Säsongens Del 3 [2009-06-04]

Säsongens mål #7: Carlton Cole. Kan ni säga klapp-klapp-spel?

Säsongens Copycat: Frank Lampard. När Lamps gjorde det avgörande målet i FA-Cupfinalen mot Everton så firade han med att cirkulera runt hörnflaggan. En slump? I think not. Frank Lampard Sr firade på exakt samma sätt när han gjorde det avgörande målet i en FA-Cupsemifinal 1980. Mot Everton.

Säsongens snabbaste: Louis Saha. I FA-Cupfinalen mot Chelsea gjorde franmannen det snabbaste finalmålet i turneringens historia. Det tog 25 sekunder.

Säsongens räddning #1: Jussi Jääskeläinen. Två gånger om är Boltonkeepern där och räddar. Klippet räknar ned – Räddnigen finns med 45 sekunder kvar av klippet.

Säsongens citat #1: ”Vi saknar inte inte mycket. Vi pratar 1-2%. Kan vi bara hitta de 1-2 procenten så kan vi dominera ligan”.
Sagt av Wenger kring jul. Låt oss vara diplomatiska: Arsenal hittade aldrig de där 1-2 procenten.

Säsongens hönsgård: Newcastle. Dear me..... Keegan, Kinnear, Houghton, Shearer, Wise, Llambias, och sist men inte minst Ashley. Många människor, desto färre kloka beslut.

Säsongens Big Four-spöke #1: Tottenham vs Chelsea. Stamfordpojkarna fick bara med sig en poäng av sex möjliga mot Spurs.

Säsongens sikta mot stjärnorna, landa....en bra bit därifrån: Man City. Klubben har spenderat över en miljard kronor på spelarköp under säsongens gång. Men både ligaplacering och poängskörd blev sämre i år än i fjol. Men vaddå? Det hände ju så mycket. Nya ägare, ny manager, nya spelare. Jo det är ju sant. Att Svennis också var en ny tränare, att han jobbade under en ny ägare (som dessutom var en ärkeklåpare), och att han också köpte in en hel del nya spelare, det glömmer vi snabbt.

Säsongens räddning #2: Mark Schwarzer. På övertid mot ett desperat Newcastle. Årets viktigaste räddning. För Hull. Precis i slutet av klippet.

Säsongens gammal är äldst: Ryan Giggs, förstås. Vem annars?

Säsongens irländare: Stephen Ireland. Vilken säsong han har gjort. Nio mål, nio assist och årets spelare i City. Starkt jobbat.

Säsongens jämnaste: Hela Premier League. Jäklar vad spännande och tight det har varit den här säsongen. I 37 omgångar levde titelkampen. I 38 omgångar levde bottenstriden och kampen om sjundeplatsen. I slutet av februari skiljde det inte mer än nio poäng mellan elfte och sista plats – Det är hela den undre halvan inom nio poäng med bara tre månader kvar av säsongen. Jag minns faktiskt inte var det var så här tight senast. Som bonus så höll Villa liv i kampen om den sista Champions League-platsen längre än vad som är brukligt. Oerhört kul.

Säsongens Big Four-spöke #2: Stoke vs Liverpool. Merseusidegänget spelare 2 x 0-0 mot Pulis lag.

Säsongens jobb i det tysta: Steve Clarke. Något säger mig att Zolas parhäst i West Ham är en skarp herre. I fyra år jobbade han som assisterande manager i Chelsea. Nu gör han samma jobb bakom Zola i Hammers. Mannen har enormt mycket erfarenhet (bara fyra spelare genom historien har gjort fler matcher för Chelsea), och har verkligen stor respekt med sig. En stark, stadig och pålitlig högerhand för vilken manager som helst. Blir det en egen klubb någon gång i framtiden, tro?

Säsongens överpris: Craig Bellamy från Hammers till City för skrattretande £14M.

Säsongens mest osmakliga: Spursfansen till Sol Campbell;
”Sol, Sol, wherever you may be,
You're on the verge of lunacy.
And we don't give a fuck if you're hanging from a tree,
You Judas cunt with HIV.”

Ok, Sol gick som bosman till värsta konkurrenten. Det är illa. Men den här typen av ramsor är riktigt jävla äckliga.

Säsongens sämsta managersvit: Tony Adams. 16 matcher, 10 poäng, och 28 insläppta mål imponerar föga.

Säsongens Big Four-spöke #3: Fulham vs Arsenal. Gunners blev mållösa mot Fulham denna säsong. Och mer än en poäng blev det inte heller.

Säsongens svit: Man United. Mellan den 30e nomvember och den 4e mars så tog Man United 43 av 45 möjliga poäng och de hade en målskillnad på 22-2. Fruktansvärt imponerande.

Säsongens målsnitt: Fernando Torres. Spanjoren har gjort 0.58 mål per match (starter och inhopp) denna säsong. Motsvarande siffra för skytteligavinnaren Anelka är 0.51. Räknar vi minuter så går det 123 minuter mellan varje Torres-mål och 154 minuter mellan varje Anelka-mål.

