyckas slappna av och se denna drabbning som en möjlighet att vinna istället för en risk för ännu ett tidigt respass så har de alla chanser i världen.

Vidic, Neville och Rafael är alla utanför Uniteds trupp. Dessutom är det högst osäkert ifall Evans och O'Shea kan komma till spel. Ferguson kommer kanske tvingas flytta ned Carrick som mittback, och Fletcher kan komma att spela till höger i backlinjen. Det är ju knappast positivt att behöva spela två mittfältare i backlinjen i ett match som denna. Blir det så anser jag att Inter har en jättechans. Ibrahimovic/Adriano har tveklöst ett fysiskt övertag på Ferdinand/Carrick. Men United vore inte United om de inte hade en bred trupp och flexibla spelare. Även om Uniteds försvarsbekymmer innebär en fin möjlighet för Inter så blir jag inte direkt förvånad ifall Carrick går ned i backlinjen och gör ett fullgott jobb. Få lag är så pass bra på att reda ut skadebekymmer som United. Det var bara några veckor sedan som jag här på bloggen skapade en elva utifrån de spelare som då befann sig i Uniteds sjukstuga. Under den perioden så radade de upp segrar i ligan. Med andra ord så har de tacklat skadeproblem på ett galant sätt tidigare.

Det ska bli intressnat att se Maicon vs Evra. En av världens bästa högerbackar mot en av världens bästa vänsterbackar. Båda gillar dessutom att gå framåt. Det kan bli åka av på den kanten.

Jag har fruktansvärt svårt att sia om utgången i den här matchen. Tvingas jag gissa så säger jag att United får med sig ett kryss. 0-0 eller 1-1.

***********************************

Vad tror ni om matcherna? Vad kommer att bli avgörande och hur kommer det att sluta?

***********************************

I jämförelse med Champions League så känns omspelsmatcher i FA-Cupen inte sådär väldigt glamouröst. Icke desto mindre så spelas det två sådana ikväll.

Coventry-Blackburn och Fulham-Swansea står på schemat. Jag kommer garanterat hålla en extra tumme för Swansea ikväll. De fullständigt spelade ut Fulham i det första mötet och förtjänade utan tvekan att gå vidare.

***********************************

En fråga till er som håller på de lag som inte deltar i Champions League:
Ser ni också dessa dagar som stora höjdpunkter i vardagen? Håller ni också Champions Leaguekvällarna kära trots att ert lag inte är med i turneringen?

***********************************

Tottenham slog Hull på bortaplan med 2-1 igår. Det var förstås en väldigt viktig seger för Spurs. Hull fortsätter att visa hopplös form. Om de inte börjar plocka lite poäng den närmsta tiden så är de snart i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Vem hade trott det för tre-fyra månader sedan? Matchen som sådan var väl inte direkt någon minnesvärd historia. Mycket kamp, mycket långa bollar och 3.116 hörnor. Två mål kom i samband med hörnor och ett mål på ett inlägg. Det var segermålet i den 86e minuten som kom på ett inlägg ifrån vänster. Woodgate nådde högst på bollen och knoppade in den. Det var faktiskt ett väldigt snyggt mål. Se själva.

***********************************

Avslutningsvis blir det en liten tankenöt:
Det finns en enda spelare som gjort hattrick i Premier League, Division 1 (nuvarande Championship), Division 2 (nuvarande League One), Division 3 (nuvarande League Two), FA-Cupen, Ligacupen, och för sitt landslag.

Frågan är förstås vem denna spelare är.

***********************************

Jag är tillbaka imorgon med allt om kvällens matcher och förstås en hel del uppladdning inför morgondagens matcher.

Kommentarer
Postat av: rooster

skjuter som vanligt från höften o säger Teddy Sheringham....

2009-02-24 @ 15:28:53
Postat av: Kriss

Blir tufft för de engelska lagen idag, men tror att både får med sig ett positivt resultat idag. Man utd är grymma på att hålla i bollen och med den formkurva de har så tror jag på minst oavgjort, kanske till och med vinst idag för dem.



Arsenal har ju en chans att rädda säsongen här, kommer absolut gå för seger då de inte kan lita på att få ett bortamål i Rom. Så det blir en 1-0 vinst här.



Spelaren i tankenöten var en svår nöt att knäcka, hade idetorka men hittade svaret på fusk (Google) så jag lämnar över det till någon annan att knäcka.

2009-02-24 @ 16:04:43
Postat av: Niklas (Villa)

Sorry, men jag visste denna quiz hehe (RE10)! Gör som Kriss, lämnar delsvis över till nån annan..



Jag håller CL-kvällarna högt när det är tunga matcher, som ikväll tex :)



Håller faktiskt på United hårt mot Inter! Vill dessutom se att Arsenal går vidare, (men det är mest pga att Villa ska dra nytta av det hehe)..



Apropå Villa! Deppigt att se truppen mot CSKA på torsdag! Truppen som tagits ut till returen i Moskva saknar namn som, Friedel, Barry, Petrov, Agbonlahor, Young och Heskey.



O’Neill säger:

"It seems strange I know but had we been seventh, eighth or ninth, let's say, in the table, it would have been a different outlook.



