Viasats sändningar gör mig heligt förbannad [2009-02-16]

Efter en lång fotbollsnatt så känner jag mig äntligen uppdaterad.

Jag tror att jag tänker börja med att gnälla lite.

Bland det bästa jag vet är att bänka mig framför en fotbollssändning inför en eller flera matcher som jag har sett fram emot. Därför blir jag nästan overkligt irriterad när studiosittare eller kommentatorer agerar som om de anstränger sig för att sabba de små högtidsstunderna med sin ibland gränslösa dumhet. Jag bli heligt förbannad. Det är deras förbannade jobb att försnacka i studion och kommentera matcher och ändå kläcker de ur sig så mycket felaktigheter, grodor och tveksamheter att det är rent omöjligt att slå dövörat till.

Bosse Pettersson
satt igår och pratade om hur Martin O'Neill säkert är mycket bekymrad över hur han ska använda Emile Heskey. Han menade att O'Neill utpräglat vill använda 4-3-3, men att Heskeys ankomst innebär att han tvingas testa 4-4-2. Att Villa började säsongen med det mest utpräglade 4-4-2-systemet man kan tänka sig, och sedan bytte system när Carew skadade sig sa han inte mycket om. Jag kan ju inte annat än att utgå ifrån att faktiskt inte vet om det. Det är sorgligt.

Lika sorgligt är det när Glenn Hysén och Lasse Kinch måste ta hjälp av producenten för att lyckas identifiera Trevor Brooking när han satt på läktaren på Upton Park.

När Kinch sedan undrar ifall Gavin Hoytes efternamn uttalas Hojt eller Hojte så är det inte längre sorgligt, då är det bara jävligt provocerande.

Viasat kallar sitt team för dreamteam. Det är verkligen ett dåligt skämt. Ola Wenström och Sladjan Osmanagic gör ett bra jobb. Men Petterson, Hysén och Kinch förstör nästan varenda sändning. Värst är Petterson som alltid i alla lägen låter absolut bergsäker, även när han hasplar ur sig den ena grodan efter den andra.

Enligt mig så är Canal + så långt före Viasat att de egentligen inte bör nämnas i samma mening. Väldigt många gånger är Viasat TV-motsvarigheten till Derbys fjolårssäsong i Premier League. Två hundra pix i månaden för deras kanalpaket är inget annat än ett daylight robbery.

***********************************

Fotboll.

Jag vill börja med att uttrycka min respekt och beundran för Swansea City. Som de spelade när de tog emot Fulham i lördags! Jag var inte ens medveten om att det fanns Championshiplag som försökte spela den typ av fotboll som Swansea stod för. Snabba fina passningskombinationer, stor rörelse, mängder av kreativitet och massor av fantasi. Det var Fulham som såg ut som ett lag från en lägre division, och inte Swansea. Att Fulham fick med sig ett kryss är för mig helgens besvikelse. De var inte ens i närheten av att förtjäna det.

Swansea är alltså nykomlingar i The Championship till denna säsong. De ligger sjua i tabellen, halvt förnedrade Fulham spelmässigt i helgen, och framför allt så står de för en fröjdig, publikfriande fotboll. Jag lyfter på hatten för tränare Roberto Martinez.

När man såg Fredrik Stoor i helgen så framgick det med all önskvärd tydlighet varför han inte åtnjuter tränare Hodgsons förtroende i ligaspelet. Han stod för en ganska bedrövlig insats, ärligt talat.

Jason Scotland heter Swanseas specielle målskytt. Och vilket mål han gjorde i helgen! Det målet hade platsat i vilket Champions Leaguemålsammandrag som helst.

***********************************

Pompey fick en anti-Tony Adamseffekt. 2-0-seger mot City. Starkt av Portsmouth, men pinsamt av City. Vilka som än åker ur denna säsong och hur sluttabellen än ser ut så är jag redan beredd att utse City till en av säsongens stora floppar. Placeringsmässigt och poängmässigt är det kanske inte en katastrof just nu. Men de förlorar sina matcher på ett sätt som säkerligen får även de mest obotliga optimisterna att misströsta. De ser knappast heller ut att ha harmoni i sitt lag. För mig är det absolut obegripligt att Hughes får sitta kvar.

Adams fick som bekant inte sitta kvar, och David James verkar inte gråta över det. Hans kommentarer i engelsk press är ganska upseendeväckande:

"Players don't pick the team. Pick the team right and you'll get the right results."


Om ryktet som gjorde gällande att han har hade ett meningsutbyte med Adams efter förlusten mot Fulham:
"Things had to be said. If you're not going to criticise the situation,then people just think it's the norm and it happens again and again ... players need guidance ... so yeah, words were said. And it had happened before too."

"As a structure, as a formation – well, it was clear for everyone to see that teams were scoring against us on the counter, just walking through the middle. The ­Liverpool match last weekend summed up our season. We were ­leading on two occasions but at no point did we look like we wanted to defend that lead. It was bizarre"

Det är anmärningsvärt att se James uttalanden, och man behöver inte ens läsa mellan raderna för att se den fräna kritiken mot Adams.

***********************************

Everton vann oväntat enkelt mot Aston Villa. Jag skulle vilja påstå att Villa för första gången denna säsong blev rejält knockade. Siffrorna talar inte om någon utklassning, men såg man matchen så vet man att Everton styrde och ställde rätt ordentligt sett över 90 minuter.

Första halvleken var ljuvlig att skåda. Kamp, frenesi, högt tempo, tre mål och en typisk cupstämning. Jag njöt verkligen. Jag älskar att se när det smäller i närkamperna utan att spelarna gnäller före fem öre, och precis så var det i matchen på Goodison.

