Owen till Man U - Och vinnaren är... Ja, vem? [2009-07-03]

Vem vill se Owen  i United? Egentligen?

Man U-fansen har inte glömt att han öste in mål för rivalerna. Liverpool-fansen har inte heller glömt. Owen själv får bara ett 12-månaderskontrakt, han får agera inhoppare, och han minskar naturligtvis sina redan halvdana chanser att komma med i VM-truppen. Hade han valt Hull, som det faktiskt ryktats om, så hade han fått en rejäl chans att bli nyckelspelare, att ha en ledrarroll, och att spela fotboll varje vecka. Å andra sidan är han ju jämte trestegshopparen Christan Olsson det mest skadedrabbade idrottsvärlden har skådat, så han kanske inte klarar av att spela på högsta nivå vecka ut och vecka in.

Många av mina medsupportrar kallar mig barnslig och trångsynt, men jag avskyr tanken på Unitedspelare i Liverpool. That's me. Jag ville aldrig ha Tevez. Jag var vansinnig när Rafa försökte köpa Heinze, och jag hade inte velat ha Ronaldo om han så hade kostat tre penny och en hög med träningsvästar. Självklart är det likadant åt andra hållet. Jag var aldrig särskilt sugen på att se Owen "komma hem". Men jag var ännu mindre sugen på att se honom i United. Har man varit målkung på Anfield så ska man inte gå till Man United - För mig är det en självklarhet. Det blir nästan värre av att Owen inte väljer med plånboken här. Han får ingen fet lön (inte fetare än vad han hade fått i ett mittenlag, i alla fall), han får innget långt kontrakt. Han får chansen att ingå i en trupp som kan vinna en massa titlar. Är det värt det? Han lär bli hatad i sin hemstad, och han lär aldrig bli en kelgris på Old Trafford.

Jag måste också fråga mig ifall Ferige är färdig för "hemmet" nu. Har gubben helt tappat förståndet? Sure, han tar ingen strörre risk, men vilka signaler skickar han ut? Det har ryktats om David Villa. United gick precis bet på Benzema. Då signar man Owen! Det är ett steg i.... en annan riktning.

Avslutningsvis kan jag säga att Owen är luft för mig nu. Ok när han gick som till Spanien och Real Madrid, utan att ge Liverpool en chans under Rafa. Den spanske tränaren ville aldrig ge honom ett nytt kontrakt. Ok, när han gick till Newcastle. Det är inte en klubb som Liverpoolfansen hyser agg gentemot. Men Man Utd? Fuck me. Så gör man inte. Vissa vill påstå att starka rivalitetskänslor är för dem som hatar mer än de älskar. För mig är det vad som gör fotbollsmatcher speciella. Det är viktigt. Rivaliteten skapar också vissa "don'ts". Före detta målkungar på Anfield ska inte tillhöra Man U. Det är ett stort jävla don't. Fick jag bestämma skulle jag nu radera ut Owens Liverpoolhistoria. Han är icke existerande för mig.

***********************************

Bloggen kommer, som ni säkert redan märkt, gå på halvfart under sommaren. Jag kommer att skriva när det händer något som jag betraktar vara stort eller häpnadsväckande. Jag kommer ha plattan i mattan när vi närmar oss säsongen. Det blir genomgång av varje lag, det bli nykomlingsspecialer, det blir sammanfattinger och kommentarer av de värvingar som görs i sommar, och det blir tabelltippning. Men Silly Season har aldrig varit min grej så därför ligger jag hellre i solen än kommenterar rykten. Jag hoppas att ni har överseende med detta. Jag hoppas också att ni minns adressen hit när det väl drar ihop sig.....

***********************************

Imorgon ska jag bevaka BP-GAISGrimsta IP. Det är....sådär. Men det är fotboll.

Kommentarer
Postat av: Linhem

Är de verkligen fotboll?



får la hoppas Grimsta åtminstone håller lika bra klass som en äng?



en tanke...med att du inte kan tänka dig någon Manc i Pool och vice versa...Beardsley & Incey?

2009-07-03 @ 14:51:43
Postat av: Holmgren

Jag ogillade värvningen av Ince. Hårt.



Med Beardsley var det en helt annan deal. Det var i hans ungdoms dagar. Han var ju inte ens där i en säsong, och om jag inte missminner mig så spelade han inte en för dem?



Grimstagräset är helt ok nu, from what I hear. Men visst... BP-GAIS. Det är ju inte så man får ståpäls, direkt.