Säsongens vikarie: Guus Hiddink. Vilket jobb han har gjort. Chelsea under Scolari var ett lag, Chelsea under Hiddink var ett helt annat. Chelsea spelade 14 ligamatcher under Hiddink. Det blev 12 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. Chelsea vann också en FA-cupfinal och var två minuter en norgehistora ifrån en Champions League-final. Jag lyfter på hatten, bockar och bugar för den gode Guus.

Säsongens mål #8: Steven Gerrard. FA-Cupen mot Everton. Samspelet Torres och Gerrard är ljuvligt. Den förstnämndes kontroll, klacken, den sist nämndes löpning..... Riktigt, riktigt snyggt.

Säsongens självmål: Damien Duff. I sista omgången mot Villa. Det var inte där och då som Newcastle åkte ned. klubben har sakta men säkert vandrat den vägen länge. Men jävla vilket tungt självmål att göra.

Säsongens citat #2: ”Jag tycker att vi var det bättre laget”.
Sagt av Sir Alex efter att Liverpool vunnit på Old Trafford med 4-1. Kanske är Fergie tränare för Liverpool i ett alternativt universum, vad vet jag.

Säsongens mål #9: Eduardo. FA-Cupen. Ett av de kaxigaste och vackraste mål jag någonsin har sett.

***********************************

Jag siktar på att vara tillbaka imorgon. Eventuellt blir det en säsongens Del 4. Om så lär den delen behandla enbart The Coca Cola League, med inriktning på The Championship. Skulle det vara av intresse?

Kommentarer
Postat av: Svanström

Årets räddning #3:

Fabianski vs Wigan

http://www.youtube.com/watch?v=I04PL51JNps

2009-06-04 @ 16:50:57
Postat av: Holmgren

Strålande. Fyll gärna på.

2009-06-04 @ 16:54:13
Postat av: Oskar

Bara en liten rättning, Zola och Clarke jobbar i West Ham. Något du självklart vet men tryckfelsnisse har varit framme..

2009-06-04 @ 17:34:57
Postat av: Ralle

Skitbra "säsongens del" hittills :) ser gärna en till med fokus på Championship eftersom man har ju inte så stor koll där..

2009-06-05 @ 12:39:05
Postat av: Anton

Håller med Svanström om årets räddning #3. Grymt snyggt av Fabianski.

2009-06-05 @ 12:45:18
Postat av: Linhem

gärna Championship-kolll



kommer visas på någon tv 4 kanal nästa säsong också :D



f.d Manc Ebanks-Blake gjorde la över 30 mål?

2009-06-05 @ 12:58:23
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Skönt att vara tillbaka på din bloggsida. Jag har haft en djävulusisk vår på jobbet och då har all tid gått åt till familjen. Tappade bort genvägen till din blogg när den försvann från Liverpools svenska supportersida.



Gärna The Championship. Apropå det:



Jag är oerhört glad att Burnley gick upp till PL. Var och tittade på deras hemmamatch mot Reading i slutet av oktober. En sliten stad norr om Manchester med oerhört stora sociala problem. Halva "centrum" var igenbommad. Någon hade köpt husen och spikat igen dörrar och fönster i väntan på att efterfrågan på hus ska öka. Spöklikt. Så där i mörkret dök den gamla arenan upp - Turf Moor, byggd 1883. Burnley var med premiäråret för engelska ligan 1888. Dryga 10000 personer på läktarna, en arena som påminner om Råsunda. Inte lika "höga" kortsideläktare. Publiken fanatisk och ovetande om vad som komma skulle. Stora framgångar i cuperna där storlag som Fulham, Chelsea, Arsenal i ligacupen och WBA i Fa-cupen. Borde ha vunnit ligacupen om samma regler som i alla andra cuper gällt. Dvs bortamål.



Ser fram emot irrationelle Elliott, målmaskinen Paterson samt järnförsvaret med målvakten Jensen i spetsen!

2009-06-05 @ 23:05:37
Postat av: Holmgren

Sunkan//

Welcome back. Trevligt att se dig här igen.



Intressant om Burnley. Jag var ju i Rom när Play Off-finalen spelades och missade hela klabbet. Har dock sett dem en del under säsongen, de har ju gått bra för dem i cuperna. Kul med en relativt ung manager som Owen Coyle, och alltid kul med underdogs. Jag kommer göra en Burnley-special var det lider, och självklart också med de andra nykomlingarna. Men det blir lite längre fram.

2009-06-06 @ 00:56:15
Postat av: mie

BARA ETT TIPS



Sugen på att få gratis presentkort rätt ner i brevlådan på en valfri butik? Det finns en ny sida som är mycket lättare att samla ihop presentkort på, man behöver inte alls ha lika många poäng för att få hem presentkort som på övriga sådana sidor (till exempel gratisbio, gratisklader , gratismakeup, gratismode osv)



Passa på att bli medlem nu, sidan har inte så många medlemmar. Erbjudande under juni månad: Växlar man in till ett presentkort på 500:- så får ett till presentkort på 500:- gratis!

Bli medlem här: http://www.freestreet.se/?r=87

2009-06-06 @ 01:05:35
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: Holmgren

mie//



Tack snälla för ditt ovärderliga tips.

Kan jag få ett till? Jag skulle gärna vilja veta hur du tror att det kommer gå för Steve Bruce i Sunderland....

2009-06-06 @ 01:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0