Familjen Clough sluter cirkeln & Benitez säger kloka saker [2009-01-07]

Derby County har gjort klar med en ny manager. Nigel Clough. Efternamnet väcker vissa minnen, eller hur? Och om ni gör en koppling till tränarlegenden Brian Clough så gör ni helt rätt. Nigel är nämligen Brians son. Och han följer nu i sin fars fotspår genom att ta över rodret i Derby. 67-73 tränade pappa Clough Derby, och klubben hade då stora framgångar. Clough Junior har ett styvt jobb framför sig om han vill föra tillbaka Derby till den engelska fotbollens finrum. Derby parkerar just nu på 18e plats i CCC.

Det är inte utan att man ser fram emot FA-Cupmötet mellan Nottingham Forest än mer nu. Lagen är bittra rivaler, och som ni säkert vet så tränade Clough Senior även Nottingham, och gjorde så under en herrans massa år, närmare bestämt i 18 till antalet. Dessutom har sonen Nigel gjort över 300 matcher och dryga 100 mål för Forest. Dubbla känslor för Nigel Clough, med andra ord. Och vad för emottagande kommer Nottinghampubliken ge honom? Derby är ju trots allt ärkerivalen.

Om några Debyfans eller Forestfans snubblar över detta får ni gärna dela med er av era tankar kring att Clough Jr blir tränare i Derby. Ni får gärna dela med er mer om rivaliteten eller berätta om något derby också.

När familjen Clough ändå är på tapeten så känns det helt rätt att dra några sköna citat signerade Brian Clough. Mannen var en citatmaskin i klass med Oscar Wilde. Se själva:

"I certainly wouldn't say I'm the best manager in the business, but I'm in the top one."

"If a player had said to Bill Shankly 'I've got to speak to my agent', Bill would have hit him. And I would have held him while he hit him."

Trevor Farancis
blev den första spelaren att kosta en miljon pund när han gick till Nottingham. På första presskonferensen fick han frågan när det var tänkt att han skulle debutera. Francis själv svarade inte, det gjorde Brian Clough:
 ”When I pick him”.

Har ni fler?

***********************************

Jag fick inte helt rätt när jag sa att Burnley skulle bjuda på hårt motstånd på White Hart Lane i gårdagens Ligacupsemifinal. Championshiplaget tog visserligen ledningen efter en kvart och behöll faktiskt ledningen till halvtid. Men i andra halvlek så vände Spurs på steken och vann till slut med 4-1 efter mål av Dawson, O’Hara, Pavlyuchenko, och ett självmål.

***********************************

Idag spelas den andra semifinalen i Ligacupen. Derby County tar emot Manchester United Pride Park. Derbys nyutnämnde tränare Nigel Clough debuterar inte på tränarbänken ikväll, utan tar över laget först efter kvällen match. Ikväll leds laget av David Lowe och Brian Burrows från akademin. Det blir första gången någonsin som ett lag spelar semifinal in någon av de två stora inhemska cuperna utan manager.

***********************************

Liverpools manager Rafa Benitez har sagt att han inte planerar att shoppa under nuvarande transferfönster. Rafa säger: ”Vi är redan i en bra position och jag nöjd med spelarna jag har. Dessutom får vi tillbaka en del spelare från skada. Torres är tillbaka och Skrtel, Arbeloa och Aurelio är på väg tillbaka. Det kommer att bli som att signa nya spelare. Vi behöver inte köpa spelare, och framför allt är vi inte desperata att göra det. Vinterfönstret är svårt, och det blir alltid väldigt dyrt.”

Även om jag anser att Liverpool skulle må bra av att förstärka på en del positioner, så tycker jag ändå att Rafa säger kloka saker här. Liverpool leder ligan, och bör koncentrera sig på att behålla den positionen snarare än att spela in nyförvärv i laget. Dessutom har Rafa en väldigt bra poäng i att det alltid är dyrt att handla i januari. Jag menar… £12M för Wayne Bridge. I rest my case.

