Boro på väg ner, Fulham på väg ut i Europa och fight in på målsnöret för Newcastle och Hull

Idag är en hektiskt dag, med bland annat tvillingderbyt på Råsunda på schemat. Jag ska därför fatta mig hyfsat kort nu när jag ska försöka sammanfatta helgen.

Helgens resultat ser ut som följer:

Man U – Arsenal 0-0
Newcastle – Fulham 0-1
Bolton – Hull 1-1
Middlesbrough – Aston Villa 1-1
Everton – West Ham 3-1
Tottenham – Man City 2-1
Stoke – Wigan 2-0
West Brom - Liverpool 0-2
Chelsea - Blackburn 2-0

Något att lägga på minnet? Tja.... United blev i och med poängen mästare, men har ni kikat in här under helgen så har ni redan sett ett inlägg om det. Så vad mer? Boro har mer eller mindre fixat en nedflyttningsplats. De har tre poäng upp till Hull, men sämre målskillnad. Boro behöver ta igen fyra mål och tre poäng när ligan avslutas nästa söndag. Möjligt? Ja. Troligt? Hell no. Då ser det bättre ut för Newcastle, men det är hårfint. Newcastles förlust mot Fulham innebär att Shearers mannar måste ta poäng mot Villa på bortaplan i sista omgången, annars är det kört. Hull, som tar emot redan klara mästarna Man United har allt i egna händer. Vinner de så är det klart. Kryssar de så måste Newcastle vinna, och förlorar de så kan de fortfarande hålla tummarna för Villa.

För övrigt tyckte jag att domare Howard Webb gjorde helt fel när han dömde bort Newcastles kvitteringsmål. Webb blåste för att han tyckte att Kevin Nolan blockerade och ruffade på Mark Schwarzer och därmed stoppade honom från att komma ut på hörnan. Det var verkligen stenhårt dömt.

Prestigekampen om femteplatsen går vidare. Everton har kommandot och leder med en poäng, och de åker till Craven Cottage i sin sista match.

Den sista UEFA-Cupplatsen går, som ni säkert redan vet, till laget på sjundeplats. Där hittar vi just nu Fulham som leder två poäng före Spurs. I sista omgången åkert Spurs till Anfield. Jag gissar därmed att Hodgson tar ut Fulham i Europa. Jag tror inte att Spurs har mycket hämta på Anfield, och Everton får det tufft borta mot Fulham.

Varken Stoke eller Wigan hade något att spela för denna helg. Men Stoke ville avsluta snyggt inför sina fans, och de gjorde de verkligen, och The Brit var med på noterna – Det var ett jäkla drag på läktaren.

I Spurs 2-1-seger över City så gjorde Bojinov sitt första Citymål någonsin. Mark Hughes hade dagen innan haft ett långt möte med klubbens ägare, och efter matchen var Hughes mån om att berätta att han har ägarnas stöd, och att det är han och ingen annan som kommer vara manager för Man City när nästa säsong sparkar igång. Nu dör säkert spekulationerna. Eller inte.

Veckans prestation stod nog Jussi Jääskeläinen i Boltonkassen. Ett mål slank in bakom finnen, men i övrigt stod han i vägen för precis allt, och han gjorde det med stil. Några av räddningarna var på gränsen till omänskliga. Jussi var kung i den matchen.

Chelsea vann med 2-0, och det gjorde även Liverpool. Det fanns inget direkt minnesvärt med någon av matcherna. Det skulle i så fall vara Jamie Carraghers frispel på Alvaro Arbeloa. Carra ansåg i någon situation att hans spanske högerbackskollega hade uppträtt nonchalant och slarvigt. Men leder man med 2-0, det är tio minuter kvar, och matchen man spelar inte betyder något eftersom man dagen innan såg rivalerna spela hemma ligan så kanske lite brist på motivation är förståeligt? Inte om man är Carra, tydligen. Karln fick som sagt ett absolut frispel och skällde ut Arbeloa efter noter, och under två korta sekunder hann de två även utbyta lite knuffar med varandra. Sedan kom Xabi Alonso, Daniel Agger och Steven Gerrard emellan. Spelare i samma lag ska inte behöva skrika så mycket, eller putta på varandra mitt under brinnare match. Men någonstans log jag ändå åt Carra. Ligan är körd, matchen är vunnen, och allt är egentligen bara en transportsträcka – Ändå är han totalt galen och besatt av att prestera max och att vinna. Ganska skön inställning ändå.

Vi avslutar med ett mål som när säsongen är slut antagligen kommer passa bäst in i kategorin ”Till ingen nytta, men jävligt snyggt”.
Tuncay.

Lägg gärna till något ni minns, eller något som behöver lyftas fram från helgen.

***********************************

Jag är tillbaka imorgon.

Kommentarer
Postat av: Sadde

Hur tänkte du när Tevez blev utbytt? Var det ett farväl till old trafford? Jag gillar Tevez men den senaste tiden har det varit mycket gnäll på honom...skulle du vilja se honom i Pool? Usch hemska tanke! Kul att du är tillbaka

2009-05-19 @ 12:46:08
Postat av: Patric

Även jag satt bara och log när jag såg Carras reaktion. Underbart med en sådan glöd i just en sådan match. Vi är väl lite känsliga för sånt där i Sverige, men jag tycker faktiskt inte det finns någonting att reagera för starkt över (annat än positivt), den där attityden är precis vad som kommer att krävas för att ta oss till den yttersta nivån.

2009-05-20 @ 09:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0