U21-svenskarna imponerar & Johnson nära Liverpool [2009-06-17]

Hmm. Kanske har jag underskattat Sveriges U21-lag. Jag menar, 5-1 är alltid ett jäkla styrkebesked. Sedan måste man ju självklart fråga sig exakt hur bra Vitryssland var som värdemätare. Jag menar, 1-5 är knappat ett styrkebesked. Å andra sidan. Hur dåliga kan de vara? De kvalade ju faktiskt in till turneringen.

Hur som haver så tänker jag väl vänta med att tokhylla de svenska grabbarna. Jag vill se hur det ser ut som Italien först. Men varken Italien eller Serbien, som ju spelade 0-0 igår, bör ju ha gett Söderberg eller Lennartsson mardrömmar.

Hur många av de svenska U21-killarna är ni övertygade om har 50+ A-kamper innan de lägger upp skorna på hyllan. Rasmus Elm, förstås. Marcus Berg, antar jag. Men hur många till? Toivonen? Bjärsmyr? Lustig? Vad tror ni?

Det är ju alltid så att det i A-landslagstruppen finns ett antal spelare som har enbart ett fåtal, alternativt inga U-kamper över huvud taget. I dagens trupp är det Petter Hansson (0), Majstoroviv (1), Mellberg (0), Mikael Nilsson (0) och Anders Svensson (0).

***********************************

I England så verkar Glen Johnson vara mer eller mindre klar för Liverpool. Johnson är en bra spelare, och Liverpool behöver förstärka på den positionen. I våras så tvingades Rafa sätta ut Carragher, och till och med Mascherano på högerbacken, så nog är det väl klokt av dem att inhandla ännu en högerback. Sedan får vi väl se ifall Arbeloa blir kvar, men det verkar ganska märkligt att Rafa köper en högerback för att sälja en annan - Inte minst när de flesta hävdar att det är just "strength in depth" som Liverpool behöver för att utmana om titeln även nästa säsong. Men spanjoren har gjort halvskumma saker på transfermarknaden tidigare, så osvuret är bäst.

Sedan har vi ju priset på Johnson. £18.5M ryktas det. Portsmouth är skyldiga Liverpool ca £7M sedan Crouch-affären, och det verkar som om den skulden skrivs av och därför behöver Rafa ”bara” använda ca £11M av sin sommarkassa. Men priset för engelsmannen är ju fortfarande det samma, och det är verkligen snuskigt dyrt. Johnson är som sagt en bra spelare, men att han bara är marginellt billigare än exempelvis Dani Alves är ju ganska bissart. Återigen visar det sig hur sjukt höga priser det blir så fort en engelsk landslagsman byter klubb.

Vad tror ni? Är Johnson ett bra köp för Liverpool? Och vad säger ni om priset?

***********************************

Nu är spelschemat för säsongen 09/10 släppt. Ni hittar hela schemat här. Så länge det finns något att skriva om så är jag tillbaka imorgon.

Kommentarer
Postat av: Big One

Och i premiärmatchen i League One tar Leeds emot Exeter City. Leeds och Exeter... i samma serie. Och två divisioner högre upp möts Stoke och Burnley i öppningsomgången. Sånt hände bara på den tiden när man spelade Championship Manager.



Johnson kan nog bli ett bra köp för Pool. För dom pengarna måste det vara ett bra köp. Ångervecka eller öppet köp existerar ju tyvärr inte i fotbollsvärlden, även om Robbie Keane-affären nog kvalar in i kategorin "ångervecka".



Vem fan är det som delar ut alla dessa tutor på de sydafrikanska läktarna? Borde inte tutandet ligga under åtalspunkten "störande av allmän ordning"?

2009-06-17 @ 19:22:08
Postat av: Andreas

Gött!



FIFA vill ha bort tutorna också, det ger oss hopp om att slippa dem under VM!

2009-06-17 @ 20:23:56
Postat av: L

Intressant att nämnas i sammanhanget om hur stort steget är mellan U21- och A-landslaget är att endast tre av de spelare som var med och spelade Sverige till semifinal i U21-EM 2004 kan sägas ha tagit en ordinarie plats i en A-landslagstrupp (Elmander, Rosenberg, Holmén). Sedan har en del spelare som Alvbåge, Stenman, Wiland, Ishizaki varit med lite från och till, men det är ändå anmärkningsvärt hur få spelare det är.



Tycker jag.

2009-06-17 @ 23:02:11
Postat av: Björn

Ja det är ju helt klart en stort steg mellan u21 och a-lag.

Det är ju även så att vissa spelare blommar ut och tar det sista steget efter u21 tiden är slut.



Jag har ingen stenkoll på vilka som varit med i u21 landslagen tidigare. Men jag har den känslan att det fegas lite väl mycket i Sverige och tränare/landslagsledning inte vågar sattsa på de unga lovande spelare som finns.



Nu finns det dock en trend tycker jag att på klubblagsnivå i Sverige låta unga lovande spelare få chansen. Bara hoppas att landslagsledningen gör samma sak.

