Ge Barry ett ultimatum & McClaren-succé i Holland [2009-05-21]

Gareth Barrys vara eller icke vara i Aston Villa är ett ämne som hela tiden återkommer i engelsk press. Att Liverpool och Benitez vill ha Barry är fotbollsenglands sämst bevarade hemlighet. Liverpool och Villa kom inte överens om priset senast det begav sig, vilket var förra sommaren. Ett år har gått sedan dess och Barry har följaktligen ett år mindre kvar på sitt kontrakt. Det borde förstås innebära att Barry är betydligt billigare nu än för ett år sedan. Men Villa sägs vara beredda att ge Barry ett nytt kontrakt, och även om han inte skulle skriva på det så är O'Neill beredd att låta Barry stanna och spela av även det sista året på sitt kontrakt, för att sedan bli bosman.

Jag anser att Villa gör fel. De borde ge Barry ett ultimatum; Skriv på nytt kontrakt eller bli såld. Att behålla en spelare med tolv månader kvar på kontraktet, låta honom var given i en säsong till och sedan se honom gå gratis efter tolv år i klubben är bara fel. Barry borde också inse detta. Vill han lämna så borde han göra det nu så att Aston Villa kan få i alla fall en liten slant. Att inte skriva på och sedan lämna gratis till nästa säsong är inte ett beteende värdigt en före detta kapten och trotjänare.

Vad säger ni andra? Och vad tror ni förresten kommer ske med kaptensbindeln i Aston Villa nu? Barry avsa sig kaptensskapet efter förra sommarens transfersaga med Liverpool. Martin Laursen tog över bindeln, men han är ju sedan bara en vecka tillbaka fotbollspensionär. Så vem blir kapten på O'Neills skuta till nästa säsong?

***********************************

Man United
förväntas ställa upp med ett relativt B-betonat lag mot Hull på söndag. Eftersom Hull är inblandat i bottenstriden har det uppstått en diskussion kring etiken i att mönstra en reservelva när det faktiskt påverkar andra lag och deras eventuella överlevnad. Personligen kan jag inte, hur jag än vänder och vrider på det, se hur Man U skulle vara skyldiga något annat lag någon typ av tjänst. Att Hull, Newcastle, Boro och Sunderland ligger där de ligger efter 37 omgångar är deras huvudvärd, inte Fergies. En anledning till Uniteds framgångar är deras makalösa bredd på truppen. Nu, om någonsin ska de förstås utnyttja den bredden. Varför i hela fridens namn skulle Sir Alex riskera något med någon av sina nyckelspelare? Hull lär slita som djur – För dem betyder matchen allt. Då finns det liksom ingen anledning att riskera skador på Rooney och Ronaldo – Självklart ska de vila och fokusera på Champions League-finalen i Rom. Allt annat vore idioti.

***********************************

Steve McClaren kanske inte är totalt talanglös, trots allt? Som ni säkert redan vet så är den förre engelska förbundskaptenen numera tränare i Twente i Holland. Twente slutade tvåa i holländska ligan denna säsong, före PSV, Ajax och Feyenoord, och gick även till final i den inhemska cupen. Senast Twente slutade lika högt upp i tabellen var 1974. Inte så illa pinkat av Twente och McClaren ändå, alltså.

***********************************

Tio år. 463 matcher. 35 mål. Tre år som kapten. 57 raka matcher i Europa 01-06. Ett enda rött kort på tio år. Aldrig en skandal, aldrig något som ens kan liknas vid gnäll. Aldrig någonting annat en defintionen av klass, sportsmanship och professionalism. Sami Hyypiäs Liverpoolkarriär går mot sitt slut. Jag hoppas att han får starta på söndag – Han är värd en ordentlig hyllning innan han försvinner.

Sami Hyypiä måste för övrigt vara en av Premier Legues bästa värvningar någonsin sett till vad man fått ut för summan (£2.5M) man betalade.

Patrick Vieira, Arsenal - £3.5M.
Sol Campbell, Arsenal – Bosman.
Ole Gunnar Solkjear, Man United - £1.5M.

Där har ni några möjliga konkurrenter. Kommer ni på några fler, och hur högt rankar ni Hyypiä?