"Chasing a top four spot though - to get you a place in the Champions League - is everything."



Nåväl - ikväll är det ögongodis på hög nivå! Ha're

2009-02-24 @ 16:35:15
Postat av: Petter

Robbie Earnshaw!



For ovrigt sa tror jag att Lyon slar ut Barcelona.

2009-02-24 @ 16:35:45
Postat av: Anonym

"En fråga till er som håller på de lag som inte deltar i Champions League:"



Som fotbollsälskare finns det väll egentligen bara ett svar på den här frågan?



Kan även meddela att jag är Newcastle supporter...

2009-02-24 @ 16:46:15
Postat av: Stenansikte

Faktiskt ingen aning när det gäller tankenöten!



Jag tror Barca - Lyon kommer bli den bästa matchen, två roliga lag att kolla på! Inter - United är ju självklart den 'stora' matchen, mycket kamp och vilja. Jag tror på chockstart av inter och ett slutresultat på 3-1! Hoppas verkligen att inter slår ut united och att zlatan får göra det! Arsenal - Roma kan nog också vara en bra match fast det ser ju ruskigt tungt ut för Arsenal just nu.. och med den skadelistan. Svårtippat!



Hursomhelst är CL alltid en riktig stämningshöjare, som man har längtat!

2009-02-24 @ 16:47:37
Postat av: FCUM (United)

Borde vara så att de som inte håller på något lag njuter mer. Jag har svårt att njuta då United spelar i CL, det gäller så mycket och sist man kunde njuta ordentligt var några mål in på Roma matchen. Men om man tar de matcher där United inte spelar så är de ju de bästa matcherna under året. Riktigt glad om United får med sig ett 0-0 som det troligtvis kommer spelas för. Blir svårt med backlinjen då jag inte tror O'shea eller Evans kommer kunna medverka. Fletcher på högerkanten ser jag inte som något jätte problem då han spelat där innan och gjort det bra.

2009-02-24 @ 17:22:09
Postat av: Linhem

CL och Semlor - bra dag ;)

idag får man då kolla Lyon vs Barca och imon blir de Liverpool-träff i GBG så bra CL-omgång :D



min första tanke på frågan var ju Darren "Dazza/Sicknote" Anderton som jag iaf vet spelat de 3 högsta men svårt och Sheringham har ju troligen spelat i alla åtminstone de flesta av dem men hattrick är nog för svårt...

2009-02-24 @ 17:48:22
Postat av: Ludde

Som någon skrev innan jag hann läsa det här bör det vara Robert Earnshaw. ;(

2009-02-24 @ 18:08:28
URL: http://loedde.blogspot.com/
Postat av: Oskar

Just Uniteds skadeproblem gör väl nästan att Inter kan räknas som favoriter, åtminstone i dagens match..

2009-02-24 @ 18:58:33
Postat av: Anonym

Håller inte på något lag ikväll även fast jag anser att Atletico är nästan där (som favoritlag) men i alla fall så är champions leauge kvällarna höjdpunkter i veckan man bara går och väntar till 20.45.



Av de lagen som spelar ikväll hoppas jag de här går vidare till kvartsfinal:



Inter



Roma



Lyon



Atletico



/// Knatte

2009-02-24 @ 20:30:27
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Jo, visst är det något speciellt med CL-kvällar. Jag vet att jag är part i målet eftersom jag håller på Liverpool sedan många år. Jag var och såg åttondelsfinalen mot Inter förra året på Anfield och jag har fortfarande rysningar. Vilken stämning, vilken upplevelse!



Inter och Zlatan är annars favoriten i Italien och jag hoppas att de kan nå lite längre i år. Om de dessutom lyckas slå ut Man Utd och skapa lite oro i det gänget som annars flyter på ruskigt bra.



Resultaten ikväll:

Lyon-Barca 1-2

Arsenal-Roma 1-3

Inter-Man U 2-1

Atletico-Porto 2-1



Resultaten i morgon:

Real-Liverpool 0-0

Chelsea-Juventus 3-1

Sporting-Bayern 0-2

Villareal-Panathinaikos 4-1



Ha en trevlig fotbollskväll!



2009-02-24 @ 20:35:17
Postat av: stoffeliden

Grymt bra blogg. Följer den slaviskt.



Earnshaw är rätt svar på tankenöten, som väl var ovanligt lätt denna vecka?



Lyon - Barca.. Vilken match!! Första halvlek var otroligt underhållande och CL är sannerligen något alldeles speciellt. För oss Liverpoolsupportrar framförallt. Imorgon krossar vi Real?!



Ha de gött

2009-02-24 @ 23:04:25
Postat av: Eddie

Hörrö David, kan vi inte få en åsikt om denna artikel?

http://www.dn.se/sport/forbud-mot-laktarsang-1.805710



Heja England!

2009-02-24 @ 23:30:50
Postat av: Kriss

En kommentar till från min sida. Tydligen så kommer Steven Gerrard att spela från start ikväll, detta har kommit fram sedan Babel tydligen sms:at sina polare i Real Madrid (Drenthe och Snejider). Undra vad Benitez har att säga om detta till Babel som inte ligger på plus hos tränaren.

2009-02-25 @ 12:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0