Det är förstås omöjligt att inte nämna Jack Rodwell. Det är mer än härligt när en ung spelare får förtroende från start och svarar upp med att spela så som Rodwell gjorde igår. Det mest imponerande är inte att han blev målskytt, utan att han spelar fotboll på ett sätt som skvallrar om att han i huvudet är betydligt äldre än sina 17 år. Det samma gäller för övrigt för Dan Gosling. Det är hela tiden det enkla framför det svåra, laget framför jaget, och ett stort mått ansvarstagande. Om Lagerbäck kollade så lär han ha blivit helt till sig.

Jag har hyllat Tim Cahill på denna sida tidigare så jag ska fatta mig kort denna gång: Jag må vara Liverpoolsupporter, men jag älskar den mannen och hans passion. Och vad säga om hans huvudspel? Makalöst. Det var också en vacker gest att efter målet hylla de människor som dött i bränderna i Australien.

***********************************

Man United vann planenligt över Derby, och Ronaldo såg sådär ostoppbar ut som han gjorde så många gånger förra säsongen.

***********************************

Anelka visade Hiddink att han är rätt så sugen på att skaffa sig speltid även under honom.

***********************************

Jag hade förväntat mig mer av både Blackburn och West Ham.

***********************************

Lottningen för FA-Cupens kvartsfinler ser ut som följer:

Coventry/Blackburn – Chelsea
Fulham/Swansea – Man United
Arsenal/Cardiff/Burnley – Sheffield United/Hull
Everton – West Ham/Middlesbrough

Jag har en känsla av att Everton når ända fram till Wembley i år.

Arsenal har en hel del flyt i lottningen detta år.

***********************************

Trots en halvgardering så var det ingen av oss som kom upp i sex rätt på Fredagstispet.

***********************************

Rebusen igår blev löst ganska snabbt. Det var signaturen Olof som var först med rätt svar.

Ledtrådarna löste ni gemensamt. Röd och vit kapten var kanske inte så svårt. Redknapp har varit kapten i både Liverpool och Spurs. Han var King Kennys sista värvning och precis som emil sa så avslutade han karriären på The Dell, och Dell är ju ett datorföretag, därav PC-arena. Himlen syftade på att han numera jobbar för TV-kanalen Sky.

***********************************

Ikväll avslutas FA-Cupens fjärde omgång när Arsenal tar emot Cardiff. Vinnaren där möter Burnley. Den matchen och förstås en hel del annat avhandlas i morgondagens inlägg.

Kommentarer
Postat av: emil

holmgren// rätta mig om jag har men Rödknappen avslutade sin karriär 2005 och The Dell slutade Saints spela på 2000. Så där förstod jag inte så mkt men The Dell var den enda arena som kopplades ihop med PC.

2009-02-16 @ 13:49:39
Postat av: Jax

Kan inte annat än hålla med angående Viasat kontra canal plus. Det är häpnadsväckande vilken skillnad det är.

2009-02-16 @ 16:02:41
Postat av: klumpen

alltid älskat kinch... han är lite av fotbollens göran zachrisson. I övrigt håller jag med.

2009-02-16 @ 17:24:53
Postat av: rooster

om Villa var utspelade igår så var det andra gången i år. På Stamford Bridge fick vi inte låna bollen många gånger. Hoppas på annat scenario på lördag...

2009-02-16 @ 17:39:16
Postat av: Stenansikte

Håller med angående hjältarna på viasat. Kör in all fotboll på canal+ så man slipper viasatpaketet.

2009-02-16 @ 18:42:36
Postat av: Holmgren

klumpen>>



Det finns likheter mellan Zache och Kinch. Båda två svävar ut och pratar lite "skit" och drar lite anekdoter. Båda två är väldigt improviserande, och båda två är väldigt prestigelösa.

Men det finns en viktig skillnad: Zache är kunnig, Kinch är okunnig.



Zache kör mest golf nu för tiden, och när det väl kommer till kritan så kan han det mesta som är värt att veta om golf och de som spelar på touren. Men när det kommer till kritan för Kinch så är han rent ut sagt inkompetent. Han förstår väldigt lite om modern fotboll, har inte koll på spelarna och säger otroligt mycket fel. Han klarar helt enkelt inte av sitt jobb.



Den biten är omöjlig att gilla, även om han besitter en viss portion charm.

2009-02-16 @ 22:33:53
Postat av: klumpen

jojo...men kinch har ju en expert bredvid sig, zachrisson är ju många gånger helt ensam och då krävs det att man kan lite mer.

Jag tycker iaf kinchs charm övervinner hans brister och att han klarar sitt jobb.

2009-02-16 @ 23:44:31
Postat av: Sadde

Bosse är både okunning o ocharmig. Grejen med alla på viasat är att alla matcher låter likadana när dom kommenterar. Räkna Strömblads "han sätter in den". Eller när Mjällby beskriver händelsen vi precis sett som om vi vore blinda. För att inte tala om Hysen. "jag gör allt för att inte det ska låta som jag håller på Liverpool" men ändå lyckas han inte.

2009-02-17 @ 10:19:24
Postat av: Mattias

Ja även om Viasat försöker göra en ansiktslyftning så har de en del kvar att jobba på! De skulle nu behöva få in lite nya kommentatorer så man slipper Åke Unger och Lasse Kinch framförallt. Dessutom måste Glenn och Bosse P förstås bort!



2009-02-17 @ 19:52:10
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: rooster

går inte att jämföra Viasat och Canal + i samma mening...

2009-02-18 @ 14:22:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0