Vad tycker ni? Hade ni velat se Liverpool ge sig ut på transfermarknaden?

***********************************

Avslutningsvis får ni en liten fråga att klura på. Här har ni en lite annorlunda ligatabell, helt utan siffror. Vad är det som denna tabell egentligen visar?

1.  Stoke City
2.  Aston Villa
3.  Bolton
4.  Blackburn
5.  Middlesbrough
6.  West Brom
7.  Everton
8.  Man United
9.  Sunderland
10. Fulham
11. Newcastle
12. Tottenham
13. Arsenal
14. Man City
15. Liverpool
16. West Ham
17. Portsmouth
18. Hull City
19. Chelsea
20. Wigan Athletic


***********************************

Med stor sannolikhet är jag tillbaka med ett nytt inlägg någon gång under dagen.
Ha det bra till dess.

Kommentarer
Postat av: brodern

Jag anser inte heller att vi måste ut och shoppa i januari utan vi har en bra trupp som den är. Kvalitet per £ är aldrig särskillt högt under januari (Arbeloa undantaget som bekräftar reglen).



Angående tabellen så sitter jag och klurar på två alternativ men kör en chansning på antal kort under säsongen.

2009-01-07 @ 12:33:21
Postat av: uffe

mål på fasta

2009-01-07 @ 12:39:07
Postat av: Didde

Hur är dina reaktioner på att Shola Ameobi har skrivit på ett nytt treårs kontrakt?



Som Newcastle supporter börjar jag tappa förtroendet för styrelsen mer och mer. De talar om att de har ambitioner att slå sig in i toppen av ligan, medans mer och mer talar emot dem. Shola Ameobi var ruskigt nära att gå till Stoke för ett tag sedan, och nu matchar han tydligen våra ambitioner....

2009-01-07 @ 13:20:54
Postat av: Holmgren

Didde>>



Dyk in i eftermiddag så får du ett svar på din fråga.

2009-01-07 @ 13:28:31
Postat av: M_

Äldsta klubbarna i ligan?

2009-01-07 @ 14:41:17
Postat av: EvenSteven

Jag får nog ta och lägga min gissning på samma som uffe. Detta grundar jag enbart på att Stoke är först... ;)

2009-01-07 @ 14:55:56
Postat av: AFC

Stoke är det äldsta laget i PL, Wigan det yngsta :)

2009-01-07 @ 17:35:41
Postat av: Linhem

Bill Shankly (on Brian Clough) :

"He's worse than the rain in Manchester. At least the rain in Manchester stops occasionally."



kan de stämma? måste vara någon annan och om Clough Jr's tid i Liverpool? hittade detta på hemsidan...(Liverpoolfc.nu)

många som inte nämner Juniors tid i Liverpool...

selektivt minne?

2009-01-07 @ 18:07:41
Postat av: Niklas (Aston Villa)

Håller med Uffe här... Tabellen måste ange "mål på fasta situationer" denna säsong!



Villa saknar dessvärre både Laursen och Carew nu och har bara gjort "skitmål" på sistone.



West Ham och Hull borta tex.. Två 0-1-vinster! Två självmål! (Bra lag ska ha tur oxå hehe)



Arsenal 2-2.. Visserligen satte Barry en på straff (fast) men 2-2-målet när Zat Knight var uppe i "fel" straffområde och satte en pyts var oxå ett slumpmål.



Målen i tidigare matcher i dec kom från firma Ashley Young & Agbonlahor - pure skills!



Nåväl.. om Villa får tillbaka Laursen och Carew nu i januari så kan ni räkna med större vinster än 0-1 på bortaplan ;)



Up the Villa



Mvh,

Niklas

2009-01-07 @ 19:46:52
Postat av: Victor

Måste nästan vara att tabellen visar vilka lag som är äldst, med andra ord de som ligger högst upp är äldre än de andra. Men man kan ju ha fel...

2009-01-07 @ 22:43:30
Postat av: redwan

tabellen är de lag som dragit på sig mest kort

2009-01-08 @ 22:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0