Min respekt för Barry är som bortblåst [2009-06-03]

First things first: Gareth Barry är klar för Manchester City. Någon mer än jag som blev väldigt förvånad? Snabbt gick det också. Ryktet blossade upp, och innan någon han säga ”pengakåt”, så var Barry klar.

För ganska precis ett år sedan var Barry nära en flytt till Liverpool – En flytt som de flesta förstod att Barry ville göra. Det handlade ju om abitioner:
”My mind’s made up, I want to join Liverpool. There’s no going back, it’s time for me to move on. I’m desperate to play Champions League football and that’s why I have to leave Villa.”

Ett år senare skriver alltså samme Barry ett femårskontrakt med City. Senaste jag kollade så spelar inte City i Champions League. Faktum är ju att City hamnade en ganska bra bit efter Villa i tabellen den här säsongen. Och ändå låter det nu så här från Barry:
”I'm delighted to be joining City. It didn't take much persuasion from Mark Hughes, they are heading in the direction I want to go.”

Ok, jag förstår. Nu handlar det alltså om i vilken riktning klubben är på väg, inte var den faktiskt befinner sig. Eller så handlar det om pengar. Jag vet inte ifall Villa kom med något motbud, men även om de gjorde det så har jag svårt att tro att de kunde matcha de hundratusen pund i veckan som Barry sägs få i City. Dessutom fick han alltså ett fem år långt kontrakt. Champions League? City kan förstås ta sig dit, men jag personligen tror att vi i så fall pratar om några år fram i tiden. Man köper inte några bra spelare, ger dem höga löner, och vips är man ett topplag. Det funkar inte så. Framför allt kan de ju börja med att skaffa en tränare som har i alla fall en liten susning om hur man bossar i en storklubb – För det är ju en sådan som City vill bli. När City väl blir ett Champions League-lag, om de någonsin blir det (Bara Gud vet om eller när araberna tröttnar), så tror jag knappast att Barry fortfarande är en nyckelspelare i laget. Jag hoppas i alla fall inte att han är det. Jag unnar honom inte något Champions League-spel. Barrys tänkande med plånboken gör mig halvt illamående, och min respekt för honom är som bortblåst.

Hade han rakt och och ned sagt att det är väldigt svårt att tacka nej till ett erbjudande som är så ekonomiskt förmånligt, så hade jag köpt det. Men nu vägrar han säga något som alla redan vet. Löjligt.

En annan sida av myntet är ju hur City resonerar. De har lagt ned x antal miljoner på innermittfältare (Kompany och De Jong) under de senaste 12 månaderna, och sedan tidigare finns redan spelare som Johnson och Ireland i klubben. Men jag lär får anledning att återkomma till ämnet City och värvningar de närmsta veckorna, så jag väntar med en utläggning om det. Men det lär komma.

***********************************

Säsongens Del 2 kommer i eftermiddag.

Kommentarer
Postat av: klumpen

tycker du har fel. Barry lämnar delvis för att han tror att det finns större framtida potential i Man City. De har förutsättningar att bli ett champions league lag närmaste åren om bara shejkerna inte tröttnar. Aston Villa har inte riktigt de ekonomiska musklerna, även om de var nära i år.



Barry lämnar delvis också för pengarna. Men varför ska han gå ut med det? Känns det schyst mot sin nya arbetsgivare? Mot sina nya fans? "Främsta skälet var att jag fick en fet lönecheck sista åren av min karriär."



När han släpper sin biografi efter karriären så kommer han säkert förklara sitt agerande och be Villa-fans om ursäkt. Men under tiden han spelar och får lön av Man City tycker jag han gör rätt i att bara uttala sig om de sportsliga skälen.





2009-06-03 @ 11:49:02
Postat av: Holmgren

Barry har kanske fyra år kvar innan han börjar dala. Jag tycker verkligen inte att det är givet att City har större chans på CL än vad Villa har under de fyra åren. Det känns jävligt tight, ärligt talat.



Det är så sjukt givet att det är pengar, då förstår jag inte problemet med att säga det högt. Ljungberg sa det när han gick till Hammers, Anders Svensson gick nyligen ut och sa att spel Arabvärlden kan vara intressant ur ett ekonimiskt perspektiv, Vucinic i Roma har utan omsvep sagt att man alltid tänker delvis med plånboken som fotbollsspelare. Om man nu inte skäms för att tänka med plånboken, så tycker inte jag att man behöver skämmas för säga det.