2009-07-03 @ 15:00:01
Postat av: Lilebroer

Detta med Owen är en fullkomlig skam.

Är så besviken att jag knappt kan yttra mig.

Helt enkelt, jag gillar't ej, å det är långt från ok.



Läste även på en artikel om unitds framtidspelare på svenskafans. Tydligen finns det en kille vid namn scott wooton i man u som har sin uppväxt i pools u-lag.

Men om han skulle slå sig igenom där så är det väll mer utav avund som man skulle vara besviken.

Om jag inte har helt fel så är väll eccelston från machester så, it goes both ways antagligen.

2009-07-03 @ 15:17:47
Postat av: Ralle

Håller med dig fullständigt David! Som du säger, folk får kalla mig barnslig och trångsynt med, men det är bara så jag (vi) tycker!

Och sen så tycker jag det är lite skillnad när någon spelare "bara" spelat i reservlaget hos den andra klubben. De har ju inte kommit med i historieböckerna för det precis. Annat är det ju med Owen som verkligen har gjort avtryck i Liverpool!

2009-07-03 @ 15:51:24
Postat av: Sean Dundee

Owen gick val inte som bosman? Real betalade val kring £8 miljoner?

2009-07-03 @ 15:51:44
Postat av: Holmgren

Sean Dundee//



Självklart. Blandade ihop det med Macca. Sorry.

2009-07-03 @ 16:01:31
Postat av: Knatte

Håller helt med dig David, har man spelat i Liverpools a-lag så går man INTE till Everton eller United kan bara hålla med Lillebror det är stor skam, Owen existerar inte längre för mig.

2009-07-03 @ 21:02:58
Postat av: Lilebroer

Angående ungdoms spelare, tänk om gerrard hade dragit till exempelvis united när han var united 16-17, å samtidigt fått samma utveckling som i pool.

Självklart kommer man ju inte lida likea mycket med en med en stor historia, som med ex. owen, här, lita på mig, det var han, macmanaman och fowler som jag växte upp med och lärde mig älska liverpool.

men visst fa-an skulle det svida nått så in i.

2009-07-03 @ 22:09:45
Postat av: kristofer

Som united fan tycker jag affären är perfekt, vi har 2 stora talanger i welbeck och kiko som behöver lite mer tid att mogna utan press.

Vi får en spelare som vet att han är reserv, som har presterat på högnivå tidigare dvs klarar pressen att spela i united, han är billig, free transfer och pay as you play lön.

Dvs blir han dyr betyder det ju att han pangar in mål.

Owen är en måltjuv och det behöver united.

Han har redan lirat många matcher med rooney så dom hittar varandra snabbt.

Owen hör hemma i ett lag som styr matcher och inte som en target player i något bottenlag.

Med tanke på allt cupspel så lär han nog lira lika många matcher i united som han hade gjort i hull mm.

Tvärt emot dig tror jag han ökar sina chanser till landslaget, fungerar anfalls spelet med englands mest givna spelare så kan ju inte capello blunda för det.

Det är ett 2 års kontrakt.

Om du tittade på det lite mer nyktert och inte med liverpool ögon hade du nog också sett att båda parterna bara har att vinna på det.



Ps jag hade också hatat det om jag var i era skor men Benitez ville ju tydligen inte ha han.

2009-07-03 @ 23:46:34
Postat av: 019Fredrik

Du har rätt David. Man blir förbannad. Vad ska jag nu göra med min gamla Owen-tröja som jag tänkt att ge till min framtida son. Bränna den? Det kan jag ju bara inte göra. Man bränner inte en Liverpooltröja...



Nu hoppas jag bara att Owen spelar när Scums gästar Anfield, och att vi spöar skiten ur dom!



Intressant att United-fansen exalterat ser fram emot samarbetet mellan Rooney & Owen. Det senaste halvåret har den ena tydligt deklarerat sitt enorma hat gentemot Pool. Den andra gick ut med att Pool alltid skulle ha en speciell plats i hans hjärta...



bara jag som kan se Shrek & Svikarn ryka ihop efter nån öl eller två?



Förresten, rösta gärna på mig som nästa deltagare i Robinson! Jag är 1 av 6 som tävlar om den sista platsen. Tack på förhand!



/Fredrik Norrström



padinfavorittillnastarobinson" rel="nofollow">http://www.tv4.se/1.1078552/rostapadinfavorittillnastarobinson

2009-07-04 @ 10:06:07
URL: http://ungsportjournalistik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0