***********************************

Imorgon är jag tillbaka med säsongens sista Fredagstips och en utläggning om varför Liverpool inte bör lägga en enda penny på Carlos Tevez.. På lördag, och eventuellt på söndag börjar allt vad sammanfattning av säsongen heter här på bloggen. Dock är det nog så att jag inte kommer att ösa ut inlägg i början av nästa vecka. På måndag lyfter mitt och sambons plan mot Rom. Jag kommer självklart att försöka blogga lite om stämningen i Rom inför den stora finalen. Men listor, statistik, elvor, utmärkelser och allt annat sammanfattade får vänta tills jag kommer hem. Tjuvstart i helgen är alltså att vänta – Då med säsongens bästa och sämsta elva – Men sedan gör jag paus i säsongssammanfattningen för att ta upp det igen när jag är hemkommen från Rom.

Kommentarer
Postat av: Leander

Om Barry stannar utan att ställa till med allt för mycket oro känns det ändå som han kommer bli nästa kapten. Det ryktas ju även om come back för Olof Mellberg i Villa och han bör i så fall vara en het kandidat. Heskey är kanske också ett alternativ.



Eric Cantona är väl en skaplig värvning, kostade £1,2 miljoner.



Hyypiä har varit en riktig klippa sedan han kom.

2009-05-21 @ 15:47:17
Postat av: Holmgren

Jo, Cantona slår ju hyfsat högt, får man säga.

Det coola med Hyypiä jämföt med honom (och de andra jag tog upp, Solkjaer undantaget) är ju att ingen jävel hade koll på honom när han kom till Pool.



Campbell och Cantona var ju stora namn, likaså Bergkamp. Det är häftigt när en okänd spelare runt 25 bast anländer till en klubb, ingen har koll på honom, och sen växer han ut till rena rama legenden.



Ole-Gunnar och Sami känns klockrena ur just den aspekten.

2009-05-21 @ 15:54:52
Postat av: FCUM (United)

Som ni redan sagt Cantona, men jag lägger till motiveringen att han har format de spelare som sedan formade United. Giggs och den kullen med Beckham, Neville bröderna, Butt, Keane med flera. I början av 90-talet var det ju mer än vanligt att spelarna gick och tog en öl efter träning. Men när de unga spelarna såg Cantona stanna kvar efter varje träning och hans fina ord om att det är enda sättet om du vill bli bättre. Han var helt enkelt en grym förebild för en grym generation fotbollsspelare.



Lilebroer//

Han inte svara igår men FC United (of Manchester)går det helt okej för, missade dock kvalplatsen med 2 poäng i år. Har gått ner sig lite också i spelar material då det kom många duktiga spelare i början för de verkligen ville hjälpa laget men som nu flyttat vidare för att hålla karriären i liv. Första året nu som de inte gick upp, tror de ligger i sjunde eller sjätte divisionen nu så de behöver klättra några år innan League 2 väntar. Går bra för klubben annars också då de driver ungdomsverksamhet och publiksnittet håller sig på en ganska jämn nivå. Tror förövrigt att de möter Djurgården (ska vara spelare som avslutat sin karriär och liknande med) imorgon i Stockholm så alla som har chansen borde ta den, tyvärr ligger avslutande 30-poängs x-jobbs rapport i vägen för detta:(



Holmgren//

Jag måste ju också berätta om min fasansfulla upptäckt, om du går in på sportbladet och deras tabeller och kollar ligan under 90-talet så kommer du finna klubben MK Dons på varierande platser.



Jag missade ju superellvan igår men jag är så ful så jag slänger in den här i stället.



VDS i mål då han är en stabilare målvakt än sina övriga konkurrenter, om inte det räcker som motivering så kommer han känna igen stora delar av backlinjen.



Rio är ju mitt självklara val och Vidic är inte så svår att sätta på nästa position. Evra är ganska säker på sin vänsterplats och på högern sätter jag nog Bosingwa för hans spel innan jul.