Sedan vet ju alla att så är fallet. Att påstå något annat är ju att nedvärdera folks IQ. Sedan behöver det kanske inet vara uteslutande det, Barry vill kanske ha en nystart, ett miljöombyte, men att pengar spelar stor roll är ju klart som korvspad. Varför hymla med det?



En bisats också.... Sedan när har fotbollsspelare den goda smaken att släppa biografier efter karriären? Senast jag kollade så Gerrard kommit med 2 stycken och Beckham med 318.

2009-06-03 @ 12:16:17
Postat av: Hedberg

Håller med dig Holmgren.



Det hade varit en sak om det fortfarande var Ellis vid rodret för Villa. Då visste man aldrig vad som skulle hända och det fanns aldrig någon klar struktur för hur klubben skulle arbeta i framtiden osv. Men nu? Nu när man äntligen har en ägare som vill satsa och dessutom bryr sig om klubben, några riktiga löften som kan blomma ut och dessutom lite kapital att köpa spelare för.



Speciellt med tanke med hans flirt med Pool förra året. Nej, jag är så grymt besviken och trött på Barry nu. Man C har större kapital och kan köpa fan vad som men det känns verkligen snopet. Som en fot rakt upp i skallen.

2009-06-03 @ 13:35:52
Postat av: E.B Farnum

Blev överlycklig när jag läste att Barry skrivit på för City. Betyder ju att Xabi Alonso med största säkerhet blir kvar i Pool. Har aldrig sett och kommer aldrig se storheten i Barry. Extremt överskattad i mitt tycke. Och att han skulle ha kommit in i Pool, på bekostnad av Xabi hade varit helt sjukt... Xabi är ju ett antal klasser bättre än Barry. Hade heller inte gillat att Barry skulle ta speltid från Mascherano, tillräckligt irriterande att Lucas gör det. Ser mycket hellre att Pool värvar Matt Taylor och spelar in Jay Spearing i laget. Den grabben har potential att bli hur bra som helst. Får lite vibbar av en ung Gerrard när jag ser Spearing. Självklart har han mycket att jobba på för att komma i närheten av Captain Fantastics kunnande, men som sagt , potentialen tycker jag mig verkligen se i honom.



Men håller med dig helt om att Barry gick till City pga pengarna, det förstår nog de flesta, men så ser ju fotbollen ut nu, det är ju pengarna som styr, tyvärr, och inte lagkänsla. Men som sagt inga tårar från min sida i detta fall.

2009-06-03 @ 13:39:41
Postat av: Oskar

Det är klart att det kommer att ta några år innan City når Champions league-spel, om man nu gör det men som jag ser det har de större möjligheter att göra det än Villa. Villa har byggt upp en stabil grund men det är fruktansvärt att ta det sista steget utan massor och åter massor med pengar. Det har City.



City kommer nog att vara ordentligt aktiva i sommar, skrämmande då det inte känns som att de har någon speciell strategi. De värvar allt med två ben känns det som, utan tanke på vars man ska använda dem. Som du säger har man redan lagt mycket pengar på innermittfältare och nu ska man ha in ännu fler. Skrämmande.

2009-06-03 @ 16:21:52
Postat av: Holmgren

Vem bossar över värvningarna där egentligen? Är det Sparky som ensam håller i dirigentpinnen? Jag tror att det är det, och det är ju ännu ett bevis på att den mannen inte fit for the job.



Jag fattar verkligen att City fortsätter satsa på honom. Vad har han för meriter? En tjusig 6-7-plats med Blackburn för 3-4 år sedan, va? Det är verkligen det enda jag kan komma på. Nu anses han vara rätt man för att leda City in i en storhetsera. Sanslöst.



Värvar City några klasspelaer kan de kanske hota Villa och Everton, men det är ju fan ingen bedrift, det är ju ett minimikrav. Men City vill snabbt gå framåt och faktiskt kriga om en CL-plats. Det kommer inte att hända så länge Hughes sitter där han sitter.



Jag önskar att det fanns några City-fans här så man kunde få höra lite intierade åsikter. Var tog Danield Sandström vägen? Uppehållet resulterade i en del tappade läsare, har jag märkt.