2009-06-17 @ 23:29:16
Postat av: Raumish

Tutorna ja...4 dagars migrän efter att ha sett Spanien-Nya Zeeland och Brasilien-Egypten. Först nu börjar man må normalt i huvudet igen.

Det oroande är att jag hörde SVT Studio igår säga att Blatter tycker att det är OK att ha det förbannade ljudet där, det är liksom Syd Afrika tyckte han. Personligen tycker jag tutorna ska laddas med trotyl. Allt ljud över 45dB ska utlösa explosion.

En månad med det ljudet räcker för att man ska hänga sig, eller så får man köra klassikern med kommentator på radio tillsammans med bild från TV...



Glen Johnson blir bra för pool. Det var på högerbacks platsen det krisade förra året med diverse spelare som fick ta rollen. Dessutom är Johnson offensivt duktig vilket leder till att han även offensivt är ett nyförvärv.

Det ironiska är att det är många som klagar nu på att han kostar, oftast samma personer som för 1-2 månader sen formligen skrek "inga mer truppspelare, ge oss spets". Well, bästa högerbacken i världens bästa liga kan knappast anses nåt annat än spets? :)

2009-06-18 @ 10:29:00
Postat av: MatsE

Gällande högerbacksplatsen i Liverpool hade jag nog hellre sett en billigare, up and coming, spelare. Någon talang modell större som kan konkurrera med Arbeloa men kanske inte omedelbart och automatiskt ta hans plats. Arbeloa håller en acceptabel nivå på alla sätt och när ekonomin ser ut som den gör känns det svårmotiverat att lägga 17-19 miljoner pund på en ytterback.



Å andra sidan ska det sägas att Johnson kommer att förstärka laget där det är som svagast och tunnast. Gick Arbeloa sönder var det, som Homlgren var inne på, nödlösningar som gällde och därför ska vi naturligtvis behålla Arbeloa såvida han inte kan gå som Bosman nästa sommar. Jag vet inte hur kontraktet set ut för hans del.

Johnson kan PL, är engelsman och är en ung spelare, särskilt betänkande hans position. Många av världens främsta ytterbackar har spelat sin bästa fotboll på fel sida de trettio. Johnson är bara 24.



Köpet av Johnson, om det nu blir av, visar på Liverpools framsteg under Rafa Benitez. Om laget nu ska förbättras kostar det skjortan vilket det inte behövde göra för några år sedan. Liverpool köper som ett riktigt storlag och det är såhär transfers bör se ut för LFC framöver. Stora talanger eller stora spelare, vilka som oftast är dyra både i inköp och drift, och resten bör komma från de egna leden. 2 in, 2 ut var säsong. Samspelt lag, stabilitet i truppen med låg förändringsgrad utan att stagnation infaller.

2009-06-18 @ 10:34:58
Postat av: MatsE

Tilläggas bör också att det skulle vara märkligt om Johnson köptes in för 17-19 miljoner pund samtidigt som Arbeloa såldes för 7-8. Det skulle ge Liverpool en bättre, men inte avsevärt bättre, högerback men fortfarande utan konkurrens och bredd på högerbacksplatsen. Det finns ingen rim och reson med ett sådant handlande och såvida inte Arbeloa kan gå gratis efter nästa säsong och vägrar skriva på ett nytt kontrakt tror jag heller inte att Rafa kommer att göra som beskrivet. Benitez uttalar sig ofta om vikten av konkurrens om platserna och denna säsong har Man utd:s bredare trupp ofta nämnt som en av orsakerna till att de vann ligan och inte Liverpool, också av Benitez själv.

2009-06-18 @ 14:28:57
Postat av: Sunkan (Liverpool)

Glen Johnson blir bra för oss. Han är en utomordentligt bra ytterback med fin inläggsfot. Tycker också att det vore synd om vi släpper Arbeloa, men möjligen har det varit lite gruff i truppen/försvaret med tanke på Carras överreaktion mot Arby i WBA-matchen. Jag tror att Carra fick spel efter vad som hände mot Arsenal. Men Carra själv har ju lyckats göra flera självmål än mål framåt, tänker på Spurs borta. Var det någon mer match?



U21-talangerna är ju underbara. Hoppas det kan fortsätta att utvecklas.



Sydafrikatutorna är ju helt hemska. Jag skulle aldrig gå på fotboll om det var sådant ljud på läktarna. Har de ingen sångkultur? Tuta ut!



För övrigt är Burnley en underbar kultförening som var med första säsongen i engelska ligan. Arenan byggd på 1880-talet! Turf Moor som är en något mindre kopia av Råsunda. För 50 år sedan vann de engelska ligan men det lär nog inte hända 2010?!



Ser fram emot nästa säsong, spelprogrammet klart och naturligtvis börjar Pool borta medan Chelsea och Man U får både börja och sluta säsongen på hemmaplan. Sådana fördelar behöver de nästa år för att ha någon chans....

2009-06-18 @ 18:17:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0