Mittfältet är ju klart svårast, jag börjar med en defensiv mittfältare, Essien är ett självklart val men faller bort på grund av alla skador så här kommer Fletcher in. Framför finns de två bästa innermittfältarna denna säsong, Lamps och Gerrard. På kanterna får Rooney och Ronaldo förtroendet fast deras spel innan jul var allt annat än imponerande. Sen får Torres vara topp, ingen som riktigt utmanat då Drogba varit kass under stora delar av säsongen.



VDS

Bosingwa Rio Vidic Evra



Fletcher

Lampard Gerrard

Ronaldo Rooney

Torres



Blir alltså den slutgiltiga uppställningen.



Bänken då. Reina som målis, O'shea får täcka alla backplatser vilket han gjort bra i år. Alonso går före Carrick i år. Giggs är den perfekta inhopparen i år, tror inte motståndarna vänt någon match efter han kommit in. Teves tar och avlöser på många offensiva positioner. Anelka har gjort mål på sina lägen och kan vara bar att slänga in, sista platsen får ju gå till en Arsenal spelare... Kommer faktiskt inte på någon som varit bra nog, Park får den för att kunna avlasta vänster kanten om man vill spela 4-4-2.



Roy Hodgson får ta tränarsätet, kan vara roligt att få lite världsstjärnor att coacha.



Ursäkta för det långa inlägget och dess stavfel, lite stressad.

2009-05-21 @ 23:40:02
Postat av: Alex

En kul detalj om Lampard och gerrard: Det har gjort undersökningar om fotbollspelare och deras, ja om man kallar just det momentet för splitvision.. Dessa två herrar brukar på den sekunden när de tar emot bollen från en medspelare hinna titta runt omkring sig själva 6 gånger för att se var de har både med- och motspelare, detta är de bäst i världen på. Den som vart bäst är(inte överraskande) Zidane, han var uppe på 8 blickar åt olika håll. Vi hade en Torsten Buhre som är Fil. Dr. i idrottsvetenskap på lärarutbildningen på Malmö högskola som berättade det här(jag går programmet för coaching och sport management på Växjö Universitet), vet inte riktigt vart ifrån han fått det men ska försöka undersöka det.

2009-05-22 @ 00:38:45
Postat av: Alex

En sak till: Kung Sami! Han bara måste start mot Spurs, tänk er: 85 minuten - Hyypia byts av mot en av våra kommande storbackar(Skrtl eller Agger). Hela Anfield reser sig i en hyllningskör.. Mäktigt! Då kommer tårarna inte vara oerhört långt borta, det kan jag lova.

2009-05-22 @ 00:43:49
Postat av: Linhem

Cantona går la före Hyypiä faktiskt, men aspekten att vara helt okänd innan så är ju Hyypiä före, Cantona spelade ju trots allt i Leeds innan och gjorde Hattrick mot Liverpool t.ex.(om inte minnet lurar mig)



Schteve McLaren tog ju trots alla Boro till Uefa-cup final så talanglös har han la aldrig varit,,,



Lucas ut för 5-6 sedan köpa Barry för 8-10...skulle vara underbart.

2009-05-22 @ 11:55:04
Postat av: Alex

Tänkte bara tillägga lite till min egen utläggning ovan, satt o kolla på West Brom-Liverpool och försökte titta lite extra på Gerrard i repriser och närbilder och det stämde ganska bra. Man ser hela tiden hur han verkligen tittar runt sig när han får bollar via inkast, passningar osv.

2009-05-22 @ 12:04:17
Postat av: Linus

Sami Hyypiä är, enligt mig, den bästa huvudspelaren någonsin. Tänk att man inte behöver vara snabb för att vara bland de bästa i världen. Karln besitter ju en overklig speluppfattning.......KUNG SAMI!

2009-05-23 @ 11:00:10
Postat av: rooster

Tycker inte dom gör bort sig om Barry får stanna ett år till. Det kan hända mycket på ett år och då kan faktiskt Villa slå sig in bland de 4 stora. Kapten? Känns som om den ska ha stor makt i omklädningsrummet? Friedel eller Petrov borde det bli, jag föredrar den senare. Sen kan faktiskt MON o Lerner lägga alla ägg på Tevez, det vore perfekt.



Leander... Heskey?? Knappast.. Han har väl INTE gjort succé?? Bedrövlig är han, jämfört med Carew

2009-05-23 @ 18:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0