2009-06-03 @ 16:34:22
Postat av: rooster

Money Talks så det sjunger om det... över miljonen i veckan i 5 år. Klumpen... Har City större chans till den finare ligan? Tveksamt. I år var det till stor del en skada på Martin Laursen som satte käppar i hjulet. (sen spelade Arsenal riktigt bra så det är inte hela sanningen, men en stor del).. Däremot är det inga bra signaler att sälja sin kapten, men har han inga högre ambitioner än att chansa på spel i City så kanske det är rätt??? Kommer nu en ersättare av rang de närmaste veckorna kan detta visas sig vara bra för Villa. Annars kan säkert andra spelare oxå vilja röra på sig, vilket INTE VORE BRA...

2009-06-03 @ 21:58:48
Postat av: Linhem

Usch Barry...pengakåta spelare ogillar jag kraftigt, skillnaden att vara stenrik och vara super jävla knösus rik är säkert väldigt stort att kunna flytta ut från sin lilla herrgård med x antal sportbilar varje pubertets stinna kille drömmer om och kunna flytta in i slott a la Beckingham palace och snart ha hel automatiskt hus a la Gates...

(överdrivet men...)



Barry måste ha skämts att vara nästan "knegare" när han kommer till landslaget och träffar alla "kungligheter"...



City har ju gått bakåt? är det rätt rikning,Barry? tappat i liga placering och inget Europa-spel iår...



Robinho & Barry...giriga bortskämda personer med usel livs syn.

2009-06-04 @ 00:19:58
Postat av: WHUFC

Allvarligt... Varför ska man ens bry sig. Barry gör vad han vill och säger vad han vill (eller inte vill).



Han är en bra fotbollsspelare, det kan man inte neka till. Om han spelar för att det kull eller för pengarna är hans ensak.



Att tycka att en spelare har gjort ett felval är helt ok, men att sedan påstå att de är "giriga, bortskämda personer med usel livssyn", känns inte helt rätt.



Follow the money Barry och skäms inte för det!

2009-06-05 @ 21:50:55
Postat av: Frågetecknet

Skulle Holmgren bry sig lika mycket om det inte varit Liverpool som blev snuvade på Barry av en klubb med större dragningskraft.

2009-06-05 @ 21:53:18
Postat av: Anonym

Skulle Holmgren bry sig lika mycket om det inte varit Liverpool som blev snuvade på Barry av en klubb med större dragningskraft?

2009-06-05 @ 21:53:27
Postat av: Holmgren

WHUFC//



Ja, jo.... Usel livssyn är kanske att ta i från tårna. Det som stör mig är ju just att han inte står för att pengar är en anledning till hans val.

Follow the money och skäms inte för det låter ju bra. Men det är ju inte så att Barry rakryggat har stått upp och sagt; "Självklart spelar pengar in i bilden". Istället har han pratat om i vilken riktning City är på väg, etc. För mindre än ett år sedan pratade han om att han desperat längtade efter CL-spel. Men nu är det annat ljud i skällan. Det, om något, stör mig.



Frågetecknet//

Absolut. Jag har aldrig gapat mig hes efter Barry till Pool. Inte förra sommaren, och inte nu. Jag hade inte ogillat en värvning av honom till ett vettigt pris, men jag var aldrig helt till mig i trasorna heller. Så svaret är ja. Läste du exempelvis min säsongssammanfattning så utsåg jag Kakas nej till City till "Säsongens beslut", och Kaka har då aldrig varit nära Pool. När inte bara pengar styr göe mig glad, och när pengar styr väldigt, väldigt mycket blir jag lite ledsen, helt enkelt. Om Pool är inblandade eller ej är icke relevant - Och då är jag helt ärlig.



Och sedan vet jag inte hur jag ska tolka slutet på din fråga som lyder "....snuvade på Barry av en klubb med större dragningskraft?".



Om du menar att City har större dragningkraft än Liverpool så lever vi i två olika universum. Liverpool är en gigantiskt mycket större klubb än City. Det vet väl alla?



Om du vill veta hur jag ställde mig till Barry när det begav sig förra sommaren så kan du läsa det här:

http://www.liverpoolfc.nu/chronicle/?id=11317

2009-06-05 @ 22